Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
az összeg az még képlékeny... Mert ugye most építkezés, aztán jönnek a komponensek és hogy arra eleinte milyen összeg marad azt jó lenne tudni :-)
szeretném azért max 300 körül megúszni a projit (használtban gondolkozva)
Ennyiért kb Sony HW30 fér bele,de ha a HW50 megtudnád célozni, az jobb vetítő.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- kennystyle
- Újonc fórumos

- Értékelés: 5
Mennyi a rászánt összeg? Ez fontos, hogy a projetort be lehessen határolni.
Amúgy Sony HW és az epson TW modellek a 300cm széles vásznat kitudják vetíteni 4.28m-ről
az összeg az még képlékeny... Mert ugye most építkezés, aztán jönnek a komponensek és hogy arra eleinte milyen összeg marad azt jó lenne tudni :-)
szeretném azért max 300 körül megúszni a projit (használtban gondolkozva)
Moziszoba tervezés alatt, a hossza az 5 méter.
Fix vásznat szeretnék a falra, és a projit teljesen hátra, tehát a vetítési távolság talán 4,3 - 4,4 méter lehet majd.
Szeretném ha a vászon szélessége 3 méter lehetne. Ilyen távolságról ez megoldható ? Ha igen milyen technológiát keressek ?
Mármint ahogy nézegettem teszteket, amik a még elérhetőbb árú modellek és kifejezetten jónak mondottak azokra általában 4,5 méter alatti vetítési távnál inkább 2,5 méterre írják az elérhető kép szélességet. Mi a meglátásotok ezzel kapcsolatban ?
Mennyi a rászánt összeg? Ez fontos, hogy a projetort be lehessen határolni.
Amúgy Sony HW és az epson TW modellek a 300cm széles vásznat kitudják vetíteni 4.28m-ről
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- kennystyle
- Újonc fórumos

- Értékelés: 5
Moziszoba tervezés alatt, a hossza az 5 méter.
Fix vásznat szeretnék a falra, és a projit teljesen hátra, tehát a vetítési távolság talán 4,3 - 4,4 méter lehet majd.
Szeretném ha a vászon szélessége 3 méter lehetne. Ilyen távolságról ez megoldható ? Ha igen milyen technológiát keressek ?
Mármint ahogy nézegettem teszteket, amik a még elérhetőbb árú modellek és kifejezetten jónak mondottak azokra általában 4,5 méter alatti vetítési távnál inkább 2,5 méterre írják az elérhető kép szélességet. Mi a meglátásotok ezzel kapcsolatban ?
A VW sorozat az inkább prémium sorozat volt régebben is, motoros fókusszal, meg aszem üveg optikával is, de ebben nem vagyok biztos. A HW sorozat a 30-as modelltől nagyon jó kis gépek, szerintem 55/65 jobb, mint a korábbi VW modellek.
Objektívben sajnos nem.
Ok, de a HW es a VW parhuzamosan van jelen a piacon es nem vagom, hogy miben mas mondjuk egy VW60 a HV60-tol. Kulsoleg ok, de ezen kivul ?
VW60 is fullHD-s.
A VW sorozat az inkább prémium sorozat volt régebben is, motoros fókusszal, meg aszem üveg optikával is, de ebben nem vagyok biztos. A HW sorozat a 30-as modelltől nagyon jó kis gépek, szerintem 55/65 jobb, mint a korábbi VW modellek.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Hasznaltpiacon lehet de olvasd el rendesen amit Hiccusz irt!
Jelenleg futó szériában a HW a full HD vetitők a VW a 4k.
Ami VW es még full HD azok régebbi szériás Sony gépek.
Ennél érthetőbben nehezen lehet leírni.
Ha az új szériáról van szó, akkor a VW sorozat (320, 520, 1100, 5000) natív 4K, míg a HW (45, 65) full HD felbontású. Ha nem, akkor azok régebbi modellek.
Ok, de a HW es a VW parhuzamosan van jelen a piacon es nem vagom, hogy miben mas mondjuk egy VW60 a HV60-tol. Kulsoleg ok, de ezen kivul ?
VW60 is fullHD-s.
AV: Marantz SR-6009, Stereo: Onkyo Integra A-8450, RCA: Audioquest RedRiver, Front, center, surr., surr. back: B&W 602S1, Audioquest Type 4, Sub: JBL 250P, Popcorn Hour VTEN, Panasonic TX-P42G20E, Sony MDR-7506
Hi,
Projektor vasarlason gondolkodom. A DLP-tol megfajdul a fejem, es baromira zavar a szivarvany effekt. Az LCD nem rossz, de ahogy elnezem nalam a sony SXRD megoldasa lenne a nyero. De mi a kulonbseg a VW es a HW kozott ?
Sehol nem talalok normalis leirast 8(
Ha az új szériáról van szó, akkor a VW sorozat (320, 520, 1100, 5000) natív 4K, míg a HW (45, 65) full HD felbontású. Ha nem, akkor azok régebbi modellek.
Hi,
Projektor vasarlason gondolkodom. A DLP-tol megfajdul a fejem, es baromira zavar a szivarvany effekt. Az LCD nem rossz, de ahogy elnezem nalam a sony SXRD megoldasa lenne a nyero. De mi a kulonbseg a VW es a HW kozott ?
Sehol nem talalok normalis leirast 8(
AV: Marantz SR-6009, Stereo: Onkyo Integra A-8450, RCA: Audioquest RedRiver, Front, center, surr., surr. back: B&W 602S1, Audioquest Type 4, Sub: JBL 250P, Popcorn Hour VTEN, Panasonic TX-P42G20E, Sony MDR-7506
tanácsot szeretnék kérni, hátha valaki tud ilyen vetítőt ajánlani, a következő feltételeknek kell megfelelnie elhelyezés szempontjából:
- a vászon mérete 244 cm x 137 cm
- a vetített felület 185 cm-re van a földtől
- a vetítő lencséje (vetítő méretétől is függ, de kb 510-520 cm-re van a vászontól
- a lencse kb 275 cm magasan van a földtől
ezekhez a paraméterekhez keresek vetítőt, aminek a következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- 1080p felbontás
- technológia mindegy, de DLP-t részesítem előnyben
- trapézkorrekció nélkül megtudja vetíteni az adott helyről, a megfelelő méretben a vásznat
- lehetőleg használtat akarok venni, ezért jöhetnek régebbi modellek
várom a tippeket
Én is hasonló paraméterekkel vetítek Domino 60-nal, de jó lehet még egy Runco RS 900-is ami csak a menüjében tér el miden másban ugyan az. Trapézkorrekciót, ha van rá mód kerüld, függőleges lencseeltolásra van lehetőség.
Fish: ezt igazan nem kellett volna, ilyen bogarat ultetni a fejembe...
trapezkorrekciotol tenyleg nem kell felni? - en eddig sose mertem alkalmazni
Most miért ? Neked ez az ideális vas, és pont van eladó ,ami nagyon ritka!
Nem kell félni,sőt megijedni sem.. a sim2-ők ezt nagyon tudják!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Red75: igen a vaszon felso szelenek magassaga 185, megszoktam hogy kb 50 cm-re van a padlotol nekem ez igy kenyelmes
Oké, értem.
Ez a távolság igen nagy, még az Infocus-om sem lenne jó hozzá, pedig az viszonylag hosszú vetítési távolságú. LCD-t inkább kapsz erre a feladatra.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Red75
- V.I.P.

Csutka pont árul egy Ht3000e T2 lencsével...
...én nagyon erősen gondolkodtam rajta de nincs hozzá biztosan t1 lencse ,
Batyo-nál sincs? Nála vannak érdekes dolgok abban a bizonyos "szekrényben".
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Red75: igen a vaszon felso szelenek magassaga 185, megszoktam hogy kb 50 cm-re van a padlotol nekem ez igy kenyelmes
Fish: ezt igazan nem kellett volna, ilyen bogarat ultetni a fejembe...
trapezkorrekciotol tenyleg nem kell felni? - en eddig sose mertem alkalmazni
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
tanácsot szeretnék kérni, hátha valaki tud ilyen vetítőt ajánlani, a következő feltételeknek kell megfelelnie elhelyezés szempontjából:
- a vetítő lencséje (vetítő méretétől is függ, de kb 510-520 cm-re van a vászontól
ezekhez a paraméterekhez keresek vetítőt, aminek a következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- 1080p felbontás
- trapézkorrekció nélkül megtudja vetíteni az adott helyről, a megfelelő méretben a vásznat
várom a tippeket
Csutka pont árul egy Ht3000e T2 lencsével az pont tudja ezt 520 ról 249 széleset vetít pld.. minden motoros benne és nem kell félni a trapéz korrekciótól ,a sim2 ezt tudja nagyon ,senki nem veszi észre a képen ,hogy ha kell használni! az egy igen komoly masina , nagyon komoly optikával és elegendő fényerővel, erre a szélességre! Én a helyedben azt meglépném.. én nagyon erősen gondolkodtam rajta de nincs hozzá biztosan t1 lencse ,így nekem tárgytalan a dolog sajnos..több mint 6m-ről kellene vetítenem és mivel falat húztam nincs annyim sajna.. pedig a régi ht200dmf- em onnan tolta még anno.... szóval hajrá, ha a keretbe befér!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Red75
- V.I.P.

Gondolom, hogy a 185cm a vászon felső vonala. Nem lesz alacsonyan (kb. 50cm) így az alja?
- 1080p felbontás
várom a tippeket
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
A Mede8er egy nagyon jó kis FHD médialejátszó. Megfelelő projektorhoz is. Ha 3D-t akarsz akkor viszont az X3D verzió kell. Bár lesznek akik szerint van jobb, pl. ami nekik van/volt.
Elnézéseteket kérem az említett verzión(saját) Med600X3D felirat van, így a 3D is menni fog ezek szerint. Még egyszer bocsánat figyelmetlen voltam.
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
Szia!
Nyugodj meg, nincs semmi baj a lejátszóddal. Természetsen megvannak a korlátai, de 1080p képet minden gond nélkül kiad. Nekem is volt, és én nagyobb képmérettel használtam.
A 3D-t illetően pedig gyepi72 leírta a tudnivalókat
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Sziasztok!
Olyan 1 hónapja éppen eszmecserét folytattam egy barátommal a mozizás öröméről. Kifejtettem neki hogy ősszel szeretnék beruházni egy projektor+vászon kombinációra. (max. 220x140-ben gondolkodom mert ennyit enged a mini nappali). Ekkor azt mondta, hogy ahhoz le kell cserélnem a médialejátszómat mert az sovány lesz egy FHD(esetleg 3D) projektorhoz. Igaz amit mondott vagy nyugodtan neki állhatok a fejlesztésnek majd mert ki fogja "hajtani" a rendszert. Aláírásomban olvasható a rendszer összes eleme.
Válaszotokat köszönöm:
Dio
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
Köszi a beszámolót érdekes olvasmány volt.Az Atmosról beszélnél egy kicsit bővebben ha lehet?Gondolom a Transformera film bemutatót is néztétek
OK, lehet, hogy félreértettem a kérdést. Ha a kérdés nem elméleti jellegű volt, hanem gyakorlati, akkor a válaszom:
ÁLLAT AZ ATMOS!!!! Az "őserdős" demo-ban becsuktam a szemem és olyan érzés volt, mintha az Amazonas egyik mellékága mellett ücsörögtem volna. Minden irányból jöttek a hangok: madarak, legyek, majmok, szúnyogok, minden játszott. Istenkirály volt. Végre ott tartunk, hogy a hang olyan szintű realizmust tud adni (minden irányból), ami (végre) tényleg a "meggyőző" kategória.
Ugyanezt a képpel is meg lehetne csinálni ha egy kupola belső felületére vetítenénk, de azt mi már lehet, hogy nem érjük meg (bár ki tudja). De a hang végre itt tart. Mindenhonnan jöhetnek hangok és olyan érzésünk van, mintha tényleg ott lennénk. Ezt az Atmos (meg persze a haverjai) már tudják.
Az más kérdés, hogy mikorra jutnak el oda a filmek, hogy ezt tényleg ki is használják. De a lehetőség megvan ... végre...
Köszi a beszámolót érdekes olvasmány volt.Az Atmosról beszélnél egy kicsit bővebben ha lehet?Gondolom a Transformera film bemutatót is néztétek
A Dolby Atmos elméleti csodája az, hogy a hangok nincsenek előre "bekeverve" a hangfalaknak megfelelő csatornákba. Szerintem jól modellezhető ez az analóg világból úgy, hogy kapsz egy 32 csatornás Studio Master szalagot, amin 32 csatornára fel van véve mondjuk a nagyzenekar hangszer-csoportjainak a hangja, egyenként. Meg kapsz egy térképet, hogy melyik csatorna hangszere hol van a színpadon.
A Dolby Atmos processzor fogja a térképet és amikor egy hang megszólal, a térkép alapján megnézi, hogy van-e ott hangszóró. Ha van, akkor abból szólal meg a hang, ha nincs, akkor a közeliek között osztja el a hangot. Ha 32 hangfalat raksz a "színpadra" akkor minden hangszer(csoport) a saját hangfalából fog szólni. Elméletileg.
Persze a hangok helye nem csak elöl lehet, hanem hátul, felül, alul, akárhol. Ha sok hangfalat raksz mindenhova a szobába, akkor baromi pontosan irányból fog szólni minden, akárhol is van a hangforrás. De a valóságban az AVR-ek (és procik) azért véges számú hangfalat támogatnak csak. Sajnos. :-)
Nem elékszem a Transformers-re, nekem a legjobban az őserdős bemutató tetszett, ahol minden irányból hangok jönnek. Ezt tényleg hallani kell....
tényleg jó volt a beszámoló, köszi gyulaipal és a többi irásodat is, mindig szivesen olvasom őket
Voltam megint Hiccusz-éknál "családlátogatáson" ... pontosabban "mozilátogatáson...
Örülök, hogy beugrottál. Egy admin esetleg nem tenné ezt át a DREAMCINEMA topikba? Köszi.