Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1725

Re: Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

lászló-nagy írta:
2018.08.30., csüt. 22:13
Az erősítőn arc hdmi cec engedélyezve + Tv-n arc kimenet engedélyezve és tök süket. Nulla hang.
RTFM! Bocs :D
Én ezeket nézném meg Az Onkyo-n:
Setup -> 5. Hardware -> 1. HDMI -> Audio TV Out "Off" (default)-ról "On"-ra
Setup -> 1. Input/Output Assign -> 4. Digital Audio Input -> TV -> Optical2 (default) helyett "---"
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: lászló-nagy »

Aszpirin írta:
2018.08.30., csüt. 21:42
No, amíg megírtam a hosszú válaszomat, látom már Te is válaszoltál.
Szerintem viszont kell az ARC-hez a legalább 1.4-es verziójú HDMI-kábel.
Az erősítő Onkyo tx rz720, tudja az arc-ot a hdpc 2.2-őt és a true hd-t is. De van olyan dolby vision formátum amit a tv tud de az erősítő nem. Nem tudom hogy pontosan mi a gondja ezzel, de amikor összedugom őket akkor kiírja hogy nem fog feltétlenül jól megjelenni.

A kábel 1.4-es (a felirata szerint, aztán ki tudja).

Az erősítőn arc hdmi cec engedélyezve + Tv-n arc kimenet engedélyezve és tök süket. Nulla hang.

Holnap tovább próbálom.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Aszpirin írta:
2018.08.30., csüt. 21:42
irishcream írta:
2018.08.30., csüt. 21:14
irishcream írta:
2018.08.30., csüt. 21:10
Az Arc-hoz speciális hdmi kábel kell?
Nem, talán csak ne jó helyre csatlakoztattad.
Lehet még az a problémád, hogy az erősítőd nem tudja ezt a funkciót.
[/quote]
Szerintem az 1.4 verziós HDMI- kábel inkább a képtovábbításban játszik szerepet.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6162

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

irishcream írta:
2018.08.30., csüt. 21:14
irishcream írta:
[/quote]

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lászló-nagy írta:
2018.08.30., csüt. 21:03
Aszpirin írta:
2018.05.05., szomb. 17:49
Ismereteim szerint: sajnos sem DTS-HD-re sem DD-MA-ra (és ezzel értelemszerűen Atmos-ra sem) nem elég az ARC által biztosított sávszélesség. Így ARC-n csak tömörített többcsatornás vagy sztereó PCM tud jönni (a TV-k alighanem ugyanazt a jelet az adják ki a HDMI ARC-n, mint az S/PDIF (optikai és/vagy koax) kimeneteiken.
Hmm itt mást írnak:

https://www.google.com/amp/s/www.avsfor ... ml%3famp=1

Ezek szerint tudja az Atmos-t, csak nem a tömörítetlen HD változatot.

Egyébként van egy ilyen LG TV-m és képtelen vagyok rávenni hogy Arc-on átmenjen a hang. Nem csak Atmos hanem bármi. :-(

Revidiálom a korábbi véleményemet, ugyanis időközben nekem is lett egy olyan LG tévém, amelyen Atmos-t is ki tud adni ARC-n, és első kézből állíthatom, hogy a tévé saját Netflix-kliensének Atmos-hangját (ami valószínűleg tömörített) bizony kiadja a tévé ARC-n, és az én erősítőmön meg is szólal, az erősítő jelzi, hogy Atmos-t kap!
Ehhez mindkét “fél” tudása és megfelelő HDMI kábel is szükséges: a tévé ki kell tudja adni az Atmos-t ARC-n (az én tévém egy LG OLED B7), valamint az erősítő is képes kell legyen fogadni azt ARC-n (nálam: Denon AVR-X2400H). Ami a kábelt illeti: valóban nem mindegyik HDMI kábel ARC-képes: magát az ARC-t csak legalámm HDMI 1.4 minősítésű kábelek tudják, de az Atmos-hoz valószínűleg már a HDMI 2.0 minősítésű kábel kell (ebben nem vagyok biztos, lehet, hogy 1.4-essel is megy, de egy nagysebességű 2.0-s kábel amúgy sem árt...). Ha mindez megvan, akkor a tévén engedélyezni kell a HDMI CEC-t, és az ARC-t is, valamint az utóbbit “Automatikus” -ra kell állítani (nem PCM-re!). Az ARC-t az erősítőn is engedélyezni kell, és arra is kell figyelni, hogy ha több HDMI-kimenet van az erősítőn, akkor egyes erősítőkön nem mindegyik kimenet tud ARC-t (az enyémen a kettő közül csak az egyik). Ez az LG tévékre is igaz: általában csak egyik bemenet tud ARC-t.
Tehát a tévé ARC-képes bemenetét az erősítő ARC-képes kimenetével kell összekötni, egy javaslom, hogy egy jóminőségű HDMI 2.0-ra certifikált kábellel (a kábel dobozán egyértelműen legyen rajta a HDMI 2.0 jelzés!). Ebben a konfigurációban a fenti beállításokkal nálam átmegy az Atmos az ARC-n, de sajnos még így sem biztos, hogy Nálad is működik, mert mint látod, többváltozós a dolog...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

irishcream írta:
[/quote]

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

[/quote]
Nem, talán csak nem jó helyre csatlakoztattad.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára irishcream 2018.08.30., csüt. 21:21-kor.

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: lászló-nagy »

Aszpirin írta:
2018.05.05., szomb. 17:49
Ismereteim szerint: sajnos sem DTS-HD-re sem DD-MA-ra (és ezzel értelemszerűen Atmos-ra sem) nem elég az ARC által biztosított sávszélesség. Így ARC-n csak tömörített többcsatornás vagy sztereó PCM tud jönni (a TV-k alighanem ugyanazt a jelet az adják ki a HDMI ARC-n, mint az S/PDIF (optikai és/vagy koax) kimeneteiken.
Hmm itt mást írnak:

https://www.google.com/amp/s/www.avsfor ... ml%3famp=1

Ezek szerint tudja az Atmos-t, csak nem a tömörítetlen HD változatot.

Egyébként van egy ilyen LG TV-m és képtelen vagyok rávenni hogy Arc-on átmenjen a hang. Nem csak Atmos hanem bármi. :-(

LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

Hu.Balu
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Hu.Balu »

Sziasztok!

Egy Denon AVR x1400h tipusú erősítőnek a birtokában felfedeztem, hogy a hátulján van egy IR csatlakoztatási lehetőség.
Na már most megkérdeztem a viszonteledót, hogy oda lehet e csatlalkoztatni külső infra vevőt, a válasz: természetesen arra van, de nem tudnak adni, hívjam fel a szervizt. Felhívtam, ők sem tudnak segíteni, pedig ők tudják a kiegészítőket is beszerezni. Valaki esetleg próbálkozott már ilyennel? Honnan tudnék szert tenni egy ilyen vezetékre? (infravevő-kábel-jack dugó) Vagy esetleg építeni, mert az sem egy bonyolult dolog, csak milyen vevő kell?

Köszi
Balu

nightzone
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: nightzone »

Valami hasonlóra gondolok igen.

nightzone
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: nightzone »

Sziasztok!

IPTV set-top box jelét szeretném szétosztani 2db HDMI képes megjelenítőre és erre a célra keresek megoldást egy HDMI splitter/switch vagy HDMI mátrix formájában. Ha lehetséges, mit kellene tudjon az elosztó hogy ez működjön, vagy a set-top box-on pontosan mit kell megnézni hogy tudjak választani hozzá való, a feladat elvégzésére képes HDMI elosztót?

Azért kellene tudnom mert nem szeretnék feleslegesen kidomni x ezer forintot.Szóval létezik-e ilyen HDMI elosztó és ha igen milyet kellene venni? Véleményeket, tapasztalatokat, esetleg elosztó ajánlásokat is szívesen vennék ezzel a dologgal kapcsolatban.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 255

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: vkz »

Összegezve: Toslink/Digitcoax/ARC nem tudja a nagy felbontású hangokat kezelni. Azt hiszem így 4K nélkül maradok.

Proci cserében nem gondolkodom mostanában. Szerencsére a 4K elterjedése még nem most lesz.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Kipróbáltam, az ARC sem viszi át. A splitteren egyébként ha csak a proci van csatlakoztatható átmegy a hang. De ezzel nem jutottam előrébb...

Ha a TV is be van dugva akkor már csak két csatornásként konvertálva megy a hang a profitra. Arra gyanakszom, hogy tévét csatlakoztatva annak megfelelő beállítás lesz érvényben.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Csatlakoztatás

8 órája, ZolaBA írta:

és amúgy az ARC nem jó?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Csatlakoztatás

7 órája, vkz írta:

Sajnos mindegy is lenne, mert optikán és koaxon nincs DTS-HD. Az csak DTS-ig visz át, legalábbis úgy tudom

Jól tudod. Mindegy, hogy koax vagy optikai (toslink), az átviteli szabvány mindkét esetben S/PDIF (azért nem teljesen mindegy, hangminőség szempontjából a koax - a fogadó ptól is függően - esetleg jobb mint a toslink, az utóbbira jelemző nagyobb “jitter” jelenség miatt /amit a digitális jelek időzítésének viszonylagos instabilitása okoz/)

S/PDIF is based on the AES3 interconnect standard.[3] S/PDIF can carry two channels of uncompressed PCM audio or compressed 5.1/7.1 surround sound (such as DTS audio codec); it cannot support lossless formats (other than 2ch LPCM) such as Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio, that require greater bandwidth[4] like that available with HDMI or DisplayPort.  (forrás:Wikipédia)

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

3 perce, ZolaBA írta:

és amúgy az ARC nem jó?

Őőő. A kérdés jó. Nem is próbáltam, mert anno olvastam hogy HDMI 1.4 felett működik csak. Az UMC-1 ha minden igaz 1.3, de kipróbalom. Nem volt még ebben a configban bekötve. A leírások szerint lehet az sem támogatja DTS-HD-t...

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

9 perce, wittao írta:

Most lehet hulyeseget mondok, de mintha coaxon nekem sem ment volna at csak sztereo es optikain meg igen. Esetleg probald meg egy optikai kabellel. Ugyanezt a problemat anyameknal en igy oldottam meg.

Sajnos mindegy is lenne, mert optikán és koaxon nincs DTS-HD. Az csak DTS-ig visz át, legalábbis úgy tudom. 

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1725

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

és amúgy az ARC nem jó?

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Visszaolvasva én sem értem, későn írtam

Gondoltam erre is, van coax kimenet. De azon csak DTS-ig van hang, a HD hangok nem jönnek át csak HDMI-n. Ezért is váltottam processzorra, mert a NAD avr-em nem tudta a HD hangokat.

Ezért gondoltam, ha egy Splitterel ketté osztom a HDMI jelez, akkor jó lesz. De valamiért elvesznek ebben az esetben a több csatornás hangsávok, és nem csak a HD hangok.

Tehát jelenleg a procin keresztül nincs 4K, a splitter után meg több csatornás hang.

Így belegondolva tényleg nem vesztenék sokat Wéberék hangja nélkül

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Sziasztok!

Ezt találtam leginkább a témához. Adott egy Popcorn vten, egy 4K tv, egy umc-1. A dilemma: hogy lesz 4K jel a tévén? Illetve, ne kelljen mindig bekapcsolni a procit, van hogy elég lenne a tv hangja (pl F1 időmérőre felesleges a házimozi). 

A megoldás HDMI Splitter (egyszerű 4K-t tudó, spec szerint dts-HD, trueHD kellene legyen), gondoltam. Vesz, kábel vesz, mert több kell így. Eredmény: kép van 4K, hang van PCM stereo. Semmi más nincs a splitter után. Mi a nem jó? A splitter? Hogy lett a DTS-ből pcm 2ch? Mi csinálta? Ha simán van a Popcorn az EMO-ba dugva akkor van DTS. (Próbáltam olyan filmmel, ahol több hangsáv is van, mindegyiket downmixelte, de mégis másképp szóltak, hangerő különbség volt). Próbáltam olyat, ha a Popcorn 4K kimenetele van állítva, akkor a proci után  a tévén 1080p van, viszont van hang, tehát a problémát nem itt látom.

Valaki futott bele ilyenbe? Hagyjam a francba a 4K- t? Küldjem vissza splittert? Van olyan ami ezt tudja? 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mert kispórolták az erősítőn a kijelzőt. Az SR6007 kijelzőjén lehetetlen beállítani bármit is. Valamint ha bemenetet választok az rögtön megjelenik a tv-n. Nem lenne rossz,csak hiányos a beállitás.Nos, ha nem cserélgeted ill nem pakolgatod a hangsugikat akkor minek kell a Malackát állítgatni?Egyszer belövöd tiszteségesen, mented a beállításokat és pont (megjegyzem sok régebbi vasnak kissebb és fapadossabb volt a kijelzője)!
Vagy ott van a display out (elméletben a maiakon mind van) és azzal összekötve ott a menü.

Megjegyzem, minden megoldás ill készülék valamennyire kompromisszumos!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Jamma40 »

Akkor a HK-ból hdmi menjen egyből a megjelenítőbe, a hang meg optikán az erősítőbe.
Egyébként a mai napig nem értem hogy miért kellett a képet átengedni az erősítőn (méd az új formátumok előtt)!

Mert kispórolták az erősítőn a kijelzőt. Az SR6007 kijelzőjén lehetetlen beállítani bármit is. Valamint ha bemenetet választok az rögtön megjelenik a tv-n. Nem lenne rossz,csak hiányos a beállitás.

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csatlakoztatás

Akkor a HK-ból hdmi menjen egyből a megjelenítőbe, a hang meg optikán az erősítőbe.
Egyébként a mai napig nem értem hogy miért kellett a képet átengedni az erősítőn (méd az új formátumok előtt)!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Blu-ray lejátszón ki lehet kapcsolni hogy a hdmi-n küldjön hangot, próbáltam így is. ilyenkor nem szól az erősítőn emmi. Amint letiltom a HDMI-t az erősítőben azonnal megjelenik az optikán a hang. Eddig ilyen problémám nem volt mert eddig az Onkyo, Harman kardon, Denon megoldotta hogy külön lehet állítani a különbözö bemenetekhez honnan jön a kép, és külön a hang. A Marantznál ha HDMI vel van össze kötve akkor az az első mindenben.Akkor a HK-ból hdmi menjen egyből a megjelenítőbe, a hang meg optikán az erősítőbe.Egyébként a mai napig nem értem hogy miért kellett a képet átengedni az erősítőn (méd az új formátumok előtt)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csatlakoztatás

ki kéne próbálni egy olyan spéci hdmi kábellel amiből ki van hagyva a hang
A Blu-ray lejátszón ki lehet kapcsolni hogy a hdmi-n küldjön hangot, próbáltam így is. ilyenkor nem szól az erősítőn emmi. Amint letiltom a HDMI-t az erősítőben azonnal megjelenik az optikán a hang. Eddig ilyen problémám nem volt mert eddig az Onkyo, Harman kardon, Denon megoldotta hogy külön lehet állítani a különbözö bemenetekhez honnan jön a kép, és külön a hang. A Marantznál ha HDMI vel van össze kötve akkor az az első mindenben.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”