Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Csutka

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Nem rossz elmélet, de szerintem nem ilyen könnyű kategóriákat össze állítani.

Nem egy kategória. Nem szabad összemosni a sztereó végfokot a házimozi végfokkal.
A sztereó végfokot csak sztereó végfokkal szabad összemérni.

A Primare egymillió, a Crown rendszer pedig 754.000Ft

Még azt mondanám, hogy egy kategória így.

Árkategória!!!
Adott pénzért melyik mit tud nyújtani.

Nem hiszem, hogy az ADA végfokaimat lecserélném Crown-ra, de Cutler írása kíváncsivá tett és szívesen kipróbálnám, hogy mit tud a Crown.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Nem egy kategória. Nem szabad összemosni a sztereó végfokot a házimozi végfokkal.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Lagunadci
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lagunadci »

Egy perc guglizás kellett, de megcsináltam helyetted.
Az erősítődön a Tape in-out kell neked.

image.jpg

Köszi.
Igen ezt én is megtaláltam, de az SH-GE90 kezelésijében egy adaptor be/kimenet volt megjelölve az erőlködő hátulján, amihez csatolni kell, és ilyet nem találtam az enyémen.

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak kérdezem kötekedés nélkül,te ezt ki is hallod?
Egy hangsugárzó nagyságrendekkel nagyobb %-ban torzít,én még nem tudtam ezeket a torzítási különbségeket tetten érni,műszerrel nem ér csak füllel.

Egy bizonyos szint alatt már biztosan nem, de mndenkinél máshol van az a szint.
Egy autót sem használunk állandóan végsebességen, de vannak pillanatok amikór szükség van a teljesítményre. Nem mindig hallagat az ember olyan zenét, ahol szükség van a kihegyezett minőségre, de amikor mégis, akkor ne legyen hiányérzet.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Ha 2CH, akkor legyen a Primare is 2 CH és ne keverjük a multi ch-val.
Vegyünk 4db. Primare olcsóbb sztereó erősítőt pl. a Primare 132, 700.000Ft x 4 ꞊ 2,800.000Ft. és már nem is mondanám egy kategoriának a 754.000Ft árral szemben.

és a Primare 132 adataira érdemes szánni egy- két pillantást.

A torzítás valóban nagyon alacsony, 5Hz-nél 0.002%-0.006%-al indul 1000Hz-ig finoman emelkedő, majd 20 kHz – 40 kHz körzetében éri el a 0.037% – 0.05%-ot

A Crown meg sem közelíti ezeket a paramétereket és megmerem kockáztatni, hogy hangban sem közelíti meg ezt a ketegoriát. D osztály és D osztály között is van különbség. Nem is kicsi!!!

Csak kérdezem kötekedés nélkül,te ezt ki is hallod?
Egy hangsugárzó nagyságrendekkel nagyobb %-ban torzít,én még nem tudtam ezeket a torzítási különbségeket tetten érni,műszerrel nem ér csak füllel.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: komancs »

Sziasztok!Pioneer vsx ax5i erősítő zene és mozi hangja és tudása után érdeklődöm kinek milyen tapasztalata és véleménye van az ax5-l.Pioneer vsx 1019 ah erősítőt váltja az ax5i.Köszi a válaszokat előre is.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Mindenki a saját tapasztalata alapján fikázott.

De érdekesebb lenne mondjuk a Te Primare végfokodat összeereszteni 4db Crown végfokkal.

Ha számolunk, a Primare ára 949.000Ft. Ha azért veszünk hozzá egy jó tápkábelt, azzal egymillió forint.
A Crown 138.500Ft X 4 =554.000Ft
Gondolom ezekhez is kellene akkor az a tápkábel - 50.000Ftx4=200.000ft

Ha 2CH, akkor legyen a Primare is 2 CH és ne keverjük a multi ch-val.Vegyünk 4db. Primare olcsóbb sztereó erősítőt pl. a Primare 132, 700.000Ft x 4 ꞊ 2,800.000Ft. és már nem is mondanám egy kategoriának a 754.000Ft árral szemben.

és a Primare 132 adataira érdemes szánni egy- két pillantást.

A torzítás valóban nagyon alacsony, 5Hz-nél 0.002%-0.006%-al indul 1000Hz-ig finoman emelkedő, majd 20 kHz – 40 kHz körzetében éri el a 0.037% – 0.05%-ot

A Crown meg sem közelíti ezeket a paramétereket és megmerem kockáztatni, hogy hangban sem közelíti meg ezt a ketegoriát. D osztály és D osztály között is van különbség. Nem is kicsi!!!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ez igaz, de itt ha feljön a D osztály máris csak a fikázás megy!Akkor nem mondhatom meg ha nem tetszett,mert az fikázás? Egyébként a Primare 22-es mozin tetszett nekem,de zenére nem szerettem.Erre viszont nem mondanám hogy nem jó,sőt nagyon is jó.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Meg a pro világba azért nehezebb a szakikat akik maguk is tanultak ezt-azt, megvezetni egy-egy hangzatos dologgal. Teljesen más világ, más megközelítéssel és árképzéssel. Simán lehet hogy ott ami 300$ az egy házimozi márkával foglalkozó cégnél 1000$. ugye az megvan hogy a pro világban nem használnak drága összekötö és hangfalkábeleket ?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dinamika, részletesség és az általad is említett teljesítmény.
Persze biztos, hogy sztereón sokan fintorognának, hogy nem eleg bársonyos a hangja, meg érzelemmentes, meg nincs lelke a zenének, de nekem mozin nagyon tetszik, ez a fajta dinamikus, ropogós, feszes, tiszta hang. Az Anthem is ilyen. De azt azért újra leírom, mielőtt félremegy a dolog, hogy nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél, csak annyi, hogy nem érzem lefele kilógónak a Crown-t, úgy sem, hogy a frontokat hajtja. Ezt neked nem kell elhinni, sem elfogadni.
Én abszolút el tudom fogadni hogy neked tetszik,talán te is el tudod fogadni hogy nekem meg nem.Mivel zenét is hallgatok,nekem nagyon nem mindegy az általad hanyagolt paraméterek megléte.Filmnél ugyan úgy vannakbetétdalok,a centerből emberi hangok szólalnak meg.Nem beszélve a koncertekről.Szóval ha valakivel nem értünk egyet az még nem fikázás azt hiszem.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Sziasztok!

Rákötöttem a processzor PC bemenetére a laptopomat kíváncsiságból (VGA kábel). Csupa zöldes a kép, a zöld színű részek pedig szinte világítanak. Mi lehet a gond?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Elmélkedhettek napestig, a lényegen nem változtat. Árát, méretét meghazudtoló hangja van a Crown-nak.
Szerintetek nekem nem voltak kételyeim? Írtam is, hogy eredetiled a surr.back meghajtására akartam, olcsó megoldásként.
Egyetlen alkalommal találkoztam korábban Crown végfokkal. Akkor amikor anno megvettem a ESL-ket. A srác 9m2-es hálójában demozott nekem és a Crown egy nagyon régi és csúnya végfoka hajtotta a hangfalakat. Nem szólt szarul, na Persze lehet ez a Crown valami korábbi csúcs végfoka volt, azt nem tudom, de nem is érdekel. Csak azért említem, mert ezen emlék is kellett, hogy megmerjek kockáztatni egy 1502-t. Az, hogy túlszárnyalta a várakozásaimat, nekem csak öröm. Ettől még nem hiszem azt, hogy Steinway Lyngdorf szintű hang költözött a szobámba, mert nem. Nekem, az én fülemnek megfelel. Sőt az egómat sem sérti Az viszont tény, hogy szép fotót nem nagyon tudok róla csinálni, amivel lehetne büszkélkedhetni. Szerencsére nálam denevérbarlang van, így nem nagyon látni

Köszönöm szépen az ajánlást, pont atmos hangsugárzókhoz keresek XLR-el ellátott, jó árú végfokot. Nem is gondoltam volna, hogy újat is kapok ennyiért., igaz a PA szegmens nekem eddig teljesen kiesett.
És ha már meglesz, akkor kipróbálom a frontokhoz is.

Egy gyakorlati kérdés: hogy oldottad meg a trigerelést? Ha jól látom, akkor a 1502-n nincs ilyen lehetőség. Most látom, hogy az AUX connector középső csatija erre a megoldás.
Viszont az AVM60-on csak egy triger kimenet van, osztod és egyszerre kapcsolja mindkét végfokot? Nekem olyan megoldás kellen, hogy csak atmos hangsávnál kapcsolja be, de erre én egyelőre nem látom a megoldást.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Csutka

Ez igaz, de itt ha feljön a D osztály máris csak a fikázás megy!

Mindenki a saját tapasztalata alapján fikázott.

De érdekesebb lenne mondjuk a Te Primare végfokodat összeereszteni 4db Crown végfokkal.

Ha számolunk, a Primare ára 949.000Ft. Ha azért veszünk hozzá egy jó tápkábelt, azzal egymillió forint.
A Crown 138.500Ft X 4 =554.000Ft
Gondolom ezekhez is kellene akkor az a tápkábel - 50.000Ftx4=200.000ft

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Csak a tied nem tiszta D osztály és nem belépő kategóriás PA erősítő
Ez igaz, de itt ha feljön a D osztály máris csak a fikázás megy!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Zúgás, sistergés, noise floor szempontjából milyen a Crown?
Nincs

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ennek csak akkor lenne értelme, ha utána az összes résztevőt poligráfos vizsgálat alá vetnék.   Na, akkor lehet hogy ténylegesen a valódi kendőzetlen igazság is kiderülne. Az előítélet nagy úr mint tudjuk 
Itt nem lenne előítélet, mert a vakteszten csak a fülre lehet támaszkodni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Miben áll felette a Crown a teljesítményen kívül a Rotel 1075-nek? Dinamika, részletesség és az általad is említett teljesítmény.Persze biztos, hogy sztereón sokan fintorognának, hogy nem eleg bársonyos a hangja, meg érzelemmentes, meg nincs lelke a zenének, de nekem mozin nagyon tetszik, ez a fajta dinamikus, ropogós, feszes, tiszta hang. Az Anthem is ilyen. De azt azért újra leírom, mielőtt félremegy a dolog, hogy nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél, csak annyi, hogy nem érzem lefele kilógónak a Crown-t, úgy sem, hogy a frontokat hajtja. Ezt neked nem kell elhinni, sem elfogadni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Miért is van szükség 20 m2-re pa cuccokra?
Miert ne?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A mondat utolsó része nagy igazság!
Hallatlanban megy az észosztás, de az nagyon. D-s Roteleket hozzák fel folyamatosan, amikor azt nagy általánosságban senki sem kedvelte( nekem sem jött be a hangja, amit hallottam). 1075-ös Rotel így lenyomta, meg úgy. Éltem együtt 1075-el is és bátran leírom, a Crown nem kicsit felette áll hangban. Hiába PA végfok, hiába 50 ezer az ára. Persze lehet jönni azzal, hogy ez a szintem és igényem, én nem akarok rábeszélni senkit Crown-ra, se másra, eladni sem akarok semmit. Csupán megosztottam, amit 1,5 hónapja tapasztalok, lehet valakinek segítség, ha errefelé akar lépni.
Miben áll felette a Crown a teljesítményen kívül a Rotel 1075-nek?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Primare a30.7 végfok tulajaként mondom hányinger hangja van a D osztálynak, vegyetek inkább A, A/B vagy G-t ! Mozin szar, zenén meg pocsék. Aki nálam hallotta mindenkinek ez volt a véleménye!Csak a tied nem tiszta D osztály és nem belépő kategóriás PA erősítő

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Miért is van szükség 20 m2-re pa cuccokra?

Csutka

A mondat utolsó része nagy igazság!
Hallatlanban megy az észosztás, de az nagyon. D-s Roteleket hozzák fel folyamatosan, amikor azt nagy általánosságban senki sem kedvelte( nekem sem jött be a hangja, amit hallottam). 1075-ös Rotel így lenyomta, meg úgy. Éltem együtt 1075-el is és bátran leírom, a Crown nem kicsit felette áll hangban. Hiába PA végfok, hiába 50 ezer az ára. Persze lehet jönni azzal, hogy ez a szintem és igényem, én nem akarok rábeszélni senkit Crown-ra, se másra, eladni sem akarok semmit. Csupán megosztottam, amit 1,5 hónapja tapasztalok, lehet valakinek segítség, ha errefelé akar lépni.

Zúgás, sistergés, noise floor szempontjából milyen a Crown?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1208

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Sajnos nem nagyítható a kép, de valami szemet szúrt, mindkettő Harman, az egyik Crown, a másik Lexicon, mik vannak :
Crown és Lexicon stby tápok, hogy mernek azonos alkatrészeket használni , mert itt is van 1-2 (itt nem én karikáztam, így volt a neten és nem is az a lényeges):

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”