Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Stewart vásznakat ki forgalmazza Magyarországon?
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
- Swordfish76
- V.I.P.

- Értékelés: 374
Itt van egy jó kis videó, példa tipikus "white van scam"-re, remélem elriaszt. 25 perctől van a projektoros rész:
Kb ezt a "minőséget" várhatod az általad linkeltekből. Remélem segítettem
Itt van egy jó kis videó, példa tipikus "white van scam"-re, remélem elriaszt. 25 perctől van a projektoros rész:
Kb ezt a "minőséget" várhatod az általad linkeltekből. Remélem segítettem
Filmre kellett volna, de mint látom itt is csak lehurrogni tudják az embert, mind1 is!
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kérni Funscreen Motor 208*300 16:9 Projektor vászon-ról.Optoma hd141x-el vetíteném meg nappaliban.
Filmre kellett volna, de mint látom itt is csak lehurrogni tudják az embert, mind1 is!
Először ez a körömlakkosdi, aztán meg ezek a LED projik... Ne csodáld.
Hiccusz: Azt nem mondtad milyen LED-ed volt.
Min változtatott volna?
Olvass sokat , nézzél be sok sok forumba és olvass. majd amikor elég sokat olvastál, akkor rájössz ,hogy butaságot akartál megvenni.. inkább kapj ilyen válaszokat hozzáértőktől vagy okosabbaktól,tapasztaltabbaktól mint sok buta embertől azt hogy, vedd meg mert led és akkor tuti lesz.. örülj, hogy megkíméltünk egy nagy csalódástól.. 100e-150e ft körül ,ha ügyes vagy már lehet olyan projit meglépni itt néha az apróban, amivel már el lehet kezdeni ismerkedni a vetítéssel! persze ez sem lesz led, meg 4k stb.. de már élvezhető képet produkál,, pld.. benq w1070 és samsung A600 és tsai.. ezek egész jó masinák aprópénzért..
fel a fejjel! lesz ez még rosszabb is..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Nem lehurrogás, éppen a pénztálcádat védik egy felesleges kacat megvásárlásától. Odakint egy rakat vackot árulnak. Régebben volt is egy képes beszámoló ahogy szétszedtek egy hasonló csodát. Igazából nem is értelek. Mire számítasz a mai világba 48e.-ért? 1 pár jó autó gumit nem kapsz ilyen összegért. De egy AIR MAX is drágább. Elhiszem, h soványka a büdzsé, ennyi pénzért semmi olyat nem lehet vásárolni ami valamennyire is élvezhető képet produkál, pláne újból. Javaslom gyűjtögess még picit, felejtsd el a LED-et, és keresgélj valami használt masinát.
Hiccusz: Azt nem mondtad milyen LED-ed volt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A tények közlése szerintem nem lehurrogás. Akik itt megosztották Veled a tapasztalataikat, azok már megjárták vagy látták ezt az utat, amire Te most készülsz lépni. Az amatőrcsillagászok azt mondják, hogy a legdrágább optika amit kétszer kell megvenni. A mozisok szerint a legdrágább projektor amit kétszer kell megvenni. Mindkettővel egyetértek.
Elköltheted szarra a pénzed, reménykedhetsz benne, hogy majd pont az Általad megvett fröccsöntött műanyag vacak lesz baromi jó minden szempontból ... de hát csodák tudtommal nincsenek. Ez pontosan ugyanaz a történet mint a HiFi v.s. kínai piacos music center ötezerért. Van aki azt is örömmel hallgatja ... csak süketség kérdése az egész. A projektor meg vakság kérdése. Ha a Te szemed elégedett lesz a belinkelt projektorok képével akkor vedd meg nyugodtan valamelyiket és ne törődj semmi mással. Ebben az esetben felesleges több pénzt költened rendes projektorra. De itt azok vannak akiket érdekel a téma és láttak már rendes vetített képet meg rendes projektort. Ők nyilván nem mondhatnak mást a szarra, mint hogy az szar.
Ha otthon kínai piacos music center-t hallgatsz, akkor szerintem egy ilyen projektorral is elégedett leszel. Ha viszont rendes hifi van otthon, akkor eszedbe ne jusson egy ilyen projektornak csúfolt vackot megvenni! Használtan itt a fórumon vehetsz ezerszer jobb projektort nem sokkal többért. Abban ugyan nem LED lesz a fényforrás viszont lehet rajta filmet nézni. Szerintem is inkább egy rendes UHP lámpás projektor a plafonra (és néha egy lámpacsere) mint egy LED-es vacak a kukába...
Ha azért jöttél és kérdeztél itt, hogy ön/visszaigazolást nyerj a választásodról, rosszul tetted. Ha azért, hogy véleményt kérj és kapj náladnál tapasztaltabbaktól, akkor jól. Más kérdés, hogy a neked nem tetsző véleményt kezelni is kéne tudni.
Kissé félek tőlük, mert sok helyen olvastam, hogy hasra ütéses adatokat közölnek, de hátha valamelyik elfogadhatóbb lenne...
Amúgy meg a vigyorgó smiley-d alapján még azt is gondolhatta volna itt bárki, hogy te magad is viccelsz.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
4 évig volt LED projektorom.
Kicsit más kategória volt a tied
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
És ezt csuklóból írtad, vagy van is TP-d róluk?
4 évig volt LED projektorom.
Red75:
> Megépíteni is macerás lehet, de ez előbb-utóbb elkészül és csak egyszer kellene vele foglalkozni x ideig.
Nekem kb. egy fél évig tartott megépíteni amiből 179nap a számítógéppel való játék volt (szimulációk éjjel-nappal) és kb. 2x3 óra maga az építés. Az első prototípust én sem gondoltam komolyan (ez volt az első 3 óra), csak azért építettem, hogy
- a gyakorlatban lássam, hogy tényleg működik a dolog
- lássam a hibáit (ha tényleg működik)
A második példányt (második 3 óra) azóta is használom és tökéletes. De tény, hogy baromi ronda, gusztustalan tákolmány. Majd rakok köré egy fekete dobozt és akkor nem látszik majd a csúnyasága.
Kérdezd meg, hogy egy HARMADIK rendszer megépítése mennyi idő lenne? .... Megmondom: kb. 2-3 óra, ha csak a mechanikai részt nézzük. Hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen a dolog bonyolultsága, itt a szükséges alkatrészek listája (árakkal):
- 1db optikai minőségű, felületén foncsorozott tükör (mondjuk 10-20eFt mérettől függően)
- 2db pici golyóscsapágy (van nálam pár kiló amit "örököltünk", adok bárkinek ajándékba)
- 1db fémépítő játékból származó kb. 4-5mm átmérőjű fém tengely (egy szög vagy csavar is perfekt, pár forint az ára)
- 10mm vastag balsafa (700Ft egy méteres darab, ebből kb. 5 rendszer anyaga jön ki, tehát a 200Ft erős felülbecslés, de ez is van otthon, adok szívesen, nem kell ilyen sok pénzért megvenni boltban! :-)
- egy kis hangszóró (de NEM magassugárzó, a 2000Ft-os kínai számítógép hangszóróból kiműtve 2db rendszerhez elég vagy 1-2 ezresért boltban kapható valami kis hangszóró, esetleg lomtalanításon beszerezhető kidobott tévéből/rádióból :-)
- technokol rapid (kb. 10 gramm, mondjuk 100Ft)
- pár pici facsavar (mondjuk 100Ft)
- vezérlő elektronika (egy elektromérnök "cimbi" legyártja kb. 10eFt)
- egy SAL gyártmányú "sub filter" (2700Ft)
- valami kis OSB lap (mondjuk 10cm*20cm) amire rászereljük a fentieket.
- pár méter "két eres drót"
Ez összesen kb. 20-30eFt (össze sem számoltam) és pár óra munka. Nevetséges pénz és nevetséges idő azért a változásért ami a vásznon lesz tőle. Plusz még mondjuk 1-3 órát lehet számolni a szükséges (3-4db ingyenes) szoftver HTPC-re letöltésére és telepítésére. Magyarul az egész dolog könnyen befér egy munkanapba. Ez azért elég kevés idő és pénz szerintem EZÉRT a változásért.
> Használni ennél sokkal bonyolultabb, mivel mondtad, hogy az izmos géped is órákon keresztül konvertálja-alakítja át a filmet, hogy le tudd játszani azután.
NEEEEEMMMM!!!!! NEM EZT MONDTAM!!!!
Azt mondtam, hogy HA NEM AKARSZ HTPC-t használni, AKKOR kell előre konvertálni a filmeket. Ha (izmos) HTPC a forrás akkor az RÖPTÉBEN konvertál mindent, semmit nem kell előre feldolgozni és a feladat CSAK egy ikon másikra rádobása a lejátszáshoz. De ehhez kell egy HTPC, ezt NEM LEHET MEGÚSZNI.
Azt viszont inkorrekt dolog lenne elhallgatni, hogy nem igazán kispályás gép kell ehhez a feladathoz, ha pl. 4K filmet akarsz röptében konvertálni. Valódi 4 magos Intel CPU az ajánlás, nálam egy Core i5 2500K proci megy 4,2GHz-en és egy Nvidia GTX 950 videókártya van a gépben, ami a 4K filmet (HEVC kódolás mellett is) hardveresen dekódolja. Egy ilyen gép szerintem lesz vagy 150eFt (vagy akár több) tehát EZ MÁR NEM OLCSÓ! De csak egyszer kell megvenni és másra is használható, nem csak filmet nézni. Maga a videókártya NEM FELTÉTLENÜL KELL, de ha van, akkor két dolgot megcsinál, dekódolja a HEVC kódolású film képét (eközben nem igazán használja a CPU-t tehát annak marad ideje a pixeleket válogatni) és szinkronban vezérel egy analóg (VGA) kimenetet (amiről a tükröt vezérlő szinkronjelet lopjuk) és egy HDMI-t (amire meg a projektor van kötve). Ha nem HEVC kódolású filmet nézel (hanem pl. sima h.264-et) és nem gond Neked ha analóg VGA kimenetre van kötve a projektor, akkor a videókártya nem kell, tehát a gép ára kb. a felére csökken. De nem hiszem, hogy ezen múlna a dolog...
> Na erre a részére nem volnék hajlandó időt áldozni.
Én sem. Ezért használok HTPC-t. Nekem a gép már itthon volt, csak az Nvidia kártya kellett bele. De ha újonnan kell megveni az egészet, akkor sajnos nem lesz olcsó.
Ha viszont valami média lejátszó a forrás, akkor sajnos előre fel kell dolgozni a filmeket, ami persze macera és nem lehet megúszni. Viszont akkor már nem kell drága HTPC. Valamit valamiért.
És nem is vagyok biztos benne, hogy létezik olyan média lejátszó ami szemenként FullHD filmet le tud játszani 3D-ben. Sosem használtam ilyet, mindig is HTPC-s voltam, aki tud ilyenról, jelezze.
És persze olyan (lehetőleg DLP) projektor kell ami tud IR vagy RF szemüvegekkel 3D-t. Létezik egyáltalán ilyen projektor ami megfizethető??? Mondjuk ha Nvidia 3D kompatibilis egy projektor, akkor az már tuti ilyen. De ezekről sem tudok semmit.
> Éppen szombaton volt időm filmezni és 10 filmbe belenézve a 11.-et találtam a vásznon megnézésre alkalmasnak. Ez van. A többit majd a TV-n nézem valamikor.
Ja, még valami.
Ez az Nvidia videókártya még eléggé új technológia. Most még elég "ingatag" a gyári driver is hozzá és a LAV filter-ek is csak nemrég kezdték el támogatni a hardveres HEVC dekódoló képességét. Ma még NINCSENEK kiforrott, atom stabil kódok ezekben a programokban, ami teljesen természetes egy ilyen új, innovatív hardver esetén a bevezetési időszakban. De a lényeg már jól működik és folyamatosan javítják a hibákat a fejlesztők. Emiatt most még ésszel kell kattintgatni lejátszás közben, mert elég könnyű a rendszert összeomlasztani pl. azzal, hogy ide-oda tekergetünk a filmben. De normál esetben elindítjuk a filmet, leülünk és nézzük, na, ez már most is teljesen stabilan működik.
> A jó optika fontosságát mindig is tudtam, viszont felhasználói vélemények és szakcikkek alapján amilyen gépeim voltak a birtokomban és vendégségben jártak nálam azt hittem, hogy ezeknek az optikájuk kiváló. JVC 350, Benq W10000, + a vendégek. Megjegyzem mind az volt, de nem gondoltam volna, hogy ezeknél a jó optikáknál létezhet még ennél is jobb. Ezt elismerem. Kár volt látni.
Így jártál! :-)
> A mostaninál nagyobb fényerő nem hoz lázba (több is, mint kellene), mint ahogyan a szivárvány sem, mert már alig veszem észre.
Szerencsés ember vagy! Nálunk kell a fény, mert viszonylag nagy képet kell vetíteni. Így jártam! :-)
> Mindamellett példaérékűnek tartom a tudásod, ügyességed és kitartásod.
Azért nehogy azt gondolja valaki, hogy valami csoda történt itten!!! Bárki meg tudja csinálni ugyanezt saját maga is, ha hajlandó elhinni, hogy ez a pixeltologatás tényleg javítja a képet. Nekem ez volt az idő 98%-a, hogy fokozatosan meggyőzzem magam arról, hogy ennek tényleg VAN valami értelme. Amikorra már elég szimulációt csináltam ahhoz, hogy muszáj legyen elhinnem azt, ami egyébként számomra is teljesen felfoghatatlan (nekem is nehéz megszabadulni a "nagyobb felbontás = kisebb pixel" beidegződéstől!!!) szóval amikor végül SZÍVBŐL el tudtam hinni, hogy ettől tényleg javulni fog a kép, onnantól már gyors és egyenes volt az út. Ja, és persze segítségem is volt amit utólag is köszönök.
Ez a rendszer kereskedelmi forgalomban kapható vagy 12 éve, szóval semmit nem kellett feltalálni, minden szükséges info készen rendelkezésre áll interneten ami a megépítéshez kell. Egyedül annyi előnyöm volt, hogy mivel az emberi látással foglalkoztam már, ezért végül meg tudtam érteni, hogy ez a rendszer miért működik, illetve mivel digitális képfeldolgozással is foglalkoztam régebben, nem volt nagy dolog megcsinálni a szimulációkat, illetve a végleges rendszer szoftveres részét.
Namost ez a "híres" szoftveres rész egy kb. 8 sor hosszú avisynth script, benne kb. 12db utasítással. És erre mondják a gyártók, hogy "Reality Creation" meg "Advanced Image Processing" meg a többi hasonló marketing szövegeket. Elég nevetséges ...
> Szerintem te vagy az egyetlen a világon, aki DIY 4K-t készített. Erről érdemes volna egy blogban pontos leírással (több nyelven) képekkel beszámolni a felhasználóknak.
Szerintem csak egy cikket kéne megjelentetni valami látogatottabb AV oldalon, amiben leírjuk, hogy az emberi szem felbontása 3x jobb a pozíció tekintetében mint a hagyományos szögfelbontásra vonatkozóan. És esetleg zárójelben megemlíteni, hogy emiatt a JVC, az Epson meg a TI (4K) rendszerei valóban jól működnek a gyakorlatban. Ennyi kb. elég is lenne ahhoz, hogy ezrek építség meg ugyanezt otthon, mindenféle segíség nélkül. Nem azért nem épülnek ilyen rendszerek DIY projektekben mert nehéz megépíteni hanem mert senki nem hiszi el, hogy ez TÉNYLEG ennyivel jobb képet eredményez. Ha meg úgysem javul tőle a kép (gondolják ők) akkor minek vacakolni vele?
Az viszont szinte biztos, hogy ha nemzetközi szinten kiderülne, hogy egy FullHD projektorral kb. 100 Euró befektetésével lehet 4K-t vetíteni, akkor sokkal kevesebb kedve lesz ezek tulajdonosainak eladni a gépüket (és sokszoros pénzért újat venni helyette 4K felbontással) illetve én sem tudtam volna megvenni 700(+50) Euróért az én vetítőmet, ha bárki is tudta volna, hogy (szinte) 1440p képet lehet vele vetíteni plusz 100 Euróból...
Egyszer majd valamikor a távoli jövőben én is szeretnék egy FullHD projektort a jelenlegi 720p helyett, azért az csak plusz 50% felbontás és több, mint dupla mennyiségű pixel, akárhogyan is nézzük. Ha senki nem akarná eladni a FullHD vetítőjét azért, hogy 4K-t vegyen helyette, akkor nekem sem lenne esélyem erre...
Szóval nem biztos, hogy olyan jó lenne az nekünk, ha ez a dolog nagyobb nemzetközi nyilvánosságot kapna...
Ezeket a bevásárlóközpontok parkolóiban árult Ájfonok kategóriájába tudnám sorolni,szinte minden kamu ami a specben van
még az is lehet ,hogy működnek, de hogy értelmes minőséget nem képviselnek az biztos.. bohóckodni lehet ,hogy jó de másra nem igen!
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Ezeket a bevásárlóközpontok parkolóiban árult Ájfonok kategóriájába tudnám sorolni,szinte minden kamu ami a specben van
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Igen, van neki .....De szerintem neked semmilyen tapasztalatod nincs a vetítők terén....ez amit kinéztél egy gagyi vacak...csak a pénzt dobnád ki az ablakon
De azt nem írtad mire használnád?
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

Mindhárom alternatíva ugyanazt a szintet képviseli. A felejtős kategóriát. S akkor rendkívül finoman fogalmaztam.
Sziasztok!
Az alábbiakban belinkelt EBay-es LED projektorok közül szerintetek melyik lehet jobb vétel? Kissé félek tőlük, mert sok helyen olvastam, hogy hasra ütéses adatokat közölnek, de hátha valamelyik elfogadhatóbb lenne...
A. http://www.ebay.com/itm/321755760981?_t ... EBIDX%3AIT
B. http://www.ebay.com/itm/172129967850?_t ... EBIDX%3AIT
C. http://www.ebay.com/itm/181785781402?_t ... EBIDX%3AIT
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
Mindhárom alternatíva ugyanazt a szintet képviseli. A felejtős kategóriát. S akkor rendkívül finoman fogalmaztam.
Nem csodálom. 110000 Ft.
Megint egy hatalmas lehúzás.
Kifejtenéd esetleg?
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

Sziasztok!
Az alábbiakban belinkelt EBay-es LED projektorok közül szerintetek melyik lehet jobb vétel? Kissé félek tőlük, mert sok helyen olvastam, hogy hasra ütéses adatokat közölnek, de hátha valamelyik elfogadhatóbb lenne...
A. http://www.ebay.com/itm/321755760981?_t ... EBIDX%3AIT
B. http://www.ebay.com/itm/172129967850?_t ... EBIDX%3AIT
C. http://www.ebay.com/itm/181785781402?_t ... EBIDX%3AIT
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
köszi de nem köll mint említettem
Vicc volt. A megjelenés nem az. :-)
Szűk 1 hét múlva már szállítom is neked, ha kéred, a Dune Solo natív 4K lejátszóját, menüs lejátszási képességgel, Cinavia detektálás nélkül! 109.900,- Ft.
köszi de nem köll mint említettem
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Lejátszani én is le tudnám, de nincs mit
... nálunk meg a 4-hez sincs semmi
ha meg lesz akkor az is mivel játszod le? Mennyibe fog kerülni?
Szűk 1 hét múlva már szállítom is neked, ha kéred, a Dune Solo natív 4K lejátszóját, menüs lejátszási képességgel, Cinavia detektálás nélkül! 109.900,- Ft.