Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
panapopsi
Akkor nem szóltam, de ami oldalt nekem behozott ott nem írta, h lenne rajta
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Csatlakoztatás
... a panán meg nincs 5.1 analog...
panapopsi
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
-
Vendég
Csatlakoztatás
Üdv!
HDMI és RCA kábelekre lenne szükségem. Ezekre kérnék itt ajánlatokat, illetve ezekhez segítséget. Csak hogy érzékeltessem a kategóriát, mozgásteret, az alábbi készülékek csatlakoztatásához kellenének a kábelek. A HDMI egy Samsung UE46C6000 és egy Panasonic DMP-BD85 összekötéséhez kellene, az RCA-k pedig egy Technics SA-AX7 erősítő és a már említett Panasonic lejátszó összekapcsolásához kellenének. Előre is köszönöm a javaslatokat!
Ez a Technics van nekem is, meghálálja a jó kábelt...Már csak az a kérdés, h akarod összekötni őket, mivel a technicsen nincs digit csatlakozás, a panán meg nincs 5.1 analog...
- dooku-gróf
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Csatlakoztatás
Üdv!
HDMI és RCA kábelekre lenne szükségem. Ezekre kérnék itt ajánlatokat, illetve ezekhez segítséget. Csak hogy érzékeltessem a kategóriát, mozgásteret, az alábbi készülékek csatlakoztatásához kellenének a kábelek. A HDMI egy Samsung UE46C6000 és egy Panasonic DMP-BD85 összekötéséhez kellene, az RCA-k pedig egy Technics SA-AX7 erősítő és a már említett Panasonic lejátszó összekapcsolásához kellenének. Előre is köszönöm a javaslatokat!
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lehet nem jó heleyn kérdezem, de ha így van majd megmondjátok hol tegyem
Adott egy UPC mediabox Philips DVR-os cucc, és egy Samsung Syncmater P2770HD TV-Monitor. Sajna a samsungnak csak 1 HDMI portja van amire egy PS3-van kötve, van viszont egy DVI portja amit egy átalakítóval (HDM-DVI) rákötöttem a médiabox-ra. Kép ugyan van, hang nincs, bár azt megoldottam máshogy. A lényeg, hogy ezen a DVI porton keresztül nem jönnek a HD-s adások HD-ban . Érdemes lenne egy HDM-DVI kábelre beruháznom, és kihagyni az átalakítós részt? Egy ilyen "normál" kábellel HD-ban fognak jönni a HD adások, vagy felesleges görcsölnöm ezzel?
Előre is köszi a válaszokat
Q
Szia!
Próbál ki úgy is, hogy a UPC-t kötöd a HDMI-re és a PS3-at a DVI-re, az adapterrel, hátha így működik!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lehet nem jó heleyn kérdezem, de ha így van majd megmondjátok hol tegyem
Adott egy UPC mediabox Philips DVR-os cucc, és egy Samsung Syncmater P2770HD TV-Monitor. Sajna a samsungnak csak 1 HDMI portja van amire egy PS3-van kötve, van viszont egy DVI portja amit egy átalakítóval (HDM-DVI) rákötöttem a médiabox-ra. Kép ugyan van, hang nincs, bár azt megoldottam máshogy. A lényeg, hogy ezen a DVI porton keresztül nem jönnek a HD-s adások HD-ban . Érdemes lenne egy HDM-DVI kábelre beruháznom, és kihagyni az átalakítós részt? Egy ilyen "normál" kábellel HD-ban fognak jönni a HD adások, vagy felesleges görcsölnöm ezzel?
Előre is köszi a válaszokat
Q
Csatlakoztatás
Hmm, a DMP-BDT310-es ami van most, a 300-as már nincs. Ki is mentem megnéztem, de az ottani eladó váltig állította, hogy optikai kábelen átmegy a 7.1 ... (akkor nem kellene cserélnem). Kissé elbizonytalanodtam, mert úgy tudtam nem megy át, csak 5.1 optikán keresztül... most akkor ez hogy is van?
Köszi
Tamás
Igen,valóban átmegy a 7.1,ebben nem hazudott az eladó.
A tények: átengedi a koax és az optikai is a DD5.1 és az 5.1EX-et ami 7.1 ugye.,átengedi a DTS 5.1-et,6.1 mátrix és diszkrét jelet is és a DTS HD Master audio core részét ami 5.1.
Nm engedi át viszont a DDplus-ot,A Dolby TrueHD-t a DTS HD High Resolution-t és a DTS-HD Master Audio jelfolyam fenmmaradó x.1 vagy 2 részét,vagyis épp a plusz csatornán szóló hangokat.
Tehát a HD részhez szökséges a HDMI átvitel,mivel sztereó kimenete van csak. Az át nem engedett csatornák lekonvertálodnak az optikai kimeneten DD vagy DTS Core(5.1 mindenképp) -re.
Csatlakoztatás
A 300-as Pana már rég nincs, a 310-es váltotta, amelyről sok jót írtak házimozival foglalkozó oldalak.
Március környékén jelent meg a piacon. Ha nem váltok erősítőt, akkor ezt veszem meg. A rendszeremet úgy kábeleztem be, hogy a lehetőséget fenntartsam...
Az optikai kimenet HD audioformátum továbbítására nem alkalmas.
Csatlakoztatás
Hmm, a DMP-BDT310-es ami van most, a 300-as már nincs. Ki is mentem megnéztem, de az ottani eladó váltig állította, hogy optikai kábelen átmegy a 7.1 ... (akkor nem kellene cserélnem). Kissé elbizonytalanodtam, mert úgy tudtam nem megy át, csak 5.1 optikán keresztül... most akkor ez hogy is van?
Köszi
QuToR
Csak most látom, hogy te árulsz egy HK760-ast lehet vevő leszek rá
Q
Csatlakoztatás
A Panasonic-on kívül nincs másik.Elvileg ki tudod esetleg próbálni, mert nem a high-end kategória, így MM áruházakban is találsz. A képminőségre nem lehet panasz, mert külföldi házimozi oldalakon nagyon dícsérték a képminőségét.
Ezt az utat én is végigjártam....
Köszi
Tamás
Csatlakoztatás
Hmmm, megnéztem ezt a Panasonic lejátszót ez lehet egy megoldás. Melyik gyártónak van még 3D-s bluray lejátszója amin van 2 HDMI kimnenet és ajánlanád is? Én eddig nagyon Pioneer párti voltam...
Köszi
QuToR
A Panasonic-on kívül nincs másik.Elvileg ki tudod esetleg próbálni, mert nem a high-end kategória, így MM áruházakban is találsz. A képminőségre nem lehet panasz, mert külföldi házimozi oldalakon nagyon dícsérték a képminőségét.
Ezt az utat én is végigjártam....
Csatlakoztatás
És akkor hogyan lesz 7.1 hangom? 7.1 csak HDMI-n vagy közvelteln 7.1 analóg kimenten menne át, de ilyen nincs a PIO-n
????
Q
Hmmm, megnéztem ezt a Panasonic lejátszót ez lehet egy megoldás. Melyik gyártónak van még 3D-s bluray lejátszója amin van 2 HDMI kimnenet és ajánlanád is? Én eddig nagyon Pioneer párti voltam...
Köszi
QuToR
Csatlakoztatás
Szia,
Próbáltam hasonló rendszerrel, de nem működött. A Panasonic-nak van olyan jó minőságű lejátszója, amelyen 2 HDMI out-van,vagy vezesd át a HK-n és kapcsold be HDMI passthrough-t.
Vagy a PIO analóg hangkimenetét kell használnod, nekem is van PIO lejátszóm, nem rossz minőségű az a kimenet.
És akkor hogyan lesz 7.1 hangom? 7.1 csak HDMI-n vagy közvelteln 7.1 analóg kimenten menne át, de ilyen nincs a PIO-n
????
Q
Csatlakoztatás
Sziasztok!
A következőben kérnék némi segítséget:
Adott egy Harman Kardon AVR760 erősítő, egy Pioneer BD-LX54 Blu-Ray lejátszó, illetve egy Samsung 3D-tv. Mivel szeretném kihasználni a 3D-t, illetve a 7.1 hangzást, de a Blu-Ray lejátszón csak 1 HDMI kimenet van ezért egy HDMI elosztóra lenne szükségem. Olyanram ami HDMI 1.4 szabványú, és normálisan felismerik egymást rajta keresztül az eszközök, vagy inkább úgy is fogalmazhatnák, hogy működik rendesen. A Kácsa-Audió -nál vettem egy HDMI elosztót, elég súlyos összegért ami valahogy nem működik, az erősítő csak 2.0-ás hangsávnak ismeri föl a rajta átmenő jelet. (kicserélték egy másikra, mondván ez rossz, de az újjal is ugyanez volt a helyzet) Ha kihagyom a splittert minden OK. Nem szeretném a képet átvinni az erősítőn ha csak megoldható.
Esetleg van valakinek ötlete, milyen HDMI elosztó lenne a megfelelő ami működik is?
Köszi a segítséget
QuToR
Szia,
Próbáltam hasonló rendszerrel, de nem működött. A Panasonic-nak van olyan jó minőságű lejátszója, amelyen 2 HDMI out-van,vagy vezesd át a HK-n és kapcsold be HDMI passthrough-t.
Vagy a PIO analóg hangkimenetét kell használnod, nekem is van PIO lejátszóm, nem rossz minőségű az a kimenet.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
A következőben kérnék némi segítséget:
Adott egy Harman Kardon AVR760 erősítő, egy Pioneer BD-LX54 Blu-Ray lejátszó, illetve egy Samsung 3D-tv. Mivel szeretném kihasználni a 3D-t, illetve a 7.1 hangzást, de a Blu-Ray lejátszón csak 1 HDMI kimenet van ezért egy HDMI elosztóra lenne szükségem. Olyanram ami HDMI 1.4 szabványú, és normálisan felismerik egymást rajta keresztül az eszközök, vagy inkább úgy is fogalmazhatnák, hogy működik rendesen. A Kácsa-Audió -nál vettem egy HDMI elosztót, elég súlyos összegért ami valahogy nem működik, az erősítő csak 2.0-ás hangsávnak ismeri föl a rajta átmenő jelet. (kicserélték egy másikra, mondván ez rossz, de az újjal is ugyanez volt a helyzet) Ha kihagyom a splittert minden OK. Nem szeretném a képet átvinni az erősítőn ha csak megoldható.
Esetleg van valakinek ötlete, milyen HDMI elosztó lenne a megfelelő ami működik is?
Köszi a segítséget
QuToR
Csatlakoztatás
Köszönöm, akkor ezeket fogom venni.
Csatlakoztatás
Sziasztok,
Proson Event 2 szett + Onkyo TX-SR309 párosításhoz keresnék kábelt.
Ez elég lesz hozzá, vagy érdemes magasabb kategóriában gondolkodni? link
Subra erre gondoltam: link
Szerintem elég. Esetleg frontnak 2,5 öst rakhatsz.Ilyentpl.
Csatlakoztatás
Sziasztok,
Proson Event 2 szett + Onkyo TX-SR309 párosításhoz keresnék kábelt.
Ez elég lesz hozzá, vagy érdemes magasabb kategóriában gondolkodni? link
Subra erre gondoltam: link
-
Vendég
Csatlakoztatás
Kis távolság esetében igaz ez. 3~5 m felett az optikainak kisebb a vesztesége, mint az elektromos vezetőnek.
De egymás felett v. közelében lévő két készülék esetében valóban a koax a jobb választás.
Ez valóban így van...De ennek esélye otthoni használat alatt igen csekély lehet ... Bár aki pc -ről viszi a hangot, mondjuk hangkártyából annak az Optikai sokkal előnyösebb, hisz rendszerint a PC teljesen más helyen van, nekem pld. 5 méterre van a hifitől...
Csatlakoztatás
igen, rendszerint jobb a hang is azon keresztül mint az optikaival...
Kis távolság esetében igaz ez. 3~5 m felett az optikainak kisebb a vesztesége, mint az elektromos vezetőnek.
De egymás felett v. közelében lévő két készülék esetében valóban a koax a jobb választás.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Csatlakoztatás
Akkor nekem a digitális koaxiális kábel az tökéletes lesz igaz?
Az apróban van egy Profigold digi.coax kábel 2 ropiért!
Tökéletes választás! Jó kábel és az ára is barátságos!
Üzletben jóval drágábban kapod meg ezt a minőséget, 2 ropiért meg fost kapsz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Csatlakoztatás
igen, rendszerint jobb a hang is azon keresztül mint az optikaival...
Csatlakoztatás
Az optikai az fénykábel, a koax meg rendes réz vezető...
-
Vendég
Csatlakoztatás
Sajnos elég ostoba vagyok ehhez, de mi a különbség a kettő közt?
digitális koaxiális, digitális optikai
Valamelyik szebben viszi át a adatot?
Az optikai az fénykábel, a koax meg rendes réz vezető...
Csatlakoztatás
A termék specifokációk alapján, a leg kézenfekvőbb megoldás: Digit. koax kábel. (Ha figyelmesen el olvasod mindkét "ketyere" specifikációját, látni fogod)
Sajnos elég ostoba vagyok ehhez, de mi a különbség a kettő közt?
digitális koaxiális, digitális optikai
Valamelyik szebben viszi át a adatot?