Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Abban valóban igazad van aurum, hogy a kattingatós beállítós felület "öndokumentáló". Szépen megnyitod és próbálgatod, nézegeted. Ezzel szemben a linux esetében valóban el kell olvasni a leírásokat, mielőtt egy jó GUI felület nélküli cuccot akarsz kezelni. Továbbá időrabló dolgokat kell kézzel csinálnod.

Itt egy probléma van, az pedig az idő. Amikor hazamegyek a családhoz, nincsenek végtelen óráim arra, hogy vacakoljak a linuxal. Örülök annak az esti egy-két órának, amikor megnézhetek egy filmet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Nekem a Linux túl bonyolult. Tudatosan nem szánok időt rá, hogy beleássam magam a részletekbe. Az oprendszerről egyszerűen nem akarok tudni a mindennapi géphasználatkor. Éppen elég a felhasználói programok megfelelő beállításait megismerni. 

ez sem biztos hogy igy van, pl a ubuntu 6.1 meglepett de nagyon. kb minden beallitott automatice. es volt egy office-os webezos gepem fel ora alatt. debiannal erre rament regen egy delutan...

Ezt a disztribúciót még nem próbáltam. Egy unalmas hétvégémen majd megnézem, bár szerintem nem nyáron fogom egy - számomra új - operációs rendszer beállításait "megtanulni".
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Nekem a Linux túl bonyolult. Tudatosan nem szánok időt rá, hogy beleássam magam a részletekbe. Az oprendszerről egyszerűen nem akarok tudni a mindennapi géphasználatkor. Éppen elég a felhasználói programok megfelelő beállításait megismerni.

ez sem biztos hogy igy van, pl a ubuntu 6.1 meglepett de nagyon. kb minden beallitott automatice. es volt egy office-os webezos gepem fel ora alatt. debiannal erre rament regen egy delutan...

az teny, hogy egy alap (vagy inkabb halado) unix es hw ismeretet feltetelez a linux. de nem is kell midnekinek hasznalni. eklobb utobb lesz mukodo kattyingatos mce es akkor akinek az kell szepen felrakhatja maganak.

ha a linuxban van kattyingatos interface valamihez akkro azt hasznalom mert azzal esz nelkul is lehet konfigolni. a konfig file-os verziohoz viszon legalabb 1x el kell olvasni a leirast.. ami azert nem olyan nagy baj... ha van ra ido

nekem felment a 1.0 mce, de a mysql -el vannak gondok de ugyanez a problema debianon is. majd nekiugrok es felkunozom kezzel. illetve van 1..2 csomag ami depend problemaval nem megy fel.. azt is meg kell nezni egyenkent.

ha mukodik meg minden akkor leszedem a felesleges unix osszetevoket es csinalok egy hdd image-et talan 2..3G lesz max. azt meg akarki felrakhatja maganak nem kell kuzdeni az install-al. es eldonti kell-e vagy nem.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

szoval a htpc-be egy darab hdd-t se kell rakni, mert fel tud bootolni a neten kersztul. ez leglabb -20W ho,  es sok hotol szabaditja meg a dobozt.
- ez sem hasznalhato arra amire mi szeretnenk, like windows TS .. (tapasztalatbol mondom)

nekem mondjuk pont ez kell. van a pc amiben van 6 hdd, meg halozat, stb. el van jol dugva. minden tv-hez rakok egy integralt vga-s kis olcso htpc-t es barhol tudom nezni akarmelyik filmet. sott ha a core gepbe rakok x db tuner katrtyat akkor a kabeltv-t se kell kiepiteni. meg amire kell meg altalaban az atlag homejuzernek azt is tudja iwiw, freemail, msn.

es pl ha aki fognak hozni olyan plazmat amiben mar eleve benne van az mce akkor csak bedugod az utp-re es mar fullos rendszered van. sztem ez elobb utob varhato.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

en ugy nyitom meg hogy vnc://mediacenter :1 mekeresem a filmet mc-vel egy enter vagy mp filmneve. vagy siman a freevoo/mythtv nyitja meg.

nekem ez jobban bejon mint a kattyingatas.

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Osztom Gandalf és Tami véleményét. A Linux-szal már én is próbálkoztam médiás felhasználásra. Abban egyetértek, hogy akár jó média center is összerakható, de bonyolultságát tekintve nem hiszem, hogy jelenleg megfelelő lenne számomra.

Fél évente van egy Linux-os nekifutásom, de pár nap után mindig visszatérek az MS-hez. Olyannyira, hogy meg is vettem az XP Prof. licenszet.

TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

közben eltelt pár nap és használgatom a pdvd7.3 gpu gyorsitásos, kétmagot kihasználo h264 dekoderét ... bekövetkezett, amitől tartottam: nem 100% kompatibilis az x264 ripekkel Van pár film, amit nem játszik sajnos le, el se indul a dekodolás. Fekete képernyő, és 0:00 nál áll a film.

Én is tapasztaltam ilyet (akkor nem nálam van a hiba). Egyes x264 kódolású animéknél találkoztam ezzel a problémával. A coreAVC és a ffdshow-s codec is simán lejátsza.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

szoval a htpc-be egy darab hdd-t se kell rakni, mert fel tud bootolni a neten kersztul. ez leglabb -20W ho, es sok hotol szabaditja meg a dobozt.
- ez sem hasznalhato arra amire mi szeretnenk, like windows TS .. (tapasztalatbol mondom)
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

en mondjuk soha nem ertettem minek gui egy lejatszohoz. van raja osd meg billenytu parancsok. jo meg kel tanulni de egyszer. es amikor htpc frontendeknel taviranyitoval menukben kotorasznak egyenesen nevetseges es ugyetlen megoldas.

Nem feltétlenül rossz az.

Pl ha meg akarsz nyitni egy fájlt, akkor azt hogyan teszed meg?
A zoomplayerben nagyon jó kis file browser van ami távról remekül használható.

jo persze nem kattingatos, de van kattingatos fronted hozza talan a kmplayer. egyebketn ez nem windows ez ilyen. nekem mindegy melyiket hasznalom de a linux celszerubb.

Én a gmplayerrrel próbálkoztam, ami persze a GNOME változat. Gondolom a kmplyer KDE-s.

de a win se egy tokej a kattingatassal. pl linux alatt az mplayer codec.conf.ban megadtam, hogy az ac3 az a spdif-en megy ki. es ott megy ki.  win alatt ilyen filter olyan filter nem mindegy milyen verzio, ez a resze nem mukodik, stb. kb mint az lmce telepites..

Igen vannak problémák elismerem, de ennek ellenére kényelmesebb és használhatóbb.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

You can leave Windows, Fedora, or any other operating system you want on your pc's hard drive, and when you want to use it as a LinuxMCE media station, all you do is enable net boot, and without installing any software, you have a media station. And the LinuxMCE software will never interfere with the software or operating system on the hard drive.

az irjak itt

szoval a htpc-be egy darab hdd-t se kell rakni, mert fel tud bootolni a neten kersztul. ez leglabb -20W ho, es sok hotol szabaditja meg a dobozt.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

én a gmplayer grafikus módot próbáltam használni.  
Ezek szerint nem az oldalon található a codeceket kellet volna használnom, hanem az ffmpeg-et. Ha őszinte vagyok végigböngészve a telepítőt, nem csodálom, hogy a legtöbben a windows mellett döntenek. Feltelepíted a progikat windowsból és GUI-n keresztül vígan beállítod. Újrahúztam a windows-t az otthoni gépemen és nagyjából a htpc rész telepítése és beállítása 15 perc volt kompletten minden kódekkel lejátszóprogrammal együtt.

Megfigyeltem azt is, hogy a linux alatt lévő programok előszeretettel használnak mindenféle parancssori módot, amit és szívből utálok, mert nem kényelmes. Továbbá az összes konfigurálás fájlok szerkesztgetéséből áll, míg a windowsos felületen pár perc alatt összekattintom amit akarok.

Én fejlesztő vagyok de használni szeretném a gépet és nem fájlokban turkálni. Számomra a kultúrált GUI kezelőfelelet és konfiguráló alapkövetelmény egy modern programtól, főleg akkor ha médialejátszóról van szó.

Mitől volt lassú? Hiszen fordítottam az mplayert és elvileg optimális kód futott. A windows mégis gyorsabban futtatta.

en mondjuk soha nem ertettem minek gui egy lejatszohoz. van raja osd meg billenytu parancsok. jo meg kel tanulni de egyszer. es amikor htpc frontendeknel taviranyitoval menukben kotorasznak egyenesen nevetseges es ugyetlen megoldas.

nekem kb ez van beallitva az mplayernel a taviraniytora:

-tekeres
-pause
-stop
-play
-audio nyelv
-sub nyelv
-sub on/off
-full screen
- +/- panscan
-kontraszt, hue, stb.
-osd mode

es ez eleg, nem kell gui. ha tekerek van egy bar ami mutatja hol jarok ugynez a beallitasokra.

jo persze nem kattingatos, de van kattingatos fronted hozza talan a kmplayer. egyebketn ez nem windows ez ilyen. nekem mindegy melyiket hasznalom de a linux celszerubb.

de a win se egy tokej a kattingatassal. pl linux alatt az mplayer codec.conf.ban megadtam, hogy az ac3 az a spdif-en megy ki. es ott megy ki. win alatt ilyen filter olyan filter nem mindegy milyen verzio, ez a resze nem mukodik, stb. kb mint az lmce telepites..

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

http://www.amd.com/us-en/Corporate/Virt ... 65,00.html

lesz S1 (mobil) foglalatba amd sempron 2100+ (orajel nem tisztázott), 9W fogyasztással, passziv működésre tervezve ... nos, ha megoldaná végre vmelyik cég, h legyen normális hd video GPU-s (vga) gyorsitás vmi elérhető dshow kodekkel, akkor lehetne passziv a htpc ... tudom, álmodik a nyomor.

közben eltelt pár nap és használgatom a pdvd7.3 gpu gyorsitásos, kétmagot kihasználo h264 dekoderét ... bekövetkezett, amitől tartottam: nem 100% kompatibilis az x264 ripekkel Van pár film, amit nem játszik sajnos le, el se indul a dekodolás. Fekete képernyő, és 0:00 nál áll a film.

Pedig a gépigénye elég korrekt:
2*850mhz = 2.35:1 720p
2*1100mhz = 1.78:1 720p
1080p körültekintőbb tesztje még hátravan, bár az inkompatibilitása (pontosabban vszeg az x264 inkompatibilis) miatt erősen kétséges a használhatosága Egyébként főleg régebbi, hdtv ripek nem mennek, hddvd és BD rip eddig mind ment (kb 10 db-al teszteltem)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

az meg az lmce-re irtam. egyebkent ezt nezd meg :leiras
Mondjuk én a gmplayer grafikus módot próbáltam használni.

Ezek szerint nem az oldalon található a codeceket kellet volna használnom, hanem az ffmpeg-et. Ha őszinte vagyok végigböngészve a telepítőt, nem csodálom, hogy a legtöbben a windows mellett döntenek. Feltelepíted a progikat windowsból és GUI-n keresztül vígan beállítod. Újrahúztam a windows-t az otthoni gépemen és nagyjából a htpc rész telepítése és beállítása 15 perc volt kompletten minden kódekkel lejátszóprogrammal együtt.

Megfigyeltem azt is, hogy a linux alatt lévő programok előszeretettel használnak mindenféle parancssori módot, amit és szívből utálok, mert nem kényelmes. Továbbá az összes konfigurálás fájlok szerkesztgetéséből áll, míg a windowsos felületen pár perc alatt összekattintom amit akarok.

Én fejlesztő vagyok de használni szeretném a gépet és nem fájlokban turkálni. Számomra a kultúrált GUI kezelőfelelet és konfiguráló alapkövetelmény egy modern programtól, főleg akkor ha médialejátszóról van szó.

Mitől volt lassú? Hiszen fordítottam az mplayert és elvileg optimális kód futott. A windows mégis gyorsabban futtatta.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

sztem az agond, hogy a leszedett iso-t roszulirta ki a cdiro, igyhianyzikjopar lib ami mashol nicns meg.
- hidd el nem hibas a cd, nem hianyzik rola semmi. apropo amugy probaltad mindazt amit leirtunk egyparan?

konkretan mire gondolsz? nekem se ment fel...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

sztem az agond, hogy a leszedett iso-t roszulirta ki a cdiro, igyhianyzikjopar lib ami mashol nicns meg. 

Akkor itt valami félreértés van.

Nem ez az Mplayer?

Mplayer

az mplayert meg tanulni kell. az szuper program. nem kell semmilyen kodek hozza mivel benne van az ffmpeg ami a fdshow alapja tehat uyganazt tudja. a filterek egyeben meg a man-na levannakirva szepen.

Hát ezt végképp nem értem. Itt vannak a letöltendő cuccok.

Mplayer download

Szerintem mi nem ugyanarról a dologról beszélünk.

az meg az lmce-re irtam. egyebkent ezt nezd meg :leiras

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- hidd el nem hibas a cd, nem hianyzik rola semmi. apropo amugy probaltad mindazt amit leirtunk egyparan?
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Lehet egyáltalán tvouton 4:3-tól eltérő felbontást kirakni?Egyelőre marad akkor wide videonál a zoom1, simánál meg a cinerama mód.

sztem lehet, haver a wide tvjét 840x480ban hajtotta... de inkabb már 720x576ot küld ki és a lejátszoszoftverben korrigáltat képarányt (ATI)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor itt valami félreértés van.

Nem ez az Mplayer?

Mplayer

az mplayert meg tanulni kell. az szuper program. nem kell semmilyen kodek hozza mivel benne van az ffmpeg ami a fdshow alapja tehat uyganazt tudja. a filterek egyeben meg a man-na levannakirva szepen.

Hát ezt végképp nem értem. Itt vannak a letöltendő cuccok.

Mplayer download

Szerintem mi nem ugyanarról a dologról beszélünk.

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Lehet egyáltalán tvouton 4:3-tól eltérő felbontást kirakni?
Egyelőre marad akkor wide videonál a zoom1, simánál meg a cinerama mód.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

/*
-Gondoltam kipróbálom az mplayert. Szépen elmentem az oldalára és elkezdtem olvasnia telepítési útmutatót. Először letöltöttem a codeceket amiket kézel kellet elhelyeznem a megfelelő könyvtárba. nem tudom miért nem a linux termékeknek normális telepítőt csinálni. Pontosabban tudom. azért mert 1000 féle disztribúció van és rengeteg csomagkezelő. Francnak nem lehet ezt egységesíteni. Szóval ezek után letöltöttam a forráskódot és lefordítottam. nem olvastam el figyelmesen ezért aztán futottam még egy kört a megelelő skin letöltésével és elhelyezésével.
*/

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hát én kezdem ezt a linux htpc dolgot feladni, mert nagyjából azt tapasztaltam, mint régebben ha linuxal próbálkoztam. Pedig szimpatikus nekem a szabad szoftver és társai, de ha használhatatlan vagy baromi macerás akkor mi értelme.

Leírom, hogy eddig mit tapasztaltam. A terv az volt, hogy felteszem az a linux MCE-t kipróbálásra.

Letöltöttem amit kell, beleértve az ubuntu linux megfelelő verzióját. Szépen fel is ment, de persze voltak olyan dolgok amik hiányoztak vagy nem tetszettek.

-irgalmatlanul ronda karakterek. Hosszas próbálkozás után sikerült élvezhetőt faragnom, de nem lett tökéletes. Szerintem a video drivernek köszönhető, vagy a karakterek megjelenítése van elszúrva.

-A hp nyomató és scanner nem tud integráltan együttműködni kapásból, mert a hp oldalán nincs meg a linuxos változatú szoftvercsomag. Egyátalában a scannert talán nem is látja a rendszer

-az MCE install sehogy sem működött, pedig kinlódtam vele sokat. Már azt is megpróbáltam, hogy az ubuntut felupgradeltem 7.04-re. Hát a helyzet nem, változott.

-Gondoltam kipróbálom az mplayert. Szépen elmentem az oldalára és elkezdtem olvasnia telepítési útmutatót. Először letöltöttem a codeceket amiket kézel kellet elhelyeznem a megfelelő könyvtárba. nem tudom miért nem a linux termékeknek normális telepítőt csinálni. Pontosabban tudom. azért mert 1000 féle disztribúció van és rengeteg csomagkezelő. Francnak nem lehet ezt egységesíteni. Szóval ezek után letöltöttam a forráskódot és lefordítottam. nem olvastam el figyelmesen ezért aztán futottam még egy kört a megelelő skin letöltésével és elhelyezésével. Elindítottam és elkezdett panaszkodni, hogy a suboknak nem telepítettem fontot. Na szépen másoltam egyet valahonnan a megfelelő helyre. Igaz a doksi erről is beszélt de átfutottam rajta. Elindítottam és egy rendkívül ocsmány felületel találkoztam, ahol ki lehet belülről is választani a felirat font típusát, de a méretezést elég hülyén lehet megadni. Na mindegy elindítottam egy lejátszást, ami szépen is működött nagyjából fél percig. Ekkor elkezdett frameket dobálni és rángatni. A windows alatt a 2.6-os P4-em simán viszoi a 720p x264-es cuccokat! Továbbá a postprocessre alig láttam lehetőséget.

Szóval egy egyszerű lejátszó program telepítése is egy kínszenvedés, ami ráadásul lassú is.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Szépen elkezdtem felistallálni az mce a leírás szerint. Feltettem a telepítő csomagot és elindítottam a telepítést. Aztán kaptam egy ilyen hibalistát a telepítő logjába.

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
pluto-dcerouter: Függ ettől: pluto-confirm-dependencies (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-confirm-dependencies (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-createdevice (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-createdevice (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dcecommon (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dcecommon (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dhcpd-plugin (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-dhcpd-plugin (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-install-scripts (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-install-scripts (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-local-database (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-local-database (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-messagesend (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-messagesend (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-newmdinteractor (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-newmdinteractor (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-orbitergen (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-orbitergen (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutodhcp (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutodhcp (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutoutils (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-plutoutils (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-pluto-main-db (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-pluto-main-db (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-qos (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-qos (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-remoteassistance (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-remoteassistance (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-serializeclass (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-serializeclass (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-skins-basic (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-skins-basic (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-std-plugins (>= 1.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: pluto-std-plugins (< 1.1) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: pluto-system-database (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-system-database (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-updateentarea (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-updateentarea (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-admin (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-admin (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-windowsce-libraries (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-windowsce-libraries (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-boot-scripts (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-boot-scripts (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: mce-diskless-tools (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: mce-diskless-tools (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-support (>= 1.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: pluto-website-support (< 1.1) de az nem telepíthető
Függ ettől (előfüggés): lshwd de az nem telepíthető
Függ ettől (előfüggés): mce-launcher de az nem telepíthető
E: Törött csomagok

ERROR : Failed to install and configure the base software

Ez szerintem nagyon jellemző a linuxos világra, ugyanis hiába próbáltam meg mindent betüről betüre csinálni úgy tűnika csomagverziók vagy valami beállítás nem stimmel.

Most egyébként ettől függetlenül ubunto alatt írom amit írok. Még nem adtam fel.

en is hasonlokeppen jartam. bar tovabbjutottam nalad es felkerult a cuc a gepre csak meg nem fut...

1. lehet, hogy a mce kiadasa ota valtozott valami az 6.1-es ubuntuban es ugy mar nem megy.
2. a masodik cd ami a csomagok stb vannak van egy ures dir ahonnan toltogetni akar. es nem sikerulneki. igy probaltam a netrol osszeszedni a csomagokat a telepito altall megadott helyekrol, termeszetesen 404 jott vissza...

az nvidia_legacy drivert kezzel kellett felrani mert atelepito modnta hogy kell neki de felrakni mar nem birta. utana viszotn ment tovabb es a driver majdnem olyan mint a windows-os verzioja.

nalam most a mysql szerverrel vannak gondok... egyebketn most az mce-s gerpol irok, tehat az alap rendszerrel nincs gond. es meglepoen felhasznalobarat.

az 1.2-es betet nezegetem eppen. azt irja, hoyg 1cd es akubuntu is rajt a van. talan azt konyebb felrakni...

egyebkent nem (csak) a linux-al van baj, hanem a debiannal. az egy ilyen gany rendszer es a ubuntu orokolte szepen a dpkg csomagkezelo osszes hulyeseget.

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Hi,
most szerváltam egy 16:9-es tv-t (crt), nvidia vga-m van (6800gt).
Hogy lehet beállítani a tv-outot 16:9 arányú felbontásra?
Most nem enged csak 800x600,1024x768-at. A wide filmeket csak úgy tudom most teljes szélességben nézni, ha a tv-n cinerama módra kapcsolok, ez viszont belenagyít a képbe. Jó lenne valahogy alapból 16:9-es képet kiküldeni a tv-outon, nem 4:3-ast.
Ati vga-knál asszem van a theater mód, ahol be lehet állítani h 4:3 v. 16:9-es a tv.

üdv:Lacos
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Mindegy eljátszogatok vele aztán meglátjuk.
- megmondom oszinten vlamit elcsesztek az installernel, tuti van valami gondja, nekem nem sikerutl mukodesre birni.., forrasbol meg most nincs kedvem leforditani
- eddig egyedul a MyTV volt az ami futott szepen.
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Nem is azért érdekel engem mert a jelenlegi windowsos alap nem lenne használható, hiszen gyakorlatilag minden igényemet kielégíti. Viszont szerintem egyre jobban problémás lesz a Windows-al a médiák kezelése, ugyanis a forgalmazók másolás védelmi hisztijük miatt egyre több korlátot fognak az Windowsba beépíteni. A Linux valószínűleg mentes lesz ezektől valamilyen szinten, hiszen szabad szoftver. Mindegy eljátszogatok vele aztán meglátjuk.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”