Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
Barco Optix Cinemascope & Screen Research CUS-X4R-140-240-4W-B-E-Full Closure
Avagy merre tapogatóznék ha véletlen beütne a lottó ötös.
Örömmel vettem a hírt miszerint megérkezik a Barco kis hazánkba a DREMCINEMA jóvoltából. No meg a nagyszobában lecserélt vászon is felcsigázta az érdeklődésemet. Full automata motoros maszkolás, oldalt, alul, és felül igazi ínyencség a házimozi rajongónak. Technikai paraméterekkel senkit nem fogok untatni, nézzük mit lát, egy mozi fan, hisz ez a lényeg, nem a papírforma. Előrebocsátom szivárvány látó vagyok, sajnos zavar is, nem csak látom. No de ne szaladjak előre. Első körben a vászonról, rövid leszek: zseniális, egyszerűen fantasztikus. Egyrészt ad egy 3D-s hatást ahogy nyílik, olyan érzés mintha közelítene felénk. Némely Sci-fi-ben feltűnő űrhajó zsilip ajtaja mutat hasonlóképpen. Igazából ezt látni kell, nagyon meglepő élmény. A balomon üllő feleségem elégedett, mosolyra húzódó szája, tudatta velem. Nem lenne kifogása, ha otthon ilyen lenne elrejtve a falon. Anyagát, minőségét tekintve mondanom sem kell, h nincs kifogásolni való rajta. Ez mondjuk alap is már ebben a szegmensben. Térjünk a projira. 1 chipes DLP a lelkem, 2 lámpával. Természetesen 1 lámpa működött, a második lámpa bekapcsolását különböző beállítások segítségével lehet variálni. Erről többet a forgalmazó tudna mesélni. Engem a kép érdekelt jobbára, nem a technikai magyarázat, ami a bekapcsolást követően halk mormogásként jutott már csak el a fülemig. A Kaleidoscope Blu-ray borítós felülette kristálytiszta élességgel, és képpel ragyogott rám. A ragyogott szó szándékos, azt jelenti, van fényerő dögivel. Az ansi kontraszt picit más, mint amihez itthon vagyok szokva. Mivel a borítók igazi színkavalkád, így rögtön lejött a színek természetessége. Persze majd a jó öreg bőrszín mutatja meg a frankót. Elindítottuk a már - már megszokott filmanyagokat. A képtisztaság ami a DLP egyik fő erénye rögtön feltűnt, bár megvan benne az a kis mosottság is amitől úgymond "mozisnak " nevezzük a DLP képi világát. A kontraszt abszolút meggyőző. Szivárvány, tagadhatatlanul létezik, van. Mértéke még számomra is emészthető mértékű. Nem veri ki az ember szemét, mint némely olcsó modellnél. Kifejezetten keresnem kellett egy darabig mire ráleltem a technika ördögére. Aki erre nem érzékeny, vagy éppen hogy, annak nem fog gondot okozni. A bőrszín majdnem kimaradt, de nincs is igazán mit mondani, kifogástalan természetességgel mosolygott rám a vászonról a képi információ. A vászon viselkedése a képarányok változásával egy időben szájtáti élmény. A Kaleidoscope tökéletessen vezérli a maszkolást, a vászon meg engedelmes szolgaként hajtja végre az uralkodó parancsait.
Köszönet a DREAMCINEMA-nák a bemutatóért.
I' ll be back
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Kinek melyik jön be? Nekem az első, bár a második sem rossz. Nagyon várom már a filmet. Valamelyik nap beledemóztam a III részbe. Jó rég óta nem láttam. Hááát, megmosolyogtam, kár volt Lucas-nak nekiállni. Pár kardozós jelenet, céltalan, idétlen kard pörgetésből áll. Remélem ez az új rész, a régiek hangulatát fogja idézni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Egy aktív rendszert én is szívesen megfülelnék, mondjuk ezt:
http://www.av-online.hu/teszt/mozi-dns_1488
Ellennék vele szívesen én is , nem kéne gondolkozni egy darabig a fejlesztésen.....
"Az igazi barát szemből támad."
Néztem az adatlapját és a freki görbéjét. A reflexcsőnél elkezdve, illetve megfelelő belső csillapítóanyaggal érdemes volna tuningolni. Nem látszik, egyszerű, olcsó.
De ez itt OFF.
zsír új cucc, én bontottam ki, nem igen akarok hozzányúlni..nekem megfelelő amit produkál,de köszi az infót!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Csak azért említettem meg külön az aktív tulajdonságot, mert ez egy picit más világ. Egy olyan stúdiós rendszert is összerakhatnának Home Movie-ban és meglepődnének, hogy mennyire lehet külön végfok nélkül is mozizni.Egy aktív rendszert én is szívesen megfülelnék, mondjuk ezt:http://www.av-online.hu/teszt/mozi-dns_1488
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Igen ezert mondtam, h jobbara. Mert a név jobbára a stúdiók világából (ban) ismert.
Ismert ő azért otthoni körökben is, csak nem volt nálunk forgalmazója. Akit érdekelt, az behozta magának. M&K szubok pl. ismertek még ezen a fórumon is.
Csak azért említettem meg külön az aktív tulajdonságot, mert ez egy picit más világ. Egy olyan stúdiós rendszert is összerakhatnának Home Movie-ban és meglepődnének, hogy mennyire lehet külön végfok nélkül is mozizni.
A stúdiókban aktív társaikat használják.
Igen ezert mondtam, h jobbara. Mert a név jobbára a stúdiók világából (ban) ismert.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Kíváncsi vagyok ezekre a jobbára stúdió hangfalakra.
http://www.av-online.hu/hangfal/m-and-k ... teszt_1498
A stúdiókban aktív társaikat használják.
Vuki hörrr szőr!
Sajnos még nem tudtam csillagugrást végezni Gugesz planetáriumába, rakoncátlankodik a hiperhajtómű. Nagyon kíváncsi vagyok mit hozott össze a kozmikus űrtörmelékből. Remélem pacsiztál a rövid szőrűvel, bundások közt így szokás. Gugesz többek közt hallójárati doktorátussal rendelkezik, tőlem tudom, h bizonyos szeizmológiai erősségű robajok károsan hatnak valamiféle fülszőrzetre. Amik aztán pusztulásuk után soha többe nem támadnak fel. A tudás birtokában ő óvatosan bánik minden egyes szálával.
Ugyan mi még nem Vukkezeltünk, de ezek szerint az űrcsavargók terjesztik a rossz hírünket. Én is hallottam rólad, miszerint a bundás füled miatt kevésbé érzékeled a dB mennyiségének emelkedését. Így körbe raktad magad pár dobozkával, gondolom azért, h a szekvencia rezgés félreborzolja a hallásodat tompító bundát. Ezért a sima bőrűek fél órás beavatási szeánsz elteltével időt kérnek a szabad levegőn. Csak utána tudják folytatni a csillagközi tanulmányaikat a kissé egyedi vukivilágról. Ha megjavul a hajtómű, bejelölőm a csillagtérképen a te bázisod is lehetséges célpontként a felfedezésre váró ismeretlen világok közé.
Mancstap
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Gugu szaktárs egyébként talán a legnagyobb Revel fan, de még ő is elismeri, h nem egetverő az F12 basszus tudása. Persze ettől függetlenül kategóriájában zseniális doboz.
Itt meg is említik a basszust : http://www.whathifi.com/revel/concerta-package/review
Most hogy megemlítetted "Gugu szaktársat" pár napja jártam nála Vuktognitóban.
Egy barátomnak segítettem "szakérteni" Gugu egy eladó sorban lévő portékáját.
Érdekes volt a helyzet én nem tudtam hogy ki ő,ő pedig nem sejtette hogy én vagyok a Jeti kistestvére.
Jót beszélgettünk pár mozival kapcsolatos témáról,Karcsi barátom pedig közben vizslatta a gépezetet,amiért felkerestük a tulajt.
Mielőtt elindultunk lálálé, vagyis hazafelé beinvitált a kis Revel szentélyébe,ami igazán igényes és tetszetős remekművekkel volt "kibélelve".
Amikor beléptem a helyiségbe egyfajta "felturbózott" stúdiószoba köszöntött,(természetesen jó értelemben véve)mennyezetbe épített optikai szálak,akusztikai panelek sokasága,ízlésesen összeválogatott színvilág......és a Revel Revelovics Revelovok egy JBL center faltörőkossal kiegészítve.
Igen és egy aprócska kis mélynyomó,ami olyan pici volt hogy ha véletlenül nem botlok meg benne talán észrevétlen maradt volna számomra
Meg is említettem Gusztávnak,mit nem adnál plusz két méterért,ha ez a szoba annyival nagyobb lenne.
Egy kis zene hallgatás következett,nem titkoltam hogy fülemnek igen csak tetsző módon bazsevált a magas és a közép szekció.
Kellemes meglepetés volt a spontán bemutató és tetszett is, amit láttam,hallottam,Karcsi barátomnak szintúgy.
Végezetül egy kis Matu,ami nem kamu:
Megemlített téged is ha jól emlékszem azt mondta,hogy nem szereted a filmeket hangosan hallgatni
Helyesbítenék már emlékszem pontosan,határozottan azt állította hogy,amikor nálad néz/hallgat filmet,azután dobhártya és hallócsont műtéti beavatkozásra volna szüksége.
Tényleg mi abban a jó ha az ember olyan elvetemült gerővel nyomja az ívet,én ezt sosem fogom megérteni. ez jobban illik ezen állításomhoz
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Valoban nem egy melybajnok,
Néztem az adatlapját és a freki görbéjét. A reflexcsőnél elkezdve, illetve megfelelő belső csillapítóanyaggal érdemes volna tuningolni. Nem látszik, egyszerű, olcsó.
De ez itt OFF.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Valoban nem egy melybajnok, de nekem bosegesen megfelelo es az eddigi felhozatalbol ami nekem volt, toronymagasan o a befuto, persze biztosan lehetne jobb is de arban az mar nekem tul sok lenne.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Csabiéknál én is megfülelem remélem a héten. Meglátjuk az én beszámolóm milyen lesz. Kíváncsi vagyok ezekre a jobbára stúdió hangfalakra.
http://www.av-online.hu/hangfal/m-and-k ... teszt_1498
Bocs, de ez tényleg csak saját agymenés lehet, mert nem szoktak a mélyek elé felüláteresztő szűrőt tenni. Ha egy doboznak nincs mélye ott a probléma a hangszórónál, doboztervezésnél, vagy a kettő összességénél keresendő.
Azt azért tudták a Videotonok, mert volt egy kis felsőbasszus kiemelésük. Ha ilyenre vágyik valaki, akkor zárt dobozt javasolnék. A lányom szobájában van egy pár Preludium, annak a hangját sok mai csoda megirigyelné.
Nem tudom mit tesznek, és mit nem. Az biztos, h nem lehetett megkergetni az F12-t, úgy, h hátsó refis, és a falra volt téve. Kemény pattogós kopogós mélye volt. Gugu szaktárs egyébként talán a legnagyobb Revel fan, de még ő is elismeri, h nem egetverő az F12 basszus tudása. Persze ettől függetlenül kategóriájában zseniális doboz.
Itt meg is említik a basszust : http://www.whathifi.com/revel/concerta-package/review
Bocs, de ez tényleg csak saját agymenés lehet, mert nem szoktak a mélyek elé felüláteresztő szűrőt tenni. Ha egy doboznak nincs mélye ott a probléma a hangszórónál, doboztervezésnél, vagy a kettő összességénél keresendő.
Azt azért tudták a Videotonok, mert volt egy kis felsőbasszus kiemelésük. Ha ilyenre vágyik valaki, akkor zárt dobozt javasolnék. A lányom szobájában van egy pár Preludium, annak a hangját sok mai csoda megirigyelné.
nincs baj velük ,hidd el, egyszerűen Tony máshoz szokott,ennyi! Én egyáltalán nem keveslem az f12 mélyeit..ezért vagyunk különbözőek! Amúgy meg ott az utlra ha nagyon muszáj!
amúgy Fater pár képet ,leírást nem dobsz fel a jelenlegi rendszeredről? Megérdemelné, meg sokan kíváncsiak is sztem!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Ezeknek a dobozoknak (megint csak én agymenésem) úgy készítik el a hangváltóját, h egyszerűen nem engedi rá ezeket a mélyeket. A komolyabb zenéknél nincs is erre szűkség, sőt igazából sztem ezzel óvják, h véletlen se sokkaljon be egy nagybőgő vagy egyéb.
Amit tudott egy kissé loudness-es Videoton, azt nem tudják a mai komolyabb dobozok.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Micsoda vihart kavart a fülelésem. Alapjában Bubu jól látja, nagyrészt kiváló rendszer. A könnyűzene megint csak az én agymenésem. Mondjuk engem mindig meglep ez a fajta hiányosság az akár komoly dobozoknál is. Fish-nek van igaza, nem erre készítették őket, ezt én is így gondolom. Az, h mekkora mély van benne, kicsit sem hat már meg. A Revel F12-ben is 20-ok vannak, de igazán mélyeket kicsalni belőle lehetetlen. Próbáltam, még anno az UMC1-el, tökig feltolt bass-al sem történt igazán semmi. Ezeknek a dobozoknak (megint csak én agymenésem) úgy készítik el a hangváltóját, h egyszerűen nem engedi rá ezeket a mélyeket. A komolyabb zenéknél nincs is erre szűkség, sőt igazából sztem ezzel óvják, h véletlen se sokkaljon be egy nagybőgő vagy egyéb. Az egyik műfaj a kemény feszes mélyeket igényli, a másik meg a terjengős, lüktető pince mélyeket. Amit tudott egy kissé loudness-es Videoton, azt nem tudják a mai komolyabb dobozok. Ettől függetlenül a Klipsch nem csak mély hiányos volt, önmaga ez a műfaj nem állt jól neki ebben a felállásban. Sem a magasnak, sem a középnek. Visszatérve, mostanság amúgy sem a komolyabb mélyek felé folyik a fejlesztés gyártás. Az új dobozok Slim fitt-ek, ezt enteriőrrel magyarázzák. Ma már a 16-os mély nagynak számít, de nem ritka már a 13-as hangszóró készlet. Valószínűleg úgy vannak vele, vegyen mindenki subot ha ilyenféle műfaji igényei vannak.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Szerintem egyértelmű hogy az Onkyo nagyon nem illik a Klipsch-hez.
Itthon mivel demózzák egyébként, vagy mit ajánl hozzá a forgalmazó vagy maga a gyártó?
azért az rf7 nem a "világ teteje".sőt a saját házának sem!
ha ezekről beszélgetnénk akkor még igazat is adnék,Az rf7 nem rossz hangfal az biztos és sok embernek elérhetetlen de nem is a csúcs!
http://www.klipsch.com/palladium-p-39f- ... ter-system
Ráadásul a Lexicon végfok jóval magasabb kategória ,mint az RF7 és ebben a rendszerben teljesen felesleges is.
-
Vendég
ha naturális akkor ,a klipsch aminek nem fekszik a bum-bum zene, ettől még lehet jó hangfal, sőt ,a revelekben is 20cm -es mélyek vannak ,még sem dől össze a ház tőlük.. ez van nem erre készültek.. a revelnek is inkább a jazz fekszik jobban mint a hipp-hopp.. én nem keseredek el emiatt!
Ez az én véleményem az Onkyo prociról. Többet is kipróbáltam. Nekem nagyon tetszenek hangzásra. Az SACD különösen jól szól DSD módban.
Ismerem a régi dögös Onkyo hangzást is - prociban is -, de már az 5507-es teljesen más.
Én meg meg sem próbálom hipi hopi zenékkel megküldeni a sajátomat. A "Klipsch-nagyúr" is csak annyit mondott a System Audio Ranger hangfalra, hogy ő a húsos mélyeket szereti és nem az igazi.
A Klispch említett modelljei én úgy gondolom minőségben túlnőnek azon,hogy egy 5507-es Onkyot párosítsunk hozzá.Tudom,hogy ez nehezen emészthető azoknak akik kedvelik az Onkyo-kat,de így van ez biztos.
azért az rf7 nem a "világ teteje".sőt a saját házának sem!
ha ezekről beszélgetnénk akkor még igazat is adnék,Az rf7 nem rossz hangfal az biztos és sok embernek elérhetetlen de nem is a csúcs!
http://www.klipsch.com/palladium-p-39f- ... ter-system
Ezek az Onkyo processzorok nem a régi dögös Onkyo hangzást képviselik.
Teljesen naturálisak és igen jó a hangjuk - én így tapasztaltam.
ha naturális akkor ,a klipsch aminek nem fekszik a bum-bum zene, ettől még lehet jó hangfal, sőt ,a revelekben is 20cm -es mélyek vannak ,még sem dől össze a ház tőlük.. ez van nem erre készültek.. a revelnek is inkább a jazz fekszik jobban mint a hipp-hopp.. én nem keseredek el emiatt!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Ezek az Onkyo processzorok nem a régi dögös Onkyo hangzást képviselik.
Teljesen naturálisak és igen jó a hangjuk - én így tapasztaltam.
Én is azt tapasztaltam az 5508-al,hogy a mozihangzása nagyon jó,nagyon teres és részletgazdag,de a nagyobb hangerőn való felkeményedés nem tűnt el teljesen a karakteréből.
Egy Lexicon végfok sem tartja kordában,mivel hiába van mögötte egy stabil erő, a sajátos Onkyo arrogancia nem fog eltűnni az előadásból,erre mondtam hogy még egy lapát a tűzre ha Klipsch-ek fogják megszólalltani azt a hangot amit "ő" állít elő.
A Klispch említett modelljei én úgy gondolom minőségben túlnőnek azon,hogy egy 5507-es Onkyot párosítsunk hozzá.Tudom,hogy ez nehezen emészthető azoknak akik kedvelik az Onkyo-kat,de így van ez biztos.
Az általad nemrég hírdetett Denon proci/Lexicon végfok duót inkább tudnám elképzelni az RF Klipsch-ekhez és akkor kérdőre lehetne vonni a Klispch milyenségét produkcióját,ha azokkal is harsogna.
Vagy a TagMclaren párost
Az a Denon (pedig nem is a legújabb) magasan jobb lehet ,mint a "régi társ" bármelyik processzora...