Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jazz-t mozis nappalija
Jazz-t mozis nappalija
Ugyanmár Tonyka tényleg azt hiszed a magyar torrentvilág miatt hanyatlik a "lemezes" biznic és nem jutnak el hozzánk bizonyos kiadók anyagai???
A legnagyobb probléma evvel az egésszel, hogy mint mindig elfelejtitek, hogy nem Mo. a világ közepe és a torrent/legális tartalomszolgáltatás/lemezértékesítés tekintetében!!!
Kérdezd meg a Disney-t miért nem ad ki magyar vonatkozású filmet, kérdezd meg a film stúdiókat miért volt van az országunk szankcionálva. Emlékezz csak volt, h később mutatták be a mozik a premier filmeket. Magyarországról kerültek fel az első kópiák a netre. A filmstúdióknak mi fekete seggűek vagyunk, mert lopunk, mint állat. Nem mértékkel mértéktelenül. Tesszük mindezt úgy, h eleve kis ország vagyunk, és kis forgalmat produkálunk. Mi ássuk a sírunkat, nem a lemez a magáét. Ha te nem látsz a szankciók, és az illegális töltögetés közt párhuzamot, akkor baj van a szemeddel neked is. Elhiszem, h online tékázol, de, h nem olyan minőségben, mint a lemez rip, abban biztos vagyok.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Jazz-t mozis nappalija
Ugyanmár Tonyka tényleg azt hiszed a magyar torrentvilág miatt hanyatlik a "lemezes" biznic és nem jutnak el hozzánk bizonyos kiadók anyagai???
A legnagyobb probléma evvel az egésszel, hogy mint mindig elfelejtitek, hogy nem Mo. a világ közepe és a torrent/legális tartalomszolgáltatás/lemezértékesítés tekintetében!!!
"fejlettebb" régiókban nem a torrent miatt hanyatlik a lemezeladás (film és zene egyaránt) hanem a minőségben és szolgáltatásban már bővel fölé növő online tartalomszolgáltatás miatt! Mert azért mert nálunk gyerekcipőben jár nem ebből kell általánosítani...
Igen a lemezeladás lassan ássa a saját sirját, fejlettebb országokban gyorsabban, felénk lassabban.
ÉS igen mióta van Netflix előfizető vagyok, és van Itunes, spotify family is.
... és havonta 1-2x elmegyünk moziba is én evvel támogatom a filmipart ...
Igen ez így lehet.De ahogy már írtam az online dolog nem fog kapni magyar szinkront,mert mire ez rendesen kiépülne addigra,nem nagyon lesz kiadó aki csináltasson szinkront mondjuk dtshd ban és ne csak 2.0.
A lemezezés azért tartani fogja magát még egy darabig,mert a 4k nál is az volt ,hogy csak online lesz,lehetett volna megnézi és másnapra automatikusan törlődőt volna vagy megvenni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10966
- Kapcsolat:
Jazz-t mozis nappalija
Biztos mélyebb az üreg, mint gondolnám. De ha elmész 10 fórumtárshoz, akkor 10-nél semmiféle legális tartalmat nem fogsz találni. És ahogy mondtam, meg ha megnézed a képet, kétlem, h a 10-ből bárki is kifizetne egy petákot is a minőségi filmért. Amúgy ha megnézed a Kodi és társait, sokkal régebben születtek, mint amiket említesz külhonba. Én sem tagadtam, h létezik online minőség, de mennyiért is? Sztem van ár különbség a zene, és a filmek közt, nem is kicsi. A szép felületről meg annyit, ha nem illegális tartalomhoz van akkor mihez? Már ami a filmeket jelenti. Nem természet, meg sorozatokra gondolok. Az online tékáknak megvan a saját felületük, akkor minek otthon a felület, meg az 1000 Tb?
A KODI-t, illetve az előd XBMC-t kb. 6 éve használom, már akkor is bennük volt az online filmnézési lehetőség, szóval ez nem teljesen új dolog. Hogy ennél a 2 tucat AVX-es házimozisnál mi a helyzet, azt biztosan jobban tudod nálam, de a tendenciák nyugatról érkeznek, az ottani viszonyokra pedig rálátok kicsit. A legtöbb háztartásban nincs már PC és asztali lejátszó sem, okos TV-ken néznek filmeket online, vagy on-demand módon. Egy hágai barátnőm sorozatfüggő, korlátlan online előfizetése van havi 16 €-ért egy helyi szolgáltatónál, az összes premierfilm is ott van a kínálatban, pár napja láttam, elég brutális és nem csak a hollywoodi kátrányt tolják. Ha majd nálunk is lesz ilyen, szerintem sokan rámozdulnak, én is. Zenei fronton jelenleg a Tidal van a minőségi trón csúcsán, egyre több magyar előfizetővel, CD és HD minőséggel. Itt a legnagyobb csomagot havi 3000 forintért kapod meg, a szokványost 1500 forintért. A legnépszerűbb Spotifyra havi 5 €-ért fizethetsz elő és gyakorlatilag minden zenét megtalálsz náluk (kb 35 millió zeneszámot tárolnak most). Mivel ezeknél van offline zenehallgatási lehetőség is, tehát a kiválasztott muzsikát le is töltheted, magaddal viheted utazásra, nyaralásra, a háttértárak még nem teljesen feleslegesek. Csak a Spotify-nak 130 millió előfizetője van jelenleg és durván emelkedik a szám folyamatosan, 2 év alatt duplázódott. Mondom, frissítsd az adataidat, mert évekkel ezelőtti infókból építkezel.
Jazz-t mozis nappalija
"fejlettebb" régiókban nem a torrent miatt hanyatlik a lemezeladás (film és zene egyaránt) hanem a minőségben és szolgáltatásban már bővel fölé növő online tartalomszolgáltatás miatt! Mert azért mert nálunk gyerekcipőben jár nem ebből kell általánosítani...
Igen a lemezeladás lassan ássa a saját sirját, fejlettebb országokban gyorsabban, felénk lassabban.
ÉS igen mióta van Netflix előfizető vagyok, és van Itunes, spotify family is.
... és havonta 1-2x elmegyünk moziba is én evvel támogatom a filmipart ...
Jazz-t mozis nappalija
Ezt én is írtam, de inkább kitöröltem. Használjuk ki a lehetőséget amíg hagyják, a témával kapcsolatban pedig tökéletes végszót alkottál!
700 film 2300/db = 1.610.000 Ft / 4 év = 402. 500 Ft / év . Ez havonta 33. 542 Ft.
Nekem ez azért fájna.
Az új kocsi nem fáj? Az új ruha nem fáj? A villanyszámla nem fáj? Az Epson ára nem fáj? Az Onkyo ára nem fáj? Az........................... nem fáj?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Jazz-t mozis nappalija
Ezt én is írtam, de inkább kitöröltem. Használjuk ki a lehetőséget amíg hagyják, a témával kapcsolatban pedig tökéletes végszót alkottál!
700 film 2300/db = 1.610.000 Ft / 4 év = 402. 500 Ft / év . Ez havonta 33. 542 Ft.
Nekem ez azért fájna.
Valamikor több valamikor kevesebb.
De nem cigizek,nem iszok,nem kávézok így kb pont annyit költöttem rá amit elfüstöltem, vagy ittam volna.
Ja és ez azért befektetés is,mert egy két ritka darab már 7-10000ft körül mozog.
Akkor hogy is van ez?
Jazz-t mozis nappalija
Vaksötét
Szellemírtók 2016
Mennyei csodák
Viharlovagok
Gyilkos páros
Kiút nélkül
Az elmúlt 3 hét termése a topikodban. Gondolom egyik sem díszíti a polcodat, persze értem én, a kényszer
Persze ez nem számít, mert Az öngyilkos osztag hamarosan lemez formában landol nálad.
Az említett 7 filmből én 3-at töltikéztem le viszont 1-et sem vásároltam. Akkor most ki a nagyobb tolvaj, aki ellop 3-t vagy az aki 6-ot, de 1-et vesz is?
Szerintem semmi sem fehér és semmi sem fekete. Erkölcsi prédikációhoz annak lenne joga, aki egy filmet sem tölt le, hanem mindent megvesz. Addig mindenki jobban tenné, ha kussban maradna, én is természetesen
Te konkrétan nulla forintot költöttél legális tartalomra
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Jazz-t mozis nappalija
De elvárod, h megvegyek mindent, és akkor szólhatnék, h fiúk évente vehetnétek 2 filmet, csak úgy az íze miatt. Amúgy emlékszem egy Vasvári fiatalemberre aki azt mondta nekem. Sok DVD-t vettem, a Blu - Ray-ből kimaradok, de majd a következőbe beszállok. No hát itt az UHD hajrá.
Arról még nem maradtam le talán
Jazz-t mozis nappalija
Addig mindenki jobban tenné, ha kussban maradna
Nekem ez azért fájna.
Jazz-t mozis nappalija
De ha már havi egy két filmet veszel az is több a semminél.
A közel 700 BD-met 4 év alatt pakoltam össze,nem vettem mindet boltban,meg 6990ft-ért,de volt olyan is ,hogy boltban volt 350ft is.
Most úgy néz ki a dolog,hogy átlagolva olyan 2100-2300ft db ja.Azért az nem olyan sok egy filmért szerintem.
Jazz-t mozis nappalija
Nem várok én el semmit, de mellébeszélsz az tuti
Inkább arról mesélj, hogy vasárnap jössz-e vagy sem? Tudom neked nincs bizonygatni valód, de már a társaság miatt is érdemes lenne jönnöd. Ott lenne a helyed
De elvárod, h megvegyek mindent, és akkor szólhatnék, h fiúk évente vehetnétek 2 filmet, csak úgy az íze miatt. Amúgy emlékszem egy Vasvári fiatalemberre aki azt mondta nekem. Sok DVD-t vettem, a Blu - Ray-ből kimaradok, de majd a következőbe beszállok. No hát itt az UHD hajrá.
Jazz-t mozis nappalija
Te lehetetlen vársz el tőlem, tőlünk. Én nem várok el tőled lehetetlen, ez a nagy különbség, nem az, h ki a nagyobb tolvaj.
Nem várok én el semmit, de mellébeszélsz az tuti
Inkább arról mesélj, hogy vasárnap jössz-e vagy sem? Tudom neked nincs bizonygatni valód, de már a társaság miatt is érdemes lenne jönnöd. Ott lenne a helyed
Jazz-t mozis nappalija
Komolyan a végén már azt fogom hinni, hogy amit Mi csinálunk az a helytelen!
Senki sem állított ilyet, nem kellene félrevinni a történetet.
De te sem vagy szent, mert múltkor az 1TB-s vinyódat pikk-pakk teleraktam filmekkel és a listád alapján még kettő simán betelt volna
Úgyhogy nem kell annyira felszívni magad, Papával egyetemben
Jazz-t mozis nappalija
Én gondolkoztam rajta,hogy itt szegeden összehozzak egy bd tékát ,de csakis fanoknak.
Ezzel csak az a baj itt szegeden rajtam kívül mostmár2 -3 tudok aki mozifan.
De azért az is undorító,hogy pl a hülyeboltban itt szegeden 500-1000ft-tal többe kerülnek a filmek,mint pesten.
Jazz-t mozis nappalija
Vaksötét
Szellemírtók 2016
Mennyei csodák
Viharlovagok
Gyilkos páros
Kiút nélkül
Az elmúlt 3 hét termése a topikodban. Gondolom egyik sem díszíti a polcodat, persze értem én, a kényszer
Persze ez nem számít, mert Az öngyilkos osztag hamarosan lemez formában landol nálad.
Az említett 7 filmből én 3-at töltikéztem le viszont 1-et sem vásároltam. Akkor most ki a nagyobb tolvaj, aki ellop 3-t vagy az aki 6-ot, de 1-et vesz is?
Szerintem semmi sem fehér és semmi sem fekete. Erkölcsi prédikációhoz annak lenne joga, aki egy filmet sem tölt le, hanem mindent megvesz. Addig mindenki jobban tenné, ha kussban maradna, én is természetesen
Te lehetetlen vársz el tőlem, tőlünk. Én nem várok el tőled lehetetlen, ez a nagy különbség, nem az, h ki a nagyobb tolvaj.
Jazz-t mozis nappalija
Semmi gond! Alakítsatok egy "Én fizettem a filmekért " klubot, ahol még egymásnak sem adjátok kölcsön a lemezeket! Most komolyan hányingerem lett az álságosságtól! Én úgy vélem, hogy a tehetősebbek valamiféle vállalkozók, akik csak úgy tudnak JÓL megélni, ha valami módon adót csalnak. Ha ez így van (márpedig 10 vállalkozóból legalább 10 ügyeskedik) akkor mi a faccról beszéltek itt?
A vezetőink milliárdokat vesznek ki a közösből (ez sajnos mindig is így lesz) miért nekem legyen bármiért is lelkiismeret furdalásom. Az meg különösen komikus, hogy páran most azért sápítoznak az ingyen asztalnál, hogy milyen szívesen fizetne a filmekért!
Tudod még igazad is lehetne. Ha nem származna károm abból, h te az ingyen asztalnál ebédelsz. Csak ebben a számodra hihetetlen történetben az a baj, h én fizetnék valamiért, amit nem kaphatok meg miattad. Így innentől fogva, te teszel ellenem, tehát nem egy mindenki számára ártalmatlan stiklit csinálsz. Hanem azokkal b@szol ki önző módon akik szívesen fizetnének. De hát az én központú világ már csak ilyen. Én érezzem magam jól, a többi kapja be. Ez már csak akkor szebb amikor netán fordított a helyzet, és az élet más területén te szívsz más miatt. Na akkor viszont van ám szentségelés.
Jazz-t mozis nappalija
Megmondtam előre, én szóltam..................
Vaksötét
Szellemírtók 2016
Mennyei csodák
Viharlovagok
Gyilkos páros
Kiút nélkül
Jazz-t mozis nappalija
Megmondtad,de szerintem beszélnünk kell róla,ahogy a témakör nyitásában is írtam,ha mi nem foglalkozunk ezzel a témával akkor KI.
Meg kell próbálnunk szembeszállni a sötét oldal elsöprő erejével.Ezen mondat után lehetnénk mi BD-ék jedi lovagjai.
És igen minket jediket is megkísért a sötét erő, de úrrá leszünk rajta.
Ezeket a topicokat biztos,hogy padavanok is olvasgatják és őket talán még megmenthetjük.
Jazz-t mozis nappalija
Semmi gond! Alakítsatok egy "Én fizettem a filmekért " klubot, ahol még egymásnak sem adjátok kölcsön a lemezeket! Most komolyan hányingerem lett az álságosságtól! Én úgy vélem, hogy a tehetősebbek valamiféle vállalkozók, akik csak úgy tudnak JÓL megélni, ha valami módon adót csalnak. Ha ez így van (márpedig 10 vállalkozóból legalább 10 ügyeskedik) akkor mi a faccról beszéltek itt?
A vezetőink milliárdokat vesznek ki a közösből (ez sajnos mindig is így lesz) miért nekem legyen bármiért is lelkiismeret furdalásom. Az meg különösen komikus, hogy páran most azért sápítoznak az ingyen asztalnál, hogy milyen szívesen fizetne a filmekért!
Jazz-t mozis nappalija
.
Ha ma te azt hiszed hogy ezért nem fognak készülni majd filmek, akkor az nem furcsa hogy évek óta "virágzik" a filmipar és a már 10-12 éve zajló ipari "lopás" mellett?
Az, hogy virágzik a filmgyártás egy dolog, viszont ami itthon temethető az a filmek forgalmazása! Jelenleg sem Paramount, sem Disney filmeket nem lehet kapni BR-en. Többnyire az illegális töltögetések miatt. Mire ide ezek a fizetős filmletöltések megérkeznek arra már senki nem fog áldozni, mert hozzászokott az ingyenhez.
Jazz-t mozis nappalija
Ha ma te azt hiszed hogy ezért nem fognak készülni majd filmek, akkor az nem furcsa hogy évek óta "virágzik" a filmipar és a már 10-12 éve zajló ipari "lopás" mellett?
Az, hogy virágzik a filmgyártás egy dolog, viszont ami itthon temethető az a filmek forgalmazása! Jelenleg sem Paramount, sem Disney filmeket nem lehet kapni BR-en. Többnyire az illegális töltögetések miatt. Mire ide ezek a fizetős filmletöltések megérkeznek arra már senki nem fog áldozni, mert hozzászokott az ingyenhez.
Jazz-t mozis nappalija
Hi!
Tonyka most kezdem érezni amit az elején írtál.
Értem én ez a jövő meg minden,meg lehet hogy nem oda jut el a pénz ahova kellene,de pl Walt Disney nem véletlenül tiltotta le a Magyarosrszági blu-ray megjelenéseket.
És előbb utóbb lehet,hogy más is beint és akkor mi lesz azokkal az emberekkel akik szinkronosan szeretnék élvezni a BD 50 minőségét vagy a közeledő 4K tartalmakat.
Az online hiába lesz elérhető ha nem lesz rajt szinkron,mert nem lesz meg hozzá a jog.
Majd jó lesz 2.0 tákolt DVD hanggal. A gyerek megnézi úgy is a mesét.
Jazz-t mozis nappalija
Hi!
Tonyka most kezdem érezni amit az elején írtál.
Értem én ez a jövő meg minden,meg lehet hogy nem oda jut el a pénz ahova kellene,de pl Walt Disney nem véletlenül tiltotta le a Magyarosrszági blu-ray megjelenéseket.
És előbb utóbb lehet,hogy más is beint és akkor mi lesz azokkal az emberekkel akik szinkronosan szeretnék élvezni a BD 50 minőségét vagy a közeledő 4K tartalmakat.
Az online hiába lesz elérhető ha nem lesz rajta szinkron,mert nem lesz meg hozzá a jog.
Jazz-t mozis nappalija
Javaslom, frissítsd az adatbázisodat! Az MP3 már a múlt, a modern online zeneszolgáltatóknál CD minőséget kapsz, akár tömörítetlenül, egyre gyakrabban HD formátumban is. Az új DAC-okban már gyárilag integrálják az online zeneszolgáltatók elérhetőségét, egyre többen rendelkezünk ilyen készülékekkel. Az USA-ban ugyanez megvan már videó fronton is és érkezik Európába is (Hollandiában jelenleg 3 szolgáltató kínál online fullHD filmnézést premier filmekkel együtt). A zenei és filmes iparág nem ugyanaz, de nagyon hasonló erők mozgatják őket, tehát érdemes figyelni mindkettőt.
Hogy a KODI és társai a lopásra épülnének, azt erősen kétlem, de abban igazad van, hogy sokan illegális forrásból származó filmeket néznek ezekkel az eszközökkel. Azonban a KODI-ban is ott van a lehetőség az online videózásra, amit én elég gyakran használok is (pl. tucatnyi tudományos és természetfilm szolgáltatót érek el teljesen legálisan). Itt is azt tudom mondani, kicsit nyisd nagyobbra a szemed, ne csak a felszínt karcolgasd!
Biztos mélyebb az üreg, mint gondolnám. De ha elmész 10 fórumtárshoz, akkor 10-nél semmiféle legális tartalmat nem fogsz találni. És ahogy mondtam, meg ha megnézed a képet, kétlem, h a 10-ből bárki is kifizetne egy petákot is a minőségi filmért. Amúgy ha megnézed a Kodi és társait, sokkal régebben születtek, mint amiket említesz külhonba. Én sem tagadtam, h létezik online minőség, de mennyiért is? Sztem van ár különbség a zene, és a filmek közt, nem is kicsi. A szép felületről meg annyit, ha nem illegális tartalomhoz van akkor mihez? Már ami a filmeket jelenti. Nem természet, meg sorozatokra gondolok. Az online tékáknak megvan a saját felületük, akkor minek otthon a felület, meg az 1000 Tb?
batman: Lehet bálványimádat ok, de még mindig azt mondom, h a lemez a legmegbízhatóbb adattárolás számomra. Épp a minap döglött ki az egyik vinyóm csupa családi képekkel.
Jazz-t mozis nappalija
A topicgazdának grat a topic nyitáshoz , olvasni fogom rendszeresen mint mindenkiét . Eddig szuper .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB