Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Skipper »

skipper: ac3 esetén egyáltalán nem jön ki hang? vagy dekodolva megy ki, PCM ként? mert akkor valahol a creative beallitopaneljan be van kapcsolva, h ami az spdifre érkezzen, azt dekodolja ... ha ilyen beallitas nincs, akkor ennyit a vista driverről egelőre, használj XP-t
Egyáltalán nem jön ki semmi. Nincs ilyen állítási lehetőség.
A Creative direkt kiemelte a márciusi driverénél, hogy Vista X86 alatt tökéletes már az SPDIF bitstreaming.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

oddman: dvd mpeg2 dekodolásra az ffdshow nem alkalmas, csak post processingre. használd az MPC beépitett filtereit!
Miért nem alkalmas? Rossz a minősége? Én ffdshow-val dekódolok, felskálázok és nekem szépnek tűnik a végeredmény...

Egyrészt irják is h nem dvd compilant, másrészt a minősége sem az igazi. Dscaler, esetleg opensource mpeg2 decoder - majd ezt kell ffdshow-al szépiteni Ha elégedett vagy, akkor viszont sztem hagyd, oriási különbségek nem lesznek (bár sztem a dscaler láthatoan jobb (más?)), viszont jokat lehet szivni, mire automatizálod

skipper: ac3 esetén egyáltalán nem jön ki hang? vagy dekodolva megy ki, PCM ként? mert akkor valahol a creative beallitopaneljan be van kapcsolva, h ami az spdifre érkezzen, azt dekodolja ... ha ilyen beallitas nincs, akkor ennyit a vista driverről egelőre, használj XP-t

dobolan: én a Plusz diszkontban vettem 1999ft-ért, de ennél joval drágább szokott lenni (4-7ezer)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Nah, tegnap végre (újra) beállítottam a PC-met a plazmához. Viszont van egy kis gond. Win Vista X86 alatt az SPDIF kimeneten nem jön ki semmilyen hang (Audigy MP3+, márciusi driver, mely a Creative szerint támogatja az SPDIF bitstreamet 32 bites Vista alatt). Mi lehet a probléma? A Vista hangerőkijelzője mutatja a jelet (vezérlőpult/sounds). Az AC3Decoder szerint disabled az SPDIF. XP alatt minden tökéletes.
Ötlet?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ilyneről a Die Hard 3 jut eszembe.  
- Mi ez?
- Yugo keveset eszik viszont nem megy

Amire használom, arra tökéletesen elég (sok is). Ha többet akarnék akkor meg két mozdulattal felhúznám 30%-al.

Bravoman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bravoman »

oddman: dvd mpeg2 dekodolásra az ffdshow nem alkalmas, csak post processingre. használd az MPC beépitett filtereit!
Miért nem alkalmas? Rossz a minősége? Én ffdshow-val dekódolok, felskálázok és nekem szépnek tűnik a végeredmény...

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Ilyneről a Die Hard 3 jut eszembe.

- Mi ez?
- Yugo keveset eszik viszont nem megy

Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

- és -tadaaam- windows alatt idle-ben 36W-ot!! fogyaszt... Mivel mérted le az összfogyasztást?
- pl. ez kivallo ilyenre...

S lőn... Tök ugyanilyenem van.

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Hát ha fogyasztásmérővel mérted, akkor valszeg tényleg annyi.
Én még nem mértem az enyémet ilyen pontosan, csak megsaccoltam:

idle kb.

sempron 3000+ 15W
geforce6600 20W
alaplap+mem+ventik 15W
dvd iró + hdd 10W
sblive 5W
hálókártya 5W
összesen 68W

15%-os táp veszteséggel számolva kb. 80W

Na most ezt összehasonlítva a tieddel... a teljesítményéről már nem is beszélve.

Egyébként mennyi egy ilyen watt mérő?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

tsc: bizony, brisbane mivel 95% idleben megy, és 800mhz és 1100mhz között 2W volt a különbség, igy inkabb tuningolom Ingyen van és igy is teljesen stabil - eddig

Igazábol, elég volt mindenre a 2800mhz egymagos A64, de pl egy shrek2 1080p már nem ment, néha meg megakadt ... igy átállok coreavc-re és nézem a kicsit blokkosabb képet - legalábbis amig nem jön ki valami normális, alternativ kodek (ffdshowra hiába várunk )

asrock nf6g-dvi van nekem, alaplapi dvi-os 6100as (vga) chipset, mint neked
proc is ugyan az
2 db ddr modul (ez is adhat valamennyi plusz fogyasztást)
3.5" winyo (ez is max pár watt)
sblive! és tvtuner - ez enne +40 wattot?
1 db házventi, 1 db proc venti

tauka3: csak ha lesz rendes dshow alapu gpu gyorsitást használo codec ... pl a cyberlink powerdvd7.3 h264 kodekje ilyen, nero-é is többé kevésbé, maincocept és elecardé egyelőre nem tudtommal. viszont, vc1 gyorsitás most is megy, a windows media player 11 feltétle után a vc1 videok dekodoltathatoak az átala felrakott "wmv decoderrel" (pl hddvd vc1-es .evo-k) - szal elvileg lehet, gyakorlatilag meg sztem sejted mi lesz...

newman: output, hangkimenetet tedd át wave out-ra - hátha

maniac: dvi-d esetén nem tudod összekötni a vetitővel - min van ilyen kimenet egyáltalán ???

jvangyia: jah, elvileg az ATI-k is tudják .. a lényeg a teszt, a gyakorlat. papiron már 5 éve képesek a videokártyáink 1080p gyorsitásra

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: jvangyia »

Tényleg valami gáz lehet a VC1-körül.

"Note that the offload NVIDIA has built into the G84/G86 GPUs is hardwired for H.264 decoding only; you get none of the benefit for MPEG-2 or VC1 encoded content. Admittedly H.264 is the more strenuous of the three, but given that VC1 content is still quite prevalent among HD-DVD titles it would be nice to have. Also note that as long as your decoder supports NVIDIA's VP2/BSP, any H.264 content will be accelerated. For MPEG-2 and VC1 content, the 8600 and 8500 can only handle inverse transform, motion compensation and in-loop deblocking and the rest of the pipe is handled by the host CPU; VP1 NVIDIA hardware only handles motion compensation and in-loop deblocking. ATI's current GPUs can handle inverse transform, motion compensation and in-loop deblocking, so they should in theory have lower CPU usage than the older NVIDIA GPUs on this type of content."

Az eredeti cikk:
NVIDIA GeForce 8600: Full H.264 Decode Acceleration

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Egy másik NVIDIA-val:

Úgy tűnik nvidia-kban tényleg nincs vc1 support..

Pedig ITT azt írják, hogy már a 7-es sorozatban is van.
Geforce_8600_8500_tech_specs
Eszerint is van.

erről lehet szó:
"We hope our upcoming video decoding performance update will reflect the expectations NVIDIA has set by claiming 100% H.264; VC-1 and MPEG-2 are not decoded 100% by the GPU, but at least in the case of MPEG-2 it's not nearly as CPU intensive anyway. Including two dual-link DVI ports even on $150 hardware with the capability to play HDCP protected content over a dual-link connection really makes the 8600 GTS and 8600 GT the hardware of choice for those who want HD video on their PC. "

szóval részleges dekódolás lehet vc1 esetében, a pipából ez persze nem derül ki, de a cikk szerint elsősorban h.264..
egyébként innen egyik oldalról van: http://www.nvidia.com/object/geforce_8600_reviews.html

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: jvangyia »

Egy másik NVIDIA-val:

Úgy tűnik nvidia-kban tényleg nincs vc1 support..

Pedig ITT azt írják, hogy már a 7-es sorozatban is van.
Geforce_8600_8500_tech_specs
Eszerint is van.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- és -tadaaam- windows alatt idle-ben 36W-ot!! fogyaszt... Mivel mérted le az összfogyasztást?
- pl. ez kivallo ilyenre...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Vagy is a z1 tudja e fogadni a digitalis jelet a vga benmeneten? - a doksija mit ir? semmit meg se emiliti a digitalis lehetoseget....
- akkor te is meglelted a valaszt
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Újra lett telepítve a gépem 2-3 hete. Azóta mostanába kezdtem el HDzni és azt vettem észre, h valami nincs jól beállítva, és az istenért sem jövök rá, h micsoda, mert a kép a hanghoz megint nagyon csúszik, főleg tekergetés után. Nem, nem! A gép nem gyenge, nem azért van! Win reinstall előtt tök jó volt, mert emlékszem vmit állítgattam, csak már nem tudom, h mit és jó lett! Nincs valami hirtelen ötletetek?
anno ac3 filterben játszottál vmit, valami force akármi opciót kapcsoltad vagy ki vagy be, nem tudom pontosan, aztán lehet nem attól van de múltkor mintha neked lett volna ezzel gondod.

Ha azt a force-t kiveszem, akkor egy puase / space-től elszáll a hang és nem jön vissza. Amúgy én vmi olyasmira emlékszek, amikor vki mellékelt egy olyan képet, amin az MPC Classic vmi output és valami waveout beállítások voltak. Itt valamit átállíthattam. Próbálom belőni emlkéből a dolgot, mert ha máshogy nem, talán így tudtok tippeket lőni. De mostmár esküszöm felfogok írni minden beállítást, ha végre minden jól fog működni.

ui:annak ellenére, h rumlis ez az egész htpc, örülök, h nincs DVD játszóm.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

- és -tadaaam- windows alatt idle-ben 36W-ot!! fogyaszt...

Mivel mérted le az összfogyasztást?

Egyébként a táp hatékonysága a maximális leadható teljesítmény felé közeledve romlik nagy mértékben, idle állapotban kisebb a veszteség különbség a tápok között, mindenesetre szvsz 40W külöbség nincs egy gagyi és egy minőségi táp vesztesége között alacsony teljesítmény leadásnál.

Van egy fogyasztásmérőm, vettem a boltban.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Egyébként egy ilyen karesz tehát, ami vc1/avc/mpeg2/wmv/stb hardveres gyorsítást ad, az x264-gyel tömörített filmekhez is fog működni? tudom az is h264, de akkor is..legalább részben fog gyorsítani vlmit? tehát kb az mpcben beállítom a kellő dekódert, és szépen működik, vagy ez csak egy szép ábránd...?

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

- és -tadaaam- windows alatt idle-ben 36W-ot!! fogyaszt...

Mivel mérted le az összfogyasztást?

Egyébként a táp hatékonysága a maximális leadható teljesítmény felé közeledve romlik nagy mértékben, idle állapotban kisebb a veszteség különbség a tápok között, mindenesetre szvsz 40W külöbség nincs egy gagyi és egy minőségi táp vesztesége között alacsony teljesítmény leadásnál.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rea4 »

warez
Lapát.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

abelus
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: abelus »

warez

Maniac
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Maniac »

Ha a dsub átalakító működik, akkor igen, ha nem, nem. Miért nem dugsz rá egy monitort?

mert meg nem vettem meg...
Megjelenitök:Proji:Sanyo Z1, Thomson (28 coll 100hz fogalmamnincsmilyen), hang: yamaha rx-v650 homemade somogyi hangfalak(éppen lelöve nembirták a yamaha-t) ,homemade sub somogyi (sbx-25+100w quad405) htpc-cske 1.3 cerka radeon 7500 abit aur10 hk. és a video: panasonic nv-fj628ee

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

tsc: kb azonos konfigunk van, csak neked a tápod jobb! viszont az én gépem 1130mhz re lelassitva, 3.5ös winyoval, szutyok codegen táppal 74W -ot zabál! ennyit számit a tápod hatásfoka sztem ... (amugy a procid nem EE, mert az EE az a 35W tudtommal, nem? tuningot nem nézted? én 2*1900rol felhuztam 2*2700mhz-re, 15ezerért nem volt rossz vétel a proci neked van prg ami kiirja PONTOSAN a core-ok hömérsékletét? nekem bugzik ... lehet alaplap? vagy a rev G procik mások és a programok nem ismerik? nem hinném h -1 fokso a 2. mag bár a borda HIDEG volt reggel!!! (venti 1600on, freezer64pro))

Ha Tied 1900 MHz-es akkor már 65nm-es Brisbane magos...

Enyém 2000 MHz-es és még Windsor magos X2 (de ugye fele L2 kess), és azon belül EE verzió és így 65W TDP-s, de van abból 35W-os is (csak hol lehet olyat kapni!?).

P!H teszt - pontosan ilyenem van

Az AMD rendesen csinálja a káoszt ezekkel az elnevezésekkel

Tuningot nem néztem, mindenre tökéletes így is, amire én használom (letöltés meg 80%-ban SD sorozatok, 20% 720P H264), és a stabilitás és a kis fogyasztás az első most.

A Core hőmérsékletét nem néztem max amit az alaplap írt, 35 fok körül szokott lenni ha csak áll a bios képernyőn, windowsban valszeg hűvösebb de a borda gyakorlatilag szobahőmérsékletű. Nem volt még sok időm kísérletezni a géppel, az az igazság.

A táp hatásfoka valóban ennyire számítana? Csaknemtán... Uhh... VGA-d alaplapi? A 3.5-ös HDD is megeszik vagy +3-4 W-ot

ui: tényleg nagyon korrekt táp ez a Zalman, és mindenütt 16-18e, kivéve M*stral ahol 10500

Ha belegondolok hogy régebben évekig olyan tápokat nyüstöltem amik házzal kerültek kb 7e Ft-ba és a Vargáné és TSA tipusú már a kevésbé nonamek közt volt, az szörnyű. Tökre megéri befektetni egy jó tápba, évekig garantálja a stabil, halk működést.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Igen de irtam hogy csak dvi-d van... azon is menne?
Ha a dsub átalakító működik, akkor igen, ha nem, nem.
Miért nem dugsz rá egy monitort?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Maniac
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Maniac »

Maniac: DVI-I -> d-sub átalakito -> vga kábel -> z1 vga bemenete -> ez igy működik, de ez nem digitális (vga jel jön ki a dvi analog tüskéin!)

Igen de irtam hogy csak dvi-d van... azon is menne?
Megjelenitök:Proji:Sanyo Z1, Thomson (28 coll 100hz fogalmamnincsmilyen), hang: yamaha rx-v650 homemade somogyi hangfalak(éppen lelöve nembirták a yamaha-t) ,homemade sub somogyi (sbx-25+100w quad405) htpc-cske 1.3 cerka radeon 7500 abit aur10 hk. és a video: panasonic nv-fj628ee

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”