lászló-nagy írta: ↑2018.08.30., csüt. 21:03
Aszpirin írta: ↑2018.05.05., szomb. 17:49
	Ismereteim szerint: sajnos sem DTS-HD-re sem DD-MA-ra (és ezzel értelemszerűen Atmos-ra sem) nem elég az ARC által biztosított sávszélesség. Így ARC-n csak tömörített többcsatornás vagy sztereó PCM tud jönni (a TV-k alighanem ugyanazt a jelet az adják ki a HDMI ARC-n, mint az S/PDIF (optikai és/vagy koax) kimeneteiken.

Hmm itt mást írnak:
https://www.google.com/amp/s/www.avsfor ... ml%3famp=1
Ezek szerint tudja az Atmos-t, csak nem a tömörítetlen HD változatot.
Egyébként van egy ilyen LG TV-m és képtelen vagyok rávenni hogy Arc-on átmenjen a hang. Nem csak Atmos hanem bármi. :-(
Az Arc-hoz speciális hdmi kábel kell?

Revidiálom a korábbi véleményemet, ugyanis időközben nekem is lett egy olyan LG tévém, amelyen Atmos-t is ki tud adni ARC-n, és első kézből állíthatom, hogy a tévé saját Netflix-kliensének Atmos-hangját (ami valószínűleg tömörített) bizony kiadja a tévé ARC-n, és az én erősítőmön meg is szólal, az erősítő jelzi, hogy Atmos-t kap! 
Ehhez mindkét “fél” tudása és megfelelő HDMI kábel is szükséges: a tévé ki kell tudja adni az Atmos-t ARC-n (az én tévém egy LG OLED B7), valamint az erősítő is képes kell legyen fogadni azt ARC-n (nálam: Denon AVR-X2400H). Ami a kábelt illeti: valóban nem mindegyik HDMI kábel ARC-képes: magát az ARC-t csak legalámm HDMI 1.4 minősítésű kábelek tudják, de az Atmos-hoz valószínűleg már a HDMI 2.0 minősítésű kábel kell (ebben nem vagyok biztos, lehet, hogy 1.4-essel is megy, de egy nagysebességű 2.0-s kábel amúgy sem árt...). Ha mindez megvan, akkor a tévén engedélyezni kell a HDMI CEC-t, és az ARC-t is, valamint az utóbbit “Automatikus” -ra kell állítani (nem PCM-re!). Az ARC-t az erősítőn is engedélyezni kell, és arra is kell figyelni, hogy ha több HDMI-kimenet van az erősítőn, akkor egyes erősítőkön nem mindegyik kimenet tud ARC-t (az enyémen a kettő közül csak az egyik). Ez az LG tévékre is igaz: általában csak egyik bemenet tud ARC-t. 
Tehát a tévé ARC-képes bemenetét az erősítő ARC-képes kimenetével kell összekötni, egy javaslom, hogy egy jóminőségű HDMI 2.0-ra certifikált kábellel (a kábel dobozán egyértelműen legyen rajta a HDMI 2.0 jelzés!). Ebben a konfigurációban a fenti beállításokkal nálam átmegy az Atmos az ARC-n, de sajnos még így sem biztos, hogy Nálad is működik, mert mint látod, többváltozós a dolog...