Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

vételen gondolkodtam, most azzal hogy megnézem az adatait egy 20 ezres lejátszónak nem tudom meg milyen hangja van meg képe, más adat meg mi lehet lényeges?
hát a hangra például jó információ lehet a mért jitter érték, ha találsz róla olyat
a képre igen jól lehet közelíteni a videoDAC adataiból (frekvencia/bitszám) persze önmagában ez még nem meghatározó.
Ezen kívül kifejezetten fontos információk a támogatott formátumok, a csatlakozók, ha van, akkor a deinterlacer, skálázó fajtája, tudása. Van-e beépített 6 csatornás dekóder és ha van milyen formátumokat támogat (DD, dts, PL...)
Ami meg még igen fontos információ, hogy mennyi garanciát vállalnak rá, mert ugye ha veszel egy Pio-t például, akkor 3 évig nem igen érhet meglepetés, ha viszont veszel egy 5 éves dvd lejátszót, akkor minden nap ajándék, amit még működni bír!

Amúgy szerintem ez még az a lejátszó, ami még az írott CD-ket sem viszi (az újraírhatót viszont igen). De lehet keverem egy másik Onkyo-val.
Szóval az az 5 eFt nem is feltétlenül ilreális ár!
gordon314.fw.hu

lomexx
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lomexx »

Ha építkezni akarsz, akkor egy alap erősítőt kaphatsz 50-ért, de se DVD, se hangfalak. Egy 5.0 hangfalszett mégegyszer ennyinél kezdődik. Ennyiből max az a Pana jön ki, amit lejjebb írtam.
Sajnos jelenleg nincs keret építekezésre, szóval marad a lenti Pana v vmi hasonló.
Köszönöm a segítséget!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nah, szerintetek ok? 
Onkyo DV-S525 dvd játékosról tud valaki valamit?
érdemes ilyen kategóriánál foglalkozni 5 éves jó állapotú lejátszóval? vagy ez is beadja a kulcsot kb ennyi idősen mint mások?

Nézd meg a műszaki adatait, meg egy mai 20 ezres lejátszónak, aztán gondolkozz el rajta, hogy mennyit ér neked. Én 5 ezret sem adnék érte.
Vagy nem venni akarsz?

vételen gondolkodtam, most azzal hogy megnézem az adatait egy 20 ezres lejátszónak nem tudom meg milyen hangja van meg képe, más adat meg mi lehet lényeges?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

nah, szerintetek ok? 
érdemes ilyen kategóriánál foglalkozni 5 éves jó állapotú lejátszóval? vagy ez is beadja a kulcsot kb ennyi idősen mint mások?

Nézd meg a műszaki adatait, meg egy mai 20 ezres lejátszónak, aztán gondolkozz el rajta, hogy mennyit ér neked. Én 5 ezret sem adnék érte.
Vagy nem venni akarsz?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

nah, szerintetek ok?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a válaszokat.Igazatok van, egy komlett hangrendszer 50.000-ből tényleg elég necces lenne, én úgy értettem, komlett 5.1-et TV nélkül.

A totál noname cuccoktól eddig sem voltam odáig, esetleg van olyan márka, amit nyugodt szívvel ajánlanátok és a legtöbb műszaki áruházban beszerezhető? Panasonic, Sony, JVC, stb..? Ahogy olvasgattam, ezekről itt, a fórumon belül is eltérőek a vélemények...

Ha építkezni akarsz, akkor egy alap erősítőt kaphatsz 50-ért, de se DVD, se hangfalak. Egy 5.0 hangfalszett mégegyszer ennyinél kezdődik. Ennyiből max az a Pana jön ki, amit lejjebb írtam.

lomexx

Köszönöm a válaszokat.
Igazatok van, egy komlett hangrendszer 50.000-ből tényleg elég necces lenne, én úgy értettem, komlett 5.1-et TV nélkül.

A totál noname cuccoktól eddig sem voltam odáig, esetleg van olyan márka, amit nyugodt szívvel ajánlanátok és a legtöbb műszaki áruházban beszerezhető? Panasonic, Sony, JVC, stb..? Ahogy olvasgattam, ezekről itt, a fórumon belül is eltérőek a vélemények...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lehet célszerűbb megnézni 50-ért milyen egybemozikat lehet kapni a müszaki áruházakban.
Ő pont az egybemozikra gondolt.

Olyat érdemes venni, amit nem akarsz 1 év múlva eldobni, mert elromlott valamilye, a garija lejárt, viszont márkaszerviz, alkatrész a térképen sincs hozzá. Szóvan kerüld a totál noname cuccokat. Meg olyat érdemes keresni, ami DivX-et is le tud játszani.
Az egyébként nagy butaság, hogy a drágább cuccok hangereje nagyobb. Nem a hangerő a lényeg, hanem a hangminőség, amit nem wattokban mérnek. Ha esetleg beraksz egy CD-lemezt, az ne úgy szóljon, mint a Sokol rádió. Ezeknél még a mini hifik is jobb hangúak lehetnek.
Itt egy normálisabb Panasonic, de ennél többet nem lehet ennyiből kihozni.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Hát 50 eFt-ból erős kompromisszumokat kell hozni! Sőt komplettet nem lehet venni, mert abban ugye a kép is benne van!

Ami biztos, hogy olyan dvd lejátszóból érdemes kiindulnod, amiben van 5.1 analóg kimenettel rendelkező dts DD dekóder. Ezzel el is megy a pénz fele minimum, aztán ehhez egy 5.1-es aktív számítógépes hangszóró szettet tudsz kötni.

Lehet célszerűbb megnézni 50-ért milyen egybemozikat lehet kapni a müszaki áruházakban.

A másik út, ha megelégedsz a sztereóval és használt készülékeket is beválalsz.
gordon314.fw.hu

lomexx

Sziasztok!

Nagyjából 45-50000 Ft-ért szeretnék komplett házimozirendszert venni.
Nem igazán vagyok otthon a témában, nem tudom, ebben az árkategóriában mi várható el, mi az, amit mindenképp tudnia kell vagy mire kell odafigyelni vásárláskor.(gondolom, a DTS alap.... )
Főleg filmezésre használnám, ritkábban zenét is hallgatnék rajta.
Egy kb 3,5x6,5m-es szobába kerülne.(bérház, szóval nincs szükség őrült nagy hangerőre..)
Aki tud, kérem segítsen!

Köszönöm

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ilyet néztem ki: Panasonic TH-42PA60 plazma TV.
A Plazma topicban sok hozzászólást találsz erről a kütyüről (is). Egyébként a PV nem sokkal drágább, viszont sokkal jobb.

korasz

Hozzászólás Szerző: korasz »

Üdv. mindenkinek !

Gyors segítséget és véleményt-ellenvéleményt kérnék. Ilyet néztem ki: Panasonic TH-42PA60 plazma TV.
Szerintetek OK vagy nem OK ? Nagyrészben műholdvevő menne rajta, kisebb részben DVD, itt is rajzfilm főleg.

Előre is köszönöm a válaszokat !

Üdv.
Korasz

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

hát ez a kis denon sem kerül sokkal többe (1306-62e. ft)az hogy más hangja van az biztos.

Különböző dolgokat nehéz összehasonlítani csupán árkategória alapján.
Mondjuk a még kapható legkisebb Sony magnódeck is 52 ropi, akkor ennek a hangja hol van a hasonló árú, más márkájú erősítőkhöz, DVD-khez képest? :smile19:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

a kis denon avr előrelépés a sztereóval szemben?    mozibanb a két csatornához képest az öt, tényleg az.  :kiraly:
ha bejött a csere, akkor 

Az Onkyo TX-8211 egy ma is kapható, legkisebb sztereó receiver, nem egy tuner nélküli százezres erősítő. A Surányinál 54 eFt, kb. ugyanannyi, mint a ma is kapható legkisebb Sony sztereó erősítő, csak még tuner is van benne.
Mindenképpen más hangja van, mint a Denonnak.

hát ez a kis denon sem kerül sokkal többe (1306-62e. ft)
az hogy más hangja van az biztos.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hello, köszi szépen a segítséget! Megvettük végül a Denont! Egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem nagyon jól szól Eddig egy Onkyo TX-8211 es sztereo erősítőm volt csak, szóval ez mindenképpen előrelépés volt. Mostmár csak egy jobb center és egy sub kell hozzá, és jöhetnek lincselni a szomszédok is :kiraly:Üdv
danny

Gratulálok a cuccoshoz, használd egészséggel!

Mielőtt nagyon bevásárolnál a hiányzó dobozokból, az lenne a legjobb, ha valakitől kölcsön tudnál kérni egyet (főleg a szubra gondolok), mert panellakásban nagyon zavaró is tud lenni a hangja (elhelyezéstől, a szoba berendezésétől meg egyéni ízléstől is függően), annyira dönghet, hogy az ember végül kiveszi a rendszerből. Feleslegesen meg kár lenne sokat költeni rá.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

a kis denon avr előrelépés a sztereóval szemben?    mozibanb a két csatornához képest az öt, tényleg az.  :kiraly:
ha bejött a csere, akkor 

Az Onkyo TX-8211 egy ma is kapható, legkisebb sztereó receiver, nem egy tuner nélküli százezres erősítő. A Surányinál 54 eFt, kb. ugyanannyi, mint a ma is kapható legkisebb Sony sztereó erősítő, csak még tuner is van benne.
Mindenképpen más hangja van, mint a Denonnak.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Eddig egy Onkyo TX-8211 es sztereo erősítőm volt csak, szóval ez mindenképpen előrelépés volt.

a kis denon avr előrelépés a sztereóval szemben? :kiraly:
mozibanb a két csatornához képest az öt, tényleg az.
ha bejött a csere, akkor

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

danny

Hozzászólás Szerző: danny »

A szoba kb 18 nm, átlagos, panel nappalija (szomszédok örülni fognak ).Hangfalam két front van eddig normálisabb: egy pár JBL TLX 2 es, hátsóknak egy pár régi ruszki S-30 as, elég nagyok Center még megfontolás és beszerzés alatt, ugyanígy a sub.
Leginkább mozizásra használnám, zenében pedig nagyon szeretem a klasszikust, illetve a gregorian hangzást, de méást is szívesen meghallgatok.
Hát kb ennyi, köszönöm szépen a segítségeteket

Szerintem akkor jó választás lehet a Denon, panelba nem kell túl nagy teljesítmény, mert döngeni fog a hang a falaktól. Mondjuk a legkisebb házimozi erősítőtől ne várj valami nagy audiofil hangzást, bár nem tudom, hogy eddig mihez voltál hozzászokva. A mini hifinél mindenképpen jobb lesz, de egy komolyabb sztereó rendszer szintjét nem fogja elérni.

Hello, köszi szépen a segítséget! Megvettük végül a Denont! Egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem nagyon jól szól Eddig egy Onkyo TX-8211 es sztereo erősítőm volt csak, szóval ez mindenképpen előrelépés volt. Mostmár csak egy jobb center és egy sub kell hozzá, és jöhetnek lincselni a szomszédok is :kiraly:
Üdv
danny

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A szoba kb 18 nm, átlagos, panel nappalija (szomszédok örülni fognak ).Hangfalam két front van eddig normálisabb: egy pár JBL TLX 2 es, hátsóknak egy pár régi ruszki S-30 as, elég nagyok Center még megfontolás és beszerzés alatt, ugyanígy a sub.
Leginkább mozizásra használnám, zenében pedig nagyon szeretem a klasszikust, illetve a gregorian hangzást, de méást is szívesen meghallgatok.

Szerintem akkor jó választás lehet a Denon, panelba nem kell túl nagy teljesítmény, mert döngeni fog a hang a falaktól. Mondjuk a legkisebb házimozi erősítőtől ne várj valami nagy audiofil hangzást, bár nem tudom, hogy eddig mihez voltál hozzászokva. A mini hifinél mindenképpen jobb lesz, de egy komolyabb sztereó rendszer szintjét nem fogja elérni.

danny

A szoba kb 18 nm, átlagos, panel nappalija (szomszédok örülni fognak ).
Hangfalam két front van eddig normálisabb: egy pár JBL TLX 2 es, hátsóknak egy pár régi ruszki S-30 as, elég nagyok Center még megfontolás és beszerzés alatt, ugyanígy a sub.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Ha jól rémlik, van itt köztünk 1306-os tulaj.Egyébként mihez veszed, tehát kb. milyen arányú lesz nálad a mozi és a zene, és milyen zenéket hallgatsz?

Valamint mekkora lesz a helység, ahol hallgatni fogod, és mekkora/milyen hangfalakat akarsz ráaggatni?
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ha jól rémlik, van itt köztünk 1306-os tulaj.
Egyébként mihez veszed, tehát kb. milyen arányú lesz nálad a mozi és a zene, és milyen zenéket hallgatsz?

danny

Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket. Kinéztünk egy Denon AVR-1306 os házimozierősítőt. Jó választás szerintetek? Van valakinek a készülékkel kapcsolatban pozitív vagy negatív tapasztalata? Előre is köszi

Vendég

Sony Ta-F120 20e lenne az ára

Egy haver ugyanilyet vett nemrég ugyanennyiért. Erősítő. Működik.

A Sony szterókról tudjad, hogy nem valami híresek (hangban), de azért megbízható gépek. Én egy TA-FE330R t vettem, anno 22 volt használtba, ha Sonys a haverod, ez is szóba jöhet neki

Ha "Audiofil" keressen egy NAD 3020 A-t (kb 25-30 ért megvehető használtan, néha olcsóbban is!)

JVC felejtős...

én nem tudtam NAD ot összevadászni:( 3db kellett volna

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

A Rotel CD játékosomhoz én is vagy NAD3020-ast vagy Rotel RA-820BX4-et vennék; nálam a Sony felejtős...
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”