Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Ghoszt
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Ghoszt »

Bachot én is néztem. Csak az nem világos, hogy az optikai meghajtó tálcája, hogy a túróba jön ki?  Mivel nincs rajta gomb, gondolom csak távval lehet kinyitni.  Én olyan 23-ért láttam egy boltban, ebben már benne van a táv is?

szvsz nincs benne a táv, de tök őszintén én már nem emlékszem rá.

A tálca pedig távirányítóról és/vagy egérrel nyitható. (nekem az előbbi)

Nekem is ilyen volt, szvsz nagyon jó ház, de szerintem ez a MediaLab nélküli változat, ebben nincs kijelző és táv. A teljes olyan 45e körül lehet.....

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Bachot én is néztem. Csak az nem világos, hogy az optikai meghajtó tálcája, hogy a túróba jön ki? Mivel nincs rajta gomb, gondolom csak távval lehet kinyitni. Én olyan 23-ért láttam egy boltban, ebben már benne van a táv is?

szvsz nincs benne a táv, de tök őszintén én már nem emlékszem rá.

A tálca pedig távirányítóról és/vagy egérrel nyitható. (nekem az előbbi)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nekem Thermaltake Soprano van (már másodjára, most a plexis) és azt kell mondjam, elég műanyagszagú, rezonálós valami... 7200-as HDD-k ha nem tuti rezgéscsillapítós keretben vannak, úgy be tudják búgatni a házat... Megoldásként nálam egyrészt az van hogy 2.5-ös HDD-t használok, másrészt a 3.5-öst ha van benne akkor rezgéscsillapítós keretbe rakom, harmadrészt bizonyos helyeken patafixxel kitömtem, jellemzően az ajtó és a ház találkozásánál (nem a külső ajtó hanem a belső).
Előnye hogy a Mistralban 14e Ft ami egy Thermaltake házért pici pénz. Nincs sok összehasonlítási alapom sem, a noname gagyiknál így is biztos jobb, de kicsit pléhdoboz+fröccsöntött műanyag amit az ember ennyiért még kap. Viszont szép.

panafan
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: panafan »

Most egy Silverstone LC17-vel szemezek + egy iMON 2.4G LT táv mellett. Így 35-bő kijön az egész. Csak nincs LCD-je.  
Olyan ház lenne jó, aminek az elején van egy üred 5.25" vagy 3,5" hely, egy LCD panel számára. De olyat nem láttam 25körül. Ha valaki tud, akkor szóljon. Lehajtható előlaposat találtam csak, de az nem praktikus, mert akkor minden bekapcsolás előtt oda kell menni és lehajtani. Valami ötletetek van?

szvsz a Thermaltake házak nem rosszak. Nekem ebből van a Bach és elégedett vagyok vele.

Bachot én is néztem. Csak az nem világos, hogy az optikai meghajtó tálcája, hogy a túróba jön ki? Mivel nincs rajta gomb, gondolom csak távval lehet kinyitni.
Én olyan 23-ért láttam egy boltban, ebben már benne van a táv is?

Proji: Panasonic AE900, Erősítő: Onkyo TX-SR501E, DVD pléyer: Onkyo DV-SP402E, Hangfal: Eltax Summit 6.0 + Atomic mély

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Most egy Silverstone LC17-vel szemezek + egy iMON 2.4G LT táv mellett. Így 35-bő kijön az egész. Csak nincs LCD-je.  
Olyan ház lenne jó, aminek az elején van egy üred 5.25" vagy 3,5" hely, egy LCD panel számára. De olyat nem láttam 25körül. Ha valaki tud, akkor szóljon. Lehajtható előlaposat találtam csak, de az nem praktikus, mert akkor minden bekapcsolás előtt oda kell menni és lehajtani. Valami ötletetek van?

szvsz a Thermaltake házak nem rosszak. Nekem ebből van a Bach és elégedett vagyok vele.

panafan

Htpc (Home Theatre PC)

Esetleg leszerelhetném az alsó lehajtható panelt, oda befér egy 3,5-ös LCD.
Proji: Panasonic AE900, Erősítő: Onkyo TX-SR501E, DVD pléyer: Onkyo DV-SP402E, Hangfal: Eltax Summit 6.0 + Atomic mély

panafan

Htpc (Home Theatre PC)

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Panafan: hát én is csak a szokásosat tudom javasolni. Silverstone gyárt nagyon szép htpc házakat, semmi giccs/csicsa.. Igényesek, és "viszonylag olcsók" is (25-30e Ft).

Más, www.fon.com > ha valaki szeretne küldök neki meghívót, és akkor 20euróért juthat fonero-s routerhez. (Röviden összefoglalva ez egy wifi community, és ha megosztod a neted cserébe használhatod másokét. Főleg olyanoknak jó, akik sokat utaznak, lehetőleg wifis pda-s gadgetokkal a zsebükben..)

panafan

Htpc (Home Theatre PC)

HTPC építéshez keresek egy olcsó házat, távval, kijelzővel. Mit tudtok ajánlani? Olyan 50e-ig érdekelne a vas.
Én a Thermaltake házakat néztem, jó az áruk:

http://www.thermaltake.com/product/Chas ... _index.asp

Ezek közül melyiket érdemes venni? Tapasztalat?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- lecci itt probald feltenni a kerdesed: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=9468
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

OFFTOPIC:

Van egy problémám, de nem akartam új topicot nyitni: 

- van erre a celra egy szaktopic miert nem lehetett oda beirni?
- a tovabbiakban lecci ott folytassatok!

Mármint melyik topicra gondolsz? Egyedül a p2p-t találtam, de oda ugyanannyi beírni mint ide kb..

Lehet, hogy én vagyok a béna..de mást nem adott ki a kereső ami szóba jöhetne..ha mégis volna pls linkeld.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

OFFTOPIC:

- van erre a celra egy szaktopic miert nem lehetett oda beirni?
- a tovabbiakban lecci ott folytassatok!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

OFFTOPIC:

-egen, ha mostanában kezdte, akkor lehet tulmelegedés de ezt könnyen kiszűrheted: hűtsed

- logját nézd át routernek (ha nincs logolás, kapcsold be!), hátha abbol ki tudsz bogarászni vmit

- dlinken nekem akkor voltak rebootok, ha pl fájlcserélőztem és tul sok kapcsolat akart létrejönni, korlátozd le az alkalmazásban (nekem 200 a max utorrentben a kapcsolatok száma)

- modem/szolgáltato/t-com(?) gond - na, ez cumi lesz mire kiderül ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

OFFTOPIC:

Azt csinálja a router, hogy kb 1 óránként megszakad a net, és akkor jöhet a szokásos metódus, router hálzóati kábel kihúz, vár 10-20másodpercet, visszadug és akkor általában jó. Mitől lehet ez?

(normál esetben napi 1x szakad meg, vagy annyiszor se..)

ezek lehetnek főleg:
- szolgáltató (datanet)
- router (talán a túlmelegedés miatt)
- modem..

ötletetek van? router és modem is dlink.

Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Diablo69: milyen ac3 filtert/codecet használsz? vszeg annak beállitásainál lesz a gond ... uganis szépen dekodolja neked az ac3 streamet PCM-be és azt adja át az spdifre ... ha ac3filter, akkor mindenhol allits spdifet/AS IS-t, ahol csak lehet, igy nem nyul a streamhez, nem dekodolja, csak küldti spdifre (s/p-dif pass through)
Köszi!

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

disabledre legyen allitva a RAW video, mert különben "minden után" betöltődik ...
THX

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

disabledre legyen allitva a RAW video, mert különben "minden után" betöltődik ...

Jó volt itt.

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Feltelepítettem egy új /05.22/ ffdshow-t, és valamit rosszul állíthattam be, mert 720p x264-es filmeknél is betölti a filtert a coreAVC-vel együtt és nyomja rá a postprocess-t, persze a procim meg megfekszik.

Nem tudjátok hogyan kell kiiktatni innen?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Diablo69: milyen ac3 filtert/codecet használsz? vszeg annak beállitásainál lesz a gond ... uganis szépen dekodolja neked az ac3 streamet PCM-be és azt adja át az spdifre ... ha ac3filter, akkor mindenhol allits spdifet/AS IS-t, ahol csak lehet, igy nem nyul a streamhez, nem dekodolja, csak küldti spdifre (s/p-dif pass through)

Jó volt itt.

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Sziasztok! Segítsetek, mi lehet a gond: összeraktam egy HTPC-t, hogy az mkv fájljaimat meg tudjam nézni rendes megjelenítőn, 5.1-es hanggal. Ez utóbbival van a gond. Amíg PowerDVD-n az mpeg2 és VC-1 lejátszás gond nélkül megy és az 5.1-es DD hang meg is jelenik a hangkártya SPDIF kimenetén, addig a Zoomplayer, amivel az mkv-kat nézem, csak 2.0-ás LPCM jelet küld. Mit kellene átállítanom illetve, ha ez a lejátszó csak ezt tudja, akkor mit kellene, hogy használjak?

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

oddman: dvd mpeg2 dekodolásra az ffdshow nem alkalmas, csak post processingre. használd az MPC beépitett filtereit!
Miért nem alkalmas? Rossz a minősége? Én ffdshow-val dekódolok, felskálázok és nekem szépnek tűnik a végeredmény...

Most már működik. Ott rontottam el, hogy az ffdshow video decoder résznél az MPEG2-nél nem a libavcodec-et, hanem a libmpeg2 codec-et kell választani, és be kell klikkelni a DVD decoding opciót is.
A felskálázást én is próbálgatom, de szerintem az valamiért nem müxik.
Egyet villan a kép, amikor bekapcsolom, de semmi különbséget nem látok.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Skipper »

powerdvd dvd esetén sem adja ki? vagy más ac3 filter sima filmnél?
PowerDVD-t még nem próbáltam. Zenelejátszásnál is síri csönd honol.

Hm...ha tudsz próbálj meg másik driver-t, de ami a valószínűbb, hogy megint valami elrejtett beállítás lehet a gond..

ha a zene se megy ki, akkor előbb azt próbáld megoldani, engedélyezni spdif-et mindenhol, hangerőket nem minimumon hagyni stb..

Igen, én is így próbálkoztam. Viszont az Audio Consolban alig lehet vmit állítani, szal nem tudom, hol kéne még kutakodni
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Hm...ha tudsz próbálj meg másik driver-t, de ami a valószínűbb, hogy megint valami elrejtett beállítás lehet a gond..

ha a zene se megy ki, akkor előbb azt próbáld megoldani, engedélyezni spdif-et mindenhol, hangerőket nem minimumon hagyni stb..

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Jó volt itt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”