phyton71 írta: ↑2021.04.19., hétf. 21:32
fapaci írta: ↑2021.04.19., hétf. 21:23
phyton71 írta: ↑2021.04.19., hétf. 14:36
Egyébként, az összes dobozomnál pontosan ott van púp, mert a szoba is pont abban a tartományban a legproblémásabb.
5-6 kHz-nél mit csinál a szobád?
Mivel nincsen semmi bútor, függöny csak csupasz visszaverő felületek, abban a tartományban nagyon magas a utózengési időm. Ha jól sejtem ez belejátszik, ha nem és hülyeséget írtam, javíts ki nyugodtan.
Elképzelhető, hogy ez történik nálad, bár nem valószínű. Ilyen magas tartományban csak nagyon kemény, merev felületek tudják megnövelni az utózengési időt. Gyanítom, az energiatöbbletet más okozza, de távolról ismeretlenül nem akarok beledumálni.
phyton71 írta: ↑2021.04.19., hétf. 22:09
Akkor ez a legkisebb problémám, 1perces DSP, vagy 2db forrasztás, és már kész is. Szívesen látnék tőled 1 ilyen surround mérést ülőhelyről mérve, még úgy is, hogy kezelt helyiségben vannak elhelyezve a kiállított hangsugárzóitok, csak, hogy képbe legyünk mi a referencia? Még az is elég lenne, ha elmondanátok, hogy milyen határok között kell, hogy mozogjon? Nálam látható + - 5dB. Ez egy B&W 683-as mérése.
Értem, hogy szinte mindent DSP-re akarsz bízni, csak hát az ilyen kiemelések mögött sokszor valamilyen átviteli hiba áll, amin a DSP nem segít. Ki kell vizsgálni olyan alapossággal, ahogy a szobádat építed.
A "referencia" nagyon misztikusan hangzó kijelentés. Nem tudhatom, ki mit ért alatta, de a B&W 6xx biztosan messze van tőle. Hangstúdiókban a hangnyomás görbéken általában +/- 2 dB tűrés az elfogadott, ezt szokás megcélozni. Az általam épített hangsugárzóknál is ezt szoktam kitűzni célként. De ez csak egy paraméter a sok közül, nem (csak) ettől lesz jó a hang.
phyton71 írta: ↑2021.04.20., kedd 08:18
Persze, hogy van némi átviteli hibája, legközelebb egy dsp -zett frekvenciamenetet teszek be.

Tulajdonképpen válaszoltam egy féltett kérdésre, és egy ábrát is mellékeltem hozzá. Magyarázatnak meg annyit írtam, hogy még nincs rendben az akusztika sem. Erre jöttek az egyszavas kérdések és kijelentések.
Talán félreértettem a helyzetet, de én azt hittem, azért osztod meg a mérési eredményeidet, hogy reagáljunk rájuk.