Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Egy leírás a többcsatornás audio PAL2NTSC kódolásához.
LINK
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek alaplapi VGA-ból melyik alkalmasabb HTPC-re: GeForce 6100/6150 vagy ATI X1250?
Htpc (Home Theatre PC)
pár teszteredmény...
Az ATI kártyák viszonylag régiek, így nem csoda, hogy harmatosan szerepelnek. Ami viszont meglepő, az a 8800GTX gyengécske produkciója h246-gyel.
Így van, az új 8xxx nVidiakat az R600 alapú kártyákkal lesz érdemes hasonlítgatni.
Htpc (Home Theatre PC)
pár teszteredmény...
Az ATI kártyák viszonylag régiek, így nem csoda, hogy harmatosan szerepelnek. Ami viszont meglepő, az a 8800GTX gyengécske produkciója h246-gyel.
Htpc (Home Theatre PC)
A tesztekből jól látni, h ATI támogatás jóformán nincs a powerdvd lejátszójában.
Dehogynem: X1600XT beépített hardveres lassítás
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Csak simán rakjam fel? Régit előtte le kell szedni?
- csak siman.., egy rendes szoft. ezt lekezeli..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
uj haali media splitter! kötelező! default pipákkal telepitsd!http://haali.cs.msu.ru/mkv/MatroskaSplitter.exe
Csak simán rakjam fel? Régit előtte le kell szedni?
Htpc (Home Theatre PC)
anandtechen ( http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2977&p=1 ) van egy teszt az uj, 86xx XXX sorozatu (geforce8) kártyákrol, hd anyag lejátszásával kapcsolatban...
pár teszteredmény (sztem ez a lényeg...)
Kellemes. Talán az olcsó, hűvös 8500asok is jól teljesitenek majd, s akkor megvan a köv. generácios HTPC vga kártya (játékra viszont alkalmatlanok e középkat. nvidiák, az olcsóbb, korábbi 19xx ati-k elkalapálják őket)
A tesztekből jól látni, h ATI támogatás jóformán nincs a powerdvd lejátszójában.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
uj haali media splitter! kötelező! default pipákkal telepitsd!
http://haali.cs.msu.ru/mkv/MatroskaSplitter.exe
big foot: az ac3file / ac3filter két directshow filter, az egyik felismeri és eljuttatja a multichanel audio cd tartalmát a másikhoz, ami dekodolja = ac3file -> ac3filter (source filter -> decoder filter)
a source filter nyilván a WAV-ban (audio cd trekkje legrebbelve(?)) levő dts/ac3-at ismeri fel! hogy on-the-fly hogyan menne, azt nem tudom
bigfoot: nálad több a "hibalehetőség", szal tippelni sem mernék
Jó volt itt.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
De milyen lejátszóval tud ez az új AC3 filter multichanel audio cd-t lejátszani? MPC-vel nem megy =nem tudja renderelni), ZoomPlayer lefagy...
Én ezeket VLC playerrel játszom le, az a saját belső filterével intézi a dolgot.
Htpc (Home Theatre PC)
Végre AC3 filterrel is műxik a DTS meg a Dolby Digital, úgy hogy az erősítő dekódolja:smile53:
- ez nekem eddig is ment
USB-Coax átalakítóval?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Végre AC3 filterrel is műxik a DTS meg a Dolby Digital, úgy hogy az erősítő dekódolja:smile53:
- ez nekem eddig is ment
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
De milyen lejátszóval tud ez az új AC3 filter multichanel audio cd-t lejátszani? MPC-vel nem megy =nem tudja renderelni), ZoomPlayer lefagy...
Szóval van három 5.1-es DTS lemezem (persze Daemon Tool-al emulálva), jelenleg csak a CyberLink PowerDVD-vel tudom lejátszani őket, de csak az egyiknél van hang, a másik kettőnél is kiírja az erősítő a DTS jelet (mintha megkapná a jelet és dekódolná), de néma csend van. Sem cicergés, sem vinnyogás, csak csend. Talán az USB-Coax konverter a ludas? Vagy a 44.1 vs 48 KHz?
Htpc (Home Theatre PC)
uj ac3filter! 1.30b !
sztem legfontosabb ujitások:
- multichanel audio cd támogatás! eddig tudtommal gépen nem ment ez a formátum
- javitott DTS spdif pass through
- spdif bemeneten fogadott anyag dekodolása
- fejlesztett VISTA kompatibilitás
http://ac3filter.net/
uj filter még az ac3file nevű, ez ac3/dts source filter, multichanel audio cdkhez KELL!
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Grizzly: MKVToolnix 2.0.2
Qunit: vedd meg a legolcsóbb geforce 7xxx szériás kártyát amin van DVI kimenet
Jasser: vagy az abit szoftverében vagy az ffdshowban be van állitva a dts/dd dekodolás. ekkor a jel sztereo PCM-ként utazik az optikai kábelen az erősítőbe.
H mi van feltelepitve, az teljesen mind1... azt nézd meg mit használ az MPC lejátszáskor? valszeg a beépitett ac3/dts filterét, ami dekodolásra van allitva, nem pedig sima spdif pass-through-ra (érintetlenül átküldené)
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
van egy kis problémám amire nem találom a megoldást, hátha ti tudjátok:
adott egy gép + abit ua11 lülső usb-s optikai kimenet, amin jön is ki a hang de az erősítő csak stereo-nak ismeri fel (akár DTS akár DD).
ami felvan telepítve: mpc+ffdshow legújabb (07/04/24 azthiszem), mi a gond?
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Htpc (Home Theatre PC)
Skacok mondjatok már légyszi olcswóbb kastegóriából dvi-s videókártyát amit érdemes megvenni. - Pcs játékra egyáltalán nem kell csak LCD-t hajtanám hdmi-n. Előre is nagyon szépen köszönöm.
Nekem Geforce 7600GT van. Szerintem ez teljesen jó...
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Htpc (Home Theatre PC)
Skacok mondjatok már légyszi olcswóbb kastegóriából dvi-s videókártyát amit érdemes megvenni. - Pcs játékra egyáltalán nem kell csak LCD-t hajtanám hdmi-n. Előre is nagyon szépen köszönöm.
Htpc (Home Theatre PC)
2 MKV fájlt milyen progival tudok összeilleszteni? A Karib Tenger Kalózai 2 részben jött le és azt szeretném egy fájlá egyesíteni.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Htpc (Home Theatre PC)
az általam is magasztalt xboxos "htpc" kapott egy jó leirást/cikket!
http://logout.hu/dabadab/1575/xbmc_htpc_olcson.html
milyen kár, h nincs hd mkv-ra ereje
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Asus S-Presso Deluxe S1-P111 HTPC + Intel Northwood 3ghz CPU
- Ram : DDR
- CPU Socket: 478
- Alaplap: Asus P4P8T chipset North Bridge: Intel 865G, chipset South Bridge: ICH 5
- bővítőhelyek: AGP x 1, PCI x 1
- 4 db USB 2.0, vonali be- és kimenet, mikrofon, PS/2 egér és billentyűzet,
1 db párhuzamos port, 1 db S/PDIF, 1 db D-Sub VGA, 1 db RJ45
- VGA: D-SUB x 1
- meghajtókeretek: 5.25"/3.5"/Slim: 1/1/0
- 6 csatornás hang - ADI AD1888 hatcsatornás kodek
- méret: 243 x 181 x 330 mm
- távkapocs
- Gyári táp
- Proci, ház hűtés
- 7 az 1-ben kártyaolvasó
- SATA
ÚJ /2hetet futott/
!!Érdeklődni csak belső vagy külső levélben!!!
Htpc (Home Theatre PC)
Finomítok: van olyan (alaplapi) USB bejárat a 6-ból, ahol újraindul (de csak a DVD íróval, más USB eszközzel nem), és van ahol nem.
-1 pont a DFI-nek
teliholdkor leolt fekete kakas verevel probaltad mar kenegetni?
Miért, az segít? (te aztán reggeli kiskakas vagy )
Htpc (Home Theatre PC)
Finomítok: van olyan (alaplapi) USB bejárat a 6-ból, ahol újraindul (de csak a DVD íróval, más USB eszközzel nem), és van ahol nem.
-1 pont a DFI-nek
teliholdkor leolt fekete kakas verevel probaltad mar kenegetni?
Htpc (Home Theatre PC)
Mivel én is csak a saját szememnek hiszek, majd ha láttam core2duon virtualizált oprendszeren legalább normálisan scrollozodo Internet Explorer ablakot, akkor hiszek a csoda hardveres támogatásban Persze, egy márvadó cikk, teszt is sokat lenditene a hitemen
- latod koztunk az a difi, hogy en hasznaltam is.. egy 20"-os iMac-en.. de ebbol nem akarok hitvitat nyitni....
- egy dolog engem sosem erdekelt az a jatek, ilyen szemszogbol sosem neztem, de, hogy realtime elfut egesz jol az egyik cpu magon sot mintha jobban mint egy mostani P4-en az tuti.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
ultegra: dvd? egyéb videofájl? dvd esetén sehogy, egyéb mádia esetén a vsfilterben tudod beállitani ( ha azzal feliratozol ) h hova tegye a feliratot. ffdshow feliratozoja is tudtommal tud "pozicionálni"
Argh... Köszi azért. Frame rate növelő filterről tud valaki? Korábbi ffdshow csomagban volt, de mára kivették. Olyasmi, mint a Trimension DNM a WinDVD-ben.
Ja és használ valaki PureVideot? Nekem úgy tűnik az is kitermel néhány köztes, interpolált frame-et.