Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

illes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: illes »

Más...nemrég vettem egy xboxot, s ha már van benne chip, ...

Ez nagyon jol hangzik!

Mennyire zajos az XBMC? Mar sok helyen olvastam rola, de erdekelne, hogy mekkora zajszennyezessel jar - mert azt hallottam, hogy ronda.

-illes

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: killbill »

Akit érdekel: román HD oldal, szabad reggelni. Valami új lehet. Nekem legalább is.

Ez is hdbits, csak nem az a hdbits.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

how-to linkjét várjuk !

OFFTOPIC:

tegnap mediaportálrol vissza zoomplayerre élmény volt ... mint a kezesbárány ... egyből meg is néztem egy hddvdripet

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

dmon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dmon »

Volt itt nemrég szó a magyar szinkronok hozzáillesztéséről a hd filmekhez, mind ismerjük a pal--ntsc konverzió buktatóit.. Csináltam egy "mini" tesztet,
Na ez engem is érdekel !
És persze én is szívesen fogadom a kész szinkronokat hdbits en.
HTPC

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Okés, amint lesz rá egy kis időm leírom, nekem is jó ha meg lesz, mert néha énis elfelejtem hogy milyen progit is szoktam használni..szóval egy kis "how-to"-t majd feldobok.. elöljáróban annyit hogy a besweet-et elkell felejteni mert egy vicc.. és a vegas a legjobb ahogy énis gondoltam persze ez eléggé relatív, attól függ mi alapján ítéljük meg..
go to sleep..

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- tauka3 johet az anyag.., nyiss neki egy kulon topic-ot .. engem erdekel!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ilyeneket fogok feltolni bitsre, akár ha csak 1-2 embernek jól jön, már megéri..
Én minden gyerek és ifjúsági film szinkronját szívesen fogadom.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

tauka: engem érdekel, bár inkább csak szóban, h mik a tapasztalatok  
(az ac3 enkodolást is besweettel akarod amugy csinálni? mert ott maga az ac3 enkoder a szűk keresztmetszet, sztem az fps csere az ssrc pluginnel perfekt minőséger kell adjon... sony vegas ac3 enkoderje a legjobb ismert ac3 enkoder amugy, 6 WAV kell neki és kis idő, mire kitapasztalod wavokig a besweet perfekt kell legyen ... nem? )

nem, a próbákban benne van 5 ac3 enkóder,isten óvjon a besweet enkódolásától.. köztük a vegast is kipróbáltam, úgy indultam neki én is hogy az a legjobb, de aztán más jött ki.. illetve nem vagyok benne még egészen biztos

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

tauka: engem érdekel, bár inkább csak szóban, h mik a tapasztalatok

(az ac3 enkodolást is besweettel akarod amugy csinálni? mert ott maga az ac3 enkoder a szűk keresztmetszet, sztem az fps csere az ssrc pluginnel perfekt minőséger kell adjon... sony vegas ac3 enkoderje a legjobb ismert ac3 enkoder amugy, 6 WAV kell neki és kis idő, mire kitapasztalod wavokig a besweet perfekt kell legyen ... nem? )

Más...

nemrég vettem egy xboxot, s ha már van benne chip, gondoltam miért ne tegyek rá egy mediacentert XBMC-re esett a választásom, bár tudtam előre a 733mhz fél-celeron processzor sokat nem adhat a belőtt htpc-m után... nos, képminőségben tényleg nem az igazi, de a kényelem, kezelhetőség, funkciok és skin/design(mayhem3) tekintetében a ma létező legjobb mediacenter! ... döbbenet.

A mai napig kiprobáltam nagyon sok htpc frontendet (ma épp ujabb esélyt kapott a mediaportal 0.2.2: ide is megvan a mayhem3 skin ... pf ... ez a frontend még mindig teljesen lomha a kétmagosomon, jo vga-val ... nemértem... ), de soha nem volt egy sem kompromisszumok nélkül ... ez viszont döbbeneteset alakitott! Tud mindent és mindent pont ugy, ahogy elvártam tőle, nincs ezernyi beállitás, de ami kell, azt tudja! Pl. beállitja a képnézegetőben a képeket, ha elforgatva készitettem, szépen átusztatja őket, mozgatja is nagyon lassan, van váletlenszerű lejátszás, amit nem csak a setupban lehet allitgatni, hanem közvetlen egy könyvtár nézehetése előtt ...

Videok nézegetése is nagyon kényelmes, egyetlen fájlommal sem tudtam zavarba hozni! Kb mindent tud, amit megszerettem a zoomplayerben ... DVD_ISO-ra kattintva elindul a dvd, lehet nézni framerátát, cpu használatot OSD-n, stb ... ezek hol vannak a mediaportalbol ????

Zenéknél van OSD, file-tech-info, ID3 tag, és persze ezernyi visualizcio ... támogatja a milkdrop formátumát, igy végtelen effektet váltogat - zenére, ahogy kell.

Időjárás már a főmenüben is látszik stb stb stb ezernyi átgondolt(!) kis aproság, felsorolni is hosszu lenne.

Csak persze a CPU sebessége korlát: nincs 720p MKV, max a HR-HDTV divx...

Miért nincs ilyen PC-re ??? Annyira nehéz lenne elkésziteni? Fizetnék is egy ilyen programért, ha tudná, amit ez az ingyenes XBMC ... mert a mediaportállal sok a közös rész, mégis, az MP egy fércmunka

Jó volt itt.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Volt itt nemrég szó a magyar szinkronok hozzáillesztéséről a hd filmekhez, mind ismerjük a pal--ntsc konverzió buktatóit.. Csináltam egy "mini" tesztet, vagy 10 progival meg különböző ac3 enkóderekkel, hogy végre saját szemmel lássam/füllel halljam a különbséget (dinamika, hangerő, pitch stb) a különböző módszerek között.. Végül megvan hogy hogyan fogom csinálni, megőrizve az eredeti szinkron minőségét, ilyeneket fogok feltolni bitsre, akár ha csak 1-2 embernek jól jön, már megéri.. a kérdésem annyi hogy érdekel-e valakit hogy pl a besweet mit művel egy 20khz sávszélű jellel Vannak jó nagy png képeim, ahol igencsak látványos h miért is kalap sz*r az egy gombos ntsc--pal konverzió ha igen, leírhatom egy külön topicban.. de előre szólok h jpg képeket senki ne várjon, mert azon nem látni semmit..

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Létezik olyan üzlet, ahová ha bemegyek akkor megtnézhetek egy jópár htpc házat?Vagy csak a mesében?

A B&L-nél meg tudsz nézni pár Origen házat. Telefonálj oda előtte, hogy melyik van éppen bent.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Létezik olyan üzlet, ahová ha bemegyek akkor megtnézhetek egy jópár htpc házat?
Vagy csak a mesében?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

....
- lecci ne offoljatok!

Én nem offolok. Csak azt kívántam jelezni, hogy innentől még többet fogom használni szeretett HTPC-met, mert a szolidaritásérzésemet a döglődő magyar filmiparral a jelzett esemény nullára csökkentette. Itt nem csak egy elmebeteg rendezőről van szó, hanem egy zsüriről is, aki az ilyeneket díjjal jutalmazza.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

....
- lecci ne offoljatok!
T A M I . H U

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Azt hiszem, magyar filmet soha többet nem nézek meg pénzért, ha ez igaznak bizonyul.
hm akkor csirket meg malacot meg marhat meg halat se egyel. csak rizst. abban ugyis minden benne van felesleges az elvezkedes a husokkal.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- topic-ot tevesztettetek!
T A M I . H U

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Off 
Nem akarom védeni őket, de szerintem mi vagyunk egy kicsit érzékenyek. Vidéken mai napig ha születik kiscica vagy kiskutya amelyik nem kell akkor vagy belefojtják őket egy lavor vízbe vagy agyonverik egy lapáttal aztán kidobják őket. Láttam templomszolgát aki forró vízbe dobálta bele a cicákat, és nagyapámat is láttam nem egyszer, hogy lapáttal csapdossa agyon őket.

Én nem mondom, hogy ez jó csak azt mondom, hogy szerintem általános. Persze az urbanizációban ahol hullát csak a CSI-ban látunk a cica meg egy drága kis tünemény biztos vadabbul hangzik.

OFFTOPIC:

Jól látod. A kettő nem ugyanaz. Emberek szórakoztatására, hatásvadászatra kioltani egy érző lény életét. Hát nem tudom... Baseball ütővel szétcsapkodnán a fejét biztos annak, aki ezt csinálta. Próbáljon engem a víz alá nyomni az alternetív köcsöge!!!

TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Azt hiszem, magyar filmet soha többet nem nézek meg pénzért, ha ez igaznak bizonyul. 
Igaznak bizonyul? Hogy lehetne ennél igazabb? A rendező soha nem tagadta, meg aztán elég megnézni a filmet.
Az a baj, hogy jó filmet nem tudnak csinálni aztán elkezdenek vadulni, hogy legalább odafigyeljenek rájuk.

OFFTOPIC:

Börtönbe az összes beteg droiddal! Nem hiszem el, hogy ebben a szétqrt országban nem tudnak precedens értékű ítéleteket hozni!

De jó lenne, ha diktátor lehetnék... Nincsen nekem bajom a demokráciával, meg szólásszabadsággal, meg az önkifejezéssel. De az Istenért!!! Ami itt történik az annak a kicseszett lónak már igencsak a túlsó oldala!!!

TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Off

Nem akarom védeni őket, de szerintem mi vagyunk egy kicsit érzékenyek. Vidéken mai napig ha születik kiscica vagy kiskutya amelyik nem kell akkor vagy belefojtják őket egy lavor vízbe vagy agyonverik egy lapáttal aztán kidobják őket. Láttam templomszolgát aki forró vízbe dobálta bele a cicákat, és nagyapámat is láttam nem egyszer, hogy lapáttal csapdossa agyon őket.

Én nem mondom, hogy ez jó csak azt mondom, hogy szerintem általános. Persze az urbanizációban ahol hullát csak a CSI-ban látunk a cica meg egy drága kis tünemény biztos vadabbul hangzik.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Igaznak bizonyul? Hogy lehetne ennél igazabb? A rendező soha nem tagadta, meg aztán elég megnézni a filmet.
Az a baj, hogy jó filmet nem tudnak csinálni aztán elkezdenek vadulni, hogy legalább odafigyeljenek rájuk.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Szép tudomány ez az informatika!!!!
Sajna ezeken túl vagyok,

elemkimerültség nem lehet? csere!

Jó volt itt.

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sajna ezeken túl vagyok, 1 memóriával is megpróbáltam, a videokártyán kívül más meg nincs is. (de ha valami hardver szar, akkor az mindig szar, cmos reset után is, nem?)

Az igazság az, hogy csináltam két konfigot a BIOS-ban, egyet letölteni, meg egy fullos tuningot 720p postprocesselni (SPresso-SeeSaw-ra). Namost korábban ugyanezt az újraindulást csinálta a tuningkonfignál, de csak ott... Nem nagyon érdekelt, gondoltam biztosan elbénáztam valamit a BIOS-ban, de mind a cmos clear utáni default, mind a letöltős minimálkonfig jó volt, nem indult újra a gép. Most meg minden újraindul, igaz cmos reset után csak a második win felállás után.

Még van az elemkiszedős cmos clear, de attól eléggé félek, volt akinek azzal végleg bekakkant a lap

Volt másnak is hasonló esete (kicsit olvasgattam itt a neten), amikor is a tápcsere oldotta meg, de erre gondolni sem merek, több mint 60e volt TTS-nél a 450W-os vízhűtéses silentmaxx tápom, asszem kettőt adott el belőle... Igaz már több mint 2 éve szolgál hűen (és hangtalanul).

Ja és BIOS frissítés sem segített...

Hááááááát... Márpedig azt a táp témát is meg kéne futni. Próbáld cserélni azt is.

Az elemkiszedéstől nem kell félni. Nálam már többször kellett alkalmazni és eddig semmi gond nem volt (Asus-om van. Itt ki kell szedni az elemet és rövidre zárni két pontot).

Ha semmi nem működik, akkor szervíz.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Sajna ezeken túl vagyok, 1 memóriával is megpróbáltam, a videokártyán kívül más meg nincs is. (de ha valami hardver szar, akkor az mindig szar, cmos reset után is, nem?)

Az igazság az, hogy csináltam két konfigot a BIOS-ban, egyet letölteni, meg egy fullos tuningot 720p postprocesselni (SPresso-SeeSaw-ra). Namost korábban ugyanezt az újraindulást csinálta a tuningkonfignál, de csak ott... Nem nagyon érdekelt, gondoltam biztosan elbénáztam valamit a BIOS-ban, de mind a cmos clear utáni default, mind a letöltős minimálkonfig jó volt, nem indult újra a gép. Most meg minden újraindul, igaz cmos reset után csak a második win felállás után.

Még van az elemkiszedős cmos clear, de attól eléggé félek, volt akinek azzal végleg bekakkant a lap

Volt másnak is hasonló esete (kicsit olvasgattam itt a neten), amikor is a tápcsere oldotta meg, de erre gondolni sem merek, több mint 60e volt TTS-nél a 450W-os vízhűtéses silentmaxx tápom, asszem kettőt adott el belőle... Igaz már több mint 2 éve szolgál hűen (és hangtalanul).

Ja és BIOS frissítés sem segített...
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

A bill. csere sajna nem jött be
Próbáltad újratelepíteni a windows-t?

Leghostolnám a rendszert és csak egy alap xp-t tennék fel, ha a probléma nem szűnik meg, akkor vissza a régi, mert nem az volt a gond és keresgélnék máshol.

Illetve még amit csinálnék az install előtt: mindent lehúznék a gépről, csak az alaplap, rendszervinyó, videokar (ha nincs alaplapi), 1db memóriamodul maradna. Ha így is kaki, akkor kezdeném ghostolni a meglévő rendszert és próbálni egy új windows-t.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”