Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

alaplapot keresek a htpc-be vanami microatx-et.

ket verzio kozott hezitalok:

1. nforce3 alapu am2-as alaplap amin van agp csati igy a parhelia bememegy +a 3800+ x2.
2. gf6100-as integralt videokutyu az alaplapon +pci-e
2.b valami ati vga integralva, egyebkent ugyanaz mitn a fenti.

szoval az 1. az eleg regi chipset... a masik ketto meg uj. de milyen a minosege az integralt vga-nak? en azt neztem hogy alacsony frekin megy a ramdac rajta es nekem a plazmat analog 1024x786-ban kell hajtani... nem lesz gyenge a kepminoseg?

jo rairjak, hogy htpc meg hd video, de sztem azt csak arra ertik hogy van rajtuk hdmi vag ydvi csatlakozo... ugy lehet hogy turheto a kepuk.

egy elsokezbol jovo tapasztalat analog plazmahajtas teren intgeralt gf6100-el jo lenne.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

1 mag kevés 1080 sorfelbontáshoz (vc-1/h264 tömöritettség esetén, mpeg2 elmegy), ajánlott proc csere: X2 3600+ minimum

Csak a tisztán látás végett : egy sima egymagos proci is elég, ha van mellette egy elfogadható VGA és hardvares gyorsítás. Lásd:
A64 3500+
7300GT

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Celithrandil: PCI kártyán max nagyon régi játékok mennek, HD filmek pedig sztem nem. ha pci-e -re gondoltál, akkor egy 7300GT/7600GT kell neked!
Szerintem filmekhez annyira nem létfeltétel a fullos vga kártya, ha jó a proci+ram..

legalábbis nálam a 720-asok mennek frankón, alaplapi vga-val ( ), 2.8-as p4, 1 giga rammal..

1080-as néha megakad, bár jobban nem nézegettem azokat..

nem az én gépem, aki vette az játszani szeretne, és ebbe a Punditbe csak PCI hely van:(

PCI-ba nem megy bele a 8600GTS

1 mag kevés 1080 sorfelbontáshoz (vc-1/h264 tömöritettség esetén, mpeg2 elmegy), ajánlott proc csere: X2 3600+ minimum

a legcikibb az egészbe, hogy Auchan ba vették a gépet iszonyatosasn drágán,

alapgép + egy 3,6 os celeron, + 512 mg ram, meg egy 160as winyó.
120 ezret fizettek érte. azt hittem lehidalok és most akkor meséljem el, hogy nem hogy játszani nem tudnak vele, de még csak nem is tudnak bele olyan videókártyát vanni amivel lehet játszani?

ez kb olyan mint otthon megmutatni a bizit amikor megbuktál:(

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Celithrandil: PCI kártyán max nagyon régi játékok mennek, HD filmek pedig sztem nem. ha pci-e -re gondoltál, akkor egy 7300GT/7600GT kell neked!
Szerintem filmekhez annyira nem létfeltétel a fullos vga kártya, ha jó a proci+ram..

legalábbis nálam a 720-asok mennek frankón, alaplapi vga-val ( ), 2.8-as p4, 1 giga rammal..

nem az én gépem, aki vette az játszani szeretne, és ebbe a Punditbe csak PCI hely van:(

PCI-ba nem megy bele a 8600GTS

MÁS:
anno lelkendeztem már az xbox media centeréről, h miért nincs ilyen PC-re ... nos, elkezdődik a portolás LINUX-ra igy nemsokára talán lesz normális HTPC frontend PC-n!!!!! tul szép is lenne ..... de hátha!

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Jó lett! Nem csúszik a hang jó a kép. Feliratot nem nagyoin tudok váltani majd fel rakok hozzá valamit. Köszi a segytséget!
Under Construction

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Most eddzem de utána lepusztítok minden kodeket és megnézem a coreavc segít e rajtam. Remélem igen. Köszi a tippet
Under Construction

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Eladom a TV tuner kártyámat. Ha esetleg valaki ilyen eszköz beszerzésén gondolkodik, akkor nézzen be ide:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10058
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Ez a konfig jó HTPC-re? Igazából a proci ami kérdéses, hogy viszi-e az 1080-at? 
AMD Athlon 64 3500+
1 GB Kingston DDR
GeForce 8600 GTS Silent Pipe
500W Silent táp
Silverstone LC10M ház

Játszani is akarsz a géppel? Ha nem, akkor a videókártya felesleges. A táp szerintem túl van méretezve, egy 400wattos chieftec bőven elég. A proci kétmagos?
Az 1080p meg azért nem ilyen egyszerű, van belőle 4-8gigára tömörített, meg 22 gigás is, különböző proc igénnyel. Ha kétmagos a cucc, akkor vinni fogja, ha egymagos már lehetnek gondok. Nálam pl. egy 4gigás 1080as Casablanca már akadt Lancos Resize-zal az Athlon 3000-en (egymagos proci).

panafan
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: panafan »

Ez a konfig jó HTPC-re? Igazából a proci ami kérdéses, hogy viszi-e az 1080-at?

AMD Athlon 64 3500+
1 GB Kingston DDR
GeForce 8600 GTS Silent Pipe
500W Silent táp
Silverstone LC10M ház
Proji: Panasonic AE900, Erősítő: Onkyo TX-SR501E, DVD pléyer: Onkyo DV-SP402E, Hangfal: Eltax Summit 6.0 + Atomic mély

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Simon Templar, Cisco: 4480Mb egy DVD5, ez bármelyikre rámegy (dvd+ dvd-), itt kell elvágni.
Pontosítanék: 4479 MB

legalábbis nállam Verbatim +R lemezzel, mkvmerge-ben darabolva

(végre archiváltam a DTS-es Equilibriumot is felirattal, bár a stáblista nélküli film utolsó 25 mp-e lemaradt)

splitting 4480 MB-nál:

rosszul pontositottál, amint látod 4482mb fér fel egy dvd lemezre (+ vagy -), csak a te fájlod 4483mb lett ... mkvmerge technikai okok miatt nem mindig tud 100% pontosan vágni

(viszont sztem az equilibrium még credits nélkül is sz*r, nemhogy az utolso 25mp nélkül ... archiválj winyora )

phazer: fogadd meg dobolan tanácsát, használj coreavc-t deblocking nélkül.

JamesBond007: négymagos proci nem kell, ezt nem is mondta senki. 1080p pedig 1 év és lesz fél milla alatt vetitőben. Plazma és LCD már most is van.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

amúgy milyen videókártyát lenne érdemes rakni gy punditba ami pícíáj, lehetőleg nagyon olcsó és futnak rajta a játékok? nem kell a legújabbaknak, de az 1-2 éveseknek mindképp és jó lenne ha az újabbak is eldöcörésznének

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Lehet, hogy meglepem magam egy vetítővel karácsonyra, így elkezdtem nézegetni őket. Meglepődéssel tapasztaltam, hogy a félmillás példányok natív felbontása is 1280x720. Akkor minek ide 1080p-s film, meg négymagos proci?

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Athlon xp és három kodek megy általában a filmeknél egy a directvobsub ami feliatoz meg hangsávot vált ffdshow meg a haali media splitter. Az ffdshow kodek konfigjánál beállítottam hogy a h.264 fájloknál disabled legyen. És akkor asszem ezért használja hozzá a haali media splittert. Nemn értek ezekhez a kodekekhez ez a gond valszeg

Azon a procin csak a 720p megy. Azért egy CoreAVC-t rakj még fel codec-nek, és a deblocking-ot is kapcsold ki alatta.
Sok szerencsét.

1080p is megy csak szaggat de mint irtam jelen pillanatban minden szar
Under Construction

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Simon Templar, Cisco: 4480Mb egy DVD5, ez bármelyikre rámegy (dvd+ dvd-), itt kell elvágni.
Pontosítanék: 4479 MB

legalábbis nállam Verbatim +R lemezzel, mkvmerge-ben darabolva

(végre archiváltam a DTS-es Equilibriumot is felirattal, bár a stáblista nélküli film utolsó 25 mp-e lemaradt)

splitting 4480 MB-nál:

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Athlon xp és három kodek megy általában a filmeknél egy a directvobsub ami feliatoz meg hangsávot vált ffdshow meg a haali media splitter. Az ffdshow kodek konfigjánál beállítottam hogy a h.264 fájloknál disabled legyen. És akkor asszem ezért használja hozzá a haali media splittert. Nemn értek ezekhez a kodekekhez ez a gond valszeg

Azon a procin csak a 720p megy. Azért egy CoreAVC-t rakj még fel codec-nek, és a deblocking-ot is kapcsold ki alatta.
Sok szerencsét.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

megtaláltam köszi:) 
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 4D1E7CF3A3

És a hangkártya működik végülis?

nemtudom, szerdán megyek a géphez, az a baj, hogy 1 óra utazásra van tőlem és most megyek vissza negyedszer majd. kezd kicsit elegem lenni

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Athlon 2600+ 3*256Mb 400Mhz memória geforce FX5200 WinXP sp2Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó

athlon64 vagy athlonxp? milyen kodekek vannak használatban lejátszáskor? (PONTOSAN!!!)

Under Construction

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó
Alaplapi hangkarit használsz?

Nem használok hankártyát usb-s dacra megy ki egyből a hang 2.0 usb csatin
Under Construction

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

megtaláltam köszi:) 
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 4D1E7CF3A3

És a hangkártya működik végülis?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

p2-p5945g ről van szó és azt mondja a driver telepítés végén, hogy:

"The HDA Audio bus driver is requeid and not found"

?

ez senkinek nem mond semmit?
fontos lenne

http://pcforum.hu/tudastar/30984/M2N-E+ ... +gond.html

köszönöm.
felrakok akkor egy sp2 es xp-t, remélem megoldja a problémát, az asus oldaláról leszedett új driverek nem oldották meg.
.net keretrendszert nemtudom hogy rakok fel, az ominózus gépen nincs még internet és azt a frissítésekből szokta szedni:(

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

?

fontos lenne

http://pcforum.hu/tudastar/30984/M2N-E+ ... +gond.html

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

ötletek?

?

fontos lenne

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”