Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt az "öcsém"-ezést meg kikérem magamnak!!!
Basszus, az öccsét mégis hogy kellene hívnia, húgomnak?
Htpc (Home Theatre PC)
Mindenképp kipróbálom, tegnap hosszan szenvedtem a KMPlayer-rel aztán mire sikerült a képet széthúzni 16:9-re, kihagyott a hang. Itt kaptam idegbajt és elővettem az MPC-t.
érdekes amit írsz, öcsém 42q97 plazmajahoz pl ezzel a kmplayerrel lehetett a legjobban és legegyszerűbben beállítani az 1024/768 16/9 képet, hogy minden forrással jó legyen a megjelenítés,
Egy percig sem állítottam, hogy ismerem ezt a programot, most látom először. Ezt az "öcsém"-ezést meg kikérem magamnak!!!
Többet segítettél volna, ha leírod, hogy mit kellett volna beállítanom. Olyan sok képpel kapcsolatos állítgatási lehetőséget tartalmaz a program, hogy azt sem tudom mihez nyúljak (láma vagyok, ez van!). Próbálgattam egy ideig, de nem sikerült teljesen kihúznom a képet, mindíg maradt oldalt pár milliméteres fekete csík.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Hi!
Valaki tud nekem abban segíteni, hogy miért van az, hogy a 2. képernyőt (proji)
miért méretezi át , ha filmet nézek rajta? és valami full barom felbontásra rakja
1284*1024 pl...
nVidia 6600Gt kártyám van, a 2. kimenet a DVI-D
előre is köszi
Nem tudom hogyan használod. A Display propertiesben be tud állítani, hogy az első és második kijelzőnek mekkora felbontása legyen. Aztán át kell váltani egyikről a másikra. Egyszerre a kettő klón módban két különböző felbontásban nem fog menni azt ne is próbáld.
Tehát ha az elsődlegest beállítod 1280x1204-re a másodikat 1280x720-ra és átváltod az elsőről a másodikra a képet akkor annak át kell váltania 1280x720-ra, persze az elsődlegesen ilyenkor nem lesz kép.
Nálam is átvált film nézéskor a kép teljesképernyős módban 720p-ről 1080i-re. Nem lehet az, hogy nVidia sajátosság? Vagy a megjelenítő méretez át?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Htpc (Home Theatre PC)
hivatalos oldalról szedtem, ez a legujabb, STABIL-nak nevezett
zoomplayerben playlistet sem kell csinálni. elinditod az első fájlt a könyvtárban, s megy a következőre, ha megnézted, magátol. persze, billentyüvel lehet ezt is ösztökélni, h lépjen a köv. fájl-ra ...
továbbra is áll a kérdésem: hogyan lehet fájlokat tallozni? a szokásos open dialogus ablakkal? egerészve?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Én most a sorozatoknál tértem át a KMPlayer-re. Egy-egy albumba(playlist) be van tárazva egy egy sorozat, és billenytyűvel lehet a részek és az albumok közt is váltani. Sok évi MPC-zés után üdítő, hogy van playlist
Azért nekem beletelt egy-két órába míg mindnt beállítottam.
A felirat is nagyon szép( a WMR-est állítottam be).
A hanggal szórakoztam többet: a filmek MP3-as hangja valahogy nem volt olyan mint az MPC-ben, szerencsére külső Audio Decoderként lehet használni a Gabest Audio Dekoder-ét és így meg lett oldva a probléma. Nem mintha minőségi problémáim lettek volna, csak ha az ember 120 részt megnéz egy sorozatból-ból egyfajta kép-hang beállítással, akkor a hátra lévő 100 részt is ugyanúgy szereté élvezni
Arty: Én nem installáltam: a legfrisebb bétát kicsomiztam egy könyvtárba és KMPlay.exe. Nekem is angol windows-om van, de nekem magyarul indult el.
Most látom csak a screenshot-ot:)
Próbálj meg egy másikat letölteni. Én innen szedtem:
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
azthiszem, kmplayerrel eddig tartott a barátságunk (installál, elindit, 2 perc kisérletezés a nyelv átállitására, uninstall)
angol windowsom van, angolul installáltattam és ez lett az eredménye
Jó volt itt.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Hi!
miért méretezi át , ha filmet nézek rajta? és valami full barom felbontásra rakja
1284*1024 pl...
előre is köszi
Nem tudom hogyan használod. A Display propertiesben be tud állítani, hogy az első és második kijelzőnek mekkora felbontása legyen. Aztán át kell váltani egyikről a másikra. Egyszerre a kettő klón módban két különböző felbontásban nem fog menni azt ne is próbáld.
Tehát ha az elsődlegest beállítod 1280x1204-re a másodikat 1280x720-ra és átváltod az elsőről a másodikra a képet akkor annak át kell váltania 1280x720-ra, persze az elsődlegesen ilyenkor nem lesz kép.
Htpc (Home Theatre PC)
Hi!
1284*1024 pl...
előre is köszi
Htpc (Home Theatre PC)
"jo" ara van... http://www.amazon.com/gp/product/B000EN ... B000ENU79C
ráadásul csak 200 lemezes ... ami elég hamar korlát lenne pláne ennyiért
egyet mondjatok: kmplayerben hogyan lehet megnyitni egy fájlt? FILE menü, OPEN és betallozod?
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
egyébként libavcodec-et használ sokmindenhez, ac3filtert, hali média splittert
lehet külső decodert is használni, de minek mikor állitólag a libavcodec a legjobb
az biztos, minden állítgatás nélkül vitt mindent eddig, wmv, x264, h264, mov, divx, xvid, ezekhez mp3, flac, dd, dts, felirat is hibátlan, az állithatósága is.
Amennyire belemásztam, nekem az jött le, valaki csinált egy tökéletesen konfigurált lejátszót, zoomplayerbe épitett ffdshowval, szűrökkel, codekekkel, az ismert legjobb beállításokkal amin minden 'szinte' hibátlanul megy. de akár testre is szabható az igényeknek megfelelően, külső decoderekkel.
egyebkent az a vicc, hogy a kde mediaplayer-et is kmplayernek hivjak kb 3..5 eve... es az is az mplayer-en alapul
Htpc (Home Theatre PC)
Hát mondom én, hogy jóó...
Hang kihagyással még nem találkoztam. Vicces is ilyet hallani.
Htpc (Home Theatre PC)
egyébként libavcodec-et használ sokmindenhez, ac3filtert, hali média splittert
lehet külső decodert is használni, de minek mikor állitólag a libavcodec a legjobb
az biztos, minden állítgatás nélkül vitt mindent eddig, wmv, x264, h264, mov, divx, xvid, ezekhez mp3, flac, dd, dts, felirat is hibátlan, az állithatósága is.
Amennyire belemásztam, nekem az jött le, valaki csinált egy tökéletesen konfigurált lejátszót, zoomplayerbe épitett ffdshowval, szűrökkel, codekekkel, az ismert legjobb beállításokkal amin minden 'szinte' hibátlanul megy. de akár testre is szabható az igényeknek megfelelően, külső decoderekkel.
Htpc (Home Theatre PC)
a kmplayer belső dekodereket használ, nem dshow-t, szal a benne levő kodekek lehetnek felelősek media lejátszási hibákért ... (elavultak, stb.. mittomén )
kmplayer
Htpc (Home Theatre PC)
- lehet kene egy kicsit behatobban tesztelni.. KMPlayer kodek infok
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Mindenképp kipróbálom, tegnap hosszan szenvedtem a KMPlayer-rel aztán mire sikerült a képet széthúzni 16:9-re, kihagyott a hang. Itt kaptam idegbajt és elővettem az MPC-t.
érdekes amit írsz, öcsém 42q97 plazmajahoz pl ezzel a kmplayerrel lehetett a legjobban és legegyszerűbben beállítani az 1024/768 16/9 képet, hogy minden forrással jó legyen a megjelenítés,
a kmplayer belső dekodereket használ, nem dshow-t, szal a benne levő kodekek lehetnek felelősek media lejátszási hibákért ... (elavultak, stb.. mittomén )
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
A házat az Ipon-tól rendeltem (www.ipon.hu), de most nincs egy Silverstone ház sem az oldalukon. Lehet cserélik az adatokat, ugyanis az eddig ott szereplő ház már nem kapható, csak a kártyaolvasós változat. Azért tőlük rendeltem, mert a házhozszállításban benne van az igyenes garis csere futárral. Igaz ezért 2400-at kell fizetni, de én sokmindent vettem egyszerre.
OFFTOPIC:
én is sokat rendelek az ipontól. multkor kérdeztem ezért tudom, hogy ami az oldalukon van az másnapra biztos van, ha valami lekerül az oldalról, akkor az épp nincs raktáron a nagykerben, teljesen automatikus a rendszerük, scriptek rakják fel, veszik le a termékeket a raktárkészlet fügvényében.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
1. Megjött a ház.
Az ABIT KN8 SLi (ATX form factor 305 x 245mm) alaplap belemegy a SilverStone LC17B házba?
Nagyon megtetszett a SilverStone HTPC ház és az ára is elfogadható.
Azt még jó lenne tudni, hogy belefér a GeForce 7800GT 256MB Ram-os kártyám és 4 db Samsung HD501LJ HDD?
lajos001: Honnan rendelted a házat?
Egy „SST-LC17B-C (black + card reader)” házat szeretnék rendelni.
Nekem Abit AW8 van benne illetve Geforce 8600GT. HDD-ből azt hiszem 6 db. fér bele. A házat az Ipon-tól rendeltem (www.ipon.hu), de most nincs egy Silverstone ház sem az oldalukon. Lehet cserélik az adatokat, ugyanis az eddig ott szereplő ház már nem kapható, csak a kártyaolvasós változat. Azért tőlük rendeltem, mert a házhozszállításban benne van az igyenes garis csere futárral. Igaz ezért 2400-at kell fizetni, de én sokmindent vettem egyszerre.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
1. Megjött a ház.
Az ABIT KN8 SLi (ATX form factor 305 x 245mm) alaplap belemegy a SilverStone LC17B házba?
Nagyon megtetszett a SilverStone HTPC ház és az ára is elfogadható.
Azt még jó lenne tudni, hogy belefér a GeForce 7800GT 256MB Ram-os kártyám és 4 db Samsung HD501LJ HDD?
lajos001: Honnan rendelted a házat?
Egy „SST-LC17B-C (black + card reader)” házat szeretnék rendelni.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Off: ha valaki nem olvasta volna a helyén: szeptembertől jönnek a Paramount HD-DVD-k magyar felirattal. Bár ugyanezek a filmek Blu-Ray-en is megjelennek magyarul, azért mégis érdekes fordulat.
Htpc (Home Theatre PC)
lajos001: mpc sajnos tudtommal nem jegyzi meg a 16:9 hajtást zoomplayer igen
Elég letölteni a standard változatot, vagy inkább a pro-t kellene?
Htpc (Home Theatre PC)
Tegnap végre beüzemeltem a készüléket. Elég hamar ráébredtem, hogy a távvezérlő helyett inkább rádiós egeret fogok használni.
MPC-hez igen, de zoomplayer-hez már nem biztos, hogy így döntöttél volna.
Mindenképp kipróbálom, tegnap hosszan szenvedtem a KMPlayer-rel aztán mire sikerült a képet széthúzni 16:9-re, kihagyott a hang. Itt kaptam idegbajt és elővettem az MPC-t. És még csak a szenvedések elején tartok, legalább játékra használható, ezért nyugtatónak játszottam néhány órát az Oblivionnal.
Egyébként ezért is favorizálnám a vezetéknélküli egér-bill. kombinációt.
Htpc (Home Theatre PC)
HELP!!!!!
Milyen progival írjátok a 2 rétegű mkv file-okat????????
Én pl. Nero-val,gond nélkül megy.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Htpc (Home Theatre PC)
HELP!!!!!
Milyen progival írjátok a 2 rétegű mkv file-okat????????