Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem tudom nekem mekkora szükségem lehet egy ilyenre, mert kb "csak" 7-8 komponenst kell kezelni, de akkor is, ez olyan sikkes..... :box:

Én CSAK hármat!!! De már végigolvastam a topic! :punk: Miért? Mert érdekel. Csak van fontosabb is (persze ezen hobby-val kapcsolatos ) Ja, meg LCD és mert jól néz ki (most nem a Sony-ról beszélek).

ui:
haverjaim nem hifi zsenik (legtöbbjük csak itt élvezi, nem költ rá) és sztem LCD távot még nem láttak. El tudom képzelni az állukat ha meglátnának egy ilyennel hadonászni, mondjuk egy Robotk@ féle full LCD-ssel.

Robotk@!
Olvastam, h hajlamos kimozdulni az elem egy határozottabb asztalra helyezéskor és ilyenkor nyilván nem reagál semmire. Nálad ez már jelentkezett?

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Üdv, érdeklődnék, hogy ilyen távot használ e vki, illetve meg tudja e mondani hogy erre be lehet e programozni hogy kezelje az infocus 4805 projit. Egyéb véleményeket is várok. Köszi
Tanítani tudod az eredeti távirányítóról. De tudomásom szerint a gombok feliratait nem lehet megváltoztatni.

mármint az lcd-s gombok feliratait? Szted úgy összességében milyen irányító is ez?
thx

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv, érdeklődnék, hogy ilyen távot használ e vki, illetve meg tudja e mondani hogy erre be lehet e programozni hogy kezelje az infocus 4805 projit. Egyéb véleményeket is várok. Köszi
hmm, most nézem ez olyan 40 körül van

nem tudom nekem mekkora szükségem lehet egy ilyenre, mert kb "csak" 7-8 komponenst kell kezelni, de akkor is, ez olyan sikkes.....

Akira
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Akira »

Tanítani tudod az eredeti távirányítóról. De tudomásom szerint a gombok feliratait nem lehet megváltoztatni.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Degeczi

Köszi a tanácsokat.
Végülis írtam nekik és nálam is korrigálták a dolgot!
gordon314.fw.hu

Akira
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Menjél a táv. szoftverében a CD hallgatás activitybe majd
Királyság!! Köszi!

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: tibike »

Ismét csak én  
Szóval hála nektek, sikerült az erősítőmet felvenni az adatbázisba, látszólag működik is. De..

(mert ugye mindig van de :box:)

Van olyan lehetőség, hogy CD hallgatás, ahol nagyszerűen ki tudom választani, hogy kapcsolja be a CD-t, erősítőt, váltson a megfelelő csatornára, de az istennek sem tudom rávenni arra, hogy egyúttal el is indítsa a CD-t. Ráadásul az én esetemben nincs is értelme a CD bekapcsolásának, mert nincs a stanby mód, azaz szinte mindig bekapcsolt állapotban van a készülék. Ennek ellenére azt nem tudom megaszondani a távirányítónak, hogy a CD Power ON helyett inkább a Play nyomogassa meg...

Valami ötlet?

Menjél a táv. szoftverében a CD hallgatás activitybe majd a 'Review the settings for this Activity' menüben tovább aztán a 'Yes, but I want to add more control of options and devices for this Activity' pontot kijelölve tovább aztán SAVE és végül next. Itt eljutsz oda ahol bármilyen plussz funkciót berakhatsz tetszőlegesen a makróba. Az 1. pontban a makró beaktiválása közben, a 2. pontban meg a deactiválás közben végrehajtandó plussz funkciókat adhatsz hozzá értelem szerűen.
Ha valami nem stimmel, szóljál!

Akira
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ismét csak én

Szóval hála nektek, sikerült az erősítőmet felvenni az adatbázisba, látszólag működik is. De..

(mert ugye mindig van de :box:)

Van olyan lehetőség, hogy CD hallgatás, ahol nagyszerűen ki tudom választani, hogy kapcsolja be a CD-t, erősítőt, váltson a megfelelő csatornára, de az istennek sem tudom rávenni arra, hogy egyúttal el is indítsa a CD-t. Ráadásul az én esetemben nincs is értelme a CD bekapcsolásának, mert nincs a stanby mód, azaz szinte mindig bekapcsolt állapotban van a készülék. Ennek ellenére azt nem tudom megaszondani a távirányítónak, hogy a CD Power ON helyett inkább a Play nyomogassa meg...

Valami ötlet?

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

amikor hozzáadsz egy eszközt (nem a quick-setupban, hanem később, az igazi felületen), a gyártók listájában az egyik első a "not listed", ott beírható egy új gyártónév és típusaztán ha azt mondod, h megvan hozzá a távvezérlő, szépen egyenként bekéri az összes parancsot, kezdve a ki/be kapcsolással

a legnagyobb gond egyébként a szoftveres behatárolások: a hardver sokra képes, csak vmi SDK-val jó lenne teljesen átszabni

mert pl a "Scart már kiválasztja a megfelelő bemenetet" problémát is pofonegyszerűen meg lehetne oldani, ha szerkeszthető lenne egy tevékenység inicializáló parancs-sorozata: de csak hozzáadni lehet új parancsokat, a "TV bekapcs, DVD bemenetre kapcsol" kiszerkeszthetetlenül ott marad...
(a hozzáadás is hasznos, mert pl "DVD nézés" közben jó, ha a TV-n teljesen le van szedve a hangerő. Ez ideális esetben csak egy "Mute" ggomb hozzáadása lenne az indítósorozathoz - a Thomson TV azonban olyankor kinnhagy egy áthúzott hangszóróikont, így inkább jópár "TV hangerőcsökkentés"-t tettem be, a csatornaváltás gombokra pedig a biztonság kedvéért szintén föl lett programozva a TV hangerőállítása - DVD közben úgysem kell csatornát váltani. A tevékenység végéhez pedig néhány "TV hangerőnövelés" került: vacak, de a semminél jobb)

teljesen érthetetlen hiányosság pl a makrózás hiánya is: mondjuk "TV nézés" közben az LCD-n nálam csak "Teletext" gomb van fölrakva - pedig milyen jó lenne mondjuk gyakran használt csatornák nevét is kirakni, amik a hozzájuk tartozó számsorozatot indítanák makróként! De nincs ilyesmire mód...
(vagy a sok-sok hangerőcsökkentést is ki lehetne egyetlen makróval váltani)

mivel ez a távvezérlő egy teljesen átprogramozható apró számítógép, mindez csak szoftver (és elhatározás) kérdése lenne

Nálam ez a DVD nézés szerencsére úgy működik, hogy nem akarja a tévét az AV-ra még plusszban átnyomni a táv hanem csak a tévét bekapcsolja és a DVD-t ami a scarton keresztül kapcsolja a tévét az AV-ra és nincs kavarodás. Ha jól értem te is valami hasonlót szeretnél.

Azt meg nem egészen értem, hogy milyen kedvenc csatornát tennél ki az LCD-re DVD nézés közben például? Amire nincs lehetőség...

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

amikor hozzáadsz egy eszközt (nem a quick-setupban, hanem később, az igazi felületen), a gyártók listájában az egyik első a "not listed", ott beírható egy új gyártónév és típusaztán ha azt mondod, h megvan hozzá a távvezérlő, szépen egyenként bekéri az összes parancsot, kezdve a ki/be kapcsolással

a legnagyobb gond egyébként a szoftveres behatárolások: a hardver sokra képes, csak vmi SDK-val jó lenne teljesen átszabni

mert pl a "Scart már kiválasztja a megfelelő bemenetet" problémát is pofonegyszerűen meg lehetne oldani, ha szerkeszthető lenne egy tevékenység inicializáló parancs-sorozata: de csak hozzáadni lehet új parancsokat, a "TV bekapcs, DVD bemenetre kapcsol" kiszerkeszthetetlenül ott marad...
(a hozzáadás is hasznos, mert pl "DVD nézés" közben jó, ha a TV-n teljesen le van szedve a hangerő. Ez ideális esetben csak egy "Mute" ggomb hozzáadása lenne az indítósorozathoz - a Thomson TV azonban olyankor kinnhagy egy áthúzott hangszóróikont, így inkább jópár "TV hangerőcsökkentés"-t tettem be, a csatornaváltás gombokra pedig a biztonság kedvéért szintén föl lett programozva a TV hangerőállítása - DVD közben úgysem kell csatornát váltani. A tevékenység végéhez pedig néhány "TV hangerőnövelés" került: vacak, de a semminél jobb)

teljesen érthetetlen hiányosság pl a makrózás hiánya is: mondjuk "TV nézés" közben az LCD-n nálam csak "Teletext" gomb van fölrakva - pedig milyen jó lenne mondjuk gyakran használt csatornák nevét is kirakni, amik a hozzájuk tartozó számsorozatot indítanák makróként! De nincs ilyesmire mód...

mivel ez a távvezérlő egy teljesen átprogramozható apró számítógép, mindez csak szoftver (és elhatározás) kérdése lenne

hehe, jól egyszerre válaszoltunk...

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok! 
Végre én is hozzájutottam a Logitech távirányítómhoz és most küzdök itt ezzel az iszonyat webes felülettel. Eltekintve attól, hogy lehetetlenül lassú és nehézkes, a fő problémám az, hogy nem találom, hogyan tudok olyan készüléket felvinni, ami még nem létezik az adatbázisban?

Mert ha beírom a típusát és persze nem találja, akkor a távirányító kódok alapján kitalál magának valami, eminek leginkább köze sincs az adott készülékhez, és utána már nem tudom ezt - a kategóriába sorolást, a készülék nevét - megváltoztatni.

Van erre nézve valami ötletetek?

Köszi!

Szia!

A készülék nevét bármikor meg tudod változtatni és, ha meg is próbálja kitalálni a kódokat - és persze nem jól, mint írtad is - akkor is lehet újabbakkal helyettesíteni bármit bármire.
Egyébként meg nem kell addig elmenni a setapolásnál, hogy a rendszer próbálja kitalálni a funkciókat. Azután, hogy manuálisan beírtad a készüléked gyártóját és típusát és ezt lementetted ahogy kéri is a rendszer, utána visszajössz 'home'-mal a főmenübe és ha bemész a devicek közé akkor már ott lesz az előbb felvitt cuccod a listában és úgy nevezed át és úgy tanítgatod a funkcióit ahogy csak akarod.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

amikor hozzáadsz egy eszközt (nem a quick-setupban, hanem később, az igazi felületen), a gyártók listájában az egyik első a "not listed", ott beírható egy új gyártónév és típus
aztán ha azt mondod, h megvan hozzá a távvezérlő, szépen egyenként bekéri az összes parancsot, kezdve a ki/be kapcsolással

Akira
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Végre én is hozzájutottam a Logitech távirányítómhoz és most küzdök itt ezzel az iszonyat webes felülettel. Eltekintve attól, hogy lehetetlenül lassú és nehézkes, a fő problémám az, hogy nem találom, hogyan tudok olyan készüléket felvinni, ami még nem létezik az adatbázisban?

Mert ha beírom a típusát és persze nem találja, akkor a távirányító kódok alapján kitalál magának valami, eminek leginkább köze sincs az adott készülékhez, és utána már nem tudom ezt - a kategóriába sorolást, a készülék nevét - megváltoztatni.

Van erre nézve valami ötletetek?

Köszi!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Vettünk egy thomson tv-t, amihez adtak egy rct311-es távirányítót, ami elvileg 3in1 és ráadásul multi-brand, és egy kódlista is ott figyel különböző videó/dvd gyártók neveivel, illetve számokkal, viszont ezen kívül a használati utasításban szó sem esik arról, hogy hogyan is kellene ezeket használni, és nem nagyon jöttem rá. Szóval, ha valaki tudja, hogy hogyan használhatnám a dvdhez, és a videómagnóhoz is, akkor légyszives segítsen.

Előre is köszi
fishi

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mi lehet a különbség a Thomson TV és videó vezérlésében amitől a TV nem megy a videó meg müxik...
a feladat bonyolultsága (időszükséglete), amíg a TV nem képes újabb adatokat fogadni, és közben feltehetően kiesik a szinkronból

pl az 5 sávos ekvalizátor egy-egy sávján belül tetszés szerint lehetett jobbra-balra tolni a csúszkát, nem akadt meg - de fölötte, ahol előre definált hangszínbeállításokból (zene, beszéd, egyéni, stb) lehetett választani szintén jobbra-balra lépéssel, már csak egyet volt hajlandó ugrani, aztán leállt!

nyilván mert amikor lépett egyet, elő kellett szedje a beállításhoz tartozó hangszínértékeket, fölrajzolni az új sávokat - és ha e közben érkezett infó a távvezérlőtől (márpedig az ismétlések miatt valszeg érkezett), akkor kieshetett a szinkronból, és ugyanazt a parancsot már nem tudta ismét értelmezni

mivel az eredeti távvezérlő nem foglalkozik azzal, h mit csinál a TV és mégis mindig jól működik, így nyilván csak vmi időzítés átállítása kellett legyen a megoldás

a videoban pedig valószínűleg gyorsabb proci lehet, ami bírja a távvezérlő tempóját alapban is

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Na én is beüzemeltem a kis aranyost és sajnos én is belefutottam a Thomson TV-vel a problémába.Ha esetleg jutsz valamire, akkor légyszi tedd már közzé!

Ja a szoftver az katasztrófa, nálam még a webes is. Nem igaz, hogy valami jól működőt nem tudtak alkotni hozzá.

jelentem 2 levélváltás alatt megoldotta a Logitech support! :box:
(szó szerint helyes a kifejezés, mert az online setupolás ugyan cefet lassú, mégis előnyös, mert közvetlenül hozzáférnek minden beállításhoz, változtathatnak, és csak arra kell kérjenek: töltsd le ismét a beállításokat)

elképzelhető, h általános Thomson módosítást végeztek (mert nem tűnik föl semmi extra a beállítások közt), így szerintem töröld a TV-t, add hozzá ismét, és már lehet, h jó lesz az is (ha nem, akkor kérd a [incident: 051209-001260] javítását nálad is)

Java szoftver: most ajánlott ehhez frissítést, ami után mintha hangyányit kevésbé lenne csiga, mindenesetre eddig még nem fagyott állítgatások közben, így már emiatt is megéri

Scart bemenetek: erre most panaszkodtam a supportnak, kíváncsi vagyok tudnak-e ezen is segíteni, uis így nem igazán Európa-kompatibilis! (tengerentúlon nincs Scart, ez látszik, és ottani lehet a szoftver)
amikor bekapcsolom pl a DVD-t, az a TV-t is bekapcsolja, és átlöki az AV2-re (a 3 közül)
itt lép azonban a képbe a hülye Logitech, ami az "AV input" gombbal szépen szintén át szeretné léptetni AV2-re (mert előtte mondjuk AV1, "Xbox"-on volt) = de ezzel valójában lelöki onnan a TV-t, egy másik bemenetre...
persze, az "AV input" nyomogatásával helyre lehet hozni - dehát nem azért vesz az ember ilyen távvezérlőt, h utána kényelmetlenebb legyen használni a cuccokat, mint előtte...

a megoldás pofonegyszerű lenne: az adott "Activity" módhoz be lehessen állítani, h a "forrás automatikusan átkapcsolja a TV-t", így bemenetválasztás szükségtelen

Na ez akkor tök jó hír...

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Na én is beüzemeltem a kis aranyost és sajnos én is belefutottam a Thomson TV-vel a problémába.Ha esetleg jutsz valamire, akkor légyszi tedd már közzé!

Ja a szoftver az katasztrófa, nálam még a webes is. Nem igaz, hogy valami jól működőt nem tudtak alkotni hozzá.

jelentem 2 levélváltás alatt megoldotta a Logitech support!
(szó szerint helyes a kifejezés, mert az online setupolás ugyan cefet lassú, mégis előnyös, mert közvetlenül hozzáférnek minden beállításhoz, változtathatnak, és csak arra kell kérjenek: töltsd le ismét a beállításokat)

elképzelhető, h általános Thomson módosítást végeztek (mert nem tűnik föl semmi extra a beállítások közt), így szerintem töröld a TV-t, add hozzá ismét, és már lehet, h jó lesz az is (ha nem, akkor kérd a [incident: 051209-001260] javítását nálad is)

Java szoftver: most ajánlott ehhez frissítést, ami után mintha hangyányit kevésbé lenne csiga, mindenesetre eddig még nem fagyott állítgatások közben, így már emiatt is megéri

Scart bemenetek: erre most panaszkodtam a supportnak, kíváncsi vagyok tudnak-e ezen is segíteni, uis így nem igazán Európa-kompatibilis! (tengerentúlon nincs Scart, ez látszik, és ottani lehet a szoftver)
amikor bekapcsolom pl a DVD-t, az a TV-t is bekapcsolja, és átlöki az AV2-re (a 3 közül)
itt lép azonban a képbe a hülye Logitech, ami az "AV input" gombbal szépen szintén át szeretné léptetni AV2-re (mert előtte mondjuk AV1, "Xbox"-on volt) = de ezzel valójában lelöki onnan a TV-t, egy másik bemenetre...
persze, az "AV input" nyomogatásával helyre lehet hozni - dehát nem azért vesz az ember ilyen távvezérlőt, h utána kényelmetlenebb legyen használni a cuccokat, mint előtte...

a megoldás pofonegyszerű lenne: az adott "Activity" módhoz be lehessen állítani, h a "forrás automatikusan átkapcsolja a TV-t", így bemenetválasztás szükségtelen

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szerintem ha nem megy alapból, akkor nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Nem tudom, mit csinálnak másként thomsonéknál - persze lehet, hogy ez csak bizonyos korú készülékeikre igaz és az újabbakra már nem - de én nem találtam még olyan távot, ami vitte volna.

Hozzám viszont azóta se került el a Logitech 885, pedig igazán kíváncsi lettem volna rá... No hátha még karácsony előtt, megtörténik a csoda.

hát vannak érdekes dolgok

a poén az, hogy ha menüben kell mozogni, akkor ugye, mint ahogy Degeczi is megtapasztalta, csak egyet hajlandó lépni, viszont, ha kérek egy csatornalistát a TV-n, ami tök hasonlóan néz ki, mint a menü akkor teljesen jól megy.

Viszont van egy pozitív dolog is, amit a Logitech jobban tud, mint a gyári táv: a TV-nek két standby üzemódja van. Ha simán kapcsolom ki, akkor a ha a scarton érzékeli, hogy dvd-t vagy video-t inditok el, akkor bekapcsol magától a TV is a megfelelő bemeneten. Ez általában jó dolog is, csak ha éppen projin nézném, vagy SACD-t hallgatnék, akkor feleslegesen kapcsol be és kapcsolhatom ki.
Van egy "keményebb" kikapcsolás is, amikor a standby piros fénye villog és ilyenkor csak akkor kapcsol be, ha a távval bekapcsolom. Ehhez viszont úgy kell kikapcsolnom, hogy folyamatosan nyomom a kikapcsoló gombot.
A dolog akkor kényelmetlen, ha már egyszer kikapcsoltam simán, mert akkor újrabe majd újra ki kell kapcsolnom a gyári távval.
A Logotiech-en viszont 3 fajata power funkció van: togle power (váltó üzemód, ha ki van kapcsolva, akkor bekapcsol rá, ha be, akkor ki), power on és power off.
Ha a TV-t kikapcsoltam és tudom, hogy projizni, vagy SACD-t hallgatni akarok, akkor küldök a TV-nek még egy Power off-ot és a TV normál standby-ből a villogós, "mélyebb" standby-ba megy át.

Azt én is tapasztaltam, hogy a Logitechel lehet néhány olyan dolgot is távvezérelni amit a gyári távval nem lehetett csak a készülék nyomógombjaival.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Szerintem ha nem megy alapból, akkor nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Nem tudom, mit csinálnak másként thomsonéknál - persze lehet, hogy ez csak bizonyos korú készülékeikre igaz és az újabbakra már nem - de én nem találtam még olyan távot, ami vitte volna.

Hozzám viszont azóta se került el a Logitech 885, pedig igazán kíváncsi lettem volna rá... No hátha még karácsony előtt, megtörténik a csoda.

hát vannak érdekes dolgok

a poén az, hogy ha menüben kell mozogni, akkor ugye, mint ahogy Degeczi is megtapasztalta, csak egyet hajlandó lépni, viszont, ha kérek egy csatornalistát a TV-n, ami tök hasonlóan néz ki, mint a menü akkor teljesen jól megy.

Viszont van egy pozitív dolog is, amit a Logitech jobban tud, mint a gyári táv: a TV-nek két standby üzemódja van. Ha simán kapcsolom ki, akkor a ha a scarton érzékeli, hogy dvd-t vagy video-t inditok el, akkor bekapcsol magától a TV is a megfelelő bemeneten. Ez általában jó dolog is, csak ha éppen projin nézném, vagy SACD-t hallgatnék, akkor feleslegesen kapcsol be és kapcsolhatom ki.
Van egy "keményebb" kikapcsolás is, amikor a standby piros fénye villog és ilyenkor csak akkor kapcsol be, ha a távval bekapcsolom. Ehhez viszont úgy kell kikapcsolnom, hogy folyamatosan nyomom a kikapcsoló gombot.
A dolog akkor kényelmetlen, ha már egyszer kikapcsoltam simán, mert akkor újrabe majd újra ki kell kapcsolnom a gyári távval.
A Logotiech-en viszont 3 fajata power funkció van: togle power (váltó üzemód, ha ki van kapcsolva, akkor bekapcsol rá, ha be, akkor ki), power on és power off.
Ha a TV-t kikapcsoltam és tudom, hogy projizni, vagy SACD-t hallgatni akarok, akkor küldök a TV-nek még egy Power off-ot és a TV normál standby-ből a villogós, "mélyebb" standby-ba megy át.
gordon314.fw.hu

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nekem Thomsonban videóm van és tökéletesen vezérel minden - legaprócseprőbb - funkciót is, menüt... a Logitech. Vannak neves és noname cuccaim és az összesnek az összes funkciója HIBA NÉLKÜL működik a Logitechel. :kiraly:  Sajnálom, hogy nálad ilyen probléma merült föl...  :taps:

egy kicsit még elkínlódok vele, aztán meglátjuk
az legalábbis biztató, ha a videód jól működik - hátha mégis van vmi extra beállítás, amivel helyre lehet ezt is rakni

a katasztrofális JAVA szoftver helyett egyébként egy idő után már inkább a web-es felületen használtam, az lényegesen gyorsabb (az áttöltés persze ugyanolyan lassú, de legalább odáig gyorsabban, és lefagyás nélkül el lehet jutni)

Na én is beüzemeltem a kis aranyost és sajnos én is belefutottam a Thomson TV-vel a problémába.
Ha esetleg jutsz valamire, akkor légyszi tedd már közzé!

Érdekes ez a Thomson TV probléma. Mi lehet a különbség a Thomson TV és videó vezérlésében amitől a TV nem megy a videó meg müxik...

A szoftver meg, hát igen. Ezért volt egy hetembe mire mindent részletesen beállítgattam és kipróbálva leteszteltem...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Nekem Thomsonban videóm van és tökéletesen vezérel minden - legaprócseprőbb - funkciót is, menüt... a Logitech. Vannak neves és noname cuccaim és az összesnek az összes funkciója HIBA NÉLKÜL működik a Logitechel.   Sajnálom, hogy nálad ilyen probléma merült föl... 

az legalábbis biztató, ha a videód jól működik - hátha mégis van vmi extra beállítás, amivel helyre lehet ezt is rakni

a katasztrofális JAVA szoftver helyett egyébként egy idő után már inkább a web-es felületen használtam, az lényegesen gyorsabb (az áttöltés persze ugyanolyan lassú, de legalább odáig gyorsabban, és lefagyás nélkül el lehet jutni)

Na én is beüzemeltem a kis aranyost és sajnos én is belefutottam a Thomson TV-vel a problémába.
Ha esetleg jutsz valamire, akkor légyszi tedd már közzé!

gordon314.fw.hu

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

hát nekem egyelőre 1%-on van ez a Logitech csoda, így ha nem sikerül megoldanom a gondom, Szeged környékén lesz egy eladó példány... 
A Thomson TV-mmel uis képtelenség tökéletesen összebékéltetni: a menüben léptető gombok csak egyetlen lépésre alkalmasak vele, utána leállnak, és vmi mást kell megnyomni.
Tehát ha pl lefelé lépek egyet a menüben, az még lehetséges, de utána nincs tovább, hiába nyomogatom a "lefelé" gombot... (a TV pedig jelzi közben az infra vételt, de valahogy mégis kiesett a szinkronból). Ilyenkor ha egy másik gombot (pl hangerő) nyomok meg, utána ismét lehet egyet lépni - majd megint leáll. Ha az eredeti távvezérlővel próbálnék ilyenkor léptetni, első lenyomásra arra sem reagál, de a másodikra már igen, és onnan kezdve visszaáll a normál működése.

A Logitech-el azonban sehogyan sem: hiába próbáltam az "ismétlés"-t 0 és 5 között állítgatni, vagy a "parancsközi késleltetést" növelni, de az eredeti távvezérlő "RAW" parancsának betanítása sem vezetett sikerre.
Érdekes módon a többi gombbal nincs ilyen gondja, a hangerő, csatornaváltás lépked folyamatosan, sőt, egy egyszerű "csatornalistát" kérve, ott az iránybillentyűk is működnek folyamatosan - de menüben nem...

Ja, by the way én meg Szegeden vagyok. Ha gondood szólj és hátha tudok valamiben segíteni a távval kapcsolatban.

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nekem Thomsonban videóm van és tökéletesen vezérel minden - legaprócseprőbb - funkciót is, menüt... a Logitech. Vannak neves és noname cuccaim és az összesnek az összes funkciója HIBA NÉLKÜL működik a Logitechel.   Sajnálom, hogy nálad ilyen probléma merült föl... 

Hehe, hát igen, a szoftvert inkább hagyjuk. A webest használtam volna én is mert nagyobb felületen látszanak a funkciók és jóval átláthatóbb, de valamit hiányolt itt nekem a gép a webes használatnál és inkább maradtam a JAVA változatnál.
Egyébként számszerűen kb 2,5 perc alatt frissíti a távon az adatokat. Egy idő után tényleg bosszantó várakozni...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”