Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Milyen megfontolásból gondolkozol 4 sub-ban? Csak azért kérdezem mert nem tudom mi az amivel két komoly sub nem bir el?
Hajt a kíváncsiság a 4 szubos felállással kapcsolatban.
Mennyivel lehet másabb a kettőhöz képest,esetleg egyenletesebb vagy kevésbé hallható a mélyek iránya?
Fontos még az is hogy ár-érték/ kapott hang köszönő viszonyban legyenek egymással a saját értékrendemet figyelembe véve.
Nyilván ez mindenkinél más és más összeget jelent
A komoly szubokkal nekem csak egy bajom van,az áruk
Tehát 4 kevésbé komoly szub kipróbálása a cél,aztán majd meglátjuk.
Nincsenek illúzióim,tisztában vagyok vele hogy nem fogom tudni kicsiholni azt a fajta nekem tetsző hangot,amit pl sikerült elérnem egy "hibrid rendszerrel" különböző hangsugárzók kombinálásával.
Viszont muszáj egy-két há... próbát tennem,mert a saját megtapasztalást semmi nem helyettesítheti,meg amúgy is egy kísérletezgetős fajta vukkancs vagyok.
Ismeri valaki ezt a gyártót?: Indiana Line
http://indianaline.hu/
http://indianaline.hu/termekek/basso-su ... -melylada/
Tetszetős dolgaik vannak.
valami olasz cucc, HMS forgalmazza, találsz árakat és meg is hallgathatod náluk..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Soha nem hallottam róluk,hátha valaki igen.Az mesélhetne!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 837
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
...van, ahol 6 db (nem is akármilyen) szub jól együtt dolgozik a "frontokkal".
longkft.hu/audioblog/
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 837
Remélem belefér a topicba egy kis szakirodalom is.
Ezt a cikket érdemes mindenkinek átolvasnia: http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... koszobaban
Illetve van egy érdekes, de fontos tudnivaló...: A dolog lényege, hogy:
kicsi és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz érzékeny
kicsi és érzékeny hangsugárzó soha nem lesz jó a mélyátvitelű
érzékeny és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz kis méretű
...innen: http://hangdobozepites.tk/3kiv/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hárommal már próbálkoztam,hogy úgymonnyam igazi szopóka volt.
Két nap után feladtam a próbálkozást,de nem mondtam le róla végleg,vagyis a háromról igen de a négyről nem.
Brin Pittyet idézve a Trója c filmből:
"Van még valaki?!"
Milyen megfontolásból gondolkozol 4 sub-ban? Csak azért kérdezem mert nem tudom mi az amivel két komoly sub nem bir el?
- Vukkeinstein
- V.I.P.

4 sub már igazi kihívás, nem egyszerű összesimítani őket, komoly méréseket igényel. 4-nél több sub már a szakirodalom szerint is szükségtelen, és semmiféle minőségbeli előnnyel nem jár. Persze ez nem személyes tapasztalat, de hiszek a forrásnak.
Hárommal már próbálkoztam,hogy úgymonnyam igazi szopóka volt.
Két nap után feladtam a próbálkozást,de nem mondtam le róla végleg,vagyis a háromról igen de a négyről nem.
Brin Pittyet idézve a Trója c filmből:
"Van még valaki?!"
Begyüvős ez a topik nekem is,remélhetőleg használja is majd a fórum apraja nagyja,alsó széle közepe,ja nem ez már a cálzás vót a sereg...hajtóba
Akkor hogy enyém legyen az első kérdés.
Használ-e valaki négy vagy esetleg négynél több szubot egy rendszerbe kötve.
Milyen elhelyezéssel és milyen "hatásfokkal" mennyivel lett jobb,egyenletesebb a mély szekció a kettes felálláshoz képest?
Minden egyéb,amit megtapasztalt ezzel kapcsolatban.
4 sub már igazi kihívás, nem egyszerű összesimítani őket, komoly méréseket igényel. 4-nél több sub már a szakirodalom szerint is szükségtelen, és semmiféle minőségbeli előnnyel nem jár. Persze ez nem személyes tapasztalat, de hiszek a forrásnak.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Vukkeinstein
- V.I.P.

Begyüvős ez a topik nekem is,remélhetőleg használja is majd a fórum apraja nagyja,alsó széle közepe,ja nem ez már a cálzás vót a sereg...hajtóba
Akkor hogy enyém legyen az első kérdés.
Használ-e valaki négy vagy esetleg négynél több szubot egy rendszerbe kötve.
Milyen elhelyezéssel és milyen "hatásfokkal" mennyivel lett jobb,egyenletesebb a mély szekció a kettes felálláshoz képest?
Minden egyéb,amit megtapasztalt ezzel kapcsolatban.
Köszi,nekem tetszik.Talán így jobban nyomon lehet követni a dolgokat.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Sziasztok!
Néhány fórumtárs javaslatára nyílik meg az új topik az erősítők,végfokok,processzorok mellett a házimozi hangsugárzókkal,subwooferekkel foglalkozó témakörrel és azzal kapcsolatos csevegővel..
Nyugodtan mondhatjuk,hogy még sokrétűbb,összetettebb dologról beszélünk mint az erősítők,processzorok világa,ami valóban helyet kívánhat a fórumon a házimozis blokkban
és azt itt egy új topikban lehetne ezután majd kitárgyalni.
A topik fő témakörei a következők:
Házimozi hangsugárzók:
- ajánló
- az alap 5.1 összeállítástól 6.1.7.2 ,stb..
- kompakt rendszerek
- bipol,tripol,dipol,presence sugárzók elhelyezése,használata
- azok megfelelő kiválasztásával kapcsolatos kérdések
- technikai infók,mérési eredmények,akusztika
- hangszórók,váltók
- falba,padlóba,mennyezetbe építhető hangsugárzók
- DIY
- hangsugárzók elhelyezésén kívül minden egyéb olyan dolog ami a témához kapcsolódik a házimozin belül.(pl hangsugárzókábelek alkalmazása)
Subwooferek:
- ajánló
- kiválasztás
- elhelyezés(ek)
- reflex vagy zárt rendszerek
- aktív,passzív mélysugárzók
- mérési eredmények
- technikai paraméterek
- mélyhangszórók
- DIY szub(ok) építése
- Illetve ehhez kapcsolódóan subwoofer interkonnekt kábelek javaslatai,akusztikai segédeszközök,panelek használatának javaslatai is....
Pl a dupla szubbos megoldás is egyre népszerűbb sokaknál ,no meg hát nélküle nem is lenne igazi mozi ,így mondhatni a mélysugárzó a házimozizás kihagyhatatlan alappillére..
Úgy gondolom,hogy a házimozi hangsugárzókhoz,subwooferekhez javasolt kábelekkel kapcsolatos kérdések is beleférnek még a topikban.
Illetve az újabb Dolby atmos hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatosan is lehetne itt kérdezni,érdekes,tanulságos infókat levázolni akinek már van tapasztalata,képeket videókat csatolni,megosztani,forszírozni a témát az alapoktól kezdve.
Hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatosan még ami kapcsolódó lehet és jöhet ide:
- polcok,állványok,hangsugárzó tüskék,egyéb hangzás javító eszközök használata a házimoziban,mennyezeti-magaslati felfüggesztések,mit hogyan,egyéb DIY megoldásokról infók,kérdések A-Z-ig ,tehát ezek is szintén egy csokorban helyet kaphatnak a topikban.
-------------------------------------
Arra kérek mindenkit,hogy a moziszoba építéssel egyértelműen kapcsolatos technikai kérdéseket képeket videókat illetve tapasztalatokat,eszemcseréket próbáljuk különválasztani innen és továbbra is a megfelelő helyén tegyük fel,ne itt! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... Dt%C3%A9s/
Kizárólag a házimozi hangsugárzókkal kapcsolatos témák topikja lesz,ezért sztereó berendezéseket,hifi hangsugárzókat,egyéb színpadi-szabadtéri hangsugárzókat,illetve azok kábelezéseivel,elhelyezésével,kérdéseivel kapcsolatos dolgokat itt ne tegyünk fel!
Köszönöm.
Jó fórumozást!