Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Ezt sajnos csak kipróbálással fogom megtudni....Nekem dali concept szettem van,régebben volt hozzá concept subom is,azt sajnos nagyon gyengének tartottam,zárt 30cm es,pontos megfogott volt,de sajnos nem szólt nagyot,hiába pakolgattam,nekem gyenge volt,pedig jó kis subként van számontartva!Talán a Titánt nem kell majd a dalikhoz annyira feltekerni és hátha az javít majd a pontosságán én ebben bízom!Bár ha nem megy annyira le.....
Nem szeretnélek se le beszélni, se rá.. Az az "annyira le" itt a kérdés. Ezért írtam, hogy ízlés kérdése is lehet. Régebben mikor még jobban pörögtek a Clarus cuccok, volt aki abszolút pozitívan nyilatkozott róla. Egy biztos, nagyot szól. Én a Titánokkal maximálisan elégedett vagyok, de szubot másik gyártótól választottam.
Kissé lassúnak tartom, s talán nem is megy le kellően mélyre. Hogy miért, azt nem tudhatom. Kérdés mennyit kérnek érte. 100 alattiakkal sztem felveszi a versenyt.
Ebben az árkategóriában nekem a Mordaunt Short Aviano tetszett a legjobban. Lehet nem szól akkorát, de elég pontos, szép hangja van. (az árához képest.)
Ettől független egy próbát megérhet a Titán szub is. Lehet neked bejön a stílusa.
Ezt sajnos csak kipróbálással fogom megtudni....Nekem dali concept szettem van,régebben volt hozzá concept subom is,azt sajnos nagyon gyengének tartottam,zárt 30cm es,pontos megfogott volt,de sajnos nem szólt nagyot,hiába pakolgattam,nekem gyenge volt,pedig jó kis subként van számontartva!Talán a Titánt nem kell majd a dalikhoz annyira feltekerni és hátha az javít majd a pontosságán én ebben bízom!Bár ha nem megy annyira le.....
Gyenge pont alatt,akár lehet érteni azt is,hogy a 40cm-es hangsugárzóhoz gyenge a benne levő erősítő és nem megfelelően hajtja,akár kissé lassú,esetleg pontatlan?
Kissé lassúnak tartom, s talán nem is megy le kellően mélyre. Hogy miért, azt nem tudhatom. Kérdés mennyit kérnek érte. 100 alattiakkal sztem felveszi a versenyt.
Ebben az árkategóriában nekem a Mordaunt Short Aviano tetszett a legjobban. Lehet nem szól akkorát, de elég pontos, szép hangja van. (az árához képest.)
Ettől független egy próbát megérhet a Titán szub is. Lehet neked bejön a stílusa.
Sztem a Titán családon belül a szub kissé kilóg a sorból. Mondhatni gyenge pontja a szettnek. Nem mondanám, hogy rossz, de nem ér fel a többi Titán hangsugárzó szintjére. Persze ez lehet megint ízlés kérdése.Gyenge pont alatt,akár lehet érteni azt is,hogy a 40cm-es hangsugárzóhoz gyenge a benne levő erősítő és nem megfelelően hajtja,akár kissé lassú,esetleg pontatlan?
Sziasztok!
Tervezem egy Clarus Titan sub vásárlását,akinek volt ilyen szívesen venném,ha írna róla pár sort,akár privát üzenetben...
Annyit találtam róla ,hogy a benne levő hangszóró nem egy nagy durranás,ha jól hámoztam ki SAL gyártmány,de ugye ettől lehet még jó sub!Nálam egy yamaha yst sw515 öt váltana le!
Sztem a Titán családon belül a szub kissé kilóg a sorból. Mondhatni gyenge pontja a szettnek. Nem mondanám, hogy rossz, de nem ér fel a többi Titán hangsugárzó szintjére. Persze ez lehet megint ízlés kérdése.
Sztem nem SAL, mintha Monacor rémlene, de lehet zöldséget mondok. Majd a Clarus guruk megmondják a frankot. Jó nagyot fog szólni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Sziasztok!
Tervezem egy Clarus Titan sub vásárlását,akinek volt ilyen szívesen venném,ha írna róla pár sort,akár privát üzenetben...
Annyit találtam róla ,hogy a benne levő hangszóró nem egy nagy durranás,ha jól hámoztam ki SAL gyártmány,de ugye ettől lehet még jó sub!Nálam egy yamaha yst sw515 öt váltana le!
- Swordfish76
- V.I.P.

- Értékelés: 374
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Szerintem nálam láttad, de lehet én is keverem.
Nézd meg ezeket:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... o-hangfal/
Na, ez az. Köszi! Mit össze kerestem.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1200
Segítsetek.
Nemrég láttam valamelyik webáruházban B&W jellegű-kinézetű hangdobozokat, illetve linkelte is már valahol, de nem találom. Valaki biztosan emlékszik rájuk. Melyik volt az?
Szerintem nálam láttad, de lehet én is keverem.
Nézd meg ezeket:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... o-hangfal/
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/
ATC-nél is van valami olyasmi:
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Red75
- V.I.P.

Segítsetek.
Nemrég láttam valamelyik webáruházban B&W jellegű-kinézetű hangdobozokat, illetve linkelte is már valahol, de nem találom. Valaki biztosan emlékszik rájuk. Melyik volt az?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
no comment, csak nézni kell:
Volt már valaki a közelébe ?
http://www.pto.hu/mbl-x-treme-speakers/
Lehet hogy kicsit misztikusnak hangzik, de ismerek valakit, aki igen . Ennek a valakinek most Martin Logan-je van (azt hiszem Montis, bár erre meg nem esküdnék), és ez lenne az egyetlen a világon, amire lecserélné, mert - legalábbis szerinte - ez jobb nála egyedül a világon. Valamilyen külföldi high-end show-n hallotta, azt hitte élő koncert van valahol a közelben. És mindenki azt hitte, pedig nem az volt... Szóval van az a szint, akinek megéri, nem átverés a cucc
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Volt már valaki a közelébe ?
http://www.pto.hu/mbl-x-treme-speakers/
Két reklám szövege jut az árcéduláról az eszembe: az ALDI olcsó.......hát ez nem annak tűnik.
Arab olajmilliárdos,aki a fiát óva inti egy olcsó portéka megvételétől " Jó-jó fiam,de nem elég drága!"
A ki...nézésével meg a járásával nincs baj,de két dolog miatt nem veszem meg.
Szagííny vágyook,szagííny vágyook szagínynek szuüláttem.... meg nem is dzsaneszkoko annyira.....persze ha vóna egy pár belüle én már 20 milka..sokoládéért is eladnám+egy 4,5kg-os matterhorn-os csokiért.com
Ő róla van szó, huuuuuuuuuuuuuu:
Az anyát állítólag top 10-ben van a világon, de lehet hogy most már csak volt, mert azért nem ropogós mai darab
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Ő róla van szó, huuuuuuuuuuuuuu:
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
A Dolby Digital ajánlás szerint a natív LFE csatorna 10 dB-lel magasabb jelszinten szólal meg a házimozi processzorokkal, mint a többi hangcsatorna. Ez gondot okozhat a gyengébb szubsugárzóknak, főleg ha az LFE jelhez keverjük hozzá a többi csatorna szubbasszus tartalmát is (pl. Small Speaker beállítás esetén). Az LFE Trim beállítással néhány processzor lehetőséget ad a szabványos szintkülönbség csökkentésére. Nem keverendő a subwoofer level beállítással, mert az a szubsugárzó felé küldött kimeneti kevert jelszintet állítja!
Köszi!
Akkor ezt fogom hagyni legutoljára, sőt egyenlőre visszaállítom 0-ra, mert még egy régi beállítás maradványán kisérletezgetem. És azóta sokminden változott a rendszerben és ez bekavarhat, rossz irányba!
Ezt meghagyom az új kalibrálás legutolsó lehetőségének, ahol még javíthatok az esetleges hibákon, de remélem ehhez nem kell nyúlnom
Jól gondolom?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11128
- Kapcsolat:
Pár hete finomítgatom a sub-ok beállítását/összehangolását, ma belefutottam egy LFE trim nevezetű, nullától mínusz tízig állítható lehetőséget kínáló opcióba. Eddig nem figyeltem fel erre a dologra, mivel most -3-on van, gondolom ezt a mikis beállítás intézhette így.
Kérdés: mi az LFE trim, mire való?
Érdemes vele kisérletezgetni?
A Dolby Digital ajánlás szerint a natív LFE csatorna 10 dB-lel magasabb jelszinten szólal meg a házimozi processzorokkal, mint a többi hangcsatorna. Ez gondot okozhat a gyengébb szubsugárzóknak, főleg ha az LFE jelhez keverjük hozzá a többi csatorna szubbasszus tartalmát is (pl. Small Speaker beállítás esetén). Az LFE Trim beállítással néhány processzor lehetőséget ad a szabványos szintkülönbség csökkentésére. Nem keverendő a subwoofer level beállítással, mert az a szubsugárzó felé küldött kimeneti kevert jelszintet állítja!
Pár hete finomítgatom a sub-ok beállítását/összehangolását, ma belefutottam egy LFE trim nevezetű, nullától mínusz tízig állítható lehetőséget kínáló opcióba. Eddig nem figyeltem fel erre a dologra, mivel most -3-on van, gondolom ezt a mikis beállítás intézhette így.
Kérdés: mi az LFE trim, mire való?
Érdemes vele kisérletezgetni?
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Azon gondolkozok, hogy készítek itthonra új háttereket a mostani dipol dobozok helyett, amik a hátsó falon a sarkokban vannak elhelyezve. Hangszóróim úgyis vannak hozzá és így teljesen egységes volna a hangkép.
Ilyen sarokba illeszthetőt, mint a képen. Éppen a hallgatási pozíció irányába lenne döntve, illetve szögben is úgy állna. Szerintetek érdemes volna belevágni? Mert, hát azért van vele munka bőven.
Vannak jó cuccaik egyébként: http://www.triadspeakers.com/products/
Azon gondolkozok, hogy készítek itthonra új háttereket a mostani dipol dobozok helyett, amik a hátsó falon a sarkokban vannak elhelyezve. Hangszóróim úgyis vannak hozzá és így teljesen egységes volna a hangkép.
Ilyen sarokba illeszthetőt, mint a képen. Éppen a hallgatási pozíció irányába lenne döntve, illetve szögben is úgy állna. Szerintetek érdemes volna belevágni? Mert, hát azért van vele munka bőven.
Négy nyomós érv szól mellette,hogy belevágj a projektbe,azonkívül hogy te nemcsak beszéltél már olyannal,aki látott már ilyet.
Vagyis van benne némi gyakorlatod,tapasztalatod.
Az első és a legfontosabb"teljesen egységes volna a hangkép" Bevallom őszintén,eddig azért is nem mentem el hozzád hallgatózni (persze azonkívül,hogy nem is volt róla szó sosem ) mert nem volt meg az egységes hangkép ez + egy fél érv.
A második vannak hozzá hangszóróid.
A harmadik gondolati síkon már van rá igényed.
A negyedik és egyben legnyomósabb érv: ajánlom hogy elkészítsd "mert különben mittudomén" idézet -tól származik.
Aki tud valamit,amely meghiúsítaná ezt a projektet most szóljon vagy hallgassa el örökre.
Szerintem vágj bele és készítsd el a "sarokbaugrót"
- Red75
- V.I.P.

A sub-hoz kapott gyári tápkábel bántotta a szemem:-), délutáni mozi előtt összeraktam egyet, hátha ez jobb lesz, a szemnek és fülnek is...Isotek Evo2 optimum:
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1200
Van egy barátom és kinézet hangfalszettek közül melyiket volna érdemes megvenni. 5.0 vagy 5.1 gondolkodik .
Ő ezeket nézte ki, ha van valakinek más javaslata szívesen vesszük.
Természetesen Mozi az irányvonal.
Vagy valami hasonló árkategória?
A JBL arenat hallottam a debreceni Extremaudioban, mikor ott voltam, nekem nem jött be.
Ezek is jók lehetnek, itt legalább nem a márkanév a hangfal árának fele:
http://www.streamaudio.hu/dynavoice-mag ... 0-as-szett
http://www.streamaudio.hu/dynavoice-mag ... -hatterrel
A Roth Audio is ajánlott szerintem, a subja volt nekem, a belépő kb. 1,5 x annyiba kerülő, AreaDVD tesztgyőztes Klipsch sub vicc volt a Rothoz képest:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... gfalszett/
A Castle hangfalat is ajánlom, hallottam ezt a kicsi állót igen meggyőző még zenén is, valódi fafurnéros:
A Tagakat is sokan dicsérik, én még nem hallottam, de a ribbon magas a szettben meggyőző:
Esetleg ez, bár nem tudom belépő szintem mit tudhat a Quadral:
http://www.streamaudio.hu/quadral-quint ... gfal-szett
10.1 Auro3D
Fel db- el vettek vissza szoval no para!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor