Én kipróbáltam, nem szerettem A Plex két dologra jó szerintem. Egyrészről ha olyan eszközöd van (pl. Samsung TV), amely nem kezeli az samba megosztást vagy ha szeretnéd központosan kezelni a filmes adatbázist. Az első eset működik, de nekem jobban bejött a külön médialejátszó.Aszpirin írta: ↑2021.02.08., hétf. 17:29Erről jut eszembe: PLEX-et nem használ itt senki? Soha nem emlegetitek, szóval kezdek attól tartani, hogy én vagyok a maradi, mert tény, hogy már olyan régóta használom, hogy lehet, már csak puszta megszokásból ragaszkodom hozzá... Igaz, hogy én a (mindig bekapcsolt állapotú) Mac-emen futtatom a PLEX szervert, de tudtommal NAS-ra is simán feltehető... a kliens pedig AppleTV 4K-n és okostévén és mobileszközökön is (és gondolom még sok egyéb eszközön) ingyenes. Ha jól értettem saját protokollja van, de DLNA szerverként is tud működni (mondjuk annak nem látom értelmét egy NAS esetében, ráadásul a PLEX pont a metaadatok és feliratok automatikus összehalászása miatt jó, amit DLNA-n nem tudna úgy kiadni (??)).
Ja, és a szervere is ingyenes, amíg nem akar az ember valami spéciséget használni vele.
Szóval, mi szól a PLEX ellen, hogy senki nem emlegeti itt?
A központosított Plex alapesetben jó dolog, hiszen a szerveren fut az adatbázis és minden lejátszó csak kapcsolódik hozzá, nem kell egyesével az összes borítót beállítani lejátszónként. És mivel a Plex adatbázist a Kodi is beolvassa, így tulajdonképpen minden eszközzel működhet. Ez nálam ott bukott meg, hogy ez csak akkor működik ha a Kodi belső lejátszóját használod, én pedig a HTPC-n és a médialejátszón sem azt használom a Kodi képminősége okán.