Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Akkor a következő a TrueAtmos lesz. Lehet majd lecserélni a vasakat...

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ennyi. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Minden korszak, minden hangformátumának megvoltak a kiemelkedő vegy éppen a silány kiadványai. A dvd korszak kiadványai közül, a már említett Mátrix vagy éppen a Gladiátor, de az U-571 is szuper volt. A BD korszakból is voltak ilyen és olyan is. Egy Hihetetlen Hulk, Éli könyve pl. eszméletlen jó keverésűek voltak. Az atmos és dts-x-nél is naívság lenne azt várni, hogy ezek csak és kizárólag etalon hangsávok lehetnének. Elrettentő példának itt a legújabb Thor atmosa, ami gyalázat. Viszont vannak baromi jók is. Gravitáció, Mad Max, Zero Dark Thirty, Mélytengeri pokol stb. A horrorok is kegyetlen jók. A régi filmek 3d-s hangsávokkal való felújítása különösen üdvözítő. Hasonlítsátok össze a Potter filmek régi hangjait, az új dts-x hangsávval, ég és föld. A Transformerseket is említhetném, de egy King Kong, Lone Survivor, Lucy is sokkal jobb lett. Ezt én nem kamuként élem meg, kicsit sem. Most nézem a Trónok harca sorozatot atmos hanggal és valami brutál állat.
A leírtak szigorúan a saját véleményemet és tapasztalatomat tükröziik.

Nézd meg és hallgasd meg ezeket az említett filmeket úgy, hogy kikapcsolod az Anthem végfokot.
"Brutál állat" mindegyik. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Igen. Ez így van.
Szerintem sokunkkal előfordult az is, hogy elindítottak filmet és később vették észre, hogy mondjuk sztereóban szól csak.

Az új Jumanji bizonyos jelenetei is ilyenek.Szinte felkapod a fejed amikor visszazuhannak a játékba!
Én is sokszor megyek oda a centerhez,mert annyira középről szól a hang,hogy azt hiszem a centerből hallom.Sok múlik a keverésen.

Csutka

Érdekes amit írsz. Szoktunk a nappaliban mozizni, egy kis sztereó rendszeren, ami elég jó hangú.
A Harry Pottert nézegetjük mostanság, és sokszor komoly térhatás van, de úgy, hogy fentről is és oldalról is fejodakapós.
És nem kamu, mert az asszony is mondta, hogy érdekes.

Igen. Ez így van.
Szerintem sokunkkal előfordult az is, hogy elindítottak filmet és később vették észre, hogy mondjuk sztereóban szól csak.

Csutka

Lehet csak arról van szó.hogy még nem igazán jók a keverések.Ahogy korábban írták,még e DTS,DD kezdetén azok az effektek sem voltak olyan pengék,mint manapság.Persze voltak kivételek,mint például a Mátrix,ami abszolút demó anyag volt.Biztos sok múlik azon aki keveri az anyagot és a rendezőn,főleg a rendezőn!

Igen, de azt gondolom, hogy teljesen el kellene felejteni hozzá azt, hogy felső sugárzók nélkül is szólnia kell.
Plusz jelenleg a felső sugárzókat is a legtöbbször csatornaként használja és nem igazán kezel elég objektumot.

Mondjuk a Rio animációs filmben akár a képernyőn megjelenő 100 madár is lehetne 100 különálló objektum.
Ezt most úgy oldják meg, hogy maradjon a 7.1 csatorna és vagy feltesznek még szintén a felsőkre csatornát, ami mondjuk zene, vagy kiválasztanak egy valamit, amivel megmutatják azt, hogy az egyik madár elszállt a fejed fölött.
Ha ott marad fölötted, azt már elfelejtik.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Az Atmos keverést ugyanúgy emberek csinálják, van aki jobban, van aki rosszabbul.

Ennyi. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Minden korszak, minden hangformátumának megvoltak a kiemelkedő vegy éppen a silány kiadványai. A dvd korszak kiadványai közül, a már említett Mátrix vagy éppen a Gladiátor, de az U-571 is szuper volt. A BD korszakból is voltak ilyen és olyan is. Egy Hihetetlen Hulk, Éli könyve pl. eszméletlen jó keverésűek voltak. Az atmos és dts-x-nél is naívság lenne azt várni, hogy ezek csak és kizárólag etalon hangsávok lehetnének. Elrettentő példának itt a legújabb Thor atmosa, ami gyalázat. Viszont vannak baromi jók is. Gravitáció, Mad Max, Zero Dark Thirty, Mélytengeri pokol stb. A horrorok is kegyetlen jók. A régi filmek 3d-s hangsávokkal való felújítása különösen üdvözítő. Hasonlítsátok össze a Potter filmek régi hangjait, az új dts-x hangsávval, ég és föld. A Transformerseket is említhetném, de egy King Kong, Lone Survivor, Lucy is sokkal jobb lett. Ezt én nem kamuként élem meg, kicsit sem. Most nézem a Trónok harca sorozatot atmos hanggal és valami brutál állat. A leírtak szigorúan a saját véleményemet és tapasztalatomat tükröziik.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Egyelőre kamu szaga van.
De megvan benne a lehetőség.
A helikopter példát azért említettem.

De az a példa azért is érdekes, mert 5.1 felállásban csak az alsókkal hallgatva is megemelkedik az a helikopter.
Ezt persze gondolom az agy adja hozzá.

Egyelőre az van, amit leírtam.
Az összes film ilyen. Nincs kivétel!

Lehet csak arról van szó.hogy még nem igazán jók a keverések.Ahogy korábban írták,még e DTS,DD kezdetén azok az effektek sem voltak olyan pengék,mint manapság.Persze voltak kivételek,mint például a Mátrix,ami abszolút demó anyag volt.Biztos sok múlik azon aki keveri az anyagot és a rendezőn,főleg a rendezőn!

Csutka

Én hasonlóan képzelem el az Atmos keverés folyamatát, mint a konzol programozást. Amikor kijön egy új konzol, akkor az elején nem túl sok nagy durranás van. Aztán telnek az évek, a csapatok megtanulják optimalizálni a programkódot, és technikailag egyre magasabb szintű alkotások születnek. Az Atmos keverést ugyanúgy emberek csinálják, van aki jobban, van aki rosszabbul.
.
Találtam ilyen white paper-t amúgy, hátha valakit érdekel: Scalable Format and Tools to extend the possibilities of Cinema Audio.

Képzeld úgy, hogy mondjuk úgy kell elkészíteni, hogy a PS4 programnak futnia kell a PS2 konzolon is.
Azért ez nincs így a konzoloknál sem. 

Az atmos csatornákkal is operál, de ehhez jönnek az objektumok.
Mivel meg kell tartani a régi TrueHD hangot, elég nehéz leválasztani abból azokat, amiket objektumossá tesznek.
Egyelőre ez nem nagyon sikerül.

Csutka

Mint laikus kérdem, nem lehet, hogy nem mindig rögzített a dolog hanem ha kamu az Atmos, akkor a TrueHd-ból próbál valós időben generálni valamit, mint a prologic annó?

Egyelőre kamu szaga van.
De megvan benne a lehetőség.
A helikopter példát azért említettem.

De az a példa azért is érdekes, mert 5.1 felállásban csak az alsókkal hallgatva is megemelkedik az a helikopter.
Ezt persze gondolom az agy adja hozzá.

Egyelőre az van, amit leírtam.
Az összes film ilyen. Nincs kivétel!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Én hasonlóan képzelem el az Atmos keverés folyamatát, mint a konzol programozást. Amikor kijön egy új konzol, akkor az elején nem túl sok nagy durranás van. Aztán telnek az évek, a csapatok megtanulják optimalizálni a programkódot, és technikailag egyre magasabb szintű alkotások születnek. Az Atmos keverést ugyanúgy emberek csinálják, van aki jobban, van aki rosszabbul.
.
Találtam ilyen white paper-t amúgy, hátha valakit érdekel: Scalable Format and Tools to extend the possibilities of Cinema Audio.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Mint laikus kérdem, nem lehet, hogy nem mindig rögzített a dolog hanem ha kamu az Atmos, akkor a TrueHd-ból próbál valós időben generálni valamit, mint a prologic annó?
Ne már

Csutka

Mi az? Én kíváncsi vagyok a teóriádra.
Esetleg  az Atmosnál is a TruHd az alap, és kap egy Atmos beépülő valamit? Ami egyben  loudnesszez is?

Az atmos hang három részből tevődik össze.
Van egy alap csatornákra osztott hang.
Ehhez jönnek az objektumok és az azokat leíró adatok.
Az objektumok lehetnek mozgó, vagy "álló" objektumok. Utóbbi az eső például.

Az atmos demo helikopter hangja jó példa.
A helikopter a fejed fölött köröz. Az alsó hangfalak némák.
Ezt sima erősítővel hallgatva szépen leteszi sorban az öt lenti hangfalra.

A filmeknél azonban jelenleg hatalmas átverést érzek.
Nem tudnak mit kezdeni az objektumokkal és a többivel sem.

Trafo4 elején már a Paramount csillagai sem megfelelő hanggal szólalnak meg a felsőkből.
Utána beszállnak az űrhajók a képbe. Morgás, de nincs meg a mozgás-érzet.
Dyno és vízesés - semmi vízesés hang felülről.
Ezután jönnek az űrhajók, de minden néma és megszólal a zene a felsőkből.

A következő képen egy repülő jobbról felülről behúz a képbe - csönd.
Ezután vicces, hogy pár csepp eső hangot föltesznek és megint némaság.

Amikor a robotot "szétpusztítják" - halk zene szól az egész jelenetben és 2x a rakéta hangja, de nem igazán követi az sem a mozgást.

Justice League eleje - kis zene a felsőkből és amikor Batman elkapja a repülő izét annak a szárnyát lehet kicsit hallani.

A Deepwater Horizont filmben, amikor megjelennek a helikopterek még messziről - feltesznek propeller hangot, de amikor a helikopterből kiszállva beszélgetnek - semmi sem hallatszik, pedig a fejük felett köröz a propeller.

Amikor megreped a cső szintén van egy kis hang a felsőkből, de amikor teljesen szétrobban - csönd.

Sorolhatnám, most hirtelen ennyi.
Elvileg vmi 120 obejektum-hangra lenne lehetőség az atmos-ban.
Ezek ugye a tér minden irányában objektumok maradnak. nem igazán hallom, hogy ezt meg tudnák csinálni úgy, hogy elvileg a trueHD alap megmarad.
Nem csak a mozgó objektumok hangja nem OK, hanem az eső, víz, stb atmos "álló" hangokat sem rendesen mutatják be.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: kimi- »

persze mivel elméletben másik erősítő, annak karaktere miatt lenne eltérő hangja.

Jobb az EQ, jobb a DSP, jó a DAC és sok minden.

Az LX89 erősítővel jobban fog szólni 5.1 felállásba is a film, de megvan benne a lehetőség ha veszel még két hangfalat - kész az atmos felállás is.

Persze ez ok , ezzel én is tisztába vagyok.

Köszi a válaszotokat nektek is és mindenki másnak is !
:smile53:

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Na, én erre gondoltam , hogy ha 5.1-es a felállás , akkor hiába van Atmos-os erősítő Atmos hanggal  semmi előnye ?
Semmi a hangsávra értve, de amit a többiek írnak érvényes, és persze mivel elméletben másik erősítő, annak karaktere miatt lenne eltérő hangja.

Csutka

Arra gondoltam , hogy az LX83-mat cserélném mondjuk egy LX89-re amiben van Atmos.
De csak 5.1-ben lenne a filmezés.
Akkor ezek szerint az 5.1-es felállásnak köszönhetően hiába lenne Atmos-os erősítő Atmos hangsávval , semmi változás nem lenne hangban az LX83-hoz képest ?

Pont ezért írtam, mert tudtam, hogy ez lenne a kérdésed. 

Az LX83 egy piszok jó erősítő.
Az LX85 és LX86 inkább mondjuk jó.
Az LX87 jobb, de még mindig az LX83 alatt marad.
Az LX88 és 98 megint piszok jó erősítők. 

Ez csak SZVSZ. 

Jobb az EQ, jobb a DSP, jó a DAC és sok minden.

Az LX89 erősítővel jobban fog szólni 5.1 felállásba is a film, de megvan benne a lehetőség ha veszel még két hangfalat - kész az atmos felállás is.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Arra gondoltam , hogy az LX83-mat cserélném mondjuk egy LX89-re amiben van Atmos.
Akkor ezek szerint az 5.1-es felállásnak köszönhetően hiába lenne Atmos-os erősítő Atmos hangsávval , semmi változás nem lenne hangban az LX83-hoz képest ?

Nem hiszem hogy akkora kaland lenne felrakni kér plusz sugárzót és akkor mehet az Atmos,még akkor is,ha nem tökéletes az elhelyezése.Az objektum alapú processzing azért jobb,mint aHD hang.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Ezt így nem lehet megválaszolni, pontosítani kell a dolgot.

Mondjuk 500 ezer forint kereten belül, vagy esetleg ha a pénz nem kérdés (gondolom számít azért), akkor egy Pio LX89 és LX83 tekintetében, esetleg egy Anthem MRX720 és MRX 710, vagy Arcam AVR850 és AVR 600, Denon X7200 és A1HDA vonatkozásában.
  Még így sem könnyű...

A második lehetőség a válaszra - mivel ugyanazt a TrueHD hangot kapják, ugyanúgy szólnak, hiszen nem lesz atmos csak TrueHD. Érdekes módon az első atmos-os erősítők még atmos hangot jeleztek ki 5.1 felállásban is.
Valóban az volt, vagy már akkor is átverés?

Én a mai napig nem vágom, hogy mitől lesz egy full objektumos atmos hangból sima TrueHD, amikor sima erősítővel játszom le.
Hogyan lehet teljesen objektum alapú, de az alapja pedig TrueHD és még "gyengébb" erősítővel lejátszva meg Dolby Digital.

Kis összeesküvés elméletem van erre a dologra. 

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Másik eset, hogy Atnos képes erősítőn hallgatsz Atmos filmet, azonban az 5.1 kialakítás miatt TrueHD-ben (Atmos filmek mellett minden esetben TrueHD hangfolyam is megtalálható), így tök ugyanaz a hangod lesz, mint TrueHD-s erősítővel.
Na, én erre gondoltam , hogy ha 5.1-es a felállás , akkor hiába van Atmos-os erősítő Atmos hanggal  semmi előnye ?

Csutka

Sziasztok !

Egy Dolby Atmos-os erősítő Dolby Atmos hangsávval jobban szól egy sima 5.1-es felállásban mint egy sima TrueHD-és erősitő ugyan azzal a filmmel ?

Valakinek tapasztalata róla ?

Ezt így nem lehet megválaszolni, pontosítani kell a dolgot.

Mondjuk 500 ezer forint kereten belül, vagy esetleg ha a pénz nem kérdés (gondolom számít azért), akkor egy Pio LX89 és LX83 tekintetében, esetleg egy Anthem MRX720 és MRX 710, vagy Arcam AVR850 és AVR 600, Denon X7200 és A1HDA vonatkozásában.
  Még így sem könnyű...

A második lehetőség a válaszra - mivel ugyanazt a TrueHD hangot kapják, ugyanúgy szólnak, hiszen nem lesz atmos csak TrueHD. Érdekes módon az első atmos-os erősítők még atmos hangot jeleztek ki 5.1 felállásban is.
Valóban az volt, vagy már akkor is átverés?

Én a mai napig nem vágom, hogy mitől lesz egy full objektumos atmos hangból sima TrueHD, amikor sima erősítővel játszom le.
Hogyan lehet teljesen objektum alapú, de az alapja pedig TrueHD és még "gyengébb" erősítővel lejátszva meg Dolby Digital.

Kis összeesküvés elméletem van erre a dologra. 

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Sziasztok !

Egy Dolby Atmos-os erősítő Dolby Atmos hangsávval jobban szól egy sima 5.1-es felállásban mint egy sima TrueHD-és erősitő ugyan azzal a filmmel ?

Vannak filmek, melyek  1080p BD DTS-HD MA után az UHD Blu-ray kiadáson remastered Atmos/TrueHD hangot kapnak, szinte biztosan jobban szólnak TrueHD 5.1 felállásban a régi MA hangsávnál. Másik eset, hogy Atnos képes erősítőn hallgatsz Atmos filmet, azonban az 5.1 kialakítás miatt TrueHD-ben (Atmos filmek mellett minden esetben TrueHD hangfolyam is megtalálható), így tök ugyanaz a hangod lesz, mint TrueHD-s erősítővel. Harmadik eset lehet egy eredetileg TrueHD film, ami Atmos upgrade-et kapott, ilyenkor esetleg hangminőségben eltérhet az új TrueHD a régitől. Utóbbira példa lehet a 4K ultra HD HDR Blu-ray-en közelgő Matrix trilógia remastered Dolby Atmos hangsávval, értelemszerűen régebbi erősítőn vagy Atmos kialakítás nélkül TrueHD hanggal. Továbbá konkrétan jó példa a Transformers, ahol az új TrueHD sáv nagyon elveri a régit. 

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Ezek után is Onkyo? Kerüld inkább.
Nyugodtan vehető, semmi bajuk az újaknak. Illetve ugyanannyi, mint bármelyik másiknak...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sziasztok !

Nálam határozottan érződött, hogy az atmos film 5.1es felállásban jobban szólt, mint ugyanaz a film egy korábbi kiadású nem atmos-os verziója.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok !

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Az Onkyoknak kétségtelen volt egy elég brutál HDMI panales szériahibája, ami rengeteg készüléket érintett.
A mostani modellek ebben már nem érintettek, pont annyi esélyük van a HDMI meghibásodásra, mint bármelyik más gyártó készülékeinek.

Sajnos megszoktam az ergonómiáját. Meg tetszik a kinézetük és a hangjuk is. Mondjuk több mint 7 éves. Nem tudom más márkákból hogy öregszenek a cuccok, mik a tipushibáik.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3285
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Ezek után is Onkyo? Kerüld inkább.

Az Onkyoknak kétségtelen volt egy elég brutál HDMI panales szériahibája, ami rengeteg készüléket érintett.
A mostani modellek ebben már nem érintettek, pont annyi esélyük van a HDMI meghibásodásra, mint bármelyik más gyártó készülékeinek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”