Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Boldog szülinapot!

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

...a bogár meghalt.

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ahogy tervezgetem a saját kis szobám és olvasgatom a sok mindenki hozzászólását, elméletét, véleményét, okosságát, kíváncsi leszek, ha végre megnyitom a saját topikom, ott mi lesz... te atya ég...

Ne aggódj, jó lesz az, csak légy türelemmel.

A bogár inkább egy jobb szub kipróbálása miatt motoszkál. Meglátjuk meddig marad életben. Az biztos, hogy nem fogok semmit elkapkodni.  

...a bogár meghalt.

ontom52
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: ontom52 »

Na én is hozzá szólok...
Kezdőként én csak olvasgatok és figyelek, innen nézve, nem vagyok könnyű helyzetbe.
Ahogy tervezgetem a saját kis szobám és olvasgatom a sok mindenki hozzászólását, elméletét, véleményét, okosságát, kíváncsi leszek, ha végre megnyitom a saját topikom, ott mi lesz... te atya ég...

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Unalmas topik lenne az Fodesz. 1 oldalban bemutatná a tutit, aztán el is köszönhetne pár évre, egy esetleges fejlesztésig.
Mindig van/volt/lesz azért ott változás.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Mert legalább tudjuk,hogy a te mozidért érdemes lenne itt helyet csinálni, ellenben néhány másikkal,amiket kérésre megnyitottam, aztán csend honol ,bruttó 5 oldal után...

Unalmas topik lenne az Fodesz. 1 oldalban bemutatná a tutit, aztán el is köszönhetne pár évre, egy esetleges fejlesztésig.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

80Hz-es vágással nem sok értelme van az álló frontoknak, ezért is inkább LCR, de nem ez a lényeg.
Decibel mérővel mérj már vagy 150hz-ig, hogy nem-e több van a kelleténél, mert az okozhatja a összebúgásokat. Illetve 80-as vágást próbáld ki, vagy akár kisebbet a subon. Nálam is már 62Hz felett több van a kelleténél a frontokkal együtt, így valamelyikből el kellett vennem és a subot vettem lentebb.

Az esetemben az LCR nem lett volna megoldás, mert anno a zenei oldalra is gyúrtam. Egyébként a 2.1 vágásom, melyet zenére használok, másképp néz ki.  Valahol asszem 60 Hz környéke alatt segít be a szub.
Igazából nem különösképp foglalkoznék további méricskéléssel, jónak találom így a beállításokat. A bogár inkább egy jobb szub kipróbálása miatt motoszkál. Meglátjuk meddig marad életben. Az biztos, hogy nem fogok semmit elkapkodni.  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Fodesz meg azt kérdezgeti tőlem, hogy nem akarok már nyitni egy saját topikot.

Mert legalább tudjuk,hogy a te mozidért érdemes lenne itt helyet csinálni, ellenben néhány másikkal,amiket kérésre megnyitottam, aztán csend honol ,bruttó 5 oldal után...

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Dhcodoki moziszobája

80Hz-es vágással nem sok értelme van az álló frontoknak, ezért is inkább LCR, de nem ez a lényeg.
Decibel mérővel mérj már vagy 150hz-ig, hogy nem-e több van a kelleténél, mert az okozhatja a összebúgásokat. Illetve 80-as vágást próbáld ki, vagy akár kisebbet a subon. Nálam is már 62Hz felett több van a kelleténél a frontokkal együtt, így valamelyikből el kellett vennem és a subot vettem lentebb.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

sztem ezt nem itt kéne ,mármint a bmw-s dolgok..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Kár kisarkítani a sztorit, főleg ilyen mételyezős kifejezésekkel dobálózni.

Az a baj, hogy egy fórum nem jó felület az igazán nagy mélységekben való elmélkedésre. Félreérthető, vagy csak egyszerűen nem pontosan definiálható információt adhat, melyből hasonló "viták" születhetnek. Ezért nem minden esetben a bejegyzést végző, vagy olvasó a hibás. Egyszerűen maga a fórum mechanizmusa az, ami okolható sok esetben. Nincsenek gesztikulációk, hangsúlyozások, stb... Gondolom mindenki tudja miről beszélek.

Cutler-el már régebben is több alkalommal beszélgettem telefonon, személyesen, privát levelezésben rendszerfejlesztés ügyben. Mondhatni ismerem az "észjárását". Most kérésemre megfogalmazott negatív kritikát az SB13, vagy egyszerűen csak az alsóbb tartomány megszólalása kapcsán. Ezek a negatívumok (leszámítva az első percben megtapasztalt +2dB-es, lazára vett szub kiemelésem, melyet rögtön kompenzáltam) olyan mértékűek, melyet nem feltétlen vesz észre a témában nem annyira jártas személy. Illetve maga a negatívum lehet ízlésbéli okból kifolyólag megfogalmazott. Vagy a megszokottól eltérő, s ez miatt idegennek ható érzés. Félreértés ne essék, nem a rendszerem védem, csupán próbálok rávilágítani a fórumozás gyengeségeire.

Visszatérve... Cutler hibafeltárásával egyetértek. De ahogy már lentebb írtam, nem vagyok benne biztos, hogy ezt a mély kilógást maga a szub minősége okozza. Ha most a ".2"-es rendszerrel rendelkezők lekapcsolnák az egyik szubot, majd az üzemben maradót beillesztenék megfelelő hangnyomással, megfelelő helyen a rendszerbe, akkor úgy gondolom hasonló hatást kapnának. De inkább nézzük az esetemet. A 30m2 véleményem szerint az SB13 határa. Persze a szaklapok még bátran ajánlják ekkora szobákba, de sztem itt már előjönnek a nem kívánt anomáliák akkor, ha az előírt hangnyomáson akarjuk működtetni. Talán ez az oka annak, hogy a meghatározott szub szintem, a szokottól kissé alacsonyabban van, s Tonyka 2-es felálláshoz szokott füle ezt kevesellhette anno. Tehát úgy gondolom ekkora területen, két szubot (az egyhez képest) alacsonyabb teljesítményen üzemeltetve, azokkal homogénebb teret kialakítva megkaphatnám az SVS-ek maximumhoz közeli minőségi szintjét. Tovább megyek, megmerem kockáztatni, hogy ezt 4 szubos felállással, még érdemben fokozni is lehetne. Az már más kérdés, hogy érdemes-e ekkora áldozatot hozni egy-egy ilyen fejlesztésért. 

Persze az is lehet, hogy érdemesebb lenne lecserélni egy, csak kicsit magasabb árfekvésű ládára, ezzel hozva még egy kis többletet a minőségbe és megmaradni ".1"-nél. Sztem ezt próba nélkül nem lehet eldönteni.

De mindegy is. Van egy másik lépcsőfok amit mindenképp szeretnék meglépni, s utána a mozifejlesztés átkerül a mérleg túloldalára. S csak fájdalommentes esetben lesz feljebb lépés.

Krisz, milyen vágásokat használsz?

Az ARC által javasolt 80hz-es vágások a front, center és surround oldalon. A szubot 130Hz-ig engedtem fel. Próbáltam fentebb, de nem tetszett. Végeredményben hiányt nem veszek észre.

Azt hiszem a helyét szépen megtaláltam. Bár van még egy lehetőség a bal hátsó szekcióban, az esztétikusabb, de egy hajszállal rosszabb eredménnyel rendelkezik. Lehet a jövőben kísérletezek még vele, ha lesz kedvem. Ott hátul jobban tetszene, mert nem lenne szem előtt. Szerencsére anno 14m kábelt vásároltam, mert tartom, hogy a szub megfelelő elhelyezése fontosabb, mint maga a kábelezés. Fura, hogy ebben a témában meccset még senki nem vívott, pedig nagyon megy a kábeltéma.   

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Volt szerencsém M5 V10-hez. Lenyűgözött a képessége, de nem babonázott meg. Az oké, hogy megy, de amúgy minek és hova egy M-es BMW?

Nekem is volt. Ha nem baj, én elmagyaráznám. Még sem, mert ez az amit nem lehet magyarázni 
Ez az a fajta élmény, amit érezni kell.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Kár kisarkítani a sztorit, főleg ilyen mételyezős kifejezésekkel dobálózni.
Doki megkért, hogy őszintén mondjam el a véleményemet, a rendszeréről. Ezt meg is tettem, kimondva a számomra kevésbé tetsző dolgokat is. Ez nem jelenti azt, hogy hallgathatatlan lenne a rendszere, azt meg pláne, hogy rohanjon és pumpáljon bele még egy zsák pénzt. Pontosan tisztában van a saját rendszerével, annak esetleges gyengeségeivel.Viszont , nem azért van a rendszerében néhány kiemelkedő komponenes, hogy a többit majd ne igazítsa hozzá. Minden csak idő és pénz kérdése. De szerintem nem azért fog bármit is cserélni, mert mondjuk én azt említettem meg, hogy az Emotiva végfok visszafogja a rendszer többi tagját. Ez vicc, ő egy komoly és felnőtt ember, aki járja a saját útját.
De, hogy pár ember mindig azzal van elfoglalva, hogy ez a fórumos megfelelés mennyire káros, közben meg ő is fejlesztget, csak nem veri nagy dobra Gyerekes dolog ez.
Eszemben sincs ilyen emberekkel megosztani

A mételyezéssel nem értettem egyet, ezért is másoltam be a jelentésüket.
Az őszinteség hasznos, ezért nem kell magyarázkodnod! 
A fórumoknak erős ráhatása van az emberekre. Tudtodon kívül is agitálod Krisztiánt, hogy cseréljen. Nem csak miattad fog cserélni, hanem miattad is!  
Volt egy terven kívüli lehetőség, amit nem akartam elengedni. Mostanra ismered a sztorit, ezért tudod, hogy miért nem akartam semmilyen dobra verni a cserét. Egyébként nem fejlesztésnek éltem meg, hanem cserének. Mint amikor új autó jön a házhoz. Az nem fejlesztés, hanem csere.
Minek kellene külön topik, ha így is tudja mindenki, hogy mid van otthon.  

Gyuri! 
Volt szerencsém M5 V10-hez. Lenyűgözött a képessége, de nem babonázott meg. Az oké, hogy megy, de amúgy minek és hova egy M-es BMW?

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Egy jó kis M3
jó lenne
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Pianno »

én mostanában autóba fejlesztenék leginkább   van is már kiszemelt..
Egy jó kis M3

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

én mostanában autóba fejlesztenék leginkább   van is már kiszemelt..

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Dhcodoki moziszobája

Krisz, milyen vágásokat használsz?

Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Cutler »

"mételyező" szinonimái:

káros, ártalmas, romboló, egészségtelen, ártó, egészségkárosító, mérgező, toxikus

Lehet tagadni, de sokan akarnak megfelelni a magasan csücsörgő kevesebbeknek. Nincs ezzel baj! Így működik az ember.
Tegnap szórakoztató volt "nagyjaink" civódása. Bizonyos szint felett, minden szar, ami nem tökéletesen tökéletes ...

Kár kisarkítani a sztorit, főleg ilyen mételyezős kifejezésekkel dobálózni.Doki megkért, hogy őszintén mondjam el a véleményemet, a rendszeréről. Ezt meg is tettem, kimondva a számomra kevésbé tetsző dolgokat is. Ez nem jelenti azt, hogy hallgathatatlan lenne a rendszere, azt meg pláne, hogy rohanjon és pumpáljon bele még egy zsák pénzt. Pontosan tisztában van a saját rendszerével, annak esetleges gyengeségeivel.Viszont , nem azért van a rendszerében néhány kiemelkedő komponenes, hogy a többit majd ne igazítsa hozzá. Minden csak idő és pénz kérdése. De szerintem nem azért fog bármit is cserélni, mert mondjuk én azt említettem meg, hogy az Emotiva végfok visszafogja a rendszer többi tagját. Ez vicc, ő egy komoly és felnőtt ember, aki járja a saját útját.
De, hogy pár ember mindig azzal van elfoglalva, hogy ez a fórumos megfelelés mennyire káros, közben meg ő is fejlesztget, csak nem veri nagy dobra Gyerekes dolog ez.
Eszemben sincs ilyen emberekkel megosztani

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

> "Valóban nagy késztetést kap itt az ember állandó jelleggel, és ha valaki olyan aki meg is akar felelni a többségnek, akkor az isten pénze sem lenne elég"

Aki meg akar felelni a itt mételyező többségnek, az sürgősen menjen orvoshoz a mentális zavarával.
"mételyező" szinonimái:káros, ártalmas, romboló, egészségtelen, ártó, egészségkárosító, mérgező, toxikus
Lehet tagadni, de sokan akarnak megfelelni a magasan csücsörgő kevesebbeknek. Nincs ezzel baj! Így működik az ember.
Tegnap szórakoztató volt "nagyjaink" civódása. Bizonyos szint felett, minden szar, ami nem tökéletesen tökéletes ...   

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Azért a proci és a végfok között van némi aránytalanság.

Ha elégedett, akkor nem számít. Én így "hallatlanul" kétlem, hogy mozin jelentősen visszafogná az Emo végfok a rendszert.  Nem azt mondom, hogy nem lehetne jobb, mert mindig lehetne.... az ár/érték arány szem előtt tartása viszont nemigazán fér össze a maximalizmussal. 

De ha már aránytalanság, a legnagyobb általában a szoba(akusztika) és a belerakott méregdrága cuccok között szokott lenni. A jelenlévők természetesen kivételek!
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Tudom,hogy sokan itt jot akarnak a masiknak,de azt nem ertem ha o elegedett akkor miert kell par hetente ezt a temat feszegetni itt? Lecsereli majd ha ugy gondolja , vagy ha nem az sem baj,a lenyeg ,hogy neki tetszo legyen. Valoban nagy kesztetest kap itt az ember allando jeleggel,es ha valaki olyan aki meg is akar felelni a tobbsegnek,akkor az isten penze sem lenne eleg.. A masik,hogy konnyu a masik penzet kolteni es estleg masban kielni azt ami esetleg mi magunk nem tudunk vagy nem akarunk! Doki azt gondolom az a legjobb neked ami te szeretnel vagy te gondolsz,a tobbivel meg ne torodj,bar sztem ezt neked kar is mondanom. Jo mozizast es oromteli zenelest neked!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

A maximumra törekvést egy idő után érdemes elengedni. Olyan irányba viszi az embert, hogy a rendszer élvezete helyett a hibáit figyeli. A fórumok olvasgatása meg erre tesz még rá egy lapáttal.
Azért a proci és a végfok között van némi aránytalanság.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Dhcodoki moziszobája

Szerintem is kell neked még 1, sőt 2db. SB16
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

A maximumra törekvést egy idő után érdemes elengedni. Olyan irányba viszi az embert, hogy a rendszer élvezete helyett a hibáit figyeli. A fórumok olvasgatása meg erre tesz még rá egy lapáttal.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11176
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Végfok téma egyelőre nem érint, de második szubot sem vennék most. 
Számomra komoly bástyája vagy a logikának és a józanságnak, szóval tarts ki! Én még nem találkoztam olyan rendszerrel, aminél ne lehetne jobbat építeni, de az okos ember képes kiszállni a mókuskerékből.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”