Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
-
Csutka
ebben van némi ellentmondás ,hiszen ha sima áteresztés akkor se az arcam se az anthem nem nyúlhat bele.. ergo a képnek ugyan olyannak kellene lennie.. olyannal már én is találkoztam 400-as arcamnál ,hogy szar volt a kép akármit is csináltam, de kiderült az egy beteg hdmi-s paneles volt.. lehet a kedves barátod is egy ilyen beteg arcammal mozizott eddig.. az új vonal de a régi is sosem nyúlt hozzá a képhez ha kikapcsoltad ezeket a funkciókat..
Hidd el, nem volt beteg az Arcam, ami Arcam 500 volt egyébként és az Anthem pedig a 700-as.
Köszi! Igen, ez sokunk tapasztalata.
Sima bypass és mégis változott.
Persze nem mérte és így mindig lehet placebo-t emlegetni...
ebben van némi ellentmondás ,hiszen ha sima áteresztés akkor se az arcam se az anthem nem nyúlhat bele.. ergo a képnek ugyan olyannak kellene lennie.. olyannal már én is találkoztam 400-as arcamnál ,hogy szar volt a kép akármit is csináltam, de kiderült az egy beteg hdmi-s paneles volt.. lehet a kedves barátod is egy ilyen beteg arcammal mozizott eddig.. az új vonal de a régi is sosem nyúlt hozzá a képhez ha kikapcsoltad ezeket a funkciókat..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Kíváncsi lennék a Házimozi Stúdiótól valakinek a szakértői véleményére. Talán ők elég régi cég és hitelesek is.
Nekik segített sok éven keresztül Balagee, a HM Studió Sim2 vetítőit telepítette és kalibrálta. Ezért gondolom ebben a szegmensben, ő volt a leginkább szakértő a cég emberei közül
-
Csutka
nekem volt 300e ft os hdmi kábelem, sajnos csak 12m és nem volt elég ,ezért eladtam,. de a jelenlegi nordost 15m az csak kb. 100e ft ,egy sim2 d80-on nem láttam az égadta világon semmilyen képi difit sem a kettő között.. viszont anno egy kácsás olcsó fekete kábelem volt és lecseréltem azt egy kácsás ezüstre ott megvoltam győződve ,hogy látok valamit, és ezután jött a d80 + a wirwolrd starlight kábel és akkor cseréltem le a kácsás ezüstöt a drágára,persze összehasonlítva,no akkor ott láthatóan nagy difi volt,valószínű csak beképzeltem, de akkor ott láttam.. ezt le is írtam. és páran helyeseltek páran meg lesajnáltak.. ezek után sajnos 12m nem lett elég ,így váltottam félve a nordosra ,de semmi difi nem volt, akkor megértettem ,hogy valószínű placebó volt az előző 2 is, nagyon akartam hinni benne és jött is
Köszi! Igen, ez sokunk tapasztalata.
Kíváncsi lennék a Házimozi Stúdiótól valakinek a szakértői véleményére. Talán ők elég régi cég és hitelesek is.
Nem lehet megvádolni mindenkit, hogy kábelt is el akar adni és így nem számít - hiccusz is leírta és nem hiszem, hogy lesz következménye.
Akitől még szívesen fogadnék véleményt az Szepi és Tibipapa. Ők elég sok rendszert telepítettek.
De vannak még páran...
Két napja beszéltem egy barátommal, aki egy Arcam erősítőt cserélt le egy Anthem-re.
Teljesen ledöbbent, hogy mennyivel jobb lett a kép az Anthem-mel.
Sima bypass és mégis változott.
Persze nem mérte és így mindig lehet placebo-t emlegetni...
Lehet mindenki egy véleményen lesz a végén, de én szívesen olvasnám a tapasztalatokat.
nekem volt 300e ft os hdmi kábelem, sajnos csak 12m és nem volt elég ,ezért eladtam,. de a jelenlegi nordost 15m az csak kb. 100e ft ,egy sim2 d80-on nem láttam az égadta világon semmilyen képi difit sem a kettő között.. viszont anno egy kácsás olcsó fekete kábelem volt és lecseréltem azt egy kácsás ezüstre ott megvoltam győződve ,hogy látok valamit, és ezután jött a d80 + a wirwolrd starlight kábel és akkor cseréltem le a kácsás ezüstöt a drágára,persze összehasonlítva,no akkor ott láthatóan nagy difi volt,valószínű csak beképzeltem, de akkor ott láttam.. ezt le is írtam. és páran helyeseltek páran meg lesajnáltak.. ezek után sajnos 12m nem lett elég ,így váltottam félve a nordosra ,de semmi difi nem volt, akkor megértettem ,hogy valószínű placebó volt az előző 2 is, nagyon akartam hinni benne és jött is
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Akkor formálj véleményt ha kipróbáltad már a kábelt? Teszteltél már ilyet?
Valószínüleg nem csináltál még ilyet mert akkor más lenne a véleményed.....-
leírta többször is ,hogy igen.. nem kell ennyire felszívni magad ,mert másnak más a véleménye.. valójában ha te látsz képi difit örülj ,hogy megvan ez az isteni adottságod! Komolyan!
Remélem valaki elmegy és visz vmi drága kábelt!
Egy "mértékadó" ember véleményét láttam itt, de az adu ász volt.
Balagee írását nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Ezzel szemben fapaci áll, akit lehet mértékadó embernek nevezni.
Cutler 10 éve ugyanazt a Kácsás kábelt használja, nem hiszem, hogy így mértékadónak számít.
Kiderült, hogy a dreamcinema méregdrága termeiben nem használnak drága kábeleket.
Itt összehasonlítást nem olvastam.
Ezen kívül volt egy mérésről említés és az általad megemlített 8 emberes Dune teszt vmikor régen.
Kíváncsi lennék a "nagy nevekre", akiknek a véleménye mondjuk nekem számítana a témában.
Vannak olyanok is, akik mostanában is szoktak projektorokat telepíteni és még sokan mások.
Itt pont emlékszem egyiküknek a nem túl régi megjegyzésére az ellenkezőjéről.
Lehet mindenki egy véleményen lesz a végén, de én szívesen olvasnám a tapasztalatokat.
hát igen balagee írása az eléggé régen már "közkincs"
a másik mérvadó hiccusz mint Dreamcinema épp most ő is lenyilatkozta hogy nemigen van vagyis inkább nincs különbség a drága vagy olcsóbb hdmi-k között, mivel ő is kalibrál így a mérés az ő esetében sem hanyagolható el mint érv.
a többi sajna odalett az AVfórum szerverről való eltávozásának így nem tudom neked beidézni sem pedig nevesíteni
ez a hdmi kérdés engem is idegesít már ha csak a képről beszélünk akkor magam is azt vallom (már) ,hogy csak azért kell venni drágábbat ,hogy ne legyen gond hosszú távon,, gondolok itt hogy ha falban van húzva,vagy sokszor mozgatva van, ne halljon meg idő előtt, a drágább kábelek masszívak és bízni lehet bennük éveken át.. nekem a fenti plazmához számtalan gagyi kábel adta meg magát csak úgy, nem volt hang soha többé és volt amelyiken a kép szűnt meg minden behatás nélkül.. én ezért a lenti rendszerembe nem vennék soha pár ezer forintos ócska kábelt.. ezért érdemes venni jobbat de 500e ért én sem vennék..
más: a kép az egy dolog, elviekben megegyezhetünk abban ,hogy egy jóra való kábel bőségesen elég, de mi van a hdmi kábel hangra befolyásoló tényezőjével? gondolok arra .hogy mondjuk van egy jó minőségű hdmi kábelem 15m ez csak a képet szolgálja ki és a rövid összekötő a 2m-es amin már hang és kép is jön.. oda vajon érdemesebb sokkal drágább kanócot rakni? próbálta már valaki, hogy csak a hangra koncentrálva tesztelte?
-
Csutka
én csak azt látom, hogy akinek drága hdmi kábele van azt semmi a világon nem ingatja meg abban hogy jobb a képe és élesebb és színesebb
Pedig több mértékadó ember is kijelentette, hogy a világon semmi eltérés nincs még MÉRHETŐ sem az olcsóbb avagy a drágább kábelek képe között.
kábeltesztre meg nemigen igyekszenek jelentkezni nálam már vagy fél éve ha nem több
még az avforumon is meghirdettem oszt mióta nincs már olyan?
Remélem valaki elmegy és visz vmi drága kábelt!
Egy "mértékadó" ember véleményét láttam itt, de az adu ász volt.
Balagee írását nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Ezzel szemben fapaci áll, akit lehet mértékadó embernek nevezni.
Cutler 10 éve ugyanazt a Kácsás kábelt használja, nem hiszem, hogy így mértékadónak számít.
Kiderült, hogy a dreamcinema méregdrága termeiben nem használnak drága kábeleket.
Itt összehasonlítást nem olvastam.
Ezen kívül volt egy mérésről említés és az általad megemlített 8 emberes Dune teszt vmikor régen.
Kíváncsi lennék a "nagy nevekre", akiknek a véleménye mondjuk nekem számítana a témában.
Vannak olyanok is, akik mostanában is szoktak projektorokat telepíteni és még sokan mások.
Itt pont emlékszem egyiküknek a nem túl régi megjegyzésére az ellenkezőjéről.
Nagyon erőltetett ez már.
Kérdeztem valamit illik rá válaszolni
"Az igazi barát szemből támad."
én csak azt látom, hogy akinek drága hdmi kábele van azt semmi a világon nem ingatja meg abban hogy jobb a képe és élesebb és színesebb
Pedig több mértékadó ember is kijelentette, hogy a világon semmi eltérés nincs még MÉRHETŐ sem az olcsóbb avagy a drágább kábelek képe között.
kábeltesztre meg nemigen igyekszenek jelentkezni nálam már vagy fél éve ha nem több
még az avforumon is meghirdettem oszt mióta nincs már olyan?
És olyat tapasztaltál már, hogy valami ami nem volt olcsó, rontott a képminőségen? Tehát az árnövekedés csak pozitív hatást hozhat?
(HDMI) !
Akkor formálj véleményt ha kipróbáltad már a kábelt? Teszteltél már ilyet?
Valószínüleg nem csináltál még ilyet mert akkor más lenne a véleményed.....-
"Az igazi barát szemből támad."
-
Csutka
Teljesen életszerűtlen amit mondasz. Mint mindenki, a kereskedők is pénzből élnek, drágább cuccon több a haszon. Egy Merci kereskedő sem fogja azt mondani, hogy vegyél a 10 milliós kocsira pár ezres acélfelnit, hanem inkább valami frankón kinéző drága alufelnit javasol. Pedig mindkettővel hasonlóan gurul az autó, de egyszerűen nem illik oda az olcsó acél.
Szerintem az inkább gáz, mikor valaki egy olcsó médialejátszó, htpc és belépő kategóriás vetítő közé 100ezres HDMI kábelt rak, mert az kategóriával emeli a képminőséget.
Nem jó az autós példa.
A HDMI kábel nincs szem előtt és nem látszik.
-
Csutka
Ha valaki tisztában van a rendszere gyengeségével, mégisn közben a csodákban akar hinni, az egy dolog. A kábel olcsóbb, mint egy komolyabb forrás. Az viszont egy másik helyzet, amikor valaki nem ért hozzá, csak issza a hitesles és karizmatikus kereskedő szavait (ez drága rendszereknél elég gyakori). Már miért ne lehetne akkor a hdmi mondjuk ajándék, anélkül, hogy az ügyfél tudná mi az és mire való. Életszerűnek életszerű a sznobizmus és presztízs kérdést csinálhatunk még egy hdmi kábel esetében is, ha ettől (is) elégedett (marad) az ügyfél.
Megtaláltad a tökéletes megoldást!!
Ajándék HDMI.
Az ügyfél boldog, a kereskedőnek nem kerül sok pénzébe, a minőség meg úgyis a max. lesz egy olcsó HDMI-vel is!
Ezt ajánlásként meg lehet fogalmazni a kereskedők felé!
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Szerintem az inkább gáz, mikor valaki egy olcsó médialejátszó, htpc és belépő kategóriás vetítő közé 100ezres HDMI kábelt rak, mert az kategóriával emeli a képminőséget.
Ha valaki tisztában van a rendszere gyengeségével, mégis közben a csodákban akar hinni, az egy dolog. A kábel olcsóbb, mint egy komolyabb forrás. Az viszont egy másik helyzet, amikor valaki nem ért hozzá, csak issza a hitesles és karizmatikus kereskedő szavait (ez drága rendszereknél elég gyakori). Már miért ne lehetne akkor a hdmi mondjuk ajándék, anélkül, hogy az ügyfél tudná mi az és mire való. Életszerűnek életszerű a sznobizmus és presztízs kérdést csinálhatunk még egy hdmi kábel esetében is, ha ettől (is) elégedett (marad) az ügyfél.
Már miért ne mondhatnák??
Pont a tanács a lényeg.
A "szövegkörnyezetet" nem tudom elképzelni:
Igen, kell még venni a rendszerhez 15m HDMI kábelt a projektor és az erősítő közé.
Tudunk adni 10 ezer forintért noname kábelt és 150 ezer forintért márkásat.
Kipróbáltuk, semmilyen különbség nincs a kettő között, de mivel a rendszere több millióba kerül, vegye meg a 150 ezer forintosat!
A normális szöveg az lenne, hogy van HDMI kábelünk és 10 ezer forint lesz. Nem is tartunk mást, hiszen a drágább kábel semmilyen változást nem produkál a rendszerében.
Más céget tudunk ajánlani, de teljesen fölösleges pénzkidobás, ne vegyen drágább HDMI kábelt!
Teljesen életszerűtlen amit mondasz. Mint mindenki, a kereskedők is pénzből élnek, drágább cuccon több a haszon. Egy Merci kereskedő sem fogja azt mondani, hogy vegyél a 10 milliós kocsira pár ezres acélfelnit, hanem inkább valami frankón kinéző drága alufelnit javasol. Pedig mindkettővel hasonlóan gurul az autó, de egyszerűen nem illik oda az olcsó acél.
-
Csutka
Mert meg kell adni a módját egy bizonyos szint felett. És nem tudhatják, hogy az ügyfél lát-e különbséget. Jól csinálják.
Ha ott hagy valaki több millát, nem mondhatják, hogy kábelt a Tescóból vegyen. Gondolom adott a lehetőség, és az ügyfél dönt.
Szerintem.
Ezen a bolygón nagyon sok átverés van, miért vagy megilletődve?
Már miért ne mondhatnák??
Pont a tanács a lényeg.
A "szövegkörnyezetet" nem tudom elképzelni:
Igen, kell még venni a rendszerhez 15m HDMI kábelt a projektor és az erősítő közé.
Tudunk adni 10 ezer forintért noname kábelt és 150 ezer forintért márkásat.
Kipróbáltuk, semmilyen különbség nincs a kettő között, de mivel a rendszere több millióba kerül, vegye meg a 150 ezer forintosat!
A normális szöveg az lenne, hogy van HDMI kábelünk és 10 ezer forint lesz. Nem is tartunk mást, hiszen a drágább kábel semmilyen változást nem produkál a rendszerében.
Más céget tudunk ajánlani, de teljesen fölösleges pénzkidobás, ne vegyen drágább HDMI kábelt!
-
Csutka
A DREAMCINEMA-ban, ahogy a szobákban lévő eszközök és elektronikák, úgy a kábelek is emelkedő büdzsével szerepelnek. A nappaliban belépő kategóriás, 12 m-es HDMI, a kis moziban 5 m-es AudioQuest, a nagy moziban pedig 2 m Nordost Blue Heaven van.
Saját tapasztalatomat/véleményemet mondom. Onnantól, hogy egy HDMI átviszi a jelet (nincs zizi, nincsenek hangyák, nincs képzaj, nincs szemcsésedés, kép-hang ki-kimaradás, nem zöld/lila/hupiakármi színű a kép) nincs (szerintem) különbség köztük.
Installációnknál arányosan szoktunk HDMI és összekötő kábeleket javasolni ügyfeleinknek. Analóg kábeleknél egyértelműen az árakkal nő a minőség is, azokat tehát ne is vegyük a HDMI-vel egy kalap alá.
Nem értem - miért kell arányosan javasolni HDMI kábelt az ügyfeleknek?
Persze 10-100 ezer forint nem nagy különbség, de inkább vegyen belőle BD filmeket.
Nagyon úgy tűnik nekem ezek szerint, hogy a HDMI kábelek egy óriási átverés a cégek részéről.
A DREAMCINEMA-ban, ahogy a szobákban lévő eszközök és elektronikák, úgy a kábelek is emelkedő büdzsével szerepelnek. A nappaliban belépő kategóriás, 12 m-es HDMI, a kis moziban 5 m-es AudioQuest, a nagy moziban pedig 2 m Nordost Blue Heaven van.
Saját tapasztalatomat/véleményemet mondom. Onnantól, hogy egy HDMI átviszi a jelet (nincs zizi, nincsenek hangyák, nincs képzaj, nincs szemcsésedés, kép-hang ki-kimaradás, nem zöld/lila/hupiakármi színű a kép) nincs (szerintem) különbség köztük.
Installációnknál arányosan szoktunk HDMI és összekötő kábeleket javasolni ügyfeleinknek. Analóg kábeleknél egyértelműen az árakkal nő a minőség is, azokat tehát ne is vegyük a HDMI-vel egy kalap alá.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Egy érdekes dolog jutott eszembe,ami egy bennem megfogalmazódott kérdés miatt jött.
Vajon mi az igazság a vászongyártók gain értékeiből?
Ez csak onnan jutott eszembe ,hogy rendelkezem egy (SI)1.3 as fehér és egy 0.85 szürke vászonnal,láttam jónéhány erősítettet a prémium márkáktól. De mindegyik csillog ,valamelyik szinte észrevétlenül ,valamelyik erősebben.
Viszont olvastam néhány fórumos beszámolóját screeenline vásznakról pl.1.4gaines ről ami meg nem.Nekem erről az jut eszembe ,hogy nem 1.4es....de a másikban se lehetek biztos!
Namost az 1.3 as stewart minimálisan a töredékbe kerülő screenline 1.4 meg nem?
Nálam az út vége egy 1.0 hajlított lesz, nemtudom mikor, de ha meglesz ,kalibráló műszerrel beméretem mindet,hátha hozza a papírformát avagy nem de mindenképp beszámolok róla mire jutottam vele...
Persze ez nem lesz szakértői vélemény csak az én tapasztalatom......
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Van valaki, aki az ellenkezőjét mérte és nem csak szemmel látta?
Szerintem olyan nincs. Viszont aki szemmel látta, azt nem lehet eltántorítani attól, hogy igenis van különbség. Még ha ez bebizonyíthatatlan is.
De nekem ezzel semmi gondom, úgy jó, ha mindenki boldog azzal, amije van.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
-
Csutka
OK, akkor már két szakértői mérés is azt bizonyítja, hogy nincs különbség.
Van valaki, aki az ellenkezőjét mérte és nem csak szemmel látta?
Itt volna Balagee véleménye a HDMI kábelekről: http://prohardver.hu/tema/milyen_projek ... 16207.html
Kiollózva a lényeg:
Ha valakit érdekel, a véleményem a HDMI kábel témáról röviden összefoglalva ez:[/size]
HDMI képátvitel TMDS kódolással történik. Ennek mibenlétéről utána lehet olvasni. A lényeg hogy már csak emiatt is a "jellegi" képi változásokat a kábelcsere nem tud okozni. Példa: Jobb színek, jobb kontraszt, nagyobb fényerő, élesebb, tisztább kép, és hasonló változások nem léteznek. Ezek közül a színpontosság a fényerő és a kontraszt kiválóan mérhető, és már számtalanszor be is bizonyosodott (legalábbis számomra) hogy ilyen jellegű változások nem mérhetők HDMI kábelek közt....
...A mérés egyszer sem igazolta hogy jobb lenne a drága kábel. Mondhatjuk persze hogy az ember szeme a lényeg, nem a műszer. Azonban minden ilyen kábel tesztet úgy kezdtem, hogy a megrendelőnek megmutattam hogy a spektrofotométer olyan pici változásokat is azonnal mutat, amit ő szemmel még nem lát. Pl. egy kattintás a CMS-ben a vörös csatorna szaturáción, szemmel nem látsz semmit, a műszer már szépten mutatja a változást. Ebből elég szépen belátható volt, hogy ha szemmel látható drasztikus változások lennének kábelcsere után a képen, akkor azt a műszernek is mutatnia kellene. De nem mutatta egyszer sem
Az érdekesség nem is ez, hanem a placebo hatás amikor is a megrendelő SOKKAL jobbnak látta a drága kábelével a színeket, a fényerőt és a kontrasztot már a teljesen statikus tesztábrákon is, miközben mérni ebből semmit nem tudtam. Na ezt nem egyszer tapasztaltam.
Ezek szerint valamikor mégiscsak leírta, tehát nem csak nekem mondta el négyszemközt
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Itt volna Balagee véleménye a HDMI kábelekről: http://prohardver.hu/tema/milyen_projek ... 16207.html
Kiollózva a lényeg:
Ha valakit érdekel, a véleményem a HDMI kábel témáról röviden összefoglalva ez:
HDMI képátvitel TMDS kódolással történik. Ennek mibenlétéről utána lehet olvasni. A lényeg hogy már csak emiatt is a "jellegi" képi változásokat a kábelcsere nem tud okozni. Példa: Jobb színek, jobb kontraszt, nagyobb fényerő, élesebb, tisztább kép, és hasonló változások nem léteznek. Ezek közül a színpontosság a fényerő és a kontraszt kiválóan mérhető, és már számtalanszor be is bizonyosodott (legalábbis számomra) hogy ilyen jellegű változások nem mérhetők HDMI kábelek közt....
...A mérés egyszer sem igazolta hogy jobb lenne a drága kábel. Mondhatjuk persze hogy az ember szeme a lényeg, nem a műszer. Azonban minden ilyen kábel tesztet úgy kezdtem, hogy a megrendelőnek megmutattam hogy a spektrofotométer olyan pici változásokat is azonnal mutat, amit ő szemmel még nem lát. Pl. egy kattintás a CMS-ben a vörös csatorna szaturáción, szemmel nem látsz semmit, a műszer már szépten mutatja a változást. Ebből elég szépen belátható volt, hogy ha szemmel látható drasztikus változások lennének kábelcsere után a képen, akkor azt a műszernek is mutatnia kellene. De nem mutatta egyszer sem
Az érdekesség nem is ez, hanem a placebo hatás amikor is a megrendelő SOKKAL jobbnak látta a drága kábelével a színeket, a fényerőt és a kontrasztot már a teljesen statikus tesztábrákon is, miközben mérni ebből semmit nem tudtam. Na ezt nem egyszer tapasztaltam.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Teljesen igazad van,a kábel is rendszer függű,és senki nem fog össze kötni egy 2-3mill vetítőt egy "gagyi" hdmi-vel,mint egy 200e vetítőt se egy 300e hdmi-vel.