Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
...és hátulról.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
2. Kicsomizva előlről...
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Belekezdtem én is, bár egyelőre nem nevezném HTPC-nek mivel zenehallgatásra, sorozatok rögzítésére/lejátszására és játékra fogom használni. A belseje is ideiglenes megoldás lesz, mivel a régi gépem alkatrészeinek nagyrésze kerül bele. A másik gépet inkább netezésre és egyéb mindennapos tevékenységekre használom, ezért energiatakarékosabbra terveztem.
Azt már összeraktam (így sikerült visszajönnöm ), de a HTPC még építés alatt áll. Rakok fel pár képet.....
1. Megjött a ház.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem is volt ilyen. Nem tudom milyen lejátszó progit használsz, de a lényeg, hogy pl mpc-ben van az options-n belül egy playback fül. Azon belül a direct show audio résznél nálam át kellett állítani a default direct sound device-t -> default waveout device-ra és megjavult. Ilyen opció azt hiszem van bsplayer meg hasonlókban is de hogy hol nem tudom.
Ha nem ez volt akkor passz. Én több évet szenvedtem vele mire ez kiderült
Ez bejött!
Bár fingom nincs mikor állíthattam át, meg, hogy mé' nem mindegy, hogy wave out vagy direct sound out.
Mindegy, köszi
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Mindenesetre inkább sokat olvasok...
Ha 2005. januárjánál tartasz akkor lesz még mit.
Időm van;mire átrágom magam napjainkig akkorra lesz kb. aktuális a dolog.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Mindenesetre inkább sokat olvasok...
Ha 2005. januárjánál tartasz akkor lesz még mit.
Htpc (Home Theatre PC)
hatodrészt TV-hez felsleges
Sőt, kifejezetten rossz választás. A HTPC plazmához, LCD-hez vagy projektorhoz való.
De miért? Egy 100 Hz-es tévén rossz minőséget ad? vagy csak az előnye nem jön ki?
Az alapkérdés a csatlakoztatás. A skálázott progresszív jel egyedül a VGA és DVI kimeneteken jelenik meg. A hagyományos 100Hz-es TV-ken nincs ilyen csatlakozó (nagy ritkán van, az külön téma), így kénytelen vagy az interlace, kisfelbontású, analóg kimenetet használni. Ráadásul a VGA kártyák PAL/NTSC kimenetei (amit a CRT TV-k általában megesznek) gyakran elég rossz minőségűek.
Összefoglalva a HTPC előnyeiből csak a formátumszabadság és konfigurálhatóság (felirat, sebesség, stb.) használható ki, egyéb előny nem. Sőt, egy átlag DVD-hez képest sokkal rosszabb eredményt is ad (DVD film esetén).
Köszönöm a gyors választ,amire én és rájöhettem volna,ha végiggondolom logikusan a dolgot.
Mindenesetre inkább sokat olvasok,hogy kevesebbet kelljen kérdeznem,-legalábbis hasonlóan alapszintű dolgokat.
Htpc (Home Theatre PC)
azt nem tudja véletlenül valaki, hogy a kép jobb felső sarkából hogy tudnál eltüntetni az fps értéket? arra már rájöttem hogy csak video mixing renderer használatánál jelenik meg, overlaynél nem. ffdshow defaulton van, szal nem tudom mi rakja oda. zoom playernél és bsplayernél is van. OS: vista
Ha ATI kártyád van, kapcsold ki az osd-t az ati tray toolsban.
Tools&Options->OnScreen display
ezaz
Htpc (Home Theatre PC)
azt nem tudja véletlenül valaki, hogy a kép jobb felső sarkából hogy tudnál eltüntetni az fps értéket? arra már rájöttem hogy csak video mixing renderer használatánál jelenik meg, overlaynél nem. ffdshow defaulton van, szal nem tudom mi rakja oda. zoom playernél és bsplayernél is van. OS: vista
Ha ATI kártyád van, kapcsold ki az osd-t az ati tray toolsban.
Tools&Options->OnScreen display
| PC |
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sőt, kifejezetten rossz választás. A HTPC plazmához, LCD-hez vagy projektorhoz való.
De miért? Egy 100 Hz-es tévén rossz minőséget ad? vagy csak az előnye nem jön ki?
Az alapkérdés a csatlakoztatás. A skálázott progresszív jel egyedül a VGA és DVI kimeneteken jelenik meg. A hagyományos 100Hz-es TV-ken nincs ilyen csatlakozó (nagy ritkán van, az külön téma), így kénytelen vagy az interlace, kisfelbontású, analóg kimenetet használni. Ráadásul a VGA kártyák PAL/NTSC kimenetei (amit a CRT TV-k általában megesznek) gyakran elég rossz minőségűek.
Összefoglalva a HTPC előnyeiből csak a formátumszabadság és konfigurálhatóság (felirat, sebesség, stb.) használható ki, egyéb előny nem. Sőt, egy átlag DVD-hez képest sokkal rosszabb eredményt is ad (DVD film esetén).
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Hát kapcsold ki a Fraps-t.
azom nincs is
Htpc (Home Theatre PC)
Hát kapcsold ki a Fraps-t.
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Szia
Tudnál mutatni néhány képet (linket), ahol látszik ez a nagykülönbség. Azért kérdezem mert számomra eddig a HTPC előnye egy asztali lejátszóval szemben.
Talán lehetne kereseni, de a legegyszerűbb, hogy kipróbálod magad. Az én gépem jelenleg nem elég erős ahhoz, hogy a legjobb minőségű DVD konfigot futassa, ergó nem tudok mindkét féléből képet menteni. Esetleg ha valaki használ Avisynth, Dscaler, limitedsharpenfaster összeállítást az csinálhatna egy összehasonlító képet egy egyszerű MediaPlayeres lejátszással szemben.
A legtöbbünk azért használ HTPC-t, mert azon kívül, hogy felsőkategóriás DVD lejátszó képét lehet vele produlni olcsóbban, az internetes HD formátumokat (Blu-Ray rip, stb.) csak így lehet lejátszani. Nincs semmilyen más célhardver amely elboldogulna velük. További előny, hogy az interneten fellelhető Divx-ek minősége is gyakran kifogásolható, HTPC-vel könnyen lehet gyorsítani, lassítani, akármilyen feliratot rávarázsolni, stb.
Htpc (Home Theatre PC)
...- rakeresel ebben a forumban korabban tele voltak pakolva kepekkel leginkabb a par evvel ezelotti Balagee hozzaszolasait ajanlom figyelmedbe.. Kösz, csak 418 oldal
- most sokat kene nekunk is keresgelni, hogy tudjunk kepekkel demonstarlni szamodra
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
szóval ez csak PowerDVD-vel "használható" BD és HD-DVD lejátszásánál, vagy akár MPC-vel nézett .mkv konténeres h.264 (x.264-es) rip-ek megtekintésénél is?
Az MPC-ben is használhatsz PowerDVD video és audio kodekeket, de a powerDVD kodek mindenképpen kell a hardveresen támogatott lejátszáshoz.
A másik két h264 kodek a CoreAVC és a ffdshow/libavcodec. Ezek nem használják a spéci hardveres h264 gyorsítást.
köszi,
az biztos, hogy nem árt ha marad az izom proci, mert nem vagyok benne biztos, hogy a PowerDVD video codec-je olyan jó lenne mint a CoreAVC és a ffdshow/libavcodec (tudorok, igazam van?). Laptopról nincs értelme kísérleteznem vele, majd ha összeraktam a gépet, akkor talán.
Csak gondoltam, passzív hűtésű, kisfogyaztású vidkari kéne, amivel BD és HD-DVD cuccokat is le tudok játszani PowerDVD-vel, mert az X800GTO2-vel még nem megy... (asszem megy eladósorba)
Játszani nem szoktam, így sztem nekem a HD2400 passzív hűtéssel bőven megteszi.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
...Ha visszaolvasol akkor kiderülhet, hogy pont a post-processing a lényege a HTPC-nek. Azzal, hogy erről lemondasz -bár valóban elfut egy C700-on- az egész értelmét veszed el. Tudnál mutatni néhány képet (linket), ahol látszik ez a nagykülönbség.
- rakeresel ebben a forumban korabban tele voltak pakolva kepekkel leginkabb a par evvel ezelotti Balagee hozzaszolasait ajanlom figyelmedbe..
Kösz, csak 418 oldal
Htpc (Home Theatre PC)
...Ha visszaolvasol akkor kiderülhet, hogy pont a post-processing a lényege a HTPC-nek. Azzal, hogy erről lemondasz -bár valóban elfut egy C700-on- az egész értelmét veszed el. Tudnál mutatni néhány képet (linket), ahol látszik ez a nagykülönbség.
- rakeresel ebben a forumban korabban tele voltak pakolva kepekkel leginkabb a par evvel ezelotti Balagee hozzaszolasait ajanlom figyelmedbe..
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Projectort sosem kötöttem még rá a gépre, de simán lejátsz az a konfig amit írtam. Nem tudtam, hogy egy projektor jobban leterheli a gépet mint egy tv...és ha jól értelmeztem csak sima dvd nézésről volt szó. Szal mindenkinek igaza lehet
Ha visszaolvasol akkor kiderülhet, hogy pont a post-processing a lényege a HTPC-nek. Azzal, hogy erről lemondasz -bár valóban elfut egy C700-on- az egész értelmét veszed el.
Szia
Tudnál mutatni néhány képet (linket), ahol látszik ez a nagykülönbség. Azért kérdezem mert számomra eddig a HTPC előnye egy asztali lejátszóval szemben
-lan
-HDD összehasonlíthatatlanul rugalmasabb fájlkezeléssel (azt asztali lejátszóké használhatatlan)
-internet tv
-internet rádió
-epg
-felvétel utáni átkódolás
-modularitás (rakhatok bele pl. digitális tunert, ha úgy alakul
-rugalmasság formátumokban, egyszerű fejleszthetőség
-egyéb szolgáltatások (időjárás, tőzsde, hírek, böngésző)
ezzel szemben a hátránya
-melós összehozni (persze ez pozitív azoknak, akik szeretnek bütykölni), és/vagy drága (pofátlanul)
-nagy fogyasztás, és ennek következtében, melegedés, zaj
Htpc (Home Theatre PC)
- honnan vagy biztos benne, hogy a vetitod amugy megeszi-e az altalad kuldott jelet? nem tom mire kellene állítanom a PSben a méretet...ha 800*600 meg ilyenek azt megeszi szépen, de ez egy buta felbontás, gondoltam valaki tud hlp...
- gondolom a PS-ben az elore bealitott 480-as sorfelbontasu preset-eket mar vegigprobaltad??
- ha ezek ellenere nem ok, akkor szvsz. nem tudja a vetitod, en azt ajanlom, hogy hajtsd 720-asban. a vetitok leskalazzak az anyagot jellemzoen turheto minosegben, a tobbit meg a pc elintezi.
T A M I . H U
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Valaki tud nekem abban segíteni, hogy egy 6600GT-nek a DVI-D kimenetét hogy lehet 854*480-as felbontásra rakni, úgy , hogy a projektor megegye? sajnos ha átrakom a képét PS-el akkor szétesik a kép... (Benq W100)
- honnan vagy biztos benne, hogy a vetitod amugy megeszi-e az altalad kuldott jelet?
nem tom mire kellene állítanom a PSben a méretet...
ha 800*600 meg ilyenek azt megeszi szépen, de ez egy buta felbontás, gondoltam valaki tud hlp...
Jobb egérgomb a PowerStrip ikonra az óra mellett. Ott Display profiles, Configure majd Advanced Timing Options. (Remélem jól írom, csak fejből próbálom). Aztán ott kézzel beírod, hogy 852x480 vagy 848x480 vagy valami. Próbálgatni kell. Nézd meg melyik billentyűkombinációval lehet visszavonni, hogy ha elmegy teljesen a kép akkor is vissza tudd állítani az előző működő felbontást.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem is volt ilyen. Nem tudom milyen lejátszó progit használsz, de a lényeg, hogy pl mpc-ben van az options-n belül egy playback fül. Azon belül a direct show audio résznél nálam át kellett állítani a default direct sound device-t -> default waveout device-ra és megjavult. Ilyen opció azt hiszem van bsplayer meg hasonlókban is de hogy hol nem tudom.
Ha nem ez volt akkor passz. Én több évet szenvedtem vele mire ez kiderült
Kösz, otthon majd megnézem.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Valaki tud nekem abban segíteni, hogy egy 6600GT-nek a DVI-D kimenetét hogy lehet 854*480-as felbontásra rakni, úgy , hogy a projektor megegye? sajnos ha átrakom a képét PS-el akkor szétesik a kép... (Benq W100)
- honnan vagy biztos benne, hogy a vetitod amugy megeszi-e az altalad kuldott jelet?
nem tom mire kellene állítanom a PSben a méretet...
ha 800*600 meg ilyenek azt megeszi szépen, de ez egy buta felbontás, gondoltam valaki tud hlp...
Htpc (Home Theatre PC)
T A M I . H U