Én is így voltam a Fekete Párduccal, meg az Aquamannel. Meg Tarantino újabb filmjei közül jó néhánnyal.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Én most nem konkrétan erre a filmre gondoltam. Lehet mondani, hogy minden korszaknak megvannak a nagy színészei, de én ezt most speciel nem érzem így. Igen vannak, de mennyi? Nemrég néztem épp egy legjobb színészek 100-as listáját. 80%-a 60+-os. Az 50 alattiak tán még a 10%-ot se érték el, vagy maximum akörül mozogtak ... Szóval igen, ha a mostani 60-as 70-es éveit taposó nagy színészek visszavonulnak igenis űrt fognak hagyni maguk után. Nem létszámban, mert az ugyanúgy meg lesz, hanem minőségben.dbrnsk írta: ↑2019.11.28., csüt. 17:14Én is nagyon-nagyon kedvelem őket és nekem is ők maradnak a Nagymenők ( :) ), de úgy gondolom, hogy a mostani generációban is vannak hasonló kaliberű színészek. Minden korszaknak megvannak a nagy színészei, egyéniségei és inkább azon van a hangsúly, hogy szükség van-e a népnek ilyen színészekre, filmekre. Ezt a filmet is csak a Netflix merte bevállalni...
The Irishman
A nagy hype-ra való tekintettel elkezdtem - még a projit is bekapcsoltam

Jó is lehetne, de ez az öregekből csináljunk fiatalt nem jött össze, nem így kellett volna.
De Niro-nak bent maradt a vállfa, szája, mint a lerepedt farzseb + látszik a mozgásán, nem egy laza 50-es, hanem mint egy lerobbant nyugdíjas, Al Pacino meg egy idétlen hóember benyomását kelti.
Jo Pesci aki még valahogy elmegy, de ő sem áll a helyzet magaslatán.
Ezt 3 és fél órán keresztül, neeee.
Szóval nagyon gáz lett, és nem menti meg ki mekkora színész is ... volt.
Szerintem.
Én is nagyon-nagyon kedvelem őket és nekem is ők maradnak a Nagymenők ( :) ), de úgy gondolom, hogy a mostani generációban is vannak hasonló kaliberű színészek. Minden korszaknak megvannak a nagy színészei, egyéniségei és inkább azon van a hangsúly, hogy szükség van-e a népnek ilyen színészekre, filmekre. Ezt a filmet is csak a Netflix merte bevállalni...
Hogy normális filmről is legyen szó... Tegnaptól megy a Netflixen:

Szerintem, én nagyon elnéző vagyok.
Pl. engem Az Igazság Ligája film is szórakoztatott, hogy egy DC filmet is említsünk.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

1.) Kifejezetten kedvelem a szuperhősös zsánert.
Az más kérdés, hogy ebben a zsánerben is sok olyan akad, ami nem tetszik.
Nekem a Marvel filmek közül tetszett pl. a Bosszúállók 1., Thor 3 és a dr. Strange.
Nem Marvel filmek közül tetszett a Watchmen film (talán az eddigi legjobb képregény adaptáció), a Nolan-féle Batman:Kezdődik! vagy a Kingsman.
Szuperhősös sorozatot nemigen nézek, én a Jessica Jonest 2 rész után elkaszáltam.
Képregényen alapuló sorozat, ami tetszett: Riverdale 1. évad (a 2. borzasztó volt), illetve a The End of the F***ing World 1. évad (2-t még nem láttam).
2.) Egy könyvön vagy képregényen alapuló filmnek vagy sorozatnak meg kell állnia a saját lábán, ha csak utánaolvasás, háttérinfók ismeretében válik egyáltalán érthetővé, akkor az adaptálásnál valami félrement.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Én már megtettem, olvass vissza: kimondottan szerettem a Jessica Jonest.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Most már akkor a szuperhősös filmeknek is utána kell olvasni (illetve előre)…
Lassan felérnek hogy pl. Aszpirin, bitrograde, MGMART, scaurus is méltassa ezeket!
Lassan felérnek hogy pl. Aszpirin, bitrograde, MGMART, scaurus is méltassa ezeket!

"sajnos" ismerni kell hozzá az alapanyagot, amúgy nehezen jön át a Watchmen világa és hogy ki kicsoda - pl President Robert Redford :)DeLorean írta: ↑2019.11.26., kedd 17:06Megnéztem az első részt.-KP- írta: ↑2019.11.25., hétf. 17:44A Watchmen simán az egyik legjobb sorozat az utóbbi évekből. Úgy szuperhősös sorozat, hogy egyáltalán nincs benne szuperhősködés, hókusz-pókusz, meg csimbum-cirkusz. Kőkemény történetmesélés és karakterizálás folyik. Kifejezetten ajánlott olyanoknak is, akik nem szeretik a képregény filmeket.
Basszus, semmit sem értettem belőle!![]()
Nem értettem, hogy mi miért van, miből mi következik és miért éppen azt mutatják, amit mutatnak.
Egy példa - mi a fenének kellett Jeremy Irons-nak pucéran gépelnie, miközben egy csaj masszírozta a lábát. (csak a lábát?) Eleve fogalmam sem volt, hogy ő kicsoda.
Az már mellékes, hogy megint a cselekmény szempontjából totál értelmetlen szex jelenet van benne. Mi a fenének?
Attól "kapósabb" lesz?
Még adok esélyt neki ma este a második résszel.
![]()
Pár éve készült belőle egy elég jó film, ami a vegkifejleteben eléggé eltér a képregénytol. A sorozat viszont a képregényre épít és a képregény vége nélkül az 5. rész szerintem nem akkora élmény, pedig eddig ez volt a legjobb rész (vagy lehet így nagyobbat csattan a vége?)
A képregény 3 füzet, fél nap alatt letudhato. Nekem nagyon tetszett és a sorozat miatt újra is olvastam. Ajánlom nagyon!
- -KP-
- V.I.P.
Jeremy Irons helyzetéről részről részre fog lehullani a lepel. De ez úgy unblock igaz mindenre, a folyamatos építkezés. Nem kapjuk meg egyből a válaszokat és a miérteket.
Wrecked - aktuális dara. Önvállaltan nem egy komoly széria, de beindul és nézhető, mi több, leköt, egészségesen fordulatos, néhol csap át csak erőltetett humorba, alapjáraton lehet szépen vidulni rajta. Belepakoltak minden, unásig ismert fogást és kalandelemet amitől működhet egy ilyen, de ügyesen, nem hat közhelynek vagy ha annak is, szerencsésen elvesznek ezek az összhatásban: mivel nagyon nincs és nem is lehet már új a nap alatt, pontosan az ilyen érzékre van szükség a filmiparban.
- -KP-
- V.I.P.
Na, hát itt még a The Boys-hoz képest is sokkal kevesebb a szuperkedés. Nem is hiányzik.
A The boys -t is lehet nézni aki utálja a supereket!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- -KP-
- V.I.P.
A Watchmen simán az egyik legjobb sorozat az utóbbi évekből. Úgy szuperhősös sorozat, hogy egyáltalán nincs benne szuperhősködés, hókusz-pókusz, meg csimbum-cirkusz. Kőkemény történetmesélés és karakterizálás folyik. Kifejezetten ajánlott olyanoknak is, akik nem szeretik a képregény filmeket.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Watchmen 8/10 eddigi részek alapján, inkább nyomasztó a sorozat, de simán beszippantja az embert.
The Mandalorian 8/10 - akinek már tele van... a sok SW-től, azoknak is bőven megér egy próbát.
a hangulata nem az a kimondott SW, a szereplők és figurák az ismerősök. a "birodalom" bukása utáni káoszban játszódik a történet
The Mandalorian 8/10 - akinek már tele van... a sok SW-től, azoknak is bőven megér egy próbát.
a hangulata nem az a kimondott SW, a szereplők és figurák az ismerősök. a "birodalom" bukása utáni káoszban játszódik a történet
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
A hétvégén jó sok időm volt, és egy thaiföldi (!) minisorozatot néztem meg, amire véletlenül bukkantam a Netflixen. A címe: Elszigeteltek (Stranded). Egy kis szigeten található elitiskola (gimnázium? főiskola? egyetem?) szupergazdag diákjait egy cunami - miközben hatalmas pusztítást visz végbe a szigeten - teljesen elszigeteli a külvilágtól, magukra maradnak az élettel és a menekülési terveikkel. De a sziget valahogy “nem akarja őket elengedni”. Közben se áram, se internet, se mobil-térerő...
A sorozat mindössze 7 részből áll, a cunami az első 5 percben lezajlik, tehát nem ezen van a hangsúly, az első epizódok még teljesen “normálisan” zajlanak, aztán kezdenek furcsaságok történni, és a vége teljesen átcsap megoldatlan misztikumba... Hogy mi történik, azt nem magyarázza meg, a ézőnek kellrájönnie, tehát végig érdemes nagyon odafigyelni. Bár a jelenlegiformájában is van egyfajta végkifejlet, tuti, hogy lesz folytatás.
Kissé meglepett, hogy Thaiföldön is tudnak jó sorozatot készíteni (sőt). Azt hiszem, ideje már egy kicsit kikacsintanunk a sok amerikai sorozat mögül (én direkt tettem, mert már egyszerűen unom az amcsi sorozatokat). Ezt a sorozatot a misztikumot kedvelőknek ajánlom (nincs benne semmi idegen létforma, sem szellemek, sem démonok, stb... mégis nagyon misztikus).
A sorozat mindössze 7 részből áll, a cunami az első 5 percben lezajlik, tehát nem ezen van a hangsúly, az első epizódok még teljesen “normálisan” zajlanak, aztán kezdenek furcsaságok történni, és a vége teljesen átcsap megoldatlan misztikumba... Hogy mi történik, azt nem magyarázza meg, a ézőnek kellrájönnie, tehát végig érdemes nagyon odafigyelni. Bár a jelenlegiformájában is van egyfajta végkifejlet, tuti, hogy lesz folytatás.
Kissé meglepett, hogy Thaiföldön is tudnak jó sorozatot készíteni (sőt). Azt hiszem, ideje már egy kicsit kikacsintanunk a sok amerikai sorozat mögül (én direkt tettem, mert már egyszerűen unom az amcsi sorozatokat). Ezt a sorozatot a misztikumot kedvelőknek ajánlom (nincs benne semmi idegen létforma, sem szellemek, sem démonok, stb... mégis nagyon misztikus).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Azon a heten betegallomanyban voltam es reggeltel ejfelig nyomattam, el is roppent az egesz het.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
uhh, nagyon várom már én is.. 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
továbbra is tetszik, de az így baromi hosszú leszFish írta: ↑2019.11.22., pén. 21:17én most fogom meglesni.. 29-én jön a 4. rész
https://hessteg.com/the-mandalorian-3-resz-the-sin/

2 műszakban nyomta!