Eloszor is koszonom mindenkinek a valaszat, alakul ez! ;-)Quetz írta: ↑2021.05.12., szer. 15:04Room EQ wizard-ban van teszthang generátor. Azzal kitudnád deríteni, hogy milyen frekvencia okozza problémát. Ha pedig megvan a frekcencia, akkor az is adott, hogy szükséged van-e külön dsp-re.Stirlitz17 írta: ↑2021.05.12., szer. 11:46Ertem es koszonom valaszodat. Ez a kutyu, megoldana a problemamat? Ha igen elgondolkoznek rajta, neztem egyet, belefer a koltsegvetesbe.
Stirlitz
Viszont konkrét számokat írnál a nem túl nagy hangerőhöz? Ezekre gondoltam:
- Milyen hangerőn szól a NAD amikor zörög a sub? A manual alapján -81 dB és +18 dB között lehet állítani.
- Mire van állítva a sw speaker level a NAD-on belül ?
-25 es -20 dB kozotti erteket mutat az erosito, az esetek 90%-ban, ritkan terek el ettol. Az sw speaker level: 0 dB a tobbi hangfal szinten.
A Room EQ sajna nalam nem jatszik, nincs meg hozza a felszerelesem es nem igazan ertek hozza. Csak a Room Simulator-t probaltam.
A szubon levo hangero az ajanlott gyari beallitas alatt van, mert amikor tekered fel a hangerot, egy bizonyos erteknel elkezd akadni a hangero szabalyozo, nos en hamarabb abbahagyon a tekerest.
Tenyleg nem nyuzom, csak mozira hasznalom, most 9 eves, nem mozgatom, fizikai behatas nem erte. Ezt azert irom, mert az egyik kollega felvetette, hogy esetleg problema lehet vele?! De csak 25 Hz alatt? Addig szepen szol, elegedett vagyok vele.
Megegyszer koszonom mindenkinek a segitseget, tisztabban latok.
Stirlitz