Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

mester: girder

egyébként kmplayert ahogy irtam angolul telepitettem, mégis kocka lett eleve az volt a default, nem is állitottam rajta. bug.

freemil: ha sima OPEN dialogusablaka van(ahogy a képedből kiveszem, az lesz az...), akkor ez a kmplayer htpc célra kb használhatatlan - mint a legtöbb átlag player, egérhez csinálták. marad a zoomplayer - és ahogy irtam, ott playlistel SEM kell foglalkoznod, mivel automatán ugrik a köv - fájlra a könyvtárban Sima playlist minden lejátszoban van (zplayer, mpc), de azzal foglalkozni kell (beszorni a fájlokat)

(zoomplayerben egy billentyüvel irányithato total commander szerü panelt látsz, nem kell az egérhez nyulni -> maximálisan bill. vagy távirányito barát. nyiss meg egy fájlt távirányitoval/bill.-el + kmplayerrel vagy MPC-vel ... )

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Van valami király progi, amivel a pinnacle távirányítómnak meg tudom mondani, hogy programokat irányítson? UICE-ről hallottam, de nem nagyon indult el. Van valakinek stabil működő verziója?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a vetiton van egy Aspect gomb, addig nyomogasd amig kiirja, hogy 4:3-as uzemmodban van. - es probald igy 854x480-as felbontassal meghajtani.

- amugy van egy erzesem, hogy csak analog jellel etetve fogod tudni 1:1-ben hajtani...
- ugye van odahaza egy DVI-I to D-SUB atalakitod? jellemzoen vga-khoz alapban jar egy db. probald osszekotni igy egy hagyomanyos vga kabellel is.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- a proji menujeben erdemes beallitani, hogy ugynevezett native uzemmodban mukodjon, nekem iyg megy az enyem htpc-rol, egyebkent mindig atkavarta a felbontast es keparanyt. - mivel nem ismerem a geped, nezz szet a menujeben..
sajna nincsen nekije ilyen...
- a vetiton van egy Aspect gomb, addig nyomogasd amig kiirja, hogy 4:3-as uzemmodban van.
- es probald igy 854x480-as felbontassal meghajtani.
T A M I . H U

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az eremény: sajna nem megy a W100 nativban. Mindig átméretez. 848*480 nál maradtam és a projin 16:9 -et választom. Ekkor nem torz a kép. Egyébként ekkor azt írja ki hogy 1024*768 a felbontás.
Ez nem biztos, hogy jó. Ezek szerint a vagy a projektor skáláz értelmetlenül oda-vissza vagy a 848x480 nem annyi. Gyanús ez, hogy ennyire 4:3-at akar mindenből csinálni.

zolee76
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

Fél szombaton ezzel játszadoztam. Az eremény: sajna nem megy a W100 nativban. Mindig átméretez. 848*480 nál maradtam és a projin 16:9 -et választom. Ekkor nem torz a kép. Egyébként ekkor azt írja ki hogy 1024*768 a felbontás. A Planet earth-ból(1280*720p) néztem meg egy részt, ebből a projiból ennyit lehet kihozni. Egy dvd-hez képest ütös volt a kép, pedig 480 sor az 480 sor igy is, ugy is.
Eddig azt hittem hogy jó forrás egy pana S49 komponensen,... de PC-röl hihetetlen a különbség.
Még egy érdekesség és nem fonom (fosom) tovább a szót, dvd a vista media centerrel volt a legjobb a kép.

....Balage vajon milyen felbontással tolta neki a videopraktikás tesztben?.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Egyébként lehet olyan, hogy az eredeti műsorban amit rögzítettem, két oldalt 1-1 cm fekete csík van? Vagy azt a tunerkártya veszi hozzá? Bocsánat, de nagyon nem értek hozzá.....

Ezt könnyű kipróbálni. Indítsd el ablakban a filmet és akkor látod a négy szélét. Ha akkor is van fekete csík akkor van. De a zoomolással -lásd mellékelt kép- azt is ki lehet szedni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

De biztosan van szerintem. álltalában három beállítás szokott játszani 4:3,16:9 (wide) és natív. Na ez az utolsó amit érdemes használni, ha pc-vel hajtod meg, mert egyébként a vetítő átméretez.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Én az ffdshow-t használom erre. Ott a méret és aránynál az Oldalarány, illetve a Vágásban a zoom csúszkával addig míg nem tölti ki a képet.
Nem tudom neked melyik verzió van meg, nekem ez, de itt nem találok Vágás-t. Oldalarány csúszka megvan. Már majdnem sikerült kiraknom teljes képernyőre, de még mindíg nem OK.
Nem tudnál berakni egy képet a beállításról?
Magyar verzió.....de akkor miért csak 1/5-e van magyarul?
Ami nagyon pozitív számomra, megőrzi a beállított méretarányt.

Egyébként lehet olyan, hogy az eredeti műsorban amit rögzítettem, két oldalt 1-1 cm fekete csík van? Vagy azt a tunerkártya veszi hozzá? Bocsánat, de nagyon nem értek hozzá.....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

valaki ötlet? írok a Benqnak ...
- a proji menujeben erdemes beallitani, hogy ugynevezett native uzemmodban mukodjon, nekem iyg megy az enyem htpc-rol, egyebkent mindig atkavarta a felbontast es keparanyt.
- mivel nem ismerem a geped, nezz szet a menujeben..

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

valaki ötlet? írok a Benqnak ...
- a proji menujeben erdemes beallitani, hogy ugynevezett native uzemmodban mukodjon, nekem iyg megy az enyem htpc-rol, egyebkent mindig atkavarta a felbontast es keparanyt.
- mivel nem ismerem a geped, nezz szet a menujeben..
T A M I . H U

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

nem tom nem sikerál beállítanom DVI-D bemeneten a felbontást...
csak 4:3-at enged meg....
ha beállítom pl 1260*720 akkor a függőlegesi is felemeli a proji agya 1024-re > kiegészíti 4:3-ra...

valaki ötlet?
írok a Benqnak ...

a Progressive bemeneten teljesen jó, de DVI-D preferred

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Elsőre ezért volt nagyon szimpi az MPC, mert azzal kis lépésekben ki tudom húzni a képet a szélekig mind vízszintesen, mind függőlegesen, csak ezt minden lejátszásnál el kellene játszanom. Vagy valaki tud rá megoldást, hogy rögzítsem az állapotot?
Én az ffdshow-t használom erre. Ott a méret és aránynál az Oldalarány, illetve a Vágásban a zoom csúszkával addig míg nem tölti ki a képet.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hi% 
csináltam új vinfost, de nem tudok 16:9-es felbontásokat berakni csak 4:3-at
tud valaki ezügyben hlp?

thx

rakjak fel valami drivert?

köszi..

Ez VGA driver kérdése. Elvileg felismeri a projektort és engedélyezi. Ha csak a monitor van rákötve és kiválasztva akkor nem is fogja hagyni. Ha minden kötél szakad akkor Powerstrip.

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hi%

csináltam új vinfost, de nem tudok 16:9-es felbontásokat berakni csak 4:3-at
tud valaki ezügyben hlp?

thx

rakjak fel valami drivert?

köszi..

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

lajos001 
milyen kijelzőn volt a pár milliméteres csík és milyen bekötéssel.

LCD tévén szerettem volna megnézni az RTL-ről felvett műsorrészletet. Az összekötés HDMI-n kersztül történt.
Sehogy sem sikerült behoznom úgy, hogy kitöltse oldalt is a képernyőt, majd egy centis fekete csík maradt mindkét oldalt. Nem lehet beállítani, az 1366*768-as (vagy 1360*768) felbontásra és azt meg is jegyezze? Azt szeretném, hogy amikor megnyitom a rögzített műsort (amely legtöbbször 4:3-as) rögtön teljes képernyőn induljon, mint egy asztali rögzítő esetén.
Sokat akarok? Remélem nem, mert ezért (is) raktam össze ezt a gépet.

Elsőre ezért volt nagyon szimpi az MPC, mert azzal kis lépésekben ki tudom húzni a képet a szélekig mind vízszintesen, mind függőlegesen, csak ezt minden lejátszásnál el kellene játszanom. Vagy valaki tud rá megoldást, hogy rögzítsem az állapotot?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Freemil »

Mindenképp kipróbálom, tegnap hosszan szenvedtem a KMPlayer-rel aztán mire sikerült a képet széthúzni 16:9-re, kihagyott a hang. Itt kaptam idegbajt és elővettem az MPC-t.

érdekes amit írsz, öcsém 42q97 plazmajahoz pl ezzel a kmplayerrel lehetett a legjobban és legegyszerűbben beállítani az 1024/768 16/9 képet, hogy minden forrással jó legyen a megjelenítés,

Egy percig sem állítottam, hogy ismerem ezt a programot, most látom először. Ezt az "öcsém"-ezést meg kikérem magamnak!!!

Többet segítettél volna, ha leírod, hogy mit kellett volna beállítanom. Olyan sok képpel kapcsolatos állítgatási lehetőséget tartalmaz a program, hogy azt sem tudom mihez nyúljak (láma vagyok, ez van!). Próbálgattam egy ideig, de nem sikerült teljesen kihúznom a képet, mindíg maradt oldalt pár milliméteres fekete csík.

lajos001

milyen kijelzőn volt a pár milliméteres csík és milyen bekötéssel.

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

arty!

free-codecs.com-ról szedtem le, van egy stabil és a legfrissebb béta, a stabil instalálható verzió, a bétát csak be kell másolni a mappába és felülírni a régieket

Igen a playlist része nekem is tetszik, eddig ennyire jó egyik lejátszóban sem volt

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

sima file megnyitás és megnyitás is van, amiben sok mindent megnyithatsz, minden billentyűvel is elérhető és ahogy nézem konfigurálható is , gondolom távra is

zolee76

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

továbbra is áll a kérdésem: hogyan lehet fájlokat tallozni? a szokásos open dialogus ablakkal? egerészve?

Én egerészve használom. Jobb oldalt lent vannak azok a gombok pl kép, audio, stb. , ott van még egy ejectre hasonlító gomb. Azt megnyomva file megnyitás. Azt hiszem (emlékezetből) igy megy.

Egyébként én is szarakodtam a hanggal, spdif-el nem ment egyszerüen.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

azthiszem, kmplayerrel eddig tartott a barátságunk (installál, elindit, 2 perc kisérletezés a nyelv átállitására, uninstall)angol windowsom van, angolul installáltattam és ez lett az eredménye

Azért volt, mert egy-két verziónál telepítés elején a Koreai nyelv az elsődleges amit kiválasztasz. Gondolom nem vetted észre, hogy koreaival ment fel.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

azthiszem, kmplayerrel eddig tartott a barátságunk (installál, elindit, 2 perc kisérletezés a nyelv átállitására, uninstall) 
angol windowsom van, angolul installáltattam és ez lett az eredménye

mert kockak irjak kockanaa

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ezt az "öcsém"-ezést meg kikérem magamnak!!!

Basszus, az öccsét mégis hogy kellene hívnia, húgomnak?

Bakker ezt benéztem!

Elnézést kérek Freemiltől a kirohanásom miatt, a vesszőt nem láttam!

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Ezt az "öcsém"-ezést meg kikérem magamnak!!!

Basszus, az öccsét mégis hogy kellene hívnia, húgomnak?

félreértető, ha csak idáig olvassa az ember a mondatot

érdekes amit írsz, öcsém
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

OFFTOPIC:

én is sokat rendelek az ipontól. multkor kérdeztem ezért tudom, hogy ami az oldalukon van az másnapra biztos van, ha valami lekerül az oldalról, akkor az épp nincs raktáron a nagykerben, teljesen automatikus a rendszerük, scriptek rakják fel, veszik le a termékeket a raktárkészlet fügvényében.

OFFTOPIC:

Azért nem működik tökéletesen a rendszer, hiszen az oldalukon fent volt az LC17 sima változata. Megrendeltem, másnap felhívtak a boltból, hogy nincs ilyen raktáron és már nem is lesz, csak a kártyaolvasóval ellátott változatot tudják küldeni. Jött a második telefon pár perc múlva: Inno3d videókártyájuk sincs (pedig az oldalon ott volt), vegyek Galaxy-t.....)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”