Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Készült néhány szép fotó a moziról és a nappaliban használt berendezésről a napokban, mert most ráérek .
Ezeket most mind felrakom egy csokorban.
Idei utolsó fotók és egyelőre a rendszer sem fejlődik sehova, csak használjuk nagy megelégedéssel.
De azért a lényeg, hogy így is ugyanolyan szép ez a házimozi hobbi, vásárlási - fejlesztési láz és állandó változás nélkül is...sőt!
Folyt köv.:
A HD950 ritka patika állapotban (kemény 102 órával az új lámpában) szerencsére olyan,mint amit most vettem le a boltban a polcról...
Jövőre szőnyeg csere lesz kicsit világosabbra és valami más lesz mint ez, mert sajnos az "ösvény" már kicsit látszódik rajta pár évesen...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Készült néhány szép fotó a moziról és a nappaliban használt berendezésről a napokban, mert most ráérek .
Ezeket most mind felrakom egy csokorban.
Idei utolsó fotók és egyelőre a rendszer sem fejlődik sehova, csak használjuk nagy megelégedéssel.
De azért a lényeg, hogy így is ugyanolyan szép ez a házimozi hobbi, vásárlási - fejlesztési láz és állandó változás nélkül is...sőt!
A teraszról a jukka itt telel a szobában
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Minden kedves fórumtársnak és családjának boldog karácsonyt kívánok, jó pihenést és jó kajákat az ünnepek alatt!
fodesz moziszobája
Boldog szülinapot Fodesz
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
fodesz moziszobája
Boldog szulinapot!
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Köszönöm a sok jó kívánságot srácok!
Most értem haza a taposó malomból, mobilról nem akartam írni eddig.
Doki lehet megéreztél valamit a fotóval. Nem elég ,hogy beszéltük már, hogy sok mindenben közös nézeteink vannak, de még a lemezjátszó is...
A Highland Park-ot már nem említem meg. Van egyébként tőlük egy 10 éves Viking scars a gyűjteményben, úgyhogy picit azt is eltaláltad (de még a Glencairn poharat is )
Évek óta tervben van, hogy egyszer építek egy egyszerűbb zenehallgatói részt is a mozin kívül. Persze közel sem a high end színvonalat súrolva illetve semmi túlzó dologban nem gondolkodom.
A mozival egyelőre nagyon jól elvagyok, nem változott sok minden régóta,nem is tervezem, szinte csak élvezem amikor tudom, használjuk, vagyis a filmek pörögnek és jól is van ez így.
Az elmúlt hétvégén is 4 filmet pumpáltunk bele a proji lámpájába, de az ajánlóban még nem volt időm írni róla.
Szóval egyszer szeretnék egy lemezjátszót. Nem mondok le róla. Régi vágyam ,de sosem beszéltem itt róla.
Kedvelem azt a fajta hangzásvilágot amit azok nyújtanak.. Annak idején volt egy próbaterem amit használtunk közösen egy másik zenekarral.
Ott volt egy hatalmas vintage Yamaha csöves gitárcucc, amin játszottam és azt a hangot utána keresve sem találtam, pedig sok márkát próbáltam.
Ez picit számomra olyan emlék mint a LP hangzása..
Na egyelőre ez csak távlati dolog..
De szülinapra azért a Mikulás beletuszkolt egy TV-t a csizmában
Lényegében ez a TV egy családi ajándék a nappaliban váltja a Toshiba-t.
Panasonic TX49-EX600 model.
fodesz moziszobája
Isten éltessen sokáig erőben,egészségben!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
fodesz moziszobája
Isten éltesse a véneket
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
fodesz moziszobája
Boldog születésnapot!
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
fodesz moziszobája
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7603
fodesz moziszobája
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
fodesz moziszobája
Isten éltessen Fodesz Mester!
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Boldog Szülinapot, jó mozizást!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
fodesz moziszobája
Boldog Szülinapot, jó mozizást!
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
fodesz moziszobája
happybday.gifBoldog születésnapot kivánok, s továbbra is a mozis úton...(igyál meg valamit...)
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Ide írom, mivel zeneajánló topik nincs a mozirészen
Mostanában ezeket hallgatom előszeretettel. Erősen ajánlott demóanyagnak, vagy csak szimplán hallgatni. Brrrrutálisan jó, a hangulat is amit áraszt és kellően megdolgoztatja a rendszert is.
Kedvelem az instrumentális zenét, filmzene alapanyagokat .Nálam a zene fontosabb mint egy előtérbe hozott állandó énekes, énekhang. Így sokszor kifejezetten kellemes, ha nem kell valakinek az éneklését is hallgatni a jó zenét háttérbe szorítva
Spotify-on is elérhető.
Two steps from hell , Power of darkness, Unleashed
fodesz moziszobája
Gondoltam van egy-két újdonság...
Jó írás, jó képek! Gratula a füleshez!
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
A mozis részen csak egy apró változtatás történt. A két surround doboz távozott, mert sógorom moziját egészítik ki mától, ami az ő rendszerének "résztvevőivel" minden téren még jobban harmonizál,
így nála jobb helyen lesznek és neki sem kell vadásznia surround dobozokra.
Most jelenleg a nappali sarkában van neki a berendezés, de már nem sokáig, mert sikerült egy szobát "kiűrítenie" így pici unszolással rávettem ,hogy építsen ki egy külön mozit oda.
Bár nem nagy a szoba, kompromisszum van, mint ahogy mindenhol, de hamarosan elkezdjük csinálni nála.
A jelenlegi rendszere Klipsch RF-24 frontok, R-25C center és R14S surround, valamint Velodyne CHT Q10, Kábelek monster, Valhalla, Delock
Hajtőmű: Yamaha RX-A550 ,filmek/zene: Himedia Q5 pro. Megjelenítő Samu 4K 43'-os TV, Vetítő az ismert a HD72i (egyelőre még dobozában) és vászon lesz majd ami az adottságok miatt nem lesz túlméretezett, mivel a szoba szélessége 3,6méter. A vetítő optkája 3,5 méterre lesz , a szoba hossza 4 méter.
Szóval kettő darab RS42 Klipsch dipol dolgozik néhány napja hátul...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Gondoltam van egy-két újdonság,így ide a mozitopikban bepakolom, had legyen egy csokorban
Immáron egy hete,hogy megérkezett egy szemet gyönyörködtető Bang&Olufsen Beoplay H6 második generációs fejhallgató.
Tudjuk, hogy a Dán gyártó nem igazán a tucat termékek készítésére specializálódott, ezért mindíg különleges és egyedi dolgokat tudnak készíteni.
A Beoplay H6 vonzó külsejével szinte belesimul a nappalink környezetében, ezért ebben a bézs/szürke színben azonnal megtetszett.
De nem igazán csak dísznek való,azonban ebben is bizony hangsúlyos szerepet kapott, ha már az állványra került és nekem ez ugyanolyan fontos, mint az elvárás, hogy jól is szóljon.
A külsőről és kivitelről még annyit, hogy kézbe véve azonnal érződik ,hogy itt nincs jelen az olcsó műanyag fülesek recsegő-ropogó hangja "viselkedése" amikor kicsit mozgatjuk a kézben ,forgatjuk ,nézegetjük ,majd felvesszük a fejre. Abszolút igényes az anyagválasztás, mindkét fejpárna szára ami csatlakozik a felső tartó ívhez, tömör eloxált szálcsiszolt aluminium.
A fülpárna báránybőr, belül pedig erős gyöngyvászon, míg a felső ív külseje erősen varrott, marhabőr.
Olvastam róla, hogy azért Új-Zéland-ról szerzik be a marhabőrt, mert ott a legelők nincsenek drótkerítéssel határolva, így a nyersbőr felülete nem tud sérülni az élő állatokon.
És még egyéb érdekességeket,nyalánkságokat is írnak róla, szinte megdöbbentő, mennyire figyelnek a részletekre és az időtállóságra, ami manapság ritka.:
http://blogger42.com/beoplay-h6-az-ellenallo/
A legfontosabb ugye mégis a hangminőség.
Ám nem fog unatkozni szerintem nálunk ez a füles, főképp You tube tartalmakhoz,Tablethez, Spotify-hoz és esti filmezéshez lesz használva, a moziszobán kívül.
De elsősorban az érdekelt, hogyan zenél ez a kis ékszer.
Egyébként két filmet néztem már meg vele késő este, de nagyon kényelmes, nem nyom, a párnák nagyon puhák és egy idő után "eltűnik" a fejemről mert egyszerűen nem érezhető,hogy rajtam van.
Az első próbán nem éppen egyszerűnek mondható zenei tesztalanyok voltak,melyeket előszeretettel hallgatok a mozi rendszeren is:
A kedvenc gitárművészem ,aki a műfajban legközelebb áll hozzám ,Andy James zenéi voltak az elsők.
Andy James: The wind that shakes the heart ( Ettől a számtól már akkor libabőrözök, ha csak leírom )
Továbbá még néhány zene a sok közül.:
Andy James : Dream of becoming stb..stb..
Steve Vai : Tender surrender
Chris Isaak : Wicked game
Dire Straits : Brothers in arms
Jennifer warns : Rock you gently, Way down deep, Cant 'U Hide
Bruce Springsteen : Streets of Philadelphia
Robert Plant : Big log
Amorphis : My kantele, Death of a king, Hopeless days ,stb..
Megadeth: Absolution
Rögtön az első számok meghallgatásánál lejött ,hogy nagyon naturális, nem színez, nem tompa és öblös hangú, könnyed, nagyon szép nyílt és tiszta a hangzása.
Az én igényeim kiszolgálásához tökéletes, remek választás szinte mindenféle zenei műfajhoz ,érdekes élmény más fejhallgatók után amiket eddig próbáltam a H6 használata,bármilyen zenéről legyen szó. Még a szub gyilkos Jennifer Warns ,Way down deep, vagy a The Weeknd - The hills "nehezen emészthető" számaival is viszonylag jól elboldogult
Még képek...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Talán nem haragszol meg érte. :-)
Nem igazán értem,miért haragudnék meg. Frankó ez a mozi ,itt aztán le lehet fújatni a korpát a vállról
fodesz moziszobája
Talán nem haragszol meg érte. :-)
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Az az állvány kimondottan jól néz ki, nagyon ötletes, de az egész szobáról és házról elmondható ugyanez. A Pinterest tényleg ajánlott oldal, sok jó dolog van ott, legyen szó házról, kertről.
Azzal a whiskey-s állvánnyal óvatosan, én inkább fixre raknám, nehogy egy "bátrabb" pillanatban leboruljon .
Köszi,hogy így látod! A polc amit tervezek egészen más lesz.Még nem 100% ez a téglakő,csak egyelőre abban gondolkodom.
Annak kivitelezése már nagyobb precizitást igényel majd. A tervek már megvannak, viszont egyelőre még képlékenyek.
A készülék állvány azért nincs ragasztva, mert így átalakítható később, amit írtam is, de egy magas oszlopos polcrendszernél már nem lehet ilyen módon elkészíteni.
A whiskey tároló polconként meg lesz világítva,még egy csipetnyi steampunk fűszerezést is lehet beleviszek ,hogy még autentikusabb legyen.
Nem egészen az uralkodó csőidom tartókra gondolok,de még ezen fogok elmélkedni.
Én is gratulálok, nagyon jól néz ki a szoba.
Menő a hifi állvány is. Én is hasonlót gondoltam, ha összejönne a moziszoba.
Könnyen alakítható az adott rendszerhez, meg költséghatékonyabb is, mint egy rendes állvány.
Még egyszer gratula!
Köszi! Szerintem 10000ft alatt kényelmesen kihozható ,sokféle variációban is, pláne ha nem olyan túl sok eszköznek kell építened és nem akarod magasra pakolni.
Szerintem ebben a stílusban nem is mutatós ha nagyon magas az állvány.
Egyébként az instabilitástól nem kell tartani,mindenféle ragasztás nélkül megállnak a helyén a téglák. De sziloplaszttal két három helyen lehet rögzíteni is őket.
Érdemes felépítés előtt egyesével a téglákat hígított vízüveg oldattal finoman átecsetelni.
Színtelenek maradnak és nem fénylenek,vagy ilyesmi, de lekötik azt a kis porréteget ami esetleg száradás után marad rajtuk és eltömik a legkisebb porózusokat.
Bár ez a barabás kő betontermék, így nehéz,tömör,nem törik és nem porlad.Tehát nyersen is építhetők.
Egyszer találtam a neten egy szép moziszobát ,ahol Rotel eszközök voltak látszólag Ytong elemekből készített állványon.
Már nem találnám meg, a moziszoba építés topikban "mentettem" róla képeket,valahol a sokadik oldalon lehet. Akkor azt mondtam magamban, hasonlót egyszer csinálok én is.
Így az ötlet innen indult. A lényeg,hogy nem akartam már többé használni unalmas átlagos állványt,amilyenek eddig voltak...
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
Én is gratulálok, nagyon jól néz ki a szoba.
Menő a hifi állvány is. Én is hasonlót gondoltam, ha összejönne a moziszoba.
Könnyen alakítható az adott rendszerhez, meg költséghatékonyabb is, mint egy rendes állvány.
Még egyszer gratula!
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
A tégla és egyéb blokk elemek szerintem elég sok formában jól mutatnak a lakásban,az állvánnyal úgy voltam,miért ne? Kipróbálom .
Bevált,ráadásul olyan mint egy Lego, bármi cserélődne a későbbiekben,könnyen átvariálható.
Tervben van egyébként egy nagyjából 150 üveg whiskey kapacitásához egy jó kis vintage polcrendszer is, ugyanez a barabás téglakő lesz a függőleges tartóoszlop ,mint az állvány elemei.
Az az állvány kimondottan jól néz ki, nagyon ötletes, de az egész szobáról és házról elmondható ugyanez. A Pinterest tényleg ajánlott oldal, sok jó dolog van ott, legyen szó házról, kertről.
Azzal a whiskey-s állvánnyal óvatosan, én inkább fixre raknám, nehogy egy "bátrabb" pillanatban leboruljon .
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
fodesz moziszobája
A tégla és egyéb blokk elemek szerintem elég sok formában jól mutatnak a lakásban,az állvánnyal úgy voltam,miért ne? Kipróbálom .
Bevált,ráadásul olyan mint egy Lego, bármi cserélődne a későbbiekben,könnyen átvariálható.
Tervben van egyébként egy nagyjából 150 üveg whiskey kapacitásához egy jó kis vintage polcrendszer is, ugyanez a barabás téglakő lesz a függőleges tartóoszlop ,mint az állvány elemei.
10.1 Auro3D
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
A projektorról nem is írtam még. A Life és a Gost in the shell voltak az alanyok eddig,tehát nem sok órát pörgettem eddig a projit.
Mindkét film képminősége remek volt, a fényerő és a kontraszt magasan jobb a HD100-tól,illetve megszoktam picit a HD100 picikét szürkés fehér színét, ebben is van változás rendesen.Szinte világít a fehér és a színek is tökéletesek,dinamikusak. Hozzá kell tenni,hogy az új lámpa is rátesz egy lapáttal.Nem vagyok egy nagy vetítő gurman,de szerintem sikerült jól belőni. Az biztos,hogy ha valamiért nem lehetne projektorom,jóval kevésbé izgatna a házimozizás.
Bár sajnálom,hogy az utóbbi film csak azért pörgött végig,mert érdekelt a kép, maga a sztori lapos volt ,semmitmondó és gyenge.
De hát mindíg elő lehet venni a régebbi kedvenceket is.
Doki,bocs,majdnem elfelejtettem válaszolni! A THX embléma egy műanyag 3mm vastag arany színű lap, David-X-tól kaptam egyszer. Lézerrel lett kivágva a logo teljesen azonosan az eredeti arányokkal.
Hátoldala öntapadós.
Illetve a keretet még megcsinálom és fogok feldobni pár képet ,majd figyelek valahogy,hogy jobban sikerüljön a fotó.