Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Sziasztok!

Ma sajnos egy áramszünet után az Onkyo 808-asomon nincs kép (HDMI out, mindkét kimenetet próbáltam). Eddig is előfordult 1-2 havonta, hogy vacakolt a HDMI kapcsoló, de most már nem oldódott meg a probléma egy ki-be kapcsolással. Ez is a szokásos HDMI panel hiba? Lehet hasonlóan javítani, mint a korábbiakat (606-os HDMI panelen cseréltünk anno kondikat, és az onanntól tökéletesen működött)?

Illetve ha újban gondolkoznék, az RZ 800 / 810 / 820 szériában is előfordul ugyanez? Valahol mintha azt olvastam volna, hogy még mindig nem sikerült az Onkyonak megoldani a problémát.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ha már Marantz és ha már beszéltünk a class D-ről. Marantz PM10, Hypex nCore NC500 erősítéssel:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

A Marantz 8012 csúcs avrje olcsóbb, de nem is támogatja a 13.1 Aurot és 6 Atmost. A tesztben a Marantz proci ára van, az ugyanazt tudja, mint a Denon nagyvas.Ja, bizony korán van még. :-)

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Érdekes, hogy a Maranzt kicsit drágább. Van köztük amúgy különbség vagy csak így árazták be őket?
A Marantz 8012 csúcs avrje olcsóbb, de nem is támogatja a 13.1 Aurot és 6 Atmost. A tesztben a Marantz proci ára van, az ugyanazt tudja, mint a Denon nagyvas.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Érdekes, hogy a Maranzt kicsit drágább. Van köztük amúgy különbség vagy csak így árazták be őket?Melyik Marantz drágább?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Az új Denon mindent visz 10/10 https://www.avforums.com/review/denon-a ... 693Érdekes, hogy a Maranzt kicsit drágább. Van köztük amúgy különbség vagy csak így árazták be őket?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3286
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Tehát a magasabb kategóriák inkább.A Primare már nem alap D osztály,ha jól tudom faragtak rajta.A többit nem hallottam még.

Nyilván persze a magasabb kategóriák. Sokan hisznek itt a csodákban, de a jó hangnak ára van, hiú ábránd egy 100ezres erősítőtől high-end hangot remélni.
D osztályon belül, épp úgy mint az A vagy AB osztályban, sokféle megvalósítás létezik, nem csak a Hypex Ncore van a világon. A Primare a sajátját UFPD-nek nevezi.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Nekem pl. a Primare erősítők hangja kifejezetten tetszik. Nagyon jó úgyszintén a Lumin M1 beépített erősítője, vagy a Nuprime nagyobb erősítői, és a Wadia A340, A315.Tehát a magasabb kategóriák inkább.A Primare már nem alap D osztály,ha jól tudom faragtak rajta.A többit nem hallottam még.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Minden osztálynak van előnye és hátránya.Milyen D osztályt hallottál ami jó volt?

Nekem pl. a Primare erősítők hangja kifejezetten tetszik. Nagyon jó úgyszintén a Lumin M1 beépített erősítője, vagy a Nuprime nagyobb erősítői, és a Wadia A340, A315.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Én hallottam már A, AB és D osztályúból is kiváló meg kutyaűtő minőséget. Nem feltétlen az alkalmazott erősítés technológia határozza meg a hangot.Minden osztálynak van előnye és hátránya.Milyen D osztályt hallottál ami jó volt?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Egyik sem, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényesen megépített olcsó erősítők. Az M1 kimondottan drága, High-end kategóriás végfok.

Egyébként az ATI D végfokaira érdekes módon pont nem igaz, hogy könnyebek, kisebbek és nincs hőtermelésük. Amit beraktál képet, az az ATI AT543NC végfok, ami nagy, nehéz 25 Kilós és a hatalmas toroid trafókra jellemzően hót is termelnek. Éppen ennek okán nem tartom kizártnak, hogy jól teljesít. Mondjuk az is érdekes, hogy az ATI D erősítői, a D osztályú erősítőkre jellemző sporólást mellőzi. Olyan, mintha hibrid lenne.

Én hallottam már A, AB és D osztályúból is kiváló meg kutyaűtő  minőséget. Nem feltétlen az alkalmazott erősítés technológia határozza meg a hangot.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Bocsi, nem ismerem a fenti erősítőket, így kérlek segíts ki, melyik volt ezekből Hypex Ncore modulokból épített, mint az ATI?

Egyik sem, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényesen megépített olcsó erősítők. Az M1 kimondottan drága, High-end kategóriás végfok.

Egyébként az ATI D végfokaira érdekes módon pont nem igaz, hogy könnyebek, kisebbek és nincs hőtermelésük. Amit beraktál képet, az az ATI AT543NC végfok, ami nagy, nehéz 25 Kilós és a hatalmas toroid trafókra jellemzően hót is termelnek. Éppen ennek okán nem tartom kizártnak, hogy jól teljesít. Mondjuk az is érdekes, hogy az ATI D erősítői, a D osztályú erősítőkre jellemző sporólást mellőzi. Olyan, mintha hibrid lenne.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Igaz, hogy az A/B osztályú erősítők a D osztályú erősítőiknek a duplájába kerülhetnek, sokkal nehezebbek, nagyobbak, hőtermelésük is magasabb, mégis sokkal jobban szólnak.

Azt tanácsolnám, hogy ugyanattól a gyártótól, vagy legalább hasonló minőségbesorolású, árazású A/B és D class végfokokat hallgass meg egymás mellett. Én többszőr megtettem és nem árnyalatnyi különbség volt hangminőség!

Például a 800 ezres Rotel D class 1575 és a hasonló árú A/B class 1095 nem csak hangminőségre
volt köztük nagy különbség, de még teljesítményben is az A/B class végfok javára.

Tavaly at Anthem 1000W-os D class végfokait is volt szerencsém egymás mellett hallani az Anthem MCA225 A/B class végfokkal. Hasonló volt az eredmény, mint a Rotel esetében, annyi különbséggel, hogy az M1 legalább hangosabb volt, de gyengébb hangminőségre. Nem csak nekem volt ez a véleményem!

Bocsi, nem ismerem a fenti erősítőket, így kérlek segíts ki, melyik volt ezekből Hypex Ncore modulokból épített, mint az ATI?

Közben megtaláltam az összehasonlító írást, ahol a 6000-es sorozatot az 52X-el.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Ahogy én látom, ezek az erősítők két megoldás ugyanarra a problémára. A 6000-es sorozat a D osztályú erősítőiknek a duplájába kerül, sokkal nehezebbek, nagyobbak és a hőtermelésük is problémásabb. A fórumozok kommentjei alapján nüansznyi különbségek vannak a kettő között. Akinek tehát van lehetősége megvenni bármelyiket, ott csak ízlés kérdése lesz, melyiket választja, mert mindegyik kiváló minőségű.

Igaz, hogy az A/B osztályú erősítők a D osztályú erősítőiknek a duplájába kerülhetnek, sokkal nehezebbek, nagyobbak, hőtermelésük is magasabb, mégis sokkal jobban szólnak.

Azt tanácsolnám, hogy ugyanattól a gyártótól, vagy legalább hasonló minőségbesorolású, árazású A/B és D class végfokokat hallgass meg egymás mellett. Én többszőr megtettem és nem árnyalatnyi különbség volt hangminőség!

Például a 800 ezres Rotel D class 1575 és a hasonló árú A/B class 1095 nem csak hangminőségre
volt köztük nagy különbség, de még teljesítményben is az A/B class végfok javára.

Tavaly at Anthem 1000W-os D class végfokait is volt szerencsém egymás mellett hallani az Anthem MCA225 A/B class végfokkal. Hasonló volt az eredmény, mint a Rotel esetében, annyi különbséggel, hogy az M1 legalább hangosabb volt, de gyengébb hangminőségre. Nem csak nekem volt ez a véleményem!

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A képen látható ATI6000 végfokhoz képest a D class változatnak nem hiszem, hogy lenne esélye. Max teljesítményben tudna többet, hangminőségben biztosan nem.

Még úgy sem biztos.
Olyan lehet, mint az általad is kipróbált Rotel RMB-1575 és az RMB-1095 közti különbség.

Persze az ATI magasabb szintet képvisel.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Nekem is gyanús volt .
59,400 µF (microfarads) per channel.   van benne kondi az szent

Sajnos csak a 3 csatornás verzióról találtam képet:

Ahogy én látom, ezek az erősítők két megoldás ugyanarra a problémára. A 6000-es sorozat a D osztályú erősítőiknek a duplájába kerül, sokkal nehezebbek, nagyobbak és a hőtermelésük is problémásabb. A fórumozok kommentjei alapján nüansznyi különbségek vannak a kettő között. Akinek tehát van lehetősége megvenni bármelyiket, ott csak ízlés kérdése lesz, melyiket választja, mert mindegyik kiváló minőségű.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Nekem is gyanús volt .
59,400 µF (microfarads) per channel.   van benne kondi az szent

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Kíváncsi lennék erre a D osztályú végfokra mit tud.
A képen látható ATI6000 végfokhoz képest a D class változatnak nem hiszem, hogy lenne esélye. Max teljesítményben tudna többet, hangminőségben biztosan nem.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez gondolom már többek szívét megdobogtatná: Ati 6000 Signature Amplifiers. 65kg-os 7 csatornás szörnyeteg, 59,400 µF csatornánkként... A Class D változat pedig annyira tetszett a sound and vision-os tesztelőnek, hogy megvette a tesztpéldányt.

Valóban egy komoly végfok, ahogy a megépítésén is jól látszik. Természetesen ez egy A/B osztályos végfok, mivel D osztályos a képen látható okokból nem is lehet.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Komoly vas, meg is kérik az árát, nem a tipikus D osztályú PA ársávban mozog...A képen amúgy szerintem nem a D osztály van!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Ez gondolom már többek szívét megdobogtatná: Ati 6000 Signature Amplifiers. 65kg-os 7 csatornás szörnyeteg, 59,400 µF csatornánkként... A Class D változat pedig annyira tetszett a sound and vision-os tesztelőnek, hogy megvette a tesztpéldányt.

Komoly vas, meg is kérik az árát, nem a tipikus D osztályú PA ársávban mozog...

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Sziasztok !
Közép kategóriás hm. vasat szeretnék venni újra. Cambridge A. szeretnék, de nem igazán találok (Max 100e, közép kategória). Sok jót olvasni az Arcam-okról, hasonló lehet a CA-hoz, viszont sok rosszat is a megbízhatóságukról. Mennyire féljek ettől, mire érdemes figyelni ? Van e olyan hiba amit nem vagy csak dragán lehet javítani?
Köszönöm előre is !

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Kíváncsi lennék erre a D osztályú végfokra mit tud.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Akkor tessék a kasszához fáradni
Ez gondolom már többek szívét megdobogtatná: Ati 6000 Signature Amplifiers. 65kg-os 7 csatornás szörnyeteg, 59,400 µF csatornánkként... A Class D változat pedig annyira tetszett a sound and vision-os tesztelőnek, hogy megvette a tesztpéldányt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”