Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ceci(L)Nema
Ceci(L)Nema
Gyönyörű a rendszer.Már alig van ismerős alkatrész benne, mióta demóztunk.
Remélem egyszer meghallgathatom az új felállást is!!
Gratulálok hozzá!!
Ceci(L)Nema
Gratula ismét!!
A képek alapján nekem rögtön az tűnik fel, hogy a hangfalak nagyon passzolnak a lakás-dizájnhoz.
Kíváncsi leszek a hangjukra is.
Az utolsó front kép alapján úgy tűnik(nekem), mintha a center mélyhangszórója nagyobb lenne mint a fronté, ez lehet?
Aavik - Borresen - Ansuz
Ceci(L)Nema
A subok mar a szekrény vonalában vannak, a kép korábban készült!
Mindent megteszek hogy minél gyorsabban be legyenek jaratva! kb 2-3 hét meg szerintem mire nagyjából beállnak! De mar most is nagyon tetszik ami összejött itt!
Ceci(L)Nema
Itt is gratula a szetthez.
Nagyon durván néznek ki így fekete-fehérben.
Ceci(L)Nema
grat nagyon igényes szép rendszer a 2 sub-t nem akarod előrébb hozni az álványig, olyan mintha rejtegetnéd szegényeket kiváncsi lennék nagyon a hangjukra, mikor fognak vajon bejáratódni? Ütős cuccokat válogattál össze, nagyon remélem ,hogy minden frankón be is válik, és boldog leszel velük! Még 1x nagy grat hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Ceci(L)Nema
Nagyon csini, gratula. Nagyon penge :-)
Ceci(L)Nema
Hú Cecil! Eldugtad azt a sok szép készüléket? Nálam és még sok helyen a szoba díszei ezek. De te tudod.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Ceci(L)Nema
Készítettem egy egyedi fali elosztót is 3 db furutech FI-E30G aljzattal is a konnektor helyére a falra, hogy a szekrény mögött a tápkábeleket könnyebb legyen bedugni és álljanak ki a falból merőleges helyet foglalva, most a fallal párhuzamosan állnak a konnektorok
Sikerült a tápkábelek terén is fejlesztenem egy kicsit, bekerült a rendszerbe 2 ValhallA tápkábel: CuAg Xn + Cu-X III.
Ag tápkábelt még keresek ha esetleg valaki tud eladót, ne habozzon szólin!
Ezt a tippet lenyúlnám!
Ceci(L)Nema
nagyon ízléses
Ceci(L)Nema
Arra a subokra marha kíváncsi vagyok még mindig.
Ceci(L)Nema
Fish:
Köszönöm, igen elég nagy árok van az 1 évvel ezelőtti felállás és a mostani között!
Nem hiszem hogy gond lenne a melegedéssel, az előző szekrény is szinte zárt volt, a kábelek miatt volt 6-7cm-re elhúzva a faltól, akkor is max kézmelegek voltak az egységek.
A végfok picit jobban melegszik ezért a fölött nincs is semmi, hogy tudjon szellőzni. ha esetleg mégis melegedést észlelnék, van tervem arra is, ventillátor lesz beépítve a szellőző rácsok alá ami majd tolja ki a meleg levegőt...
Gondolkoztam azon is hogy valami sötétített plexi legyen az előlap (mivel egyedi méret, üvegből elég drága lett volna megcsináltatni a frontot), de engem zavar a sok világító led mozizás közben, sajna nem kikapcsolható mindegyik készüléken, leragasztgatni meg nem akartam.
Egyébként elsődleges cél volt a minél alacsonyabb szekrény (a center is elég magas ami lesz) hogy a vászon minél lejjebb tudjon jönni.
Fodesz:
Köszi neked is a dícsérő szavakat!
Elsősorban mint már sokszor írtam nálam ez egy nappaliban "megtűrt" házimozi, ezért elsődleges szempont az is, hogy a nappali hangulatába, koncepciójába minél harmónikusabban élhetőbben tudjam beleilleszteni a hobbym, de ne menjen egyik se a másik rovására.
Én sem szeretem a kitülemkedő kábelrengeteget, illetve van egy cuki cicánk is aki előszeretettel akart mindig rendet rakni a kábelek között a szekrény mögött!
Egyébként a falra tervezek a tv 2 oldalára és fölé valami akusztikai elemet is, mert nagyon csupasz a falfelület, de még nem sikerült kitalálnom, hogyan és miként, hogy harmonizáljon a nappalival, és nem akarom eltakarni/összefurkálni a látszóbeton falat se, nagy álmom volt, imádom, de drága mulatság és nem lehet javítgatni sajna.
ui:: Ha minden igaz itt lesznek holnap a hangfalak is, kaptam kölcsön egy tükörreflexes gépet is csinálok majd jobb fotókat az összeállt rendszerről!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Ceci(L)Nema
Viktor gratulálok az állványhoz,szép letisztult lett! A képek alapján azonnal lejön mennyire szeretsz foglalkozni a design-al és a lakáskúltúrával.
Nem akarsz mozissá varázsolni mindent az biztos.Nem akarod hogy uralkodjanak,feszítsenek a készülékek minden oldalról átlátható állványon.
Néha találkozom olyan szobákkal ahol nem szemben vannak a készülékek a frontoldalon ,hanem oldalt a szobában belépve és a kábeldzsungel szinte "kitüremkedik" látványosan odatapassza az ember szemét hogy ott "rumli" van. Én nem szeretem ha látszódnak a kábelek és szerintem sokan vagyunk így ezzel. Azt látom te sem szereted ha szem előtt vannak.
Frankó lett!
Ceci(L)Nema
Hello!
Jó lett ,de sztem. az előző pofásabb volt ,ez is szép és praktikusabb is, de én nem dugnám el azokat a szép készülékeket,persze ez csak az én véleményem.. látom hogy a szellőzés is megoldott, de biztosan elég lesz ez? Nehogy megfőzd a procit meg a végfokot.. amúgy a tőled megszokott módon izléses, igényes és a frontokkal szépen összeál majd a system! Gratula hozzá, iszonyat nagyot ugrottál előre rövid időn belül..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Ceci(L)Nema
Gratula!
Nem semmi átépítést eszközöltél, máris sikerült lopnom néhány ötletet a médiatárolóval kapcsolatban, hozzám a héten jön az asztalos és valami hasonló megoldásban gondolkodom mint amit Te készíttettél.
Nem semmik lesznek az új hangfalaid sem
Még 1X gratula és jó mozizást :film:
Robi
Ceci(L)Nema
Sörre vagy csokira
De ez rád nem vonatkozik, mert kép nélkül felsorolod fejből a kábeleimet!!!
Ceci(L)Nema
aki a 2. képen meg tud nevezni minél több kábelt, meghívóm valamire!
Ez egy tisztességtelen ajánlat .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Ceci(L)Nema
És az új szekrény a helyén, és beköltözve
( a subok is kaptak új speakon kábelt a gyári helyett, Audioquest Rocket 33-ból készítve, és egy jobb tápkábelt )
a középső szellőző rács még ki lesz vágva, ott jön majd ki a center hf kábele
Ceci(L)Nema
kép a szétszedett front szekcióról és kábelekről amik bekerülnek a szekrény mögé:
aki a 2. képen meg tud nevezni minél több kábelt, meghívóm valamire!
Ceci(L)Nema
Készítettem egy egyedi fali elosztót is 3 db furutech FI-E30G aljzattal is a konnektor helyére a falra, hogy a szekrény mögött a tápkábeleket könnyebb legyen bedugni és álljanak ki a falból merőleges helyet foglalva, most a fallal párhuzamosan állnak a konnektorok
Sikerült a tápkábelek terén is fejlesztenem egy kicsit, bekerült a rendszerbe 2 ValhallA tápkábel: CuAg Xn + Cu-X III.
Ag tápkábelt még keresek ha esetleg valaki tud eladót, ne habozzon szólin!
Ceci(L)Nema
Hát én örülnék a legjobban ha már beszámolhatnék az új rendszerről, de sajna a szállító cégnek köszönhetően, nem értek ide az új hangfalak, remélhetőleg majd holnap!
Na de hogy addig se maradjatok üres kézzel, azért nem unatkoztam a hosszú hétvégén:
- elkészítettem az új média szekrényt, ami elég macerás lett a végére, a bútorlapokat asztalossal méretre vágattam és ABS-eztettem, de az összeszerelés más rám hárult, ami egyszerübbnek hangzik mint valójában...
A belső váz maradék itthon lévő wenge bútorlapból készült, 3x 50cm széles belső egységek, magassága nettó 35cm a váznak.
Külső borítás pedig a régin is lévő Sonoma tölgy szín lett, a lefelé nyíló ajtó pedig magasfényű fehér.
Azért lett dupla felépítésű, hogy elég merev legyen és teherbíró, mivel maga a végfok csak 36kg.
Felső részébe 3 szellőző került mivel rá van tolva teljesen a falra, mivel szeretett macsám előszeretettel akart a régi mögé mindig bemászni
oldalára 1-1db kábelkivezető lett beépítve, itt jönnek ki a sub és hangfalkábelek.
Mivel a teljes front zárt, így mozizás közben nincsenek zavaró ledek, de a vezérlés is meg kellett oldani a zárt szekrényen belül, hogy ne kelljen állandóan kinyitogatni. Most minden 1 ipaddel vezérelhető a szekrény zárt állapotában is! Erről majd írok részletesen késöbb!
Ime néhány kép a munkállatokról: