Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Valószínüleg ketten fogunk benne aurummal diskurálni.
- lehet igazadvan, nemlenne tul nagy erdeklodes ez irant...
- ma kiprobaltam a lmce betat a legujabb kubuntuval, nemigazan stabil, majd ezutan felraktam a knoppix alapu myth-t, eleg gyerekcipos a dolog.
- most tettem fel az ubuntu 6-ost, most kuszik fel ra a lmce 1.0-as.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Jól elvagyok itt magamban.

Sikerült olvasható képernyő fontot belőnöm, de azért még elmarad a Windowstól.

Szóval frissítettem az összes csomagot, de így sem települ fel. Most frissítem a rendszert a 7.04-es legfrissebb ubuntu disztribúcióra és megpróbálom azzal is az MCE-t telepíteni. Ha nem emgy feladom és kipróbálom a standalone progikat.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Megint összekakálta magát valami függőségek miatt. Egyre csökken a lelkesedés.

Ha gondolod Tami csinálj rá új topicot és mozgasd át a linuxos részt. Valószínüleg ketten fogunk benne aurummal diskurálni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

A fene tudja emddig tart nálam az érdeklődés.

Most valamitől őrült módjára elkezdett a telepítő csomagokat letölteni. Valószínüleg valahonnan újratölthettema telepítőt mert nem úgy viselkedik ahogy eddig. Aza az igazság nem tudom mitől indult meg a dolog, de azt sem mi lesz a vége, ugyanis kiírta, hogy DECSS-t is telepítené, de az insatll cd a telepítő szerint nem volt vagy valami miatt nem tudott települni. Szóval még biztosan sokat kell a dolgon tornázni.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- keszitsunk egy kulon linux-htpc topic-ot?
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Elkezdtem játszani a linuxos mce-vel. Szépen csináltam egy 10GB-os partíciót és oda felrámoltam a leírásban szereplő ubuntu 6.10-es verziót. Szépen fel ment. Már régebben is belefutottam abba, hogy a windowshoz képest valami hányadékul néznek ki a grafikus karakterek, pedig állítottam mindenféle opciót, de semmi sem segített. A hardware eszközöket egész jól felismerte, még a nyomtatót is egyből tudtam, használni.

Szépen elkezdtem felistallálni az mce a leírás szerint. Feltettem a telepítő csomagot és elindítottam a telepítést. Aztán kaptam egy ilyen hibalistát a telepítő logjába.

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
pluto-dcerouter: Függ ettől: pluto-confirm-dependencies (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-confirm-dependencies (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-createdevice (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-createdevice (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dcecommon (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dcecommon (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dhcpd-plugin (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dhcpd-plugin (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-install-scripts (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-install-scripts (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-local-database (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-local-database (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-messagesend (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-messagesend (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-newmdinteractor (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-newmdinteractor (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-orbitergen (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-orbitergen (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutodhcp (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutodhcp (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutoutils (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutoutils (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-pluto-main-db (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-pluto-main-db (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-qos (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-qos (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-remoteassistance (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-remoteassistance (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-serializeclass (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-serializeclass (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-skins-basic (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-skins-basic (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-std-plugins (>= 1.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: pluto-std-plugins (< 1.1) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: pluto-system-database (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-system-database (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-updateentarea (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-updateentarea (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-admin (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-admin (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-windowsce-libraries (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-windowsce-libraries (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-boot-scripts (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-boot-scripts (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: mce-diskless-tools (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: mce-diskless-tools (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-support (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-support (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől (előfüggés): lshwd de az nem telepíthető
Függ ettől (előfüggés): mce-launcher de az nem telepíthető
E: Törött csomagok

ERROR : Failed to install and configure the base software

Ez szerintem nagyon jellemző a linuxos világra, ugyanis hiába próbáltam meg mindent betüről betüre csinálni úgy tűnika csomagverziók vagy valami beállítás nem stimmel.

Most egyébként ettől függetlenül ubunto alatt írom amit írok. Még nem adtam fel.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- nem is olyan rossz, az azra 350$ sem egetvero: http://www.lixsystems.net/lix/index.htm

T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

.. De lehet, h halva született 5let, ne kövezzetek meg érte.
- ehh, dehogy, irtam is korabban, hogy erre a celra nem jo.
T A M I . H U

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Lex »

Bocs, de Win XP alá kellene.
http://winlirc.sourceforge.net/

oda is van sztem.

Ehhez a HW-t fabrikálni kell. Nekem kész megoldás kellene vagy USB-s infra (IrDA) adapterrel vagy valamilyen külön kapható vevővel, ami lehetőleg USB-s.
Üdvözlettel: Lex

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

OFFTOPIC:

Értelemszerűen a többfelhasználós (grafikus)rendszer az több erőforrást igényel. De ha vki nem akarja dedikáltan csak htpc-re használni a gépét, akkor ne is gondolja, h egy minimál konfigon el fog futni. Linux alatt sem lenne jobb a helyzet.  

No kérem, azért ez túlzás. Attól, hogy egy gép nem dedikált feladatra használt, még nem lesz belőle szerver/kiszolgáló.

Az én HTPC-m játékra is megfelel, egy XP-hez, Linux-hoz bőségesen elég. Igaz, vagy 1 éve nem volt fent linuxom itthon, de biztos vagyok benne, hogy az én gépem simán elvinne 2-3 konkurrens usert, akár grafikus felülettel is. Ahogy az XP is elvinné, ha a policy engedné. (Persze nem játékban).

Nem próbáltam, de szvsz W2k3-val igen sok gond lehet. Pl. eleve, a directx. Meglepődnék, ha csak úgy simán felmenne és a játékok ill. a média lejátszás gond nélkül menne. Hiába ugyanaz a kernel, és a bináris kód, a beállítások, a policy-k egészen mások. Az átállítgatással meg kinek van kedve szívni...

Bocs, rosszul fogalamztam. Nem dedikált, hanem egyidejűleg több felhasználót kiszolgáló rendszerre gondoltam. Ha vki olyat akar, akkor az nem megy egyszerűen, mert a video lejátszásra nagyon érzékeny a felhasználó. Ha kicsit is akad, akkor már nem élvezhető. Ezért mondtam, hogy terminál szerverrel lehetne próbálkozni, de erőforrás is kell mellé.

w2k3-ban dx9c van alapból, ezzel nem lenne gond.

Egyszerre persze két dx-et igénylő alkalmazás ettől még nem menne sztem. Max egy olyat tudok elképzelni, hogy egy HTPC frontend fut a konzol képernyőn, távoli asztallal meg vki más közben tud netezni, vagy vmi egyebet. De lehet, h halva született 5let, ne kövezzetek meg érte.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

http://winlirc.sourceforge.net/

oda is van sztem.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!Egy kis segítség kellene IR adó- vevőben. A HTPC miatt, gondolom otthon vagytok ebben.
Szükségem lenne egy olyan programra és HW-re, amivel egy távirányító IR jelét tudom venni és a vett jel kódsorozatát kiírja a program. Majd a saját (át)szerkesztett kódsort kiadni az IR-en keresztül. Tudtok ilyen progiról? A HW-nél az olcsóság és egyszerűség lenne a fontos. Pl. egy USB-s infra port, ha az jó erre a célra. Előre is köszönöm a segítségeteket.

mode2 xmode2 a lirc resze

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

folyamatosan TS szereverken dolgozom, onnan jött az 5letvalahol mintha olvastam volna, h van mi "javítás", amivel az XP is két felhasználós lehet, de végül nem próbáltam ki

- en is tulvagyok jopar eves tapasztalaton, es az a velemenyem, hogy hasznalhatatlan ilyen celre.., egy szovegszerkesztesre, bongeszeshez talan ok.. de htpc celra tutko nem, nembeszelve az eroforrasigenyerol

OFFTOPIC:

Értelemszerűen a többfelhasználós (grafikus)rendszer az több erőforrást igényel. De ha vki nem akarja dedikáltan csak htpc-re használni a gépét, akkor ne is gondolja, h egy minimál konfigon el fog futni. Linux alatt sem lenne jobb a helyzet.

az eroforrasokat nem kell egyenranguan kezelni. nekem pl az mpla,yer 20-as nice level-en megy az majdnem realtime. akarmi van az fogja kapni a legtobb cpu-t.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

talan a heten meg megjon az x2-es meg a gf6150 alapu microatx lap. arra csinalok egy mukodo rendszert es majd felrakom valahova hdimage formaban. utana csak olyan hw-t kell venni ami nekem van es kiirni egy hdd-re vagy pendrive-ra es kesz a mukodo rendszer.
Igy szolt aurum, a titkos hardver nagykereskedo.

latom atlatsz a szitan.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene IR adó- vevőben. A HTPC miatt, gondolom otthon vagytok ebben.
Szükségem lenne egy olyan programra és HW-re, amivel egy távirányító IR jelét tudom venni és a vett jel kódsorozatát kiírja a program. Majd a saját (át)szerkesztett kódsort kiadni az IR-en keresztül. Tudtok ilyen progiról? A HW-nél az olcsóság és egyszerűség lenne a fontos. Pl. egy USB-s infra port, ha az jó erre a célra. Előre is köszönöm a segítségeteket.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Azért furcsa mikor a fickó a videóban azon nyafog, hogy a PC nem kapcsolta be a TV-jét és szegénynek TÁVIRÁNYÍTÓVAL kellett.

Nem nyafogott, hanem pont azt demonstrálta, hogy míg a Linux MCE automatikusan bekapcsolja a TV-t is, addig a Windows MCE erre nem képes

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

OFFTOPIC:

No kérem, azért ez túlzás. Attól, hogy egy gép nem dedikált feladatra használt, még nem lesz belőle szerver/kiszolgáló.

Az én HTPC-m játékra is megfelel, egy XP-hez, Linux-hoz bőségesen elég. Igaz, vagy 1 éve nem volt fent linuxom itthon, de biztos vagyok benne, hogy az én gépem simán elvinne 2-3 konkurrens usert, akár grafikus felülettel is. Ahogy az XP is elvinné, ha a policy engedné. (Persze nem játékban).

Nem próbáltam, de szvsz W2k3-val igen sok gond lehet. Pl. eleve, a directx. Meglepődnék, ha csak úgy simán felmenne és a játékok ill. a média lejátszás gond nélkül menne. Hiába ugyanaz a kernel, és a bináris kód, a beállítások, a policy-k egészen mások. Az átállítgatással meg kinek van kedve szívni...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

talan a heten meg megjon az x2-es meg a gf6150 alapu microatx lap. arra csinalok egy mukodo rendszert es majd felrakom valahova hdimage formaban. utana csak olyan hw-t kell venni ami nekem van es kiirni egy hdd-re vagy pendrive-ra es kesz a mukodo rendszer.
Igy szolt aurum, a titkos hardver nagykereskedo.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Látom már sokan ráizgultak a linuxra és kipróbálják. lehet, hogy megvárom a tapasztalatokat és nem kell törnöm magam.

Egyébként próba nélkül lassabnak tippelem a biztonságosabb felépítés miatt. Amiért érdekes lehet az-az, hogy talán hamarabb lesz linuxra olyan frontend ami szépen le fog játszani blu-ray, hd-dvd és egyéb videókat egyazon felületen és hangot is szépen ki fogja adni hdmi-n.

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

folyamatosan TS szereverken dolgozom, onnan jött az 5letvalahol mintha olvastam volna, h van mi "javítás", amivel az XP is két felhasználós lehet, de végül nem próbáltam ki

- en is tulvagyok jopar eves tapasztalaton, es az a velemenyem, hogy hasznalhatatlan ilyen celre.., egy szovegszerkesztesre, bongeszeshez talan ok.. de htpc celra tutko nem, nembeszelve az eroforrasigenyerol

OFFTOPIC:

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

T A M I . H U

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

..... dobj fel egy w2k3-at és használj TS szervert
gonddolom te kiprobaltad es tudod tapasztalatbol ezt masnak ajanlani...

folyamatosan TS szereverken dolgozom, onnan jött az 5let

valahol mintha olvastam volna, h van mi "javítás", amivel az XP is két felhasználós lehet, de végül nem próbáltam ki

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

de most akkor csak a letoltott ubuntut kell kbubuntusitani, amit megtesz a linuxmce vagy az egy külön linux install (kubuntu) és arra a linuxmce 1.1beta2?
- nah letoltottem es felraktam egyik melos gepre a kubuntu-t, most rakom fel az mce kiegeszitest hozza...
- az oprendszer siman felment.

- no megsem tudok ma vegezni vele, mert maga a LinuxMCE 800MB-os [mondjuk kicsit furcsa a merete: mi a fenet raktak ebbe bele, hogy 800Mb-os lett??], es most csorog lefele odahaza torrenten...
- marad jovohetre a proba.
T A M I . H U

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

de most akkor csak a letoltott ubuntut kell kbubuntusitani, amit megtesz a linuxmce vagy az egy külön linux install (kubuntu) és arra a linuxmce 1.1beta2?

hat passz... sztem kerdezd meg a forumjukban, vagy nezd meg a faq-t biztosan van.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”