Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Miért az övét, tőle vette. Hallhatunk egy másik véleményt is.Ahogy olvastam ő ismeri komoly cégek mint Meyersound és társai kínálatát.Talán tud mesélni arról,hogy PA rendszereknél hol kezdődik a komolyabb minőség.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nem vagyok szkeptikus.Az hogy neked tetszik az tök jó,legyen sok örömöd benne! Amikor 5 csatorna dolgozik és abból kettő a Crown,akkor az mennyire reális eredményt mutat? Én azért várom Hiccusz véleményét
Miért az övét, tőle vette. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Itt a UK top5 :

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Itt a top5 amerikai :

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 608

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Én azért várom Hiccusz véleményét
Most nem kerestem ki, de határozottan emlékszem mikor azt mondta (atmos kapcsán merült fel a dolog) hogy a PV4 helyett abszolút alternatíva a Crown végfok (itt típust nem nevezett meg) és olcsóbb is. Ha erre jár majd kijavít ha tévednék.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A csúsztatás pedig az, hogy az egész történetet rávetíted a drága-olcsó cuccokra.

Hifilala és Pianno nem az ár miatt írta azokat a dolgokat, amiket írt.

Pontosabban én így olvastam az írásaikat, de lehet tévedek.

Ismerem a PA rendszereket,mivel használtam ilyet.Például JBL,Cerwin Vega és Turbo Sound hangfalakat.Több Crown végfokom is volt.Ezzel párhuzamosan halgattam Myryad,Coplan és Primare elktronikákat is.Volt alkalmam összehasonlítani is,szóval van némi sejtésem a dolgokról.A profi világban is nagyon megkérik a jó dolgok árát.

Nincs ingyen leves,bármennyire szeretnénk hogy így legyen.

D osztály.Igen vannak jó D osztályos erősítők is,de nem olcsóak és abban az ársávban sok más jó végfok is van.

Az hogy kinek mi a jó és mire,az egy egész más dolog.Ha valaki szeretné kipróbálni a PA rendszereket és megosztja a tapasztalatait az nagyon jó. Kíváncsian várom.

davisjunior
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: davisjunior »

Mivel Cutler nem szarral gurigázik, nem is értem a kételyeket. Számomra a szava - többek közt - abszolút iránymutató itt a fórumon. Ha azt mondja, hogy k@rvajó ár/érték arányu a cucc, akkor azt készpénznek kéne vennetek.

Projektor: Sony VPL-HW55ES  Vászon: Screenline Amleto 91" Diamond 1.4. -  A/V Processzor: Anthem MRX-310 - Végfok:  DIY B200 -  Front: Focal Aria 906  -  Center: Focal Aria CC900  -  Surround: Focal Chorus B8VW  - Sub: KEF Q400b
Lejátszó:   Zappiti Mini 4K HDR     NAS:   QNAP-228 - 7TB    -  Kábelek:  inAkustik Premium Silver ,  inAkustik White line HDMI, -  Power-R , Lapp Ölflex 110CY    -    Elosztó:    Kontaset Fapaci  -   Szűrő: IsoTek EVO3 Isoplug

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

A csúsztatás pedig az, hogy az egész történetet rávetíted a drága-olcsó cuccokra.

Ezek szerint némileg mást "hallunk" ki a hozzászólásokból. Maradjunk ennyiben, mert most nem szánnék újabb perceket arra, hogy 10 oldalnyi hozzászólásból idézzek szövegrészeket...
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Én azoknak a véleményét fogadom el könnyebben, akik tényleg - "kanálcsörgés nélkül" - megvehetnék a drága cuccot, mégsem teszik, mert az a meggyőződésük, hogy egy bizonyos olcsóbb valami is hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább.
Találkozhatunk az "apróban" is drága masinákkal, melyeket sokan mindenki magasztalnak, mégis járnak kézről-kézre. Ezek a "meg nem értett zseni"-k, nekem is volt már ilyen gépezetem, nem is egy. Azóta inkább megnézem- meghallgatom, mielőtt megveszem.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

“Én azoknak a véleményét fogadom el könnyebben, akik tényleg - "kanálcsörgés nélkül" - megvehetnék a drága cuccot, mégsem teszik, mert az a meggyőződésük, hogy egy bizonyos olcsóbb valami is hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább.” Erre mondatnál példákat a hifiben,milyen tapasztalatod van végfokokban?

Csutka

Idézek a saját hozzászólásomból:
"...olcsóbban is megkaphatta volna ugyanazt a hangot."   Nem ugyanaz a hang, jobb az Anthem Cutler szerint.
"...lehet ugyanolyan jó." Nem ugyanolyan, jó, hiszen jobb az Anthem.
"...azonos minőségű hangért." Nem azonos minőségű, hiszen jobb az Anthem.
"...hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább." Az Anthem MCA50 olcsóbban megszerezhető - SZVSZ.

Cutler ezt írta: "...nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél"

Én rendkívül kényes vagyok a magyar nyelv pontos használatára és a szöveg értésre. Kérdezem, hogy hol látod a csúsztatást?!

Nem az olcsó-drága a lényeg!!!

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez kegyetlen írás volt és kicsit csúsztatás is. Ráadásul kivetítesz valamit másokra, ami nem biztos, hogy igaz.

Cutler egészen pontosan ezt írta:
"De azt azért újra leírom, mielőtt félremegy a dolog, hogy nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél"

Árban nincs itt sem hatalmas különbség!!!
Használt Anthem MCA50 viszonylag olcsón megvehető. Még az is lehet, hogy olcsóbban, mint a Crown.
Ha valaki szeret jó tápkábeleket is használni, akkor tutira olcsóbb.

Itt nem a drága-olcsó viszonyáról van szó, hanem a "D" osztály + PA ráadásul viszonyáról a sokak által használt végfokokkal.

Mindig rendszert kell figyelembe venni és úgy megítélni valamit!
Csodák nincsenek, de érdekes eredmények vannak sokszor!!

Idézek a saját hozzászólásomból:
"...olcsóbban is megkaphatta volna ugyanazt a hangot."
"...lehet ugyanolyan jó."
"...azonos minőségű hangért."
"...hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább."

Cutler ezt írta: "...nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél"

Én rendkívül kényes vagyok a magyar nyelv pontos használatára és a szöveg értésre. Kérdezem, hogy hol látod a csúsztatást?!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

Csutka

Azt gondolom nem kell bizonygatnod. Aki ismer tudja, h tudsz mihez viszonyítani, van tapasztalatod bőven. A dolog csak annyiból érdekes, h van a szava járás a drága dolgok védelmében, miszerint ingyen ebéd nincs. Ezek szerint mégis van, és létezik. 

A Crown palettáján is vannak drága dolgok.

Ez a nyolc csatornás végfok már 6500 euró:

https://www.audiopro.de/de/12195.html

Lagunadci
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lagunadci »

A Tape IN-Out ahogy írtam, és ha van Tape Monitor gomb az erősítőn, tudod vele kapcsolgatni.De azt is tudod csinálni, hogy a forrást közvetlen a prociba kötöd, onnan meg tovább az erősítő valamelyik bemenetére.
És igen van Tape Monitor gomb!!!!!
Köszönöm. Már csak meg kell találni és megvenni

Csutka

Az a kegyetlen valóság, hogy a vélemények leggyakrabban nem a meghallgatáson alapulnak. Ha valaki évek alatt összespórolta egy drága kütyü árát, nehezen fogadja el, hogy esetleg "feleslegesen" költött el ennyi pénzt, hiszen olcsóbban is megkaphatta volna ugyanazt a hangot. Ráadásul, aki a megvette a drága cuccot, az arra is gondol, hogy egyszer el is kell adnia, ennek pedig nem tesz jót, ha kiderül, hogy olcsóbb termék is lehet ugyanolyan jó. Aki pedig a közeli jövőben nem lát reális esélyt egy ilyen drága eszköz megszerzésére, az esetleg szívesebben hiszi el, hogy nem is kell annyit elköltenie az azonos minőségű hangért. Én azoknak a véleményét fogadom el könnyebben, akik tényleg - "kanálcsörgés nélkül" - megvehetnék a drága cuccot, mégsem teszik, mert az a meggyőződésük, hogy egy bizonyos olcsóbb valami is hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább.
Találkozhatunk az "apróban" is drága masinákkal, melyeket sokan mindenki magasztalnak, mégis járnak kézről-kézre. Ezek a "meg nem értett zseni"-k, nekem is volt már ilyen gépezetem, nem is egy. Azóta inkább megnézem- meghallgatom, mielőtt megveszem.
Szerk: akinek volt már sok drága masinája, az vélhetően megteheti, hogy továbbra is drágát vegyen. Ha ennek ellenére vesz egy olcsóbbat, azt komolyan értékelni kell, mert nem valószínű, hogy a füle, vagy látása romlott el...

Ez kegyetlen írás volt és kicsit csúsztatás is. Ráadásul kivetítesz valamit másokra, ami nem biztos, hogy igaz.

Cutler egészen pontosan ezt írta:
"De azt azért újra leírom, mielőtt félremegy a dolog, hogy nem tartom jobbnak a Crown 1502-t, az Anthem MCA-50-nél"

Árban nincs itt sem hatalmas különbség!!!
Használt Anthem MCA50 viszonylag olcsón megvehető. Még az is lehet, hogy olcsóbban, mint a Crown.
Ha valaki szeret jó tápkábeleket is használni, akkor tutira olcsóbb.

Itt nem a drága-olcsó viszonyáról van szó, hanem a "D" osztály + PA ráadásul viszonyáról a sokak által használt végfokokkal.

Mindig rendszert kell figyelembe venni és úgy megítélni valamit!
Csodák nincsenek, de érdekes eredmények vannak sokszor!!

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég

Többet nem nyilatkozok a témában, mert látom nem nagyon megy át a mondanivalóm. Egy utolsó reagálás. Nem csak a teljesítményről beszéltem, hanem a hang más összetevőiről is.....
Részemről lezárva itt a Crown, tegnap is jót moziztam vele. A 2 órás Pókember után, még belenéztem pár filmrészletbe és nem fáradtam el a hangjától. Sőt volt kedvem egy-egy Adele, Police, Susan Wong, Allan Taylor számot is meghallgatni és csak mosolyogtam, a hozzád hasonló szkeptikusok írásain

Az a kegyetlen valóság, hogy a vélemények leggyakrabban nem a meghallgatáson alapulnak. Ha valaki évek alatt összespórolta egy drága kütyü árát, nehezen fogadja el, hogy esetleg "feleslegesen" költött el ennyi pénzt, hiszen olcsóbban is megkaphatta volna ugyanazt a hangot. Ráadásul, aki a megvette a drága cuccot, az arra is gondol, hogy egyszer el is kell adnia, ennek pedig nem tesz jót, ha kiderül, hogy olcsóbb termék is lehet ugyanolyan jó. Aki pedig a közeli jövőben nem lát reális esélyt egy ilyen drága eszköz megszerzésére, az esetleg szívesebben hiszi el, hogy nem is kell annyit elköltenie az azonos minőségű hangért. Én azoknak a véleményét fogadom el könnyebben, akik tényleg - "kanálcsörgés nélkül" - megvehetnék a drága cuccot, mégsem teszik, mert az a meggyőződésük, hogy egy bizonyos olcsóbb valami is hasonlóan jó, mint az akár sokkal drágább.
Szerk: akinek volt már sok drága masinája, az vélhetően megteheti, hogy továbbra is drágát vegyen. Ha ennek ellenére vesz egy olcsóbbat, azt komolyan értékelni kell, mert nem valószínű, hogy a füle, vagy látása romlott el...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Többet nem nyilatkozok a témában, mert látom nem nagyon megy át a mondanivalóm. Egy utolsó reagálás. Nem csak a teljesítményről beszéltem, hanem a hang más összetevőiről is.....
Részemről lezárva itt a Crown, tegnap is jót moziztam vele. A 2 órás Pókember után, még belenéztem pár filmrészletbe és nem fáradtam el a hangjától. Sőt volt kedvem egy-egy Adele, Police, Susan Wong, Allan Taylor számot is meghallgatni és csak mosolyogtam, a hozzád hasonló szkeptikusok írásain
Nem vagyok szkeptikus.Az hogy neked tetszik az tök jó,legyen sok örömöd benne! Amikor 5 csatorna dolgozik és abból kettő a Crown,akkor az mennyire reális eredményt mutat? Én azért várom Hiccusz véleményét

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Azt gondolom nem kell bizonygatnod. Aki ismer tudja, h tudsz mihez viszonyítani, van tapasztalatod bőven. A dolog csak annyiból érdekes, h van a szava járás a drága dolgok védelmében, miszerint ingyen ebéd nincs. Ezek szerint mégis van, és létezik. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Ettől még tetszhet valakinek a Crown,de a minőség azért jóval több mint teljesítmény.Többet nem nyilatkozok a témában, mert látom nem nagyon megy át a mondanivalóm. Egy utolsó reagálás. Nem csak a teljesítményről beszéltem, hanem a hang más összetevőiről is.....Részemről lezárva itt a Crown, tegnap is jót moziztam vele. A 2 órás Pókember után, még belenéztem pár filmrészletbe és nem fáradtam el a hangjától. Sőt volt kedvem egy-egy Adele, Police, Susan Wong, Allan Taylor számot is meghallgatni és csak mosolyogtam, a hozzád hasonló szkeptikusok írásain

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Hiccusz véleményét kérték korábban.Kíváncsi lennék amikor azt modja hogy letesztelte és bizony a 135 ezres végfok partiban van egy Anthem végfokkal.Persze ezt nem mondja,de csak azért mert kereskedő ugye?Tudom szép lenne elhinni hogy 135 ezer foritért meg lehet venni.
Szerintem nem is fog nyilatkozni, mert ugyis lesz aki kapásból rávágná, hogy csak a kereskedő beszél belőle. Ha azt mondaná, hogy az Anthem jobb, akkor az jönne le, hogy persze, mert Anthem-et akar eladni. Ha a Crown-t dicsérné, akkor meg azt akarja eladni

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz véleményét kérték korábban.Kíváncsi lennék amikor azt modja hogy letesztelte és bizony a 135 ezres végfok partiban van egy Anthem végfokkal.Persze ezt nem mondja,de csak azért mert kereskedő ugye?Tudom szép lenne elhinni hogy 135 ezer foritért meg lehet venni.Ettől még tetszhet valakinek a Crown,de a minőség azért jóval több mint teljesítmény.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem rossz elmélet, de szerintem nem ilyen könnyű kategóriákat össze állítani.

Nem egy kategória. Nem szabad összemosni a sztereó végfokot a házimozi végfokkal.
A sztereó végfokot csak sztereó végfokkal szabad összemérni.

Ha egyforma a csatornák száma, mitől sztereó egy végfok és mitől házimozi? Persze amit mondaszt azt értem, de vajon ennyire éles a határ a két és több csatornás végfokok között?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Így lenne fair, árkategóriát kell nézni.

Amúgy meg semmi értelme nem lenne egy ilyen vaktesztnek, kb. ugyan az lenne, mint a HDMI tesztnél, ott is a látók továbbra is látják a különbséget . Mindenki össze-vissza puffogtatna, hogy melyik a jobb, plusz az egyén "hangbeli" ízlése is erősen beleszólna a pontozásba. A végén meg, ha nem olyan eredmény születne, ami adott embernek megfelelő, akkor jönne, hogy nem volt jó a táp / ic kábel, a proci nem tudta a különbségeket jól megmutatni stb. és csak ezért hallotta esetleg azt jónak, ami nem is lehetett volna jó.
Vakteszt? Mit akarsz tesztelni mivel?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Árkategória!!!
Adott pénzért melyik mit tud nyújtani.

Nem hiszem, hogy az ADA végfokaimat lecserélném Crown-ra, de Cutler írása kíváncsivá tett és szívesen kipróbálnám, hogy mit tud a Crown.

Így lenne fair, árkategóriát kell nézni.

Amúgy meg semmi értelme nem lenne egy ilyen vaktesztnek, kb. ugyan az lenne, mint a HDMI tesztnél, ott is a látók továbbra is látják a különbséget . Mindenki össze-vissza puffogtatna, hogy melyik a jobb, plusz az egyén "hangbeli" ízlése is erősen beleszólna a pontozásba. A végén meg, ha nem olyan eredmény születne, ami adott embernek megfelelő, akkor jönne, hogy nem volt jó a táp / ic kábel, a proci nem tudta a különbségeket jól megmutatni stb. és csak ezért hallotta esetleg azt jónak, ami nem is lehetett volna jó.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Csutka

Nem egy kategória. Nem szabad összemosni a sztereó végfokot a házimozi végfokkal.
A sztereó végfokot csak sztereó végfokkal szabad összemérni.

A Primare egymillió, a Crown rendszer pedig 754.000Ft

Még azt mondanám, hogy egy kategória így.

Árkategória!!!
Adott pénzért melyik mit tud nyújtani.

Nem hiszem, hogy az ADA végfokaimat lecserélném Crown-ra, de Cutler írása kíváncsivá tett és szívesen kipróbálnám, hogy mit tud a Crown.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”