Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

Éjjel:

(bocs, lusta voltam az állványt előhalászni)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Nappal ilyen:

tsc
Beköltözött
Beköltözött

tsc: megvárom a tapasztalatod, meg majd nézegetem, aztán max eladom kameleont, ha úgy alakul
Na ma megvettem. Mondjuk nekem elegendő lett a ROC4505 is, tehát a 4 in 1, ami 100% ugyanaz mint a 8 in 1, csak 4 eszközt lehet választani.

A billentyűzete tényleg olyan mint a Motorola V3-é, kis megszokást igényel, de meglepően használható. A gombok közt a vékony rész az kiálló gumi v. műanyag, ami azért jó, mert ki lehet tapogatni a gombokat odanézés nélkül is. A háttérvilágítás kék, éjszaka is minden kivehető.
A táv maga könnyű, és vékony, két db AAA elemmel megy (remélem sokáig).

A TV-t és a DVD-t szinte egyből be tudtam állítani a kódlistából, a projektort meg a Soundbridge-t és a Heed erősítőt megtanítottam neki. Okos dolog, hogy tanításkor a Thomson "fenekébe" kell célozni az eredeti távval, nem szembe kell őket fordítani, így sokkal könnyebb a dolog.
Magyar kéziköny van.
A négy eszköz kevésnek tűnhet valakinek, de nekem bőven elég, és össze is lehet vonni készülékeket, ha úgy vesszük. Az "AMP" nálam hangerő gombok szempontjából az erősítő, a többi gomb ilyenkor a Soundbridge. DVD-hez meg a tv funkcióinak jó részét már magától feltette gombokra, de még én is rendeltem hozzá.
A sebessége néha kicsit lassabb mint az eredeti távoké, esetleg lassabban ismétel, de nem jellemzően. Szerintem használható darab, a 4 in 1 verzió 11990 volt, de a MM-nál biztos van olcsóbb hely is.

Még teszek majd fel képet is, sötétben biztos nagyon szép lesz.

A Kaméleont szerintem kár erre lecserélni, bár nem ismerem... De ez is jó gép, nekem megteszi.

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Nekem is ilyen van!     
Tök jó . . . már 1,5 éve elemet sem kellett benne cserélni! 

Ha beprogramozol egy készüléket /pl. video/ akkor tényleg minden funcióját tudod távirányítani, vagy csak az alapfunciókat, és külön meg kell tanítani az extrákra?

Az attól függ!
Volt amelyik eszköznek nem tudta kapásból minden funkcióját, és több kódot is ki kellett próbálni, aztán programozni is.

TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Parduc »

Nekem is ilyen van!     

Ha beprogramozol egy készüléket /pl. video/ akkor tényleg minden funcióját tudod távirányítani, vagy csak az alapfunciókat, és külön meg kell tanítani az extrákra?
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

tsc: megvárom a tapasztalatod, meg majd nézegetem, aztán max eladom kameleont, ha úgy alakul

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

. . . Viszont nekem a borítás alatt bement némi por.

Igen! Az nekem is!
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

tsc
Beköltözött
Beköltözött

másik egy thomson távirányító volt, sajnos típusát nem jegyeztem meg, és neten nem találtam meg, mint thomson univerzális távirányító. design-ra olyan mint a motorola V3 billentyűzete, ez nekem nagyon tetszik. majdnem meg is vettem 1 dolog riasztott el, hogy ezer gyártó fel volt sorolva a hátán, de Denonról szó se volt ezt a két képet találtam róla, hátha valaki felismeri. szóval, erről a távirányítóról is érdekelne mindenféle info, főleg hogy denonnal vajon hogy áll, meg hol lehet beszerezni? (tudom, ott ahol láttam

Tudom, hogy végül vettél kaméleont, de azért leírom amit tudok a Thomsonról.

A tipusa: Thomson ROC 4505 és 8505 (az utóbbi az 8 in 1, az előbbi az 4 in 1)

Az ftp.thomson.com.pl-ről leszedtem a _magyar_ használati útmutatóját a 8505-ösnek.

Tudja a Denon cuccokat is, a kódlista alapján, de egyébként is 150 kódot meg is tud tanulni.

A média marktban 18e ft a 8505-ös, ma nagyon nézegettem, lehet, hogy veszek egy ilyet.

F41
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: F41 »

Jó neked!Az enyémben az elem 3 hónap alatt kimúlt, de sebaj!Csini táv!
Viszont nekem a borítás alatt bement némi por.

Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ne írjatok már semmit, ebayen nyertem egy kameleon licitet
dobnál róla egy linket, én is szeretnék beruházni egybe.

http://www.oneforallkameleon.com

ebayen rákeresel hogy kameleon, van nagyon sok találat

Nekem is ilyen van!

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: martona »

Ha külföldön veszed a kameleont kijön 60euro környékén. A netről le lehet tölteni a magyar használati utasítását.( www.digitalsat.hu )Egy éve használom,nincs vele semmi gond.Vannak érdekességei,de meg lehet szokni.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

http://www.oneforallkameleon.com

ebayen rákeresel hogy kameleon, van nagyon sok találat

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Parduc »

Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

házimozi:

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

eddig nem akartam univerzális távirányítót, de végül nekem is túl sok lett az asztalon, és ma nézegettem párat egy osztrák MM-ban.

alapvetően 2 távirányító volt ami tetszett, ezekről szeretnék többet meg tudni, várok mindenféle tapasztalatot.

az egyik a Kameleon család volt, abból a 6os (2. generációs), amin gondolkozok 60 euro körüli ára se vészes, kinézetre nagyon tetszik.
kérdés, hogy használni milyen?

másik egy thomson távirányító volt, sajnos típusát nem jegyeztem meg, és neten nem találtam meg, mint thomson univerzális távirányító. design-ra olyan mint a motorola V3 billentyűzete, ez nekem nagyon tetszik. majdnem meg is vettem 1 dolog riasztott el, hogy ezer gyártó fel volt sorolva a hátán, de Denonról szó se volt
ezt a két képet találtam róla, hátha valaki felismeri. szóval, erről a távirányítóról is érdekelne mindenféle info, főleg hogy denonnal vajon hogy áll, meg hol lehet beszerezni? (tudom, ott ahol láttam )

házimozi:

arnyeklovas
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: arnyeklovas »

Már hogy érted, hogy gyors vagy lassú? Megnyomom az egyik gombot és majd valamikor reagál a célkészülék? Mert a Sunwave(3820) a másodperc tört része alatt intézi el a dolgait. Nem mehetsz ki közben a hűtőhöz egy sörért. Viszont tényleg nagy kézbe való és lehetne kicsit kényelmesebb a fogása. De ez is szokható. Kinek mi a fontosabb. Ebben az árkategóriában szvsz tökéletes még nem született.

Azóta változott a véleményed a Sunwave SRC 3820-ról? Ja, és miben különbözik a 3810-estől?
- hangerőt jól lehet vele állítani
- lehet a tévézés/DVD-zés BE mellett KI-t is? tehát kikapcsolok mindent egy gombnyomással
- jól olvasható-e az LCD
- nem szokott-e lefagyni

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Továbbra is nagyon jó kütyünek tartom, tudom ajánlani. Könnyen tanítható, eddig minden kóddal elbánt. Kicsit nagydarab, de legalább szép nagy "gombjai" vannak. Már nem emléxem, hol, de 10e körül vettem egy Netes áruházból. Ha fontos, utánanézek, melyikből.
Köszi nemfontos utánanézned, már megrendeltem a lentebb közölt áron. A reakcióidővel nincs probléma? A fórumon páran panaszkodtak egy-két készülékre. (De persze azok Logitech márkájúak voltak )

Azonnal reagál minden utasításra. Ahhoz képest, amiket a Logitech cuccokról írtak itt néhányan, gyakorlatilag hibátlan készülék.

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Gab »

Továbbra is nagyon jó kütyünek tartom, tudom ajánlani. Könnyen tanítható, eddig minden kóddal elbánt. Kicsit nagydarab, de legalább szép nagy "gombjai" vannak. Már nem emléxem, hol, de 10e körül vettem egy Netes áruházból. Ha fontos, utánanézek, melyikből.
Köszi nemfontos utánanézned, már megrendeltem a lentebb közölt áron. A reakcióidővel nincs probléma? A fórumon páran panaszkodtak egy-két készülékre. (De persze azok Logitech márkájúak voltak )

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Milyen a hosszabb távú tapasztalatod a készülékkel? Én is szimpatikusabbnak találom a Sunwave típusokat. A 3820-ason is gondolkodtam, de csábító a széles érintőképernyő.A Digitál Áruház 13200 Ft-os ajánlatát láttam legkedvezőbbnek. Te hol vetted és mennyiért?

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Gab »

Tegnap kaptam ajándékba magamtól egy Sunwave SRC-3000b vezénylőt. 
A mellékelt angol leírás erősen hiányos, de a cucc klassz darab. Kicsit nagy, súlyos kütyü, de legalább kellően nagyok a "gombok". A gyárilag besütött kódokkal nem mentem semmire, egyik cuccomat sem ismerte fel, de a meglévő távirányítókat hamar kitanulta (az első bénázásokat nem számítva összesen kb. 30 percet tököltem vele a konfigurálással együtt). Azóta tökéletesen működik.

Minden készüléknek külön oldal(aka)t lehet készíteni rengeteg gombot felpakolva, sőt az is megoldható, amire vágytam, hogy a rendszer legfontosabb parancsai (erősítő hangereje/bemenetválasztás, CD-DVD Play/Stop/FF/RW/nyelvválasztás gombjai, TV-n csatornaváltás) egy oldalra rakhatóak, a ritkábban használtak pedig aloldalakon érhetőek el. Végre nem kell 3-4 bizb*sszal a kezemben bohóckodnom.

A kijelző mozdításra feléled, a háttérvilágítás alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Sajnos csak előre elkészített, kicsit szűkös mennyiségű gombfelíratokból, ikonokból lehet választani, újat nem lehet létrehozni.

Összességében nekem bejön, tudom ajánlani.

Milyen a hosszabb távú tapasztalatod a készülékkel? Én is szimpatikusabbnak találom a Sunwave típusokat. A 3820-ason is gondolkodtam, de csábító a széles érintőképernyő.
A Digitál Áruház 13200 Ft-os ajánlatát láttam legkedvezőbbnek. Te hol vetted és mennyiért?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megbántam, hogy megvettem a gagyi 525-öst.
Sajnálatos, hogy neked nem jött be. Akkor te leszel a kivétel aki erősíti a szabályt.

Én a másik. Nekem sem jött be.. De az új tulajnak annál inkább.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

igen, pontosan ez a koncepció!

azonban ennek természetesen a 9 fölötti programhelyeknél van jelentősége, hiszen a 10 alattiak sorszámát még könnyen megjegyzi az ember - és egyébként is egyetlen gombnyomással elérhetőek

kétszámjegyű csatornák eléréséhez viszont már makró funkció kellene, ami a Logitechből hiányzik

KSam

Hozzászólás Szerző: KSam »

Nálam ez a DVD nézés szerencsére úgy működik, hogy nem akarja a tévét az AV-ra még plusszban átnyomni a táv hanem csak a tévét bekapcsolja és a DVD-t ami a scarton keresztül kapcsolja a tévét az AV-ra és nincs kavarodás. Ha jól értem te is valami hasonlót szeretnél. 
Azt meg nem egészen értem, hogy milyen kedvenc csatornát tennél ki az LCD-re DVD nézés közben például? Amire nincs lehetőség...

rég jártam erre, efölött pedig valahogy átsiklottam...

hogyan oldottad meg, h nem akar AV-ra kapcsolni DVD nézés közben? nálam ez nem opcionális, mindenképpen DVD-hez tartozó AV bemenetet akar kiválasztani
végül azzal kerültem meg, h a nem használt "*" billentyűre fölprogramoztam az AV bemenetek közti váltást, így ha mellékapcsol, egy-két * lenyomással helyesre lehet tenni

az LCD-re pakolt TV csatorna pedig természetesen csak a "TV nézés" tevékenység közben lenne érdekes
egyéb híján most csak a "teletext" van kirakva az LCD-re, pedig milyen jó lenne pár gyakoribb csatornát kitenni!
akkor elég lenne a "BBC Prime" melletti gombot megnyomni, nem a "2"-t, "5"-öt, aztán meg a le/föl lépkedést, mire megtalálom, hol is van - mert persze nem a 25-ön, rosszul emlékeztem...

mivel teljesen programozható eszköz, ennek semmi technikai akadálya nincsen - csak a fejlesztők, akik vmiért nem tartják fontosnak a makrózást

Kedves Degeczi!

Activities

TV Nézés: "Customize" →"Change the behavior buttons"

Itt nekem a "Change or add buttons for this Activity: TV Nézés." jelenik meg.

Lemegyek a lap aljára.
A Custom button label oszlopban található első üres sorába beírom, hogy RTL Klub, a másodikba, hogy TV2 stb....

A Custum button label oszlop mellett található oszlopban (TV chanel tuner) a legördülő menüből kiválasztom annak a nyomógombnak a számát amelyikre azt a csatornát programoztam (pl RTL KLub→"5") és így tovább minden csatornánál.

Lemész a lap aljára és megnyomod a "DONE" gombot (mented a beállításokat)

Aztán "Update my remote"

Ezután, ha megnyomod a "TV nézés" Activities-t az LCD kijelzőn meg fog jelenni az "RTL KLUB" "TV2" stb... csatorna nevek és a mellettük levő gombbal tudod kapcsolni őket.

Ugyanezt elvégezve nekem a "Rádió hallgatás" activities gomb megnyomása után szépen a "Danubius, Sláger"stb.. csatornanevek jelennek meg a kijelzőn.

Jól értettem, hogy ezt szeretnéd elérni?

Üdv: KSam

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

Nálam ez a DVD nézés szerencsére úgy működik, hogy nem akarja a tévét az AV-ra még plusszban átnyomni a táv hanem csak a tévét bekapcsolja és a DVD-t ami a scarton keresztül kapcsolja a tévét az AV-ra és nincs kavarodás. Ha jól értem te is valami hasonlót szeretnél. 
Azt meg nem egészen értem, hogy milyen kedvenc csatornát tennél ki az LCD-re DVD nézés közben például? Amire nincs lehetőség...

rég jártam erre, efölött pedig valahogy átsiklottam...

hogyan oldottad meg, h nem akar AV-ra kapcsolni DVD nézés közben? nálam ez nem opcionális, mindenképpen DVD-hez tartozó AV bemenetet akar kiválasztani
végül azzal kerültem meg, h a nem használt "*" billentyűre fölprogramoztam az AV bemenetek közti váltást, így ha mellékapcsol, egy-két * lenyomással helyesre lehet tenni

az LCD-re pakolt TV csatorna pedig természetesen csak a "TV nézés" tevékenység közben lenne érdekes
egyéb híján most csak a "teletext" van kirakva az LCD-re, pedig milyen jó lenne pár gyakoribb csatornát kitenni!
akkor elég lenne a "BBC Prime" melletti gombot megnyomni, nem a "2"-t, "5"-öt, aztán meg a le/föl lépkedést, mire megtalálom, hol is van - mert persze nem a 25-ön, rosszul emlékeztem...

mivel teljesen programozható eszköz, ennek semmi technikai akadálya nincsen - csak a fejlesztők, akik vmiért nem tartják fontosnak a makrózást

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!
Remélem itt több segítséget kapok, mint a Thomson supporttól...

Én "még" nem vennék univerzális tanítható távot, mert van egy, de nem tudom direktbe tanítani
Valakinek megy és hogyan, mert egy régi CD-ét szeretnék kezelni?
tipusa Thomson RCT 615 TCLM1

A segítségért előre is köszönet.
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”