Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- megeri a 2 magosat venni, sot ha HD-zni akarunk akkor elengedhetetlen.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Hi Arty,

Neked volt A64 és most van X2-ed.

Szerinted érdemes 12e többet kiadni egy 3800+ X2 esért /s939/ egy sima A64 3800+ szemben (ami mellesleg megy alapfeszen 2700Mhz-en)? Csak max. 720p /16:9 is!/ mkv h.264 filmekhez kell, de egy kis postprocess-t szeretnék hozzá /főleg sharpent/ és deblockingot is. Decodernek nekem megfelel a coreavc.

Szerinted elbírná ezt a sima egymagos A64 is?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

..a nem ad kepet a proji csak kek a fal.
- rossz a freki, vagy valami idozites, allits vissza egy sima vga szabvanynak megfelelo beallitast, es meg kell jelennie a kepnek.
T A M I . H U

Maniac
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Maniac »

Maniac: én a z1-emet ati vagy akár nvidia kártyával is CSAK powerstrippel tudtam rávenni a megfelelő 960x540-re, nemtom Te hogy voltál meg ATI-n enélkül ...  
Sztem nvidián mindenképp probáld meg, én anno 960x540/60hz mellett hajtottam, de a z1-en minden bekapcsolás után után kellett állitan a képen, h tényleg 1:1-ben legyen.

arty

en is powerstrip-pel jatszom es en is allitgatom a z1-et :-(
de most gf-en ugyanazon beallitasokra nem ad kepet a proji csak kek a fal.
Megjelenitök:Proji:Sanyo Z1, Thomson (28 coll 100hz fogalmamnincsmilyen), hang: yamaha rx-v650 homemade somogyi hangfalak(éppen lelöve nembirták a yamaha-t) ,homemade sub somogyi (sbx-25+100w quad405) htpc-cske 1.3 cerka radeon 7500 abit aur10 hk. és a video: panasonic nv-fj628ee

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

kozben jutott eszembe, hogy vannak 1cd-s htpc disztrib-ek amiket csak ki kell irni egy cd-re es ki tudo dprobalni azt tudja-e mai neked kell. kesobb egyszeruen lehet hdd-re is telepiteni.
Ezt jó ötlet! Gondolom ez olyan live linux cd. Be tudnál nyomni egy linket, hogy melyiket érdemes letölteni?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

A két vagy többmagos procikkal az a baj, hogy nem nagyon van ami kihasználja őket.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

2 magos procival kapcsolatban: kíváncsiságból megnéztem mennyiért tudnám lecserélni a mostani A64 3500+-t. Roppant bosszús lettem, mivel S939-s foglalatú X2-es procik horror áron vannak ( már nem is gyártják őket ). AM2-ben ehhez képest "fillérekért" tudnék venni. Kicsit bánom, hogy tavaly nyáron, amikor fejlesztettem nem rögtön AM2-es platformot raktam össze. De akkor még túl sokba került volna minden hozzá, cserélni kellett volna a ramokat is ( DDR2-re ).Most úgy néz ki megszívtam, így használom sokáig az S939-es platformom és majd később cserélhetek mindent, ha X2-t akarok

18-19k sok ??? 15k a legolcsobb am2-be, szal olyan nagy különbség nincs (az alsokategoriában)

Maniac: én a z1-emet ati vagy akár nvidia kártyával is CSAK powerstrippel tudtam rávenni a megfelelő 960x540-re, nemtom Te hogy voltál meg ATI-n enélkül ...

Sztem nvidián mindenképp probáld meg, én anno 960x540/60hz mellett hajtottam, de a z1-en minden bekapcsolás után után kellett állitan a képen, h tényleg 1:1-ben legyen.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Maniac
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Maniac »

Sziasztok

Imet segitseget kernek.Vettem egy konfigot X2 3600 xp asus m2npv-vm van rajta minden (majdnem) trmekul megy is amit szeretnek de ne mtudom meghajtani a plv z1-esemet nativban. Eddig remekul ment egy Ati 9250-es karival de ha beallitom az uj alaplapi vga-t (gf6150) 960X540 es felbontast nem lesz kep a projin.Gyari driver van a gepen. Mi lehet a gond talalkozott mar valaki ezzel?

THX Maniac
Megjelenitök:Proji:Sanyo Z1, Thomson (28 coll 100hz fogalmamnincsmilyen), hang: yamaha rx-v650 homemade somogyi hangfalak(éppen lelöve nembirták a yamaha-t) ,homemade sub somogyi (sbx-25+100w quad405) htpc-cske 1.3 cerka radeon 7500 abit aur10 hk. és a video: panasonic nv-fj628ee

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

2 magos procival kapcsolatban: kíváncsiságból megnéztem mennyiért tudnám lecserélni a mostani A64 3500+-t. Roppant bosszús lettem, mivel S939-s foglalatú X2-es procik horror áron vannak ( már nem is gyártják őket ). AM2-ben ehhez képest "fillérekért" tudnék venni. Kicsit bánom, hogy tavaly nyáron, amikor fejlesztettem nem rögtön AM2-es platformot raktam össze. De akkor még túl sokba került volna minden hozzá, cserélni kellett volna a ramokat is ( DDR2-re ).
Most úgy néz ki megszívtam, így használom sokáig az S939-es platformom és majd később cserélhetek mindent, ha X2-t akarok

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Scott: powerdvd 7.3 filterével dekodoltatod az x264 kodolásu MKV fájlokat? Mert ok, hddvd megy, de az x264/mkv is? Csak mert nekem mindkét magot használja és nem nagyon veszem észre h a vga beleszolna ... (integrált 6100as). Lehet kevés a vga, passz. (ATI1950en sincs gyorsitás, de azt már megszoktam )

Bevallom én már csak kizárólag HD DVD ill. BR filmeket nézek ( PDVD 7.2 ), erre értettem. Minden esetben min. 20-30 % terhelést levesz a VGA a prociról. Eddig egyetlen filmmel volt bajom, folyamatosan akadt : a Flight Plan BR. Nem jöttem rá miért, de igazából a BR nekem eleve nem is szimpatikus, tehát nem különösöbben izgattam magam ( a filmet már le is töröltem )

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

kozben jutott eszembe, hogy vannak 1cd-s htpc disztrib-ek amiket csak ki kell irni egy cd-re es ki tudo dprobalni azt tudja-e mai neked kell. kesobb egyszeruen lehet hdd-re is telepiteni.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi a tájékoztatót. Olvastam, hogy az ffdshow az mplayer lib-jein alapul, tehát az végül is adott. Viszont az aisynthet még csak alpha verzióban írták át amit én előszeretettel használok postprocessre.

A kérdéseim.

A fent említett frontendek mennyire rugalmasak? Főleg a távirányíthatóság tekintetében kérdezem. Nekem ugyanis egy "házibarkács" infra érzékelőm van és egy Girder nevű progit használok távirányításra. A Girder progiba be lehetett "pluginelni" az érzékelőt és a Girdernek szépen meg lehet tanítani bármilyen távot, amivel akár OS parancsokat is ki tudok adni vagy az ismert frontendeket vezérelhetem, ugyanis a Girder ismeri a parancsait. Valószínüleg windows messageket csinál belőlük.

Milyen lehetőségek vannak e téren?

Milyen erőforrásfelhasználása van a linuxnak a windowshoz képest lejátszás során?
Csináltál erre vonatkozó méréseket?

eleg sok mindent tud az mplayer ami nincs az fddshow-ban pl kulonbozo scaler, yuy2 algoritmusok, zajszures, postprocessing. talan ki lehet valtani vele. csak elegge pilotaviszgas program.

a pc taviranyitas is kb a linux-bol szarmazik. a lirc project olyan 7..10 eve fut. a barkacs vevok is onnan jottek at windowsba. www.lirc.org

a konfiguralasa egyszeru, tud parancsokat atadni a lejatszo programoknak, frontend-nek de kepes programokat is futtatni. konnyen tanithato ismeretlen taviranyitrora, de ismeri az usb-s radio taviranyitokat is.

ja az eroforrasok...

az mplayer arra a procira van forditva ami a gepedben van, igy jobban van optimalizalva a lejatszas es az osszes codec. coreavc-t nem tamogatja elvileg van nem hivatalos barkacs megoldas, de ami fddshow-al ment windows-on az linux on is fog mplayer-el. es egy 3800+ koruli proci mar a legtobb videot le tudja jatszani azzal is. ha nem akkor nagyobb proci kell.

illetve van egy plugin hozza ami az ati kartytak 3d motorjan futtat olyan programot ami lanzos resize-t csinal. az azert mar eleg nagy segitseg.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi a tájékoztatót. Olvastam, hogy az ffdshow az mplayer lib-jein alapul, tehát az végül is adott. Viszont az aisynthet még csak alpha verzióban írták át amit én előszeretettel használok postprocessre.

A kérdéseim.

A fent említett frontendek mennyire rugalmasak? Főleg a távirányíthatóság tekintetében kérdezem. Nekem ugyanis egy "házibarkács" infra érzékelőm van és egy Girder nevű progit használok távirányításra. A Girder progiba be lehetett "pluginelni" az érzékelőt és a Girdernek szépen meg lehet tanítani bármilyen távot, amivel akár OS parancsokat is ki tudok adni vagy az ismert frontendeket vezérelhetem, ugyanis a Girder ismeri a parancsait. Valószínüleg windows messageket csinál belőlük.

Milyen erőforrásfelhasználása van a linuxnak a windowshoz képest lejátszás során?

eleg sok mindent tud az mplayer ami nincs az fddshow-ban pl kulonbozo scaler, yuy2 algoritmusok, zajszures, postprocessing. talan ki lehet valtani vele. csak elegge pilotaviszgas program.

a pc taviranyitas is kb a linux-bol szarmazik. a lirc project olyan 7..10 eve fut. a barkacs vevok is onnan jottek at windowsba. www.lirc.org

a konfiguralasa egyszeru, tud parancsokat atadni a lejatszo programoknak, frontend-nek de kepes programokat is futtatni. konnyen tanithato ismeretlen taviranyitrora, de ismeri az usb-s radio taviranyitokat is.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Tami: azt ugy nem tudom Nekem látnom kell, amit éppen csinálok Diplomamunkámnál is szilvi ezt tanácsolta, de nem voltam képes átlátni szal nekem mindenképp egy amit ltok azt kapom html szerkesztő kellene ...

Ezt nézte már valaki?
http://www.elecard.com/products/product ... ng-plugin/ - H264/AVC dekoder (mkv+x264=megy, rendes dshow alapu!)

szép, jo, de 2*2540mhz A64 + ATI1950PRO mellett (hiába kapcsolom be a hw gyorsitást) 60-90% CPU terhelés az 1080p Kingdom of Heaven Sample-vel, mindkét processzoron!!! és ez 40$ ...

Továbbra is a NERO kodekje lenne a nyerő, ha nem pakolná teljesen tele a gépet minden egyéb baromsággal is

Jó volt itt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

en igen. freevo, mythtv a ket emlitesre melto frontend. kb mindent tutdnak azt is amire nincs szukseg. az mplayer meg mindazt tudja amit az fddshow, mivel az mplayer-bol szedtek ki. amiota x2 van a coreavc sem kell igy teljesen jol hasznalhato es jol konfiguralhato htpc keszitheto linux-al. 
ha valami konkret kerdes van megprobalok valaszolni.

A kérdéseim.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Én nem próbálkoznék egyelőre HTPC célra Windowson kívül mással.  
Nézelődtem már Linux és OSX fronton... Háát...  :smile19:

Csak kíváncsi voltam rá, hogy használ-e valaki linuxot és milyen sikerrel.

en igen. freevo, mythtv a ket emlitesre melto frontend. kb mindent tutdnak azt is amire nincs szukseg. az mplayer meg mindazt tudja amit az fddshow, mivel az mplayer-bol szedtek ki. amiota x2 van a coreavc sem kell igy teljesen jol hasznalhato es jol konfiguralhato htpc keszitheto linux-al.

ha valami konkret kerdes van megprobalok valaszolni.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

..amiben word szerűen lehet dolgozni, azaz nem kell SEMMI html ismeret, akkor lehet nekiállnék ... (windowsos faq-nak)
- csinald meg sima szovegszerkesztoben, ne hasznalj extrem szovegformazast, a kepeket meg indexeld a neveben es csak utalj ra a szovegben, hogy hova kell kerulni-e.
- elkuldod nekem es megcsinalom a html-t belole szepen.
T A M I . H U

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

altalaban vga-val csak 60hz-et lehet beallitani. hogy miert passz. hdmi-vel meg 50hz is de a nem nativ hajtas miatt akepn nem olyan szep. 
szoval ha jol ertelmezem analog meghajtassal ezeknek az integralt cuccokak meg a mezei vga-knal is rosszab minosegu a kepe.

Nem egetverő a különbség, de nyilván nem az integrált vga -k a képminőség bajnokai. Nekem viszont nem ér annyit hogy ezért beletegyek vmi drágább, melegedős kártyát a htpc-be.. (+hő, +fogyasztás, na meg pénz)

A DVI a nem natív miatt ugyan pontatlanabb kép, de nagyon erős érv hogy nem villog úgy vele a plazma és szebbek a színek, és a (42" esetén) jó a képarány (=kényelem).

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Gandalf: neviccelj, windowsos leirásunk sincs még Amugy, ha valaki mond egy free, html szerkesztőt, amiben word szerűen lehet dolgozni, azaz nem kell SEMMI html ismeret, akkor lehet nekiállnék ... (windowsos faq-nak) 
MS Office nem ér, annak a html kodja totál sz*r lesz, 1x az életben elég is volt.

arty nem arra gondoltam, hogy pontos telepítő leírás legyen csak pár soros ismeretető a programlistáról indulásnak, amit használni érdemes.

Egyébként én elkezdtem írni egyet rtf-ben, de igazából az a gond, hogy amire beírtam már változtattam is a konfigon vagy plussz dolgokat csináltam bele.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Celithrandil: én ismerőseim is csináltak ilyet, pedig tudták, hogy gépbuzi vagyok ... náluk árnyalta a képet, h ugyan igy elcsesztek 120ezret, ámde akkor még sulinet is volt és igénybe is vehették volna Én megmondtam nekik, h mennyit buktak rajta és h legközelebb majd kérdezzenek ... nem tették, vettek 40ezerért egy minden egybe HP nyomtatót, ami csak áll a polcon, mert a patron 8-10 ezer lenne bele. Sajnos segiteni csak azon lehet, aki hagyja magát.

Scott: powerdvd 7.3 filterével dekodoltatod az x264 kodolásu MKV fájlokat? Mert ok, hddvd megy, de az x264/mkv is? Csak mert nekem mindkét magot használja és nem nagyon veszem észre h a vga beleszolna ... (integrált 6100as). Lehet kevés a vga, passz. (ATI1950en sincs gyorsitás, de azt már megszoktam )

Gandalf: neviccelj, windowsos leirásunk sincs még Amugy, ha valaki mond egy free, html szerkesztőt, amiben word szerűen lehet dolgozni, azaz nem kell SEMMI html ismeret, akkor lehet nekiállnék ... (windowsos faq-nak)

MS Office nem ér, annak a html kodja totál sz*r lesz, 1x az életben elég is volt.

Jó volt itt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Nézelődtem már Linux és OSX fronton... Háát... :smile19:

Csak kíváncsi voltam rá, hogy használ-e valaki linuxot és milyen sikerrel.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

VGA-n nincs sok különbség, a GF6100 vs 6150 vs GMA950 közt az 1024x768-as plazmán. Némi tweaking után (pl. kis sharpness a 6100-nál - itt az NVIDIA propertyre gondolok) nagyjából egyformák, betudható a kis felbontásnak és frekinek is, tán a GMA950 volt egy lehelletnyivel szebb. Legrosszabb viszont, hogy bármelyikkel is de csak 60Hz-et tud a Samu plazma VGA-n, akármit állítok be frekinek, kb. 60Hz lesz de legalább natív felbontás. Ami még szívás az a képarány, de megoldható.

altalaban vga-val csak 60hz-et lehet beallitani. hogy miert passz. hdmi-vel meg 50hz is de a nem nativ hajtas miatt akepn nem olyan szep.

szoval ha jol ertelmezem analog meghajtassal ezeknek az integralt cuccokak meg a mezei vga-knal is rosszab minosegu a kepe.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Nézelődtem már Linux és OSX fronton... Háát... :smile19:

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

anno lelkendeztem már az xbox media centeréről, h miért nincs ilyen PC-re ... nos, elkezdődik a portolás LINUX-ra igy nemsokára talán lesz normális HTPC frontend PC-n!!!!! tul szép is lenne ..... de hátha!
Engem érdekelne egy linuxos leírás is, mert talán érdemes kipróbálni, hogy hogyan muzsikál egy ilyen alapon kivitelezett htpc.

Pl ffdshow és avisynth használható-e rajta stb. Megoldható-e a távirányíthatóság, úgy egyszerűen mint a Giderrel a windowson.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

egy elsokezbol jovo tapasztalat analog plazmahajtas teren intgeralt gf6100-el jo lenne.
Én most ezt csinálom pont.

Épp egy Asrock NF6G DVI alaplappal... Azért ez, mert AM2-es, tuningolni nem akartam és van neki DVI és VGA csatija is egyszerre + olcsó. GF6100 van rajta, de előtte Asus Pundit barebonet használtam amin meg GF6150 volt... Sőt próbáltam már GMA950-nel is a plazmát (laptopom)..

VGA-n nincs sok különbség, a GF6100 vs 6150 vs GMA950 közt az 1024x768-as plazmán. Némi tweaking után (pl. kis sharpness a 6100-nál - itt az NVIDIA propertyre gondolok) nagyjából egyformák, betudható a kis felbontásnak és frekinek is, tán a GMA950 volt egy lehelletnyivel szebb. Legrosszabb viszont, hogy bármelyikkel is de csak 60Hz-et tud a Samu plazma VGA-n, akármit állítok be frekinek, kb. 60Hz lesz de legalább natív felbontás. Ami még szívás az a képarány, de megoldható.

DVI2HDMI-vel szebbek a színek, kb. 75Hz-en megy (ránézésre) a tv, (de vicces módon ehhez 50Hz-et kell beállítani... Ha 60Hz-et állítok be akkor ténylegesen 60-on is megy. Fura.).. Ekkor a képarány is jó de még az overscannel is meg kell küzdeni..

Mai napig nem tudtam eldönteni melyik tetszik nekem a jobban. HD filmek esetén a DVD2HDMI-t preferálom mivel van elég felbontás amiből lehet veszíteni és 3m-ről már a színek és hogy nem villog annyira, az fontosabb... SD divx-ek esetében viszont a VGA azért jobban megőrzi a minőséget. (1 picit)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”