Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Cortez
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Cortez »

Na, eladva...
A PennyMarket-ben is árultak egy EuroSky lejátszót,
az nagyon tetszet, de már nem kapni.
Nincs vkinek vmi 5lete, hogy honnan lehetne ilyet szerezni ?

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Én is úgy vélem, hogy a legnehezebb eladni ma egy DVD lejátszót. 15e ft-ig nem csak 1 típust lehet már venni, mégha noname is... 
Szerencsére (?) így van. Azért nem lehetetlen, az én régebbi DVD-met is megvették a napi árnál 10-zel drágábban(!), mint később kiderült, mert:
Nem csak az Auchanban érdemes nézelődni. A Metro-ban, ha valaki be tud jutni, 14-ért van pl. Clatronic 5.1 dekóderes (sógoromnál kipróbált, mindenevő), vagy 16-ért (bruttó természetesen) NileLine DD, DTS, JPG, HDCD stb. szerkezet. Pont olyan, mint az aláírásomban

PS: a Seltronic csak 2.0, ha jól láttam...
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Cortez

Segítség,kezdő vagyok!

Kössz ! Ma jön is vki 4-re...
Bár aszonta az auchan-ba 13-ért van vadi újan 1 év garival
ugyanilyen saját dekóderes slim lejátszó, de én csak 14e-ért
láttam seltronic-ot dekóder nélkül...
http://www.auchan.hu/ujsag/euro5.html

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Ha minden kötél szakad 10e-ért már kb 20-an jelentkeztek rá,csakhát én fél éve még 22e-ért vettem...

hidd el nekem, nagy a különbség a jelentkezők és a vásárlók száma között! Én is úgy vélem, hogy a legnehezebb eladni ma egy DVD lejátszót. 15e ft-ig nem csak 1 típust lehet már venni, mégha noname is... De remélem, nincs igazam és el tudod adni mielőbb- Sok siekrt hozzá!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Hát de a legolcsóbb noname is 14e Ft akciósan, és ezt meg lehet használniházimozira, ha pl az ember nem akar/tud gyári házimozierősítőt venni.
Én is így használtam, építettem saját 6x100W-os erősítőt jóval olcsóbban,
mint a gyáriak és sztem egész korrekt a cucc.
Amúgy 13e-ért próbálom eladni aproneten, és azé vannak jelentkezők szerencsére.
Ha minden kötél szakad 10e-ért már kb 20-an jelentkeztek rá,
csakhát én fél éve még 22e-ért vettem...
Ha ma nem viszik el, lehet itt is meghirdetem.

Ha 10.000 el tudod adni nagyon örülj neki. Ma a legnehezebb eladandó dolgok közt szerpel a DVD lejátszó

Cortez

Segítség,kezdő vagyok!

Hát de a legolcsóbb noname is 14e Ft akciósan, és ezt meg lehet használni
házimozira, ha pl az ember nem akar/tud gyári házimozierősítőt venni.
Én is így használtam, építettem saját 6x100W-os erősítőt jóval olcsóbban,
mint a gyáriak és sztem egész korrekt a cucc.
Amúgy 13e-ért próbálom eladni aproneten, és azé vannak jelentkezők szerencsére.
Ha minden kötél szakad 10e-ért már kb 20-an jelentkeztek rá,
csakhát én fél éve még 22e-ért vettem...
Ha ma nem viszik el, lehet itt is meghirdetem.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Húú télleg, az is lehet... A TV biztos AUTO-ban van, de a lejátszót nemtom.Az a ciki, hogy el akartam adni, és nincs nálam az a lemez, szal nem nagyon
tudok kisérletezni vele, de akkor ha legközelebb lenne ilyesmi, akkor kipróbálom...
Köszi ! Amúgy mennyiért reális eladni ha semmi baja, és annyi extrája van, hogy
rendelkezik saját AC3dekóderrel, szal 6 analóg audio RCA csati kimenete van.

Szerintem ha a TV tudja az NTSC-t, akkor a lejátszó ki tudja adni magából akárhogy is áll. Ezzel együtt persze egy próbát megérne a dolog...

Szerintem nem tudod elég olcsón adni... gondolj csak bele. már 10-15e ft között egész nagy választék van lejtszókból... szóval használt DVD lejtászót eladni... Nagy művészet!!!

Cortez

Segítség,kezdő vagyok!

Húú télleg, az is lehet... A TV biztos AUTO-ban van, de a lejátszót nemtom.
Az a ciki, hogy el akartam adni, és nincs nálam az a lemez, szal nem nagyon
tudok kisérletezni vele, de akkor ha legközelebb lenne ilyesmi, akkor kipróbálom...
Köszi ! Amúgy mennyiért reális eladni ha semmi baja, és annyi extrája van, hogy
rendelkezik saját AC3dekóderrel, szal 6 analóg audio RCA csati kimenete van.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Értem, gondoltam hogy ilyesmik, de én igazából azt akartamkérdezni, hogy ez a kombináció (csak kép nincs minden más OK)
olvasási hiba vagy vmi más ? Mert ha általában olvasni nem tud
egy lejátszó egy lemezt, akkor általában már eddig sem jut el, nem ?
Kössz !

Nekem más tippem van: az írt lemezen valószínű NTSC kép van és vagy a lejátszó, vagy a TV nem ismeri ezt a szabványt. Esetleg nem autómatára, hanem fix PAL-ra van állítva a lejátszó és/vagy a TV.
gordon314.fw.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Értem, gondoltam hogy ilyesmik, de én igazából azt akartamkérdezni, hogy ez a kombináció (csak kép nincs minden más OK)
Kössz !

Elvileg igen. A legvalószínűbb egyébként így nézve az, hogy ez authorizáűlási gond. Azaz nem jól rakták össze a lemezt.

Cortez

Segítség,kezdő vagyok!

Értem, gondoltam hogy ilyesmik, de én igazából azt akartam
kérdezni, hogy ez a kombináció (csak kép nincs minden más OK)
Kössz !

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok !  
Lenne 1 kis problémám, hátha tud vki segíteni:
Vettem kb fél éve egy Schneider-DVD857-es asztali dvd
lejátszót, és eddig semmi gond nem is volt vele, de tegnap
vki elhozott egy ilyen házi másolt dvd-lemezt, és először minden
ok volt, a főmenü is ment, és el is kezdte lejátszani a lemezt,
csak éppen kép nem volt. A hang is szólt rendesen, csak a kép
nem látszódott... Ez mitől lehet ? 

Üdv, előre is köszi !

Nagyon sok dologtól!

pl. hibásan írt lemez, túl gyorsan írt lemez, nem megfelelő formátumban írt lemez, hibás alapanyag, a lejátszód nem szereti ezt a tipusú lemezt, a lejtászód nem szereti ezzel az íróval írt lemezt ... és még sorolhatnék pár variációt. De akár az is elképzelhető, hogy gyenge vagy koszos a lézer a leátszóban, bár ez nem valószínű, hogy pont ilyen jelenséget produkálna.

Cortez

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok !

Lenne 1 kis problémám, hátha tud vki segíteni:
Vettem kb fél éve egy Schneider-DVD857-es asztali dvd
lejátszót, és eddig semmi gond nem is volt vele, de tegnap
vki elhozott egy ilyen házi másolt dvd-lemezt, és először minden
ok volt, a főmenü is ment, és el is kezdte lejátszani a lemezt,
csak éppen kép nem volt. A hang is szólt rendesen, csak a kép
nem látszódott... Ez mitől lehet ?

Üdv, előre is köszi !

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Most erre azt is mondhatnám, hogy lejátszó függő, de általánosséágban véve igazad van. Ha a 1803-asra egy normális cd lejtászót kötsz, akkor azt érdemes RCA-val kötni, bár szerintem nem hallassz nagy különbséget optikai kábellel sem.. próba?
Én egy Cambridge Audio 640-es CD-vel szemezek. Egy kis leírás róla.

CA 640

Én azt mondom, ne szemezgess, vedd meg! A kábelt meg tesztelés útján érzed majd meg igazán. van akinek csak az analóg összekeötteés jön be és van akinek fordítva. Sőt van akinek tökmindegy :vazeg:

Köszi a választ. Ki fogom próbálni. A kütyü csak nyáron lesz aktuális, most vizsgaidőszak van és még dolgoznom is kell, hogy meglegyen.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Most erre azt is mondhatnám, hogy lejátszó függő, de általánosséágban véve igazad van. Ha a 1803-asra egy normális cd lejtászót kötsz, akkor azt érdemes RCA-val kötni, bár szerintem nem hallassz nagy különbséget optikai kábellel sem.. próba?

CA 640

Én azt mondom, ne szemezgess, vedd meg! A kábelt meg tesztelés útján érzed majd meg igazán. van akinek csak az analóg összekeötteés jön be és van akinek fordítva. Sőt van akinek tökmindegy

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

CA 640

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Segitségeteket kérném fórumtársak! CD lejátszó vásárláson töröm a fejem (nyáron szeretném megvenni). Én úgy gondolom, hogy RCA-val kötném össze a CD lejátszót a házimozi erősítőmmel, mert annak a D/A-ja sokkal jobb, mint az erősítőé. Ebben az előző mondatban nem vagyok igazán biztos. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Segitségeteket kérném fórumtársak! CD lejátszó vásárláson töröm a fejem (nyáron szeretném megvenni). Én úgy gondolom, hogy RCA-val kötném össze a CD lejátszót a házimozi erősítőmmel, mert annak a D/A-ja sokkal jobb, mint az erősítőé. Ebben az előző mondatban nem vagyok igazán biztos. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Mester »

Olcsó húsnak híg a leve!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Nekem egy DIMARSON 350-es van. Azt kezdte el csinálni, hogy nem játsza le sem a filmeket, sem a zenéket, sem az mp3. Amikor jó napja van kb. 2 perc lemezforgatás után nekikezd, de csak a zenének. Ha megállítom, újra elindítom akkor hang nincs az időszámláló pedig két másodpercenként vált. Az mp3 ugyanez. Filmekkel semmi. Lehet, hogy semmiköze nincs hozzá, de akkor kezdődött a jelenség amikor egy másolt DVD-t néztem meg. A 40. perc környékén elkezdte kockázni a képet, a hang kattogott. Kikapcsoltam. Azután még volt egy kisérlet akkor pár perc forgatás után rendben lejátszott DVD eredeti filmet. Ismét kikapcs. És most itt tartok. Gyári setup visszatöltve.
Akinek van valami hasznos ötlete várom. köszi

Lehet, hogy DVD olvasó feje megadta magát. Bár lehet mechanika is, ha már CD-vel is csinálja. Nincs furcsa hangja a lejátszónak? Nem volt valami matrica ragasztva a másolt lemezre?
Nem úgy néz ki, mint aminek szoftveres hibája lenne.
Valszeg szervíz lesz belőle

Namost az a helyzet, hogy én is rendelkezem egy Dimarson 350-essel és nekem is ugyanezt csinálja. Elég bosszantó tud lenni. A fura hangról annyit, hogy mikor beteszek egy lemezt, hallani hogy a fej veszettül keresi, hogy hol tudna olvasni, meg ilyen csikorgó hangot ad. Furcsa mindenesetre. Azt hiszem, a szervízt én sem úszom meg. De lehet hogy a megoldás jobb kézzel bal váll fölött elhajítani és venni egy magbízhatóbb ketyerét...

ata843

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A fő baj az, hogy az ilyen egybecsomagolt micsodáknál (most bármilyen más combó szóba jöhet) valamelyik komponens rosszabb mint a másik.
Azaz gyengébb. Persze mondhatni, hogy a VHS eleve gyengébb minőséget ad, de a dolgot a külön dobozoltakhoz kell viszonyítani. Ebben az esetben viszont kb. azonos árak mellett 2 külön jobb minőségű holmi is kijöhet belőle.
És még az elöttem szólóval egyetértve, ha uppgradelni kell, esetleg valószínű a VHS már maradhatna kihalásáig, míg pl. a DVD lépkedhet felfelé a grádicson (de költői lettem )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Nekem főként elvi kifogásaim vnanak az ilyen combokészülékekkel szemben. De a fő eltérés a külön készülékektől itt az, amit Gordon is írt, hogy ebben az esetben nem emgoldható a DVD-ről VHS-re másolás, mert nem tud mit kezdeni a macrovisin kérdéssel.

Egyébként gondolom nagyobb gondok nem lehetnek vele, szóval akinek ez tetszik, lelke rajta...

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Mester »

Szerintem ez attól függ, hogy mennyire audiofil az illető, számít-e neki a hely, mire csatlakoztatja...
Jó, ha külön van ha; igazán házimozi őrült, valamivel jobb minőséget akar, és nem számít a hely.
Jó, ha egybe van, ha pl. csak egy kisebb méretű erősítőre akarja kötni, de mégis szeretné a régi vhs-eket nézni, számít hogy hová teszi, pl. az előregyártott tv állványoknál.
A szokásosak ebben is megtalálhatóak, optikai kimenet... nem zár ki lehetőséget fejlesztéseknél.
Átlag felhasználónak tökéletes.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Az upgradelhetőség is a külön cuccok mellett szól. Azon túl egy külön dvd és vhs közé be lehet kötni egy macrovision killert, míg az egybecucc ugye nem nyújt ilyen lehetőséget.
gordon314.fw.hu

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ockham »

nem tudtam hirtelen,hogy hova irjam be,új topicot,meg gondolom ezért nem érdemes inditani ez maradt.(aztán lehet,hogy volt már szó errôl a témáról) 
egy kollégám combo(?)dvd-video tu in vant akar venni.én azt javasoltam,hogy inkább vegye meg külön-külön a darabokat.tulképpen a véleményeket szeretnék kapni,hogy továbitsam neki,pro és kontra.

köszönöm

Láttam már kombót működni, és semmivel sem volt rosszabb, mint a külön darabok. Viszont, ha az egyik rész elromlik, a másikat is vele kell vinni, és a külön-külön megvásárolt hi-fi sztereó videó és a DVD-lejátszó nem feltétlenül drágább, mint az egybecucc. Ha ellenben kevés a helye, akkor a kombó az előnyösebb.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”