Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Ebbe nem tudom már, hol botlottam bele, remélem nem itt! :)
Free fire
https://www.imdb.com/title/tt4158096/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nálam ez is megüti a 7-et. Elhagyott gyárépületes, lövöldözős, patthelyzetes. Jó karakterekkel és jól kevert hanggal.
Kimondottan szórakoztató.

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

GTomi írta:
2020.07.19., vas. 15:11
The Old Guard 6,5 / 10

Popcorn mozi a látványos, verekedős, lövöldözős fajtából, sokat ne várjunk tőle, de leírni sem kell. A sztori szerint évszázadok/ezredek óta létező halhatatlan csapat, akik mindig az érdeküknek megfelelő oldalon harcolnak. De őrájuk is vadásznak...

youtu.be/aK-X2d0lJ_s
Nálam elérte a 7-et. Még ha nem is eredeti ötlet, enyhe Hegylakó újragondolva (“Who wants to live forewer”), de mégis egy üde színfolt a szürkeségben.
Köszi a tippet! Részemről ajánlott.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Úgy láttam még senki nem ajánlotta ezt a sorozatot:

Kép

Egyelőre három évad van Netflixen, kettőt néztem meg.
Egy évad, "egy gyilkosság". A történet elég jól meg van tekerve.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nyomozós sztorikat :smile29:
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Nem tudom volt-e mar de ez a film szenzacios:

https://www.youtube.com/watch?v=T9WJ3vzGvzI

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Egy újabb Marvel képregény sorozat jön ősszel:

youtu.be/_9XTA2DkHm4
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: greenbio »

még mindig a tegnapi film hatása alatt vagyok. egyszerűen megdöbbentő... az egyik legjobb háborús film, amit valaha láttam. aki teheti nézze meg, és lehetőleg egyben (3 óra)!
nincs halivúdi klisé, nincs az, hogy mi vagyunk az amerikai faszagyerekek és elintézzük a bad guy-okat. csak repkednek a golyók, és ha rossz helyen voltál, akkor game over...

youtu.be/Yu9Q2ZHfROM

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: greenbio »

egy remek európai háborús film:

https://www.imdb.com/title/tt4065552/

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 699

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Stan és Pan Stan and Ollie 8/10

Életrajzi film a két nevettetőről, karrierjük végéről, és a barátságukról.

youtu.be/D2zdFwgUYBg
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Megnéztem én is az Old Guardot. Számomra nem volt ilyen pozitív. Egyike a sokadik totál középszer Netflix filmnek. Egy percig sem tudtam azonosulni a karakterekkel, vagy szorítani értük totál érdektelen volt az elejétől a végéig. Sztori kb. nagy nulla, illetve nincs. Számomra 4/10 és kerülendő.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Sziasztok, 8/10

Nem mai film, de most volt szerencsém hozzá.

A Szamuráj névre hallgató gengszter nagyszabású terven töri a fejét. Afféle Las Vegast akar csinálni az olasz főváros, Róma kikötővárosa, a tengerparti Ostia közelében. Mögötte áll a korrupt politikus, aki rajong a fiatal prostituáltakért és a kokainért, ráadásul a helyi bíboros védelmét is élvezi. A helyi maffiafőnököknek is tetszik az ötlet, és hamarosan megállapodnak a közös célban. A béke azonban nem tart sokáig, és a vad és véres bandaháború maga alá temeti Szamuráj álmát.

youtu.be/ZSiRXm4TOIE

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

The Old Guard 6,5 / 10

Popcorn mozi a látványos, verekedős, lövöldözős fajtából, sokat ne várjunk tőle, de leírni sem kell. A sztori szerint évszázadok/ezredek óta létező halhatatlan csapat, akik mindig az érdeküknek megfelelő oldalon harcolnak. De őrájuk is vadásznak...

youtu.be/aK-X2d0lJ_s
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Hová tűntél, Bernadette? 7/10

Különc anyuka, microsoftnak dologozó apa, és egy tinédzser lány, egy nagy házban, némi vita a szomszédokkal, meg egy kis antarktiszi túra, némi humorral fűszerezve.(a könyvet miből a film készült,még nem olvastam.)

youtu.be/Em1onUCArxs

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Naya Rivera halála (Isten nyugosztalja!) kapcsán, gondoltam, belenézek a Glee (Sztárok leszünk) sorozatba.
(Korábban sem a sorozatról, sem a színésznőről nem is hallottam.)

Megnéztem az 1. évad első 2 részét, arra jutottam, hogy ez engem tinédzser koromban is idegesített volna.

Utána belenéztem a Netflix-es Cursed sorozatba, ennek is az első 2 részét néztem meg.

Sommásan: kicsit jó, de nagyon rossz.
Egy fantasy Arthur király előzmény-féle.
Az alapötlet, a karakterek, sőt, a színészek sem volnának rosszak, csak azt a fránya forgatókönyvet kellett volnna még csiszolni, meg a dialógusokat.

Úgy tűnik, hogy a Netflix-es produkcióknál nincs olyan, aki le tudna vezényelni egy csatajelenetet, mert pl. a Witcher-ben a Sodden Hill-i csatajelenet szánalmas volt, a Cursed-ben a szülőfalu elpusztítása meg nevetséges.

A Glee-t biztos nem nézem, a Cursed esetében még mélázok a folytatáson, elfogult vagyok a fantasy témával, Arthur-mondakörrel és Karherine Langford-dal.

Egyébként furcsa, hogy van néhány téma, amiből még nemigen sikerült jó filmet készíteni (vagy én nem láttam), ilyen az Arthur-mondakör vagy Monte-Christo grófja.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ebri »

DeLorean írta:
2020.07.17., pén. 08:53
kpykpy írta:
2020.07.17., pén. 07:55
Ez nem volt spoiler... :)

Én most kezdem újra elölről az egészet! Stranger things óta nem tetszett ennyire sorozat :)

Amúgy felirat minden részhez elérhető alapból netflixen. ééés szigorúan németül a legjobb!!
Sajnos csak töltike van nálam.

Valóban az egyik legjobb sorozat mostanában.
Én megjelenés hétvégéjén néztem végig részben hat éves tévén és volt hozzá felirat. Nem segít, ha váltasz feliratnyelvek közt menet közben, vagy indítás előtt? (És egyel feljebbre a Stranger Things nekem is tetszett, de teljesen más a két sorozat mentalitása, s több helyen olvastam ajánlóként is belekeverve ST-t, ami félrevezető. ha egyik tetszik, szerintem a másik nem biztos, hogy fog.)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Otthon elkezdtem a The Confession Tapes-t.
Melón meg nemrég a Gabriel F. akta. Durván indul...

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Ez nem volt spoiler... :)

Én most kezdem újra elölről az egészet! Stranger things óta nem tetszett ennyire sorozat :)

Amúgy felirat minden részhez elérhető alapból netflixen. ééés szigorúan németül a legjobb!!
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

kpykpy írta:
2020.07.17., pén. 02:29
Dark 3.évadot ugye már mindenki lenézte?! :)

Aki igen és a végén feltud rajzolni egy "ki kinek a kije" ábrát, az ossza már meg, kíváncsi vagyok... 31_1_21.gif
Meg csak most kezdem az elso evadot, szoval hasznaljatok a spoiler taget plz.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

nemduma írta:
2020.07.16., csüt. 20:48
Szia!
Meg is vannak ezek jó minőségben? Esetleg BD rip?
A Galaxymphonyt letöltöttem a tékából. Kíváncsi lennék a többire is.
Szia,
BD-ben az oroszoktól "kölcsönözhető".
Fantasymphony-ba gondoltam belepillantok, aztán ott ragadtam és végignéztem/hallgattam. Nagyon jó, nekem bekerült a kedvencek közé.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Dark 3.évadot ugye már mindenki lenézte?! :)

Aki igen és a végén feltud rajzolni egy "ki kinek a kije" ábrát, az ossza már meg, kíváncsi vagyok... 31_1_21.gif
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tamoo írta:
2020.07.14., kedd 10:18
Nekem új volt, hátha másnak is kimaradt eddig.

Danish National Symphony Orchestra
Fantasymphony
Gaming in Symphony
Galaxymphony
The Morricone Duel - The most dangerous concert ever

ízelítő youtube

fanta.jpg
Szia!
Meg is vannak ezek jó minőségben? Esetleg BD rip?
A Galaxymphonyt letöltöttem a tékából. Kíváncsi lennék a többire is.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6490

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ZolaBA írta:
2020.07.16., csüt. 20:41
Ma láttam: Dark Waters (Sötét vizeken, 2019). A Dupon/teflon botrányt dolgozza fel az ügyvéd szemszögéből, teljesen valós alapokon. Ha fiktív sztori lenne nem sokat érne a film, mert se nem igazán jó 'ügyvédes' se nem jó oknyomozós se nem jó dráma - viszont így, hogy minden embert érint a kérdés a mai napig, ismeretterjesztő, dokumentumfilm jelleggel nézve végig érdekes és tanulságos, nagyon tudom ajánlani ha valaki épp nem vígjátékra vagy akció filmre vágyik.
Mi pár hónapja néztük, kissé sokkoló is...pedig csak a tényeket tárja eléd.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ma láttam: Dark Waters (Sötét vizeken, 2019). A Dupon/teflon botrányt dolgozza fel az ügyvéd szemszögéből, teljesen valós alapokon. Ha fiktív sztori lenne nem sokat érne a film, mert se nem igazán jó 'ügyvédes' se nem jó oknyomozós se nem jó dráma - viszont így, hogy minden embert érint a kérdés a mai napig, ismeretterjesztő, dokumentumfilm jelleggel nézve végig érdekes és tanulságos, nagyon tudom ajánlani ha valaki épp nem vígjátékra vagy akció filmre vágyik.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Megnéztem Philip Seymour Hoffman utolsó filmjét, Az üldözöttet [A most wanted man, milyen hülye fordítás]. Jelentem: nem nagyon tudott hibázni. Már eddig is külön virtuális oltára volt nálam a kedvenc színészek között, különösen a Kis-nagy világ óta (kizárólag erős idegzetű, művészfilm-tűrő nézőink figyelmébe ajánljuk), de ez a film is szinte teljesen hibátlan (attól eltekintve, hogy a német titkosszolgálat tisztjei végig enyhe német kiejtéssel beszélnek angolul). Egyébként egy realista kémfilm, ha érdekel bárkit is ilyesmi. És persze az eredeti regényt John le Carré jegyzi, ha ez számít bármit is. A film pedig üdítő színfolt a Netflix híg tengerében.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: kargidje »

DeLorean írta:
2020.07.14., kedd 07:27
kargidje írta:
2020.07.13., hétf. 22:38
Én is elkezdtem ill. az 1. évad már véget is ért 1 nap alatt :D . Ha lehet még fokozni, a 2. évad még jobb, a 3. rész jön.
Nagyon bicskanyitogató!
Jó magyarosan: Kibeb.szott jó!

Az Aaron Hernandez-re + Filthy Rich-re kíváncsi vagyok.

Köszi
Az Aaron Hernandez + Filthy Rich is jó, de talán a The Jinx -The Life and Deaths of Robert Durst sorozatot ajánlanám utána.
A kontraszt miatt.

Plusz van egy Confession Tapes is - az is érdekes.

:smile32:
The Jinx:
nem igazán fogott meg, sőt, nem jött be. A Making a M. sokkal-sokkal jobb. Ennél már az elején lehet tudni, hogy mit is csinált, nem igazán vannak benne fordulatos részek, események.
Én ránézésre is min. 8-10 évet adnék neki, kib...ott ellenszenves már úgy, hogy meg sem szólalt.
A barom rendőrök meg:
Áááá, ő nem lehetett. Hiszen olyan, mint egy könyvtáros. Így nekiállni a nyomozásnak :smile51: Bazzz!!!!!

Bizonyítékokkal alátámaszthatóan összevissza hazudozott a tárgyaláson.
Éppen ezért, az volt még igazán agyfelb.szós, hogy szó szerint agyhalott nyomorékok alkották az esküdtszéket. Ezért is maradhatott ott, ahol volt addig is. Szégyen...

Most jön a Confession Tapes + még keresek párat, ami szóba jöhet.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

scaurus írta:
2019.11.18., hétf. 18:53
...
Jelenleg ezek vannak a listámon (zárójelben, hogy hanyadik résznél tartok):

Az "aktív" listán:
13 Reasons Why 3. évad (1. rész)
Carnivale Row (4. rész)
Cobra Kai 1. évad (2. rész)
Stranger Things 3. évad (1. rész)

Persze, érdekelnének ezek is:
Mindhunter 2. évad
The End of the F***ing World 2. évad
Watchmen

Plusz várólistán:
Anne with an E 3. évad
The New Pope
...
Időközben befejeztem az Anne with an E 3. évadát.
Sajnos, a CBC és a Netflix együttműködése váratlanul, finoman szólva, véget ért, így a sorozatot elkaszálták.
Azaz befejezetlen, egyes történetszálak lezáratlanok.

Kár érte, mert minden hibája ellenére (a legdurvább a Zöld Oromba beköltöző bűnözők sztorija, hál'Istennek csak 1-2 rész, de Bash történetszála is teljesen felesleges, a főbb szereplőknél néhány alkalommal karakteridegen magatartás), egy kedves és szórakoztató sorozat, csodálatos képi világgal, remek szereposztással.

Nem követi az eredeti Anne könyveket, nem utánozza a Sullivan-féle (főszerepben Megan Follows) népszerű sorozatot, inkább egy variáció egy témára.

Egy példa arra, hogy unalomig ismert, már többször filmre vitt történetbe hogyan lehet újabb színt vinni.

u.i.: az idézetben szereplő sorozatok közül a Watchment elkaszáltam, Az új pápából 7 részt megnéztem, a többi változatlan.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”