Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
7 órája, avl2 írta:
egy baj van evvel a beszamoloval: elinditja, noszogatja a hifibogarat, itt pl.: ki kellene probalnom egy csöves RIF DAC-ot ?
Hát én is szívesen meghallgatnák egy ilyen DAC-ot, csak ez, hogy 1945 készültek ezek a csövek kissé vissza riaszt.
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, érdekes, olvasmányos volt.
Ha közelebb laknánk egymáshoz, elvittem volna a Hegel Dac-omat, mert kíváncsi lettem volna, hogyan muzsikál a többihez képest. Sajnos még nem volt alkalmam más dac-ot meghallgatni a rendszeremben.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
egy baj van evvel a beszamoloval: elinditja, noszogatja a hifibogarat, itt pl.: ki kellene probalnom egy csöves RIF DAC-ot ?
Így kell ezt csinálni kérem szépen! Köszi a részletes beszámolókat (már várom a következőt!)!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Így kell ezt csinálni kérem szépen! Köszi a részletes beszámolókat (már várom a következőt!)!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- AST
- Nincs visszaút
Köszönöm a beszámolót és a tesztet.
1 perce, wittao írta:
Akkor ezek szerint csak sikerült megvenned őket.
Kíváncsi vagyok az eredményre, remélem mihamarabb be tudok menni Hozzád és megfülelem Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak a Sylvania csövekkel, én azt várom, hogy jól szerepel majd.
Ma még komolyabb méréseknek vettem alá Őket otthon, de a teszter szerint jók. Én a Fivre 6SL7GT-re vagyok nagyon kíváncsi.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
2 órája, wittao írta:
Tonya, ezt irtam is, hogy a CA futomukent rendben van, minimalisak voltak az elteresek. Viszont lassuk be, a dac-ja egy szar
Na majd a RIF Daccal és ezekkel a csövekkel , made in USA és Italy 1945:
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Köszi a beszámolót, sokat segített. (nem csodálom, hogy nem akartad újra gépelni, de lassan marad az a módszer, hogy word-ben írsz és másolsz)
7 órája, wittao írta:
- a három készülék dac-ként nálam:
1., TEAC
2., Pioneer
...
3., Cambridge
A nap meglepetése volt, hogy a Cambridge-ben levő dac mennyire gyenge volt a többiekéhez képest. Legszivesebben a 3 közül a 4.-nek tettem volna. Azonnal halható visszaesés volt a zenében. Keserű magasak, döngő mélyek, és a zenekar tagjait összekeverték volna, az dobolt aki eddig gitározott. Borzasztó volt.
Védeném egy kicsit a mundér becsületét, a Pio és Cambridge az én készülékeim voltak, tény, hogy saját DAC-jával Wittao rendszerében a Cambridge-re áttérve, egy visszafogottabb (laposabb) hangzás lett, ettől függetlenül nálam napi használatban van a Cambridge futóműként a fejhallgatós rendszeremben, illetve saját DAC-jával a Roydos rendszeremben. A RIF DAC annyira megtetszett, hogy szereztem egyet belőle, a csövekkel lehet igazítani a hangját a rendszerhez, nem OPÁt-cserélünk benne hanem csövet. Szereztem is hozzá régi Sylvaniát, RCA-t, Fivrét, majd egyszer összehozzuk Wittaonál ezt csőcserés tesztet is.
Köszönjük! Szép komoly írás, ha az eredeti is ilyen terjedelmes volt nem csodálom hogy a kedves is elszállt volna az újraírástól. Bevallom reggel nincs időm ennyit átolvasni, de majd bepótolom este ( átfutása meg érdemtelen lenne az íráshoz).
- AST
- Nincs visszaút
Várjuk...
én is bejelentkeznék rá.....
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
én is bejelentkeznék rá.....
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Így is van, követeljük a DAC tesztet!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
Így is van, követeljük a DAC tesztet!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- AST
- Nincs visszaút
Nagyon klassz az állvány, a DAC teszt engem is nagyon érdekelne.
12 hours ago, wittao said:
Közben folyamatban a másik audio állványom. Már várom, hogy összeálljon és utána megy egy kis tesztre
A mostani saját állványom színe "ribanc vörös" , itt a McLaren versenyszíne lenne adott, félek belerokkanna a család a jogi vitába, úgyhogy még erre a narancs-feketére ki kell találnom egy jó nevet
Nagyon jól néz ki. Saját magad csinálod, vagy csináltatod?
Nekem már nagyon időszerű lenne egy normális médiállvány/tv és erősítő “tartó”/ kütyütartó csak eddig nem láttam olyat, ami tetszene... Eddig. :-)
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Engem nem zavar a piros fedlap, max annyi, hogy picit harsány, de értem, hogy a barnát meg akartad törni és hogy ne legyen unalmas. A bambusz lehetséges, hogy nem lesz olyan feltűnő . De ha ez a számodra tetsző, akkor miért e lehetne ilyen?
Addig beszámolót ne írj semmiről, míg a fórum nem lesz stabil, nehogy úgy járj megint ,hogy eltűnik az írományod, aztán bosszant ,hogy sok idő ráment mire leírtad az értékes sorokat.
Nem tudtam ,hogy a gitár inkább csak dísz, azt hittem használatban van. Akkor így már lehet ,hogy nem fontos ez a kis apróság.
Mindenesetre remek megoldás és akinek számítanak a nüanszok ,mindenképp szebb mint a vázas állvány.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
wittao, nagyon szép és nyugis a zenehallgató helyiséged! Picit vakmerő az állvány felső lapja, de látom figyeltél, hogy visszaköszönjön a falon az a szín.
A visszafogottabb finom meleg színek viszont tetszenek.
Apróság! Látom van egy drótosdeszka nálad is
Dobgitárhoz javasolnék neked egy olyan állványt ami nem hagyományos csővázas és függőlegesen tartja a gitárt, ezt érdemes lenne fontolóra venned!
https://www.muziker.hu/standley-click-on-guitar-foot
Filléres tétel, de sokkal jobb a régimódi megoldásoktól és légies, mintha a gitár a levegőben állna magától.A dobgitár pedig könnyű és a súlypontja is középen van.
Nekem Jackson Kelly gitárom van így a kacifántos formája miatt gyakorlatilag nincs hozzá kapható állvány, ezért készítettem hozzá bükkfából
De ha dobgitárom lenne tuti megvenném a Standley click-on-t
3 hours ago, wittao said:
Elkezdtem megirni a DAC-os tesztemet, eleg vaskos kis iromany lett, de itt a leallasok ideje miatt ment a levesbe. Megegyszer nem hiszem, hogy begepelem meg mar felere sem emlekszem, ugyhogy megvarom a stabil verziot es akkor irok egy rovidet az egeszrol....
csatlakozom gabo01 forumtarshoz: engem is erdekelnek a beszamoloid !
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6324
3 minutes ago, Fish said:
látom megint nem megy a válasz csak a buzi nagy képpel együtt..
Megoldottam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
látom megint nem megy a válasz csak a buzi nagy képpel együtt..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
1 hour ago, wittao said:
Közben folyamatban a másik audio állványom. Már várom, hogy összeálljon és utána megy egy kis tesztre
A mostani saját állványom színe "ribanc vörös" , itt a McLaren versenyszíne lenne adott, félek belerokkanna a család a jogi vitába, úgyhogy még erre a narancs-feketére ki kell találnom egy jó nevet
F.desz sárga
baszós szín ez is
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
1 órája, wittao írta:
ha valaki az AVX-szel szeretne kib@ni, akkor a honlapjukat, kaves reszt (ami penzt hoz) stb. tamadna.
Simán lehet, hogy azt akarná, csak azon a webáruház-motoron nem talál fogást.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
56 perce, wittao írta:
Elkezdtem megirni a DAC-os tesztemet, eleg vaskos kis iromany lett, de itt a leallasok ideje miatt ment a levesbe. Megegyszer nem hiszem, hogy begepelem meg mar felere sem emlekszem, ugyhogy megvarom a stabil verziot es akkor irok egy rovidet az egeszrol.
Ne már! Engem érdekelnek az írásaid úgyhogy word-be megír gépre lement ide meg bemásol, hogy ne vesszen el! Please!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
56 perce, wittao írta:
Elkezdtem megirni a DAC-os tesztemet, eleg vaskos kis iromany lett, de itt a leallasok ideje miatt ment a levesbe. Megegyszer nem hiszem, hogy begepelem meg mar felere sem emlekszem, ugyhogy megvarom a stabil verziot es akkor irok egy rovidet az egeszrol.
Ne már! Engem érdekelnek az írásaid úgyhogy word-be megír gépre lement ide meg bemásol, hogy ne vesszen el! Please!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
3 minutes ago, Hifilala said:
Köszi,de előtte milyen volt? Ebből csak azt látom,hogy milyen lett.Amúgy nem is rossz.
Biza nem rossz, még a 200Hz környéki puklin kéne picit simítani, ha van rá mód.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
3 minutes ago, Hifilala said:
Köszi,de előtte milyen volt? Ebből csak azt látom,hogy milyen lett.Amúgy nem is rossz.
Biza nem rossz, még a 200Hz környéki puklin kéne picit simítani, ha van rá mód.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok