Pontosan, sorba van kötve így 4 Ohm eredő 1 db sub. A 8 Ohm is megoldás lehet, csak térben picit messzebb vannak egymástól, így nem akarom keresztül-kasul kabelezni őket.Avglas írta: ↑2021.08.07., szomb. 07:26Akkor most hogy van bekötve? A dual 2 ohm-bol 4 ohm lesz? Vagy egy sztereo erősítő erősitő hajt 1 db subot? (2×2ohm)
Lentebb azt irtad, hogy a 4 subhoz 4 csatornát szeretnèl - ebből az következik - számomra - hogy csatornánként 4 ohm lesz.
A sub 1600w-ot kezel max, ha hihetünk a specnek.
Ehhez jó lehet Dynacord L3600 - ez 1700w/4 ohm/ch,
Vagy Lab Gruppen pdx 3000 - 1500w/4ohm/ch (nekem van ilyen, elégedett vagyok vele)
Crown xti6002 - 2100 w -
Yamaha px10 - ez mondjuk "csak" 1200w
Dsp nélkül pl. the t.amp proline 3000. 1500w/4ohm.
DE vehetsz még két db crown 2502-t a meglévő mellé és maradhatnak hídba kötve.
Valami olyan kellene, ami közelítőleg tudja is a specifikàcióban szereplő adatokat, mert az alacsony sub érzékenység miatt kellenek a wattok...
Ársávot nem írtál, ha lehet feljebb menni árban vannak még bika erősítők (pl lab gruppen fp10000q 4x2100w 4ohm) a piacon.
A Dynacord l3600fd tetszik nekem is, a Lab Gruppen PDX 3000 viszont egy átcsomagolt Behringer NX3000D-nek (Mióta a Music Tribe megvásárolta a LaB Gruppen-t) tűnik, csak drágább… :-( a PC sw pont ugyanaz mindkettőhöz… emiatt kicsit ódzkodom tőle, illetve ugyanúgy kell neki FAN mod is… hangos.
4 erősítőt nem akarok, így is tele van a rack már… illetve az az AVSforum-os “mondás”, hogy az XLS-ek 40Hz-től lefelé már kezdenek vágni, 20Hz alatt pedig nincs átvételük, még bypass módban is… ezért gondoltam kipróbálni valami mást, ott azt tanácsolták, hogy sokkal jobban járok egy old-school szerű AB-vel, pl XLi 3500, az 10Hz-től már lineáris átvitellel rendelkezik, alatta úgyis DC protectbe megy, de más nincs benne. Mert ezek a belépő D osztályú cuccok teljesítmény adatai mind csak burst power spec-ek, 20…50ms-ig tudja csak leadni, utána erősen beesik (talán épp az XLS a kivétel, az nagyjából tudja RMS-ben is a spec-t). 10Hz végülis nem lényeg, csak ne a végfok legyen a gyenge pont…