Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

19 minutes ago, Hifilala said:

Mindkettő megfelelő csak más keverés.

Itt a keverésnek nincs szerepe, a mikrofonok elhelyezése és az akusztikai környezet más a két felvételnél, no meg eltelt közöttük 30 év. Mindkettő hegedű, mégis más megszólalás. Doboknál még durvább különbségek is vannak.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Mindkettő megfelelő csak más keverés.A kérdés,hogy egy rendszer hogy tudja ezt reprodukálni? Eddig még nem írtad,hogy szerinted mi a jó rendszer ismérve?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

17 minutes ago, AAttila said:

Fapaci! Ez mindig is érdekelt: amikor Te állsz a pult mögött, akkor a Te ízlésednek, fülednek megfelelően csinálod (ez bármelyik hangmérnökre vonatkoztatható) vagy odamennek a zenészek vagy valaki a stábból és azt modja, hogy ez vagy az neki nem jó, nem ezt a hangzást kereste?

A felvételt nem magamnak csinálom, tehát nem feltétlenül az én ízlésem szerint kell készülnie. A hangmérnök nem mindenható. Az előadók, a szerzők, a kiadó, a zenei szerkesztő, de leginkább a producer mondja meg, mit akar hallani, én pedig megpróbálom azt kihozni a technikából. Még soha nem mondta senki, hogy a hegedű hangja legyen "jó", vagy "megfelelő".  

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

28 minutes ago, Hifilala said:

Ok,keverik valahogy de te is amikor dolgozol arra törekszel hogy megfelelően szóljon az a hangszer és nem csinálsz a hegedűből cselló hangot.

Mutatok két felvételt, mindkettőn hegedű a szólóhangszer, mégis erősen más hangjuk van, a felvételek más koncepció szerint készültek. Melyik a "megfelelő"?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

18 minutes ago, fapaci said:

Jó, de hangfelvétel és hangkeverés nélkül mit játszanál le?

És amikor kevered akkor az a hegedű már nem hegedű lesz,megváltozik a hangja?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3575

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Fapaci!

Ez mindig is érdekelt: amikor Te állsz a pult mögött, akkor a Te ízlésednek, fülednek megfelelően csinálod (ez bármelyik hangmérnökre vonatkoztatható) vagy odamennek a zenészek vagy valaki a stábból és azt modja, hogy ez vagy az neki nem jó, nem ezt a hangzást kereste?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

4 minutes ago, fapaci said:

Ok,keverik valahogy de te is amikor dolgozol arra törekszel hogy megfelelően szóljon az a hangszer és nem csinálsz a hegedűből cselló hangot.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

8 minutes ago, Hifilala said:

Szerintem a zongorahang reprodukálásáról beszél a videóban,de pár hete személyesen is találkoztam vele és konkrétan a gitár és a zongora hangját említette,szó sem volt stúdio felvételről vagy keverésről!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

3 minutes ago, wittao said:

Basszus, lehet inkabb egy zenekart kene vennem  

Hát amennyi pénzt egyesek elköltenek készülékekre, abból egy életre szóló bérletet tudnának venni a világ 5 legjobb koncerttermébe.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

10 minutes ago, fapaci said:

Otthon jellemzőn hangfelvételeket hallgatunk, amiknek többsége stúdiókban készül. A fenti videóban sem hangzáshűségről beszélnek, hanem a recreate szót használja a megszólaló.

Szerintem a zongorahang reprodukálásáról beszél a videóban,de pár hete személyesen is találkoztam vele és konkrétan a gitár és a zongora hangját említette,szó sem volt stúdio felvételről vagy keverésről!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

5 minutes ago, Hifilala said:

Én továbbra sem a stúdió felvételekről beszélek,mint ahogy a   fenti videoban sem erről van szó a hang reprodukció kapcsán.

Otthon jellemzőn hangfelvételeket hallgatunk, amiknek többsége stúdiókban készül. A fenti videóban sem hangzáshűségről beszélnek, hanem a recreate szót használja a megszólaló.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

3 minutes ago, fapaci said:

Értelmezési problémával állunk szemben. A High Fidelity továbbra is létezik (bár egyre kevésbé divat és ma már inkább High Endnek nevezik), a célja is változatlan: minél nagyobb hűséggel megszólaltatni a hangfelvételeket. Tehát nem egy - általában nem is létező - élő előadás a hivatkozási alap, hanem az a hangzás, amit a stúdióban beállítottak. Mivel erről általában fogalmunk sincs, nehéz viszonyítani hozzá az otthoni élményt.

Én továbbra sem a stúdió felvételekről beszélek,mint ahogy a   fenti videoban sem erről van szó a hang reprodukció kapcsán.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

1 hour ago, Hifilala said:

Valamikor kitalálták a High Fidelity fogalmát,de akkor ez értelmetlen szerintetek?

Értelmezési problémával állunk szemben. A High Fidelity továbbra is létezik (bár egyre kevésbé divat és ma már inkább High Endnek nevezik), a célja is változatlan: minél nagyobb hűséggel megszólaltatni a hangfelvételeket. Tehát nem egy - általában nem is létező - élő előadás a hivatkozási alap, hanem az a hangzás, amit a stúdióban beállítottak. Mivel erről általában fogalmunk sincs, nehéz viszonyítani hozzá az otthoni élményt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9211

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

2 minutes ago, Quetz said:

Akkor ezek szerint nekünk hifi sétálómagnónk van ,  mert a kedvenc zenéimet szeretem rajta hallgatni altatás közben. 

Kinek mit jelent...

Amikor ez az egész "fogalom" és a hozzá köthető szabványok lefektetésre kerültek, akkor nem volt valami fejlett a rögzítési, lejátszási technika. Ezen próbáltak meg javítani, ami ca 10 év leforgása alatt szerintem sikerült is. Aztán egy időben, mint az olcsó kvarcórák elárasztották a világot a gagyi hifi termékek is, sajnos így van ez most is és ahogy én látom a hifi termékek pozícióját átvették az "audiofil és high end"-nek mondott termékek, de ne felejtsük el, hogy a 70-es-80-as évek nagyágyúi mostani viszonylatban, ami az árukat illeti pont ott helyezkednek el, mint a mostani audiofil és high end cuccok. Aztán van ez az ultra high end meg mittudomén még mi, ami meg a sznobizmusról szól szerintem, illetve arról, hogy miként húzz le a legtöbbet arról, akiről tudsz. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Én az Arcam filozófiájával értek egyet 18mp-nél hallható a hang reprodukcióról:

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

41 minutes ago, Vinkler said:

Egy jó hifi számomra akkor jó, ha szeretek rajta zenét hallgatni, "jár a fej, jár a láb". 

Akkor ezek szerint nekünk hifi sétálómagnónk van ,  mert a kedvenc zenéimet szeretem rajta hallgatni altatás közben. 

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

26 perce, wittao írta:

Engem dobsepruvel (mindegyikkel) lehet kikergetni a vilagbol.

Készülök, még keresgélek egy pár számot a mai napra...Más, komolyabb téma, az öltöny és a nyakkendő milyen színű lehet ?

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

4 minutes ago, wittao said:

Kerhetek egy PM-et ezugyben?

Milyen ügyben? Tényleg nem hallottál még olyan rendszert, amin mondjuk 3-4-5 különböző műfaj jól szólt volna?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

3 minutes ago, Hifilala said:

Van aki meg tudja tenni.Nem igénytelenség ez,hanem hallás és gyakorlás kérdése.

Így van.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

6 minutes ago, Vinkler said:

Én azt mondom, hogy EGY dob (vagy akármilyen hangszer) hangját, csak akkor tudod megítélni (és legyen akkor az a szó) hangszerhűség szempontjából, ha elmész a felvételre és meghallgatod azt a dobot, ott és akkor, amikor felveszik. Aztán otthon meghallgatod a végterméket a rendszereden. Minden más esetben felesleges ezen rugózni. Az, hogy neked egy felvételen lévő dob vagy egyéb hangszer hangja tetszik-e, vagy sem, semmilyen köze nincs a hangszerhűséghez, csak az egyéni ízléshez.

Nem tetszésről beszélek,hanem arról,hogy hangosítás nélkül hallottam dobot számtalanszor,így tudom,kb hogy kell szólnia.Az,hogy ezt hogy sikerül a felvételnek és a rendszernek átadni az más kérdés.

Valamikor kitalálták a High Fidelity fogalmát,de akkor ez értelmetlen szerintetek?

Vagy minden hifi vagy semmi sem az akkor,ha a te gondolatmenetedet folytatjuk!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

1 minute ago, TSanyi said:

Lehet hogy az én igénytelenségem, de annyira nem másznék bele hogy a meghallgatás után kilistázhassam a hangszerek gyártóit pl. az a zongora Bösendorfer vagy egy Kawai volt, ne adj' még a pontos típusát is felismerjem.

Van aki meg tudja tenni.Nem igénytelenség ez,hanem hallás és gyakorlás kérdése.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lehet hogy az én igénytelenségem, de annyira nem másznék bele hogy a meghallgatás után kilistázhassam a hangszerek gyártóit pl. az a zongora Bösendorfer vagy egy Kawai volt, ne adj' még a pontos típusát is felismerjem.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Mi lenne az?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

7 minutes ago, wittao said:

Ha jobban belegondolunk, adott egy rendszer erositovel, hangfalakkal, kabelekkel miegymassal. Leulunk ele harman, ugyanazt lejatsza a rendszer mindenkinek ugyanabban a hallgatoi pozicioban, es mi a vegeredmeny? Mindenki mast hallott... mas a fulunk, mast szeretunk es azt a mast is mashogy. Van aki Kari Bremnes hangjatol sikitofraszt kap, valaki meg nem tud betelni vele. Engem dobsepruvel (mindegyikkel) lehet kikergetni a vilagbol.

Szoval az nalam egyertelmu, hogy ugyanaz a szam mashogy szol most, mint a regebbi rendszereimen, es az egyiken bizonyos stilusu zeneket jobban szerettem hallgatni (szamomra jobbnak hallottam), mint a mostanin es vica-verza. 

Vajon van olyan “ultimate” rendszer aminek mindegy mi megy rajta? Nem tudom, de az biztos nincs penzem ra  

Van.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

1 minute ago, Hifilala said:

Akkor számodra a hifi nem is létezik.Legalábbis ezt jelenti számomra,ha nincs mihez viszonyítani.

A hangzáshűség értelmezése,hogy az eredetihez minél jobban közelítő.

Ti viszont azt mondjátok,hogy ilyen nincs,csak az a jó ami teszik a hallgatónak.

Akkor nincs is miről beszélni,hiszen mindenkinek igaza van!

Én azt mondom, hogy EGY dob (vagy akármilyen hangszer) hangját, csak akkor tudod megítélni (és legyen akkor az a szó) hangszerhűség szempontjából, ha elmész a felvételre és meghallgatod azt a dobot, ott és akkor, amikor felveszik. Aztán otthon meghallgatod a végterméket a rendszereden. Minden más esetben felesleges ezen rugózni. Az, hogy neked egy felvételen lévő dob vagy egyéb hangszer hangja tetszik-e, vagy sem, semmilyen köze nincs a hangszerhűséghez, csak az egyéni ízléshez.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”