Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AV Trend & Hifi show
-
Vendég
AV Trend & Hifi show
Több helyen is használnak ilyesmit, de a szobákat nem akusztikai szakemberek, hanem elsősorban kereskedők bérlik ki a kiállításra.
Érdekes, a usernek fel lehet róni, hogy nem kér segítséget akusztika ügyben, de aki kiállít, demózza a dolgait, attól nem?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11345
- Kapcsolat:
AV Trend & Hifi show
Én csupán azt nem értem, ha tényleg olyan pocsék az akusztika az egyes termekben, mint mondják sokan, olyan nehéz pár mobil panelt vinni, ami javít valamennyit a dolgon?
Több helyen is használnak ilyesmit, de a szobákat nem akusztikai szakemberek, hanem elsősorban kereskedők bérlik ki a kiállításra.
AV Trend & Hifi show
No igen ezek pár éve még demo ezközök voltak. Most ott van a szobádban.Ezért jó a show. Önigazolás hogy jó az otthoni Hifi.
Az a pár év azért jó pár. A JBL valamikor a 70-es évek közepén készült, a Meridan 90-es évek eleje. az AVA is 90-es évek. Más, azért voltak érdekes emberkék is, pl. egy 3 fős baráti társaságban a fő mindent tudó fenn hangon fikázta a Sennheiser hd800-ast, hogy milyen csörömpölő a hangja bezzeg az Ő rendszere otthon az igen,(azt azért nem árulta el, hogy mi az).
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
AV Trend & Hifi show
Én harmadszor mentem el a showra, így már tudtam mire számíthatok...
Én pedig 1992-óta először nem mentem el, mert nem vagyok hajlandó többet a jelenlétemmel "statisztálni" az egyre szánalmas vergődéshez!
longkft.hu/audioblog/
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
AV Trend & Hifi show
Én csupán azt nem értem, ha tényleg olyan pocsék az akusztika az egyes termekben, mint mondják sokan, olyan nehéz pár mobil panelt vinni, ami javít valamennyit a dolgon?
AV Trend & Hifi show
Üdv !
Én harmadszor mentem el a showra, így már tudtam mire számíthatok, nem is ért meglepetés, volt ami tetszett volt ami kevésbé, a Harbeth dobozokat például biztosan nem ebben a teremben helyeztem volna el, otthon az Ősök vannak Spendor BC1 formájában, az biztos, hogy meg kell találni a helyüket, és az állványt is meg kell találni hozzájuk, egy dolgot mindig leszűrök magamnak, vannak itt jó cuccok, de szerintem amennyivel többe kerülnek annyit én nem adnák ki értük, annyival azért nem jobbak. A show után haza mentem és meghallgattam a jelenleg összerakott rendszeremet és élveztem a zene hallgatást ezen az egyszerű old rendszeren is töredék árért. Meridian 203 futómű+DAC, AVA csöves és a végén JBL4311B.
No igen ezek pár éve még demo ezközök voltak. Most ott van a szobádban.Ezért jó a show. Önigazolás hogy jó az otthoni Hifi.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
AV Trend & Hifi show
Nekem a régebbi show-ból,szint mindig ugyanazok a kiállítók rendszerei tetszettek "legjobban":Audio Note,Etalon,Human Audio.
A Teverzo szinte mindig rosszul válogatta össze a neves készülékeit,pl. Mcintosh-Magneplanar,de lehetne még folytatni.
AV Trend & Hifi show
Üdv !
Én harmadszor mentem el a showra, így már tudtam mire számíthatok, nem is ért meglepetés, volt ami tetszett volt ami kevésbé, a Harbeth dobozokat például biztosan nem ebben a teremben helyeztem volna el, otthon az Ősök vannak Spendor BC1 formájában, az biztos, hogy meg kell találni a helyüket, és az állványt is meg kell találni hozzájuk, egy dolgot mindig leszűrök magamnak, vannak itt jó cuccok, de szerintem amennyivel többe kerülnek annyit én nem adnák ki értük, annyival azért nem jobbak. A show után haza mentem és meghallgattam a jelenleg összerakott rendszeremet és élveztem a zene hallgatást ezen az egyszerű old rendszeren is töredék árért. Meridian 203 futómű+DAC, AVA csöves és a végén JBL4311B.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
AV Trend & Hifi show
Értem én, hogy sokan megint várták a csodát, ami aztán most sem következett be. De azért feltenném a kérdést azok számára, akik csalódottan távoztak, hogy ők a kiállítók helyében mit csináltak volna másként. Volt szerencsém éveken át a másik oldalon állni és magabiztosan kijelenthetem, zenei és technikai téren már 5 embernek sem lehet a kedvében járni, nem hogy több száznak.
Egyetértek!
Én nem vártam semmit, és igazából nem is kaptam semmit, de ezt nem a kiállítók számlájára írnám. Az egész annyira személytelen volt amiben én is tevékenyen vettem részt. Így utólag belegondolva, sok helyen voltam ahová nem is köszöntem, csak benéztem és már fordultam is ki. A szobák némelyike borzalmas akusztikájú volt, ami miatt a cucc nyilván szarul is szólt.
És megint az ízlés. Voltak olyan szobák (pl. a B&W) aminél csak akkor tudatosult, hogy mi is volt kirakva (számunkra olyan gyengén muzsikált a hifi), amikor visszafordultam, hogy az ismerős srácoknak mutassam, hogy vannak prospektusok is. És volt akinek tetszett ... Volt velünk egy fiatal csajszi, aki sokáig hegedült és ő is csak ingatta a fejét milyen hangokért mennyi pénzt kérnek el. Rémséges, hogy kiknek milyen hangok tetszetősek!
A nagy rohanásban nekem/nekünk ennek a cuccnak a hangja tetszett:
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3157
AV Trend & Hifi show
Tök jó, hogy fapacival szinkronban tájékoztatjuk a nagyérdeműt...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

AV Trend & Hifi show
nem egyeztetnek a kiállítókkal, hogy kinek mekkora szoba lenne az ideális?
vagy igen, de akkor meg a kiállító meg arra gondol, hogy legyen nagy a terem, mert oda sokan beférnek?
A kiállítás előtt fél évvel a szervező kiküldi a bérelhető helységek listáját, szerintem a kiállítók jó eséllyel mehetnek a nekik tetsző helyre.
Különben is, már aki nem először választ magának - csak van tapasztalata, hogy neki mi lenne a megfelelő. Amennyiben ezek után sem sikerül meggyőzni az odalátogatókat, az már nem kiállítás szervező hozzáértését minősíti.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
AV Trend & Hifi show
vagy igen, de akkor meg a kiállító meg arra gondol, hogy legyen nagy a terem, mert oda sokan beférnek?
Durva harcok, alkudozások mennek a helyiségekért már hónapokkal a kiállítás előtt. A nagyobb szobákért erre a két napra sok százezer forintot kell leszurkolni, ezt a kisebb cégek nem tudják megfizetni és nem is érné meg nekik.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
AV Trend & Hifi show
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- tunerman
- V.I.P.

AV Trend & Hifi show
Volt szerencsém éveken át a másik oldalon állni és magabiztosan kijelenthetem, zenei és technikai téren már 5 embernek sem lehet a kedvében járni, nem hogy több száznak.
- tunerman
- V.I.P.

AV Trend & Hifi show
Mivel már az elmúlt 20 évben többször voltam a "másik oldalon is" mint kiállító - lenne azért néhány gondolatom.
- a kiállításokon nem a bérelt helység az érdekes, hanem az ennek kapcsán felmerülő technikai jellegű problémák megoldása
- a behatárolt lehetőségek közé kell megválasztani a készülékeket, azok elhelyezését, valamint a bemutatni kívánt zeneszámokat
- gyakorlatilag akkor értünk el jónak mondható eredményt, ha "jobb hangzást" kaptunk a saját üzleti/otthoni körülményeinkhez képest
- a további szolgáltatásokhoz tartozó viselkedés, illetve információ adást már meg sem is említeném...
üdv: TJ.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
AV Trend & Hifi show
Értem én, hogy sokan megint várták a csodát, ami aztán most sem következett be. De azért feltenném a kérdést azok számára, akik csalódottan távoztak, hogy ők a kiállítók helyében mit csináltak volna másként. Volt szerencsém éveken át a másik oldalon állni és magabiztosan kijelenthetem, zenei és technikai téren már 5 embernek sem lehet a kedvében járni, nem hogy több száznak.
AV Trend & Hifi show
Reggel 10 körül még kevesen voltak.
Akkor még lehetett mozogni a szobákban és voltak szabad székek is.
11 körül jöttek sokan, estig tömeg volt.
Ez Münchenben is így van, sőt. Ott a szakmai napon van esélye az embernek hallgatózni,
másnap jön a siserehad, eszméletlen a tömeg és a hangzavar.
Rádlépnek, fellöknek, tolakodnak, furakodnak, még jobban, mint itthon.
Zenét hallgatni egy ilyen rendezvényan nem igazán lehet.
Zsibvásár mindegyik. Viszont a folyosókon jókat lehet beszélgetni.
A liftes lányok szépek és kedvesek voltak, azt hiszem ebben egyetértünk.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
AV Trend & Hifi show
En cask az angliai kiallitasokrol tudok nyilatkozni de egy centivel sem minosegibb mint a magyarorszagi.
Nyilvan a leptek mas es nagyon sok borzaszto draga rendszert lehet latni akar 50-100 millios kategoriaban is de a koritesre nagyon kevesen figyelnek oda.
Nem sok olyan termet lattam ahol az akusztikara kicsit is koltottek volna talan szerencsesebb esetben egy-egy agyszivacsot tamasztottak ide-oda de kb ennyi.
Anno amikor a nagy heed rendszert mutattak be akkor kb hasonolo terembe raktak mint most a Harbetheket de meg azt is mondanam, ahogy a szobakat igy elnezem, hogy otthon nivosabb szallodat valasztottak mint itt kint.
udv
Laci
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
AV Trend & Hifi show
Amikor a negatív véleményeket olvasom, mindig az jut az eszembe, vajon a szerzőjük mielőtt elindult a showra, megfogalmazta-e önmaga felé, milyen elvárásokat is támaszt. Aki "első bálozó" volt, mint én és így nem volt összehasonlítási alapja, igazság szerint a semmibe ugrott egy nagyot, ezért is voltam én úgy vele, hogy legyen minden meglepetés, akkor nem érhet majd csalódás. Őszintén szólva nem is ért, mert - és itt az előző beíráshoz kapcsolódnék - a kis helyiségekben is igyekeztek a kiállítók a lehetőségekhez mérten minél többet mutatni, ami abszolút a közönségnek és a közönséghez szólt, persze, hogy a polchangfal után meg akarta mutatni, mit tud az álló, vagy a korábban már kiállítotthoz képest az újdonság. Sőt, számtalanszor volt olyan, hogy a közönségből kérték, hogy a korábban lement számot a másik elektronikán is szeretnék hallani, amolyan A-B teszt jelleggel.
Nekem pl. a képek nagyon bejöttek, hozzájárultak a hangulathoz, de - és most nem néhai Cseh Tamás művész úr kvalitását szeretném megkérdőjelezni - azért ha valami miatt kárhoztathatók a kiállítók (ebben a Harbeth élen járt), akkor az az, hogy demó zene vonalon bátrabban nyúlhatnának darabokhoz, mert szerintem a kiállított hangfalak többsége nem jött volna zavarba.
Sajnos nekem még nem adatott meg, hogy külföldi showra elmenjek, de azt is szívesen olvasnám el itt, ebben a topicban, hogy a csalódott látogató mit szeretett volna kapni a showtól és mit csinált volna másképp?! Szerintem ezt maguk a kiállítók is örömmel vennék!
Osu no seishin!
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
AV Trend & Hifi show
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy mi az értelme hogy látok a kiállítanon számos komoly hangfalat,
de mégis csak a legolcsóbbat tudom meghallgatni... ?
Nézegetni tudom az Interneten is.
Erősítőknél szintén hasonló volt a helyzet.
Voltak olyan standok ahol össze vissza volt pakolva minden.
Én letisztult átlátható rendszereket szerettem volna látni és hallani,
de sajnos ez csak kevés helyen sikerült pedig számomra
ez lenne egy ilyen kiállítás lényege.Kinek van kedve egy kiállításon bajlódni azzal
hogy most melyik szól és mi van bekötve.
Kezdő vagyok a témában, először voltam a kiállításon de összeségében kicsit csalódottként távoztam.
AV Trend & Hifi show
Igen, ritka rondák ezek a képek.
Szerintem meg tökéletes körítés volt a zene mellé. Ezért is jó dolog a művészet, sokféle vélemény fogalmazódik meg miatta az emberekben.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
-
Vendég
AV Trend & Hifi show
Szerintem nagyon gyenge show volt. Jó hang volt a Harbeth és az Audio Note mindkét szobában. (hozzáteszem hogy nem nagyon vagyok oda az audio note világért)
A többi szánalmas hang és megjelenítés. Kicsi szobákban még kisebb hangfalak, tömeg, meleg, izzadság.....
Valamit nagyon másként kellene csinálni.
Szerintem a Hilton-ba jobb rendezvények voltak azokon részt vettem háromszor is,a Marriott-ba pedig csak egyszer.Meg is fogattam,hogy soha többet,ezért most se mentem.
AV Trend & Hifi show
A jószeműek biztosan sok furcsaságot láttak itt
Igen, ritka rondák ezek a képek.
AV Trend & Hifi show
Szerintem nagyon gyenge show volt. Jó hang volt a Harbeth és az Audio Note mindkét szobában. (hozzáteszem hogy nem nagyon vagyok oda az audio note világért)
A többi szánalmas hang és megjelenítés. Kicsi szobákban még kisebb hangfalak, tömeg, meleg, izzadság.....
Hozzám az AN közelebb áll,mint a Harbeth, de most a Harbeth megette az AN-t.
Az AN valamit rosszul csinál a kiállításokon. Tavaly is gyengén szerepelt. A zsúfoltság tavaly is megvolt. Talán kevésbé puccos helyen nagyobb szobákat lehet kapni azonos összegért - és a parkolás le lenne horror.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
AV Trend & Hifi show