Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
a mély picit sok volt nekem de azóta visszavettek belőle, állítólag most már perfect a cucc..
Az nagy hiba! Az úgy volt perfekt, ahogy volt! Kell a mély...
a mély picit sok volt nekem de azóta visszavettek belőle, állítólag most már perfect a cucc..
Az nagy hiba! Az úgy volt perfekt, ahogy volt! Kell a mély...
A szőnyeget a párom az első lépésnél kiszúrta, hogy milyen szuper, pihe-puha Mi is voltunk lett a pokol bugyrában, és láttuk hogy mi készülget odalent. Turbóval kicsit kétkedve fogadtuk a 4 sub-os felállást, mikor megláttuk a szubocskák méreteit.
Egyfolytában azzal győzködtek minket, hogy higgyük el, nem lesz túl sok abba a térben az a 4 szub ...hát majd meghallgatjuk ha egyszer elkészül az a szoba is Ha jól emlékszem 32 csatornás hangrendszer lesz majd kiépítve ja és a végfokok méretei is eléggé lenyűgözőek. De lesz ott még egyéb nyalánkság is, mint pl. Sim2 SuperLumins
Egyébként én is azt mondtam ott, hogy nekem is az életem végéig elég lenne a kisebb szett is Ja és azóta én is sokkal szorgalmasabban x-elgettem azt a bizonyos 5 számot
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Én tuti brutális hangja volt a rendszernek örökre a szívembe/fülembe zártam az ott halottakat
Pedig ott csak egy végfok látta el a teljes rendszert, persze aktív 2 sub-al.. a lentibe 4 passziv láda lesz ládánként külön végfokkal + külön végfokok a többi rendszernek, az biztos ,hogy oda csak bátrak merészkedjenek le,mert kő kövön nem marad nekem eddig a földszinti sythesis rendszer az etalon,én még jobbat sehol sem hallottam..minden benne van ami kell egy tökéletes házimozihoz, a mély picit sok volt nekem de azóta visszavettek belőle, állítólag most már perfect a cucc.. a szoba is iszonyat jó lett ,azonnal bevállalnám, remélem megjön hamarosan az odavaló ülőalkalmatosság,és felrakják az I-re a pontot.. az tuti ,hogy egyszer benevezek én is egy hasonló rendszerre ,csak picit gyűjtögetni kell rá Már érdeklődtem a szőnyeg iránt is,gondolkozom ,hogy olyat rakok be a nappaliba, így a kapott hang is jobb lehet és maga a szőnyeg is iszonyat jól néz ki.. a puhaságáról nem is beszélve!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Szerencsés ember aki ilyet otthon hallgathat, mert biztos van ilyen.....
Gondolom a fenti kisszobájukat is simán hazavinné itt mindenki a fórumon....
Én tuti brutális hangja volt a rendszernek örökre a szívembe/fülembe zártam az ott halottakat
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
külön végfok mindenre, és bekötik mind a 4 ládát?
Hogy egy klasszikust idézzek "A kéj édesebb, ha teli a zseb... útközben beugrok a bankba"
Talán az a rendszer sem szólhatott rosszul, ahol szintén külön (hídba kapcsolt) végfokokkal hajtottak meg minden (köztük 4 db. Magneplanar) hangfalat - igaz ott csak egyetlen, komód nagyságú, zárt szub "brummogott" 12 Hz-től...
longkft.hu/audioblog/
Belinkelném ezt a cikket, hátha valakinek ad némi plusz infót.
http://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszu ... ezeto.html
Egy kiegészítés a cikkel kapcsolatban.
A mélyhangok csak bizonyos frekvencia alatt terjednek úgy, hogy a forrás helye hallás alapján nem(?) meghatározható - ezt általában 100 Hz-re teszik, de a THX ajánlás a 80 Hz közelebb jár a valósághoz. Ezzel együtt a 2 db szub használata elsősorban azért terjedt el, hogy a mély hangok lokalizációja pontosabb legyen, az ne mossa egybe a sztereo-, vagy éppen surround hangteret.
A cikkben jelzett 100 és pláne 120 Hz-es keresztezési frekvencia két problémát okoz:
- a mélysugárzó garantáltan "összekoszolja" a középsávot
- egybemossa a film / zene eredeti környezetének térinformációit.
longkft.hu/audioblog/
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Erősen ajánlott elolvasni,van benne pár dolog,amit mindenkinek érdemes lenne legalább egy kipróbálás erejéig letesztelni.
Szerintem akadnak a leírásban olyan ajánlások ,amiknek a kipróbálása közben -va dőlne hátra a "felhasználó" aztaQva/kosztakurta felkiáltással.
Van egy barátom és kinézet hangfalszettek közül melyiket volna érdemes megvenni. 5.0 vagy 5.1 gondolkodik .
Ő ezeket nézte ki, ha van valakinek más javaslata szívesen vesszük.
Természetesen Mozi az irányvonal.
http://www.extremeaudio.hu/jbl-arena-17 ... irect_link
http://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hangfa ... ekete-6408
http://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hangfa ... szett-7127
Hasznát is szóba jöhet
Vagy valami hasonló árkategória?
Mivel hajtaná őket?
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
Van egy barátom és kinézet hangfalszettek közül melyiket volna érdemes megvenni. 5.0 vagy 5.1 gondolkodik .
Ő ezeket nézte ki, ha van valakinek más javaslata szívesen vesszük.
Természetesen Mozi az irányvonal.
http://www.extremeaudio.hu/jbl-arena-17 ... irect_link
http://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hangfa ... ekete-6408
http://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hangfa ... szett-7127
Hasznát is szóba jöhet
Vagy valami hasonló árkategória?
Hogy egy klasszikust idézzek "A kéj édesebb, ha teli a zseb... útközben beugrok a bankba"
igen
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
naná!
EZ AZ!!!!
Ezt a cikket már én is belinkeltem egyszer, de nem itt.
Szerintem érdemes elolvasni, netán használni bizonyos részeit!
Számomra nagyon hasznos volt a Denon beállításánál és értelmezésénél.
Tv: Samsung UE55AU7102KXXH
Denon avr-x2800h 7.2
Frontok: Klipsch RP-260f
Center: Klipsch RP-440c
Sorrundok: Klipsch RP-160m
Atmos: Klipsch rp 500sa II
Subwoofer: Klipsch R112 sw
Lejátszó Himedia Q5 pro
Nas: Zyxel Nsa 326
Távirányító: Logitech Harmony 350
Denon avr-x2800h 7.2
Lejátszó Himedia Q5 pro
hát igen... 2x hallottam eddig dolgozni ezt a rendszert és mindkét alkalommal vettem egy lottószelvényt utána...
a lenti nagy szobájukban pont ez lesz telepítve, 4 láda, nagy synthesis , külön végfok mindenre stb..durva lesz én már a fenti szobájuktól is kivagyok ,hogy mennyire jó!
a lenti nagy szobájukban pont ez lesz telepítve, 4 láda, nagy synthesis , külön végfok mindenre stb..durva lesz én már a fenti szobájuktól is kivagyok ,hogy mennyire jó!
"Az igazi barát szemből támad."
Igen, jól emlékszel, a Házimozi stúdió demóterme volt. Az a Synthesis Project Array rendszer, ahol viszont komoly proci van és még egy + EQ is a rendszerbe iktatva és úgy összekalibrálva. Úgy nem csoda, hogy jól szólt minden.
A jó hír az, hogy a jóval kisebb állandó demó szobájuk a főhadiszállásukon, ezzel a rendszerrel van felszerelve (kevesebb mélyládával), a rossz hír viszont még mindig az ára .
Talán, ha jól emlékszem 3 évvel ezelött, volt a házimozi show-n egy 4 JBL szubos több 10 millás rendszer összerakva!
4db 15"-os jbl döngetett rendesen!
Egy 25-35 nm-es helységben szerintem nem lenne számottevő a külömbség a 2-es és 4-es felálás között!Véleményem szerint csak anyagilag lenne külömbség
Igen, jól emlékszel, a Házimozi stúdió demóterme volt. Az a Synthesis Project Array rendszer, ahol viszont komoly proci van és még egy + EQ is a rendszerbe iktatva és úgy összekalibrálva. Úgy nem csoda, hogy jól szólt minden.
A jó hír az, hogy a jóval kisebb állandó demó szobájuk a főhadiszállásukon, ezzel a rendszerrel van felszerelve (kevesebb mélyládával), a rossz hír viszont még mindig az ára .
Köszi!
Már most találtam benne pár választ! Elleszek vele egy darabig:-) nagyon jól jött!
A komoly szubokkal nekem csak egy bajom van,az áruk
Tehát 4 kevésbé komoly szub kipróbálása a cél,aztán majd meglátjuk.
4 kevésbé komoly szub árából már vehetnél egy egész jót, ráadásul jobb eredményt kap(hat)sz kevesebb problémával.
A szubok számára, hangerejére is igaz a mondás: a kevesebb néha (gyakran!) több.
longkft.hu/audioblog/
- Vukkeinstein
- V.I.P.

olvasd el Szepi mit írt, mit küszködött 4 sub-al, aztán 2 lett belőle.. sztem komoly szaktudás és akusztikai rendszer és akusztikai mérés,kivitelezés kell ahhoz ,hogy minden frankó legyen. ahogy egy kollega megjegyezte, 2db valamire való sub csodákra képes és bőven elegendő is ,kb. 50-60 nm-ig biztos!
Természetesen nem hagyom figyelmen kívül mások észrevételeit és megtapasztalásait,de mivel nem csak kísérletezős fajta vagyok sajnos,hanem nyakas-paraszt is egyben.
Így megvan pecsételve a bundám,viszont egyszer már sikerült olyat létrehoznom,ami minden várakozásomat felülmúlta és az is hanggal kapcsolatos próbálkozásnak indult.
Ki tudja hátha begyün,ha meg nem akkor se bukok rajta sokat.
Talán, ha jól emlékszem 3 évvel ezelött, volt a házimozi show-n egy 4 JBL szubos több 10 millás rendszer összerakva!
4db 15"-os jbl döngetett rendesen!
Egy 25-35 nm-es helységben szerintem nem lenne számottevő a külömbség a 2-es és 4-es felálás között!Véleményem szerint csak anyagilag lenne külömbség
Tv: Samsung UE55AU7102KXXH
Denon avr-x2800h 7.2
Lejátszó Himedia Q5 pro
Denon avr-x2800h 7.2
Lejátszó Himedia Q5 pro
- Vukkeinstein
- V.I.P.

Remélem belefér a topicba egy kis szakirodalom is.
kicsi és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz érzékeny
kicsi és érzékeny hangsugárzó soha nem lesz jó a mélyátvitelű
érzékeny és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz kis méretű
...
Erről nekem beugrik egy negyedik pont is.
nem minden rovar bogár,de érdemes minden jó mélyátvitelű hangsugárzót meghallgatni.
"A komoly szubokkal nekem csak egy bajom van,az áruk
"Viszont muszáj egy-két há... próbát tennem,mert a saját megtapasztalást semmi nem helyettesítheti,meg amúgy is egy kísérletezgetős fajta vukkancs vagyok". Az nagyon jó ha kisárletezel,szerintem is a legjobb a saját tapasztalat.