Gyengén. Általában csak felirat van magyarul, az is csak az újabb produkcióknál. Szinkron elvétve akad.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ne is mond, gyűjtöm az erőt, hogy folytassam a szezon 2-t.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Hazai szinkronnal hogyan áll most a netflix kínálata?Egy nagy 0 infót sem találok ez ügyben.
Netflix.Alex_Aston írta: ↑2021.02.11., csüt. 18:41Honnan lehet letölteni? Van már hozzá rendes felirat is?
A Darkot folyamatosan darálni kell, mert elveszted a fonalat.
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Remélem a Mandalorianra nem kellett rábeszélniDeLorean írta: ↑2021.02.11., csüt. 19:08De, simán meggyőzhető vagyok.![]()
![]()
Lemmy9 barátom is rábeszélt már pár sorozatra, mondjuk a skandináv vonalra és nem okozott csalódást.
Most éppen a családdal nézzük újra a Dark-ot, amit szintén itt ajánlottatok és szuper! Remélem most már meg is értem, hogy ki kicsoda és "mikori"...![]()

Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.
Hát nem ezt mondtuk?DeLorean írta: ↑2021.02.11., csüt. 18:42Hát igen...
A Cobra Kai sorozatot viszont folytattam.
Hááát, tényleg visszahozza a 80-as éveket és valahogy megfogja az embert.
A szereplők "felcserélése" nagyon jól működik és van vmi megmagyarázhatatlan feeling, amit persze az érthet meg, aki a régi filmet is látta és akkor is élt.
Tecccik.
![]()

- Alex_Aston
- V.I.P.
Honnan lehet letölteni? Van már hozzá rendes felirat is?Lemmy9.1 írta: ↑2021.02.11., csüt. 18:04Igazad volt!
Ez egy borzasztó katyvasz. Végig se néztem.
Igazad volt!
Ez egy borzasztó katyvasz. Végig se néztem.
Szerintem!
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Az előző hozzászólásnsk is eleget téve, a film: UpgradeAlex_Aston írta: ↑2021.02.07., vas. 10:17Igen, remek film, nekem is nagyon tetszett.
A másik, hasonló témájú, szerintem qrva jó film, mármint az AI keretén belül, az ez:
https://m.imdb.com/title/tt6499752/
Igen, egyik nagy kedvenc. Semmi sablonosság. Semmi klisé.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
A Téboly 2020-ban bemutatott amerikai akció-thriller, melyet Derrick Borte rendezett és Carl Ellsworth írt. A főszereplők Russell Crowe, Caren Pistorius, Gabriel Bateman, Jimmi Simpson és Austin P. McKenzie.
Nekem tetszett. Nem tul hosszu, 1:30 kb.
Este nezosnek kivallo
Az oreg "gladiator" jot jatszik benne
Nekem tetszett. Nem tul hosszu, 1:30 kb.
Este nezosnek kivallo
Az oreg "gladiator" jot jatszik benne
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- Alex_Aston
- V.I.P.
Sőt, inkább előnyLemmy9.1 írta: ↑2021.02.08., hétf. 20:46Nem rákeresni kell, hanem belenézni.
Ha kóreai, az nem biztos hogy gagyesz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
A koreaiak sokkal jobb filmeket készítenek, mint az amcsik.
Pár ajánló:
- Harcosok szövetsége
- My Way
- Az üldöző
- Okja
- Train to Bushan
- Tavasz, nyár, ősz, tél és tavasz
- stb.
A zseniális Oldboyt, vagy az Infernal Affairst gondolom nem kell bemutatni senkinek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.02.08., hétf. 21:12-kor.
Nem rákeresni kell, hanem belenézni.
Ha kóreai, az nem biztos hogy gagyesz.
Szerintem!
Szerintem, neked nem érdemes.DeLorean írta: ↑2021.02.08., hétf. 20:22
Én az első évad első részét néztem meg.
Mitől zseniális? Miért érdemes folytatnom?
Már régen volt, de annyira emlékszem, hogy a két színész jobb lett, hogy megöregedtek.
A Karate Kid egy nagyon gagyi valami volt azért, talán "Z" kategória, hogy legyen mögötte valami.
Mi van ebben az újban?
Semmi gúny vagy cinizmus.
Nem tetszhet mindenkinek minden.
Pl. én a The Expanse-t nem értem, 2 részt végigszenvedtem, a könyvvel is tán az 1. kötet 1. fejezetéig jutottam.
Ugyanakkor, a Karate kölyök I. nem "Z" vagy "ZS" kategória, mind a kritikusok, mind a nézők körében siker volt, Pat Morita (Mr. Miyagi) még Oscar- és Golden Globes-jelölést is kapott.
Szerintem, a tökéletes ifjúsági film a 80' évekből.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Na várjunk csak!
Vissza a Jövőbe? Az a ZS-n belül is egy nagy szuperZS.
Soha nem bírtam végignézni.
Szerintem!
Ebben is szörnyű gagyik a bunyók. De bája van. Kb 6-7/10.
Az Űrsepregetők sokak szerint egész jó és szórakoztató lett.
Az Űrsepregetők sokak szerint egész jó és szórakoztató lett.
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
Jól adagolt nosztalgia faktor, és jól felepített másik szemszögből megvilágított dolgok.DeLorean írta: ↑2021.02.08., hétf. 20:22Én az első évad első részét néztem meg.Aszpirin írta: ↑2021.02.08., hétf. 07:25Na, mit mondtam? ld ennek a bejegyzésnek a második részét: viewtopic.php?p=2530352#p2530352![]()
Megint valami, tiszta véletlenül, amiben egyezik a véleményünk.
Én azért nem tartottam “zseniális”-nak, de nagyon jól sikerült sorozat szerintem is. Érdekes módon a 19 éves keresztfiamat csöppet sem hatotta meg, a barátomékat pedig rá sem tudtam venni, hogy megnézzék, pedig épp néznivalót kerestek, tehát ez esetben is igaz, hogy nem mindenkinek jön majd be.
A 3. évadot még nem láttam, szerintem a 2. évad sem feltétlenül hozza az első szintjét, nem kicsit erőltetett a sztori amolyan amerikaiasan pátoszosan, de azért szórakoztató.
Mitől zseniális? Miért érdemes folytatnom?
Már régen volt, de annyira emlékszem, hogy a két színész jobb lett, hogy megöregedtek.
A Karate Kid egy nagyon gagyi valami volt azért, talán "Z" kategória, hogy legyen mögötte valami.
Mi van ebben az újban?
- Alex_Aston
- V.I.P.
Igen, egyet értek. Szerintem is azok értékelik, akik látták anno az eredetit.scaurus írta: ↑2021.02.08., hétf. 19:53Közelebb vagyok már az 50-hez.![]()
A tinik vergődése, ha hiteles(nek tűnik), nem fekszi meg a gyomrom.![]()
Ebben nekem nem is tűnt fel sok szenvedés/szenvelgés, a valóságban a tágabb ismeretségi körben ennél sokkal jobban tudnak szenvedni...![]()
Nekem az a benyomásom, hogy több dologban egyezik a véleményünk, mint amiben eltér.Aszpirin írta: ↑2021.02.08., hétf. 07:25...
Én azért nem tartottam “zseniális”-nak, de nagyon jól sikerült sorozat szerintem is. Érdekes módon a 19 éves keresztfiamat csöppet sem hatotta meg, a barátomékat pedig rá sem tudtam venni, hogy megnézzék, pedig épp néznivalót kerestek, tehát ez esetben is igaz, hogy nem mindenkinek jön majd be.
...![]()
Szerintem, ezt a sorozatot az értékeli igazán, akit nosztalgia fűz a Karate kölyök I-III.-hoz.
Nekem is igazából a 80' évekre utalások, a kikacsintások tetszenek, az, hogy azokat nem erőltetik, hanem lazán, a történetbe szervesen ágyazódva tálalják.
Az ilyenek pl. amikor az 1. évadban Miguel alkalmazza a daru technikát a versenyen és utána Daniel és Johnny összenéznek:
https://www.youtube.com/watch?v=PskjzB9CFVQ
Mondjuk, az még vicces lenne, ha az 1994-es, Hilary Swank-es, igencsak felejthető Az új karate kölyök filmet is beleszőnék a sztoriba...
Es tök jó, hogy SPOILER!!!
Sok régi karakter egy-egy epizód szerepre vissza hoznak, ugyanazokkal a színészekkel. És a negatív embereket is pozitivként, mint a III. évadban a második rész "főgonosza", aki tanácsot ad neki. Vagy a genyó mester is valamennyire érthető, miért lett ilyen Vietnam után. Bár ettől még megérdemelte a verést

SPOILER VÉGE
Szóval laza, könnyed, nagyon jól adagolt nosztalgia faktor.
Szerintem megérdemelt a kiemelkedő imdb pontozás.
Én csak nyomokban, de inkább úgy sem emlékszem a Karate kölyökre.
Szuper ZS.
De ez valahogy eteti magát.
Nem neked való, nincs benne repülőpókemberrobot.

Szuper ZS.
De ez valahogy eteti magát.
Nem neked való, nincs benne repülőpókemberrobot.

Szerintem!
Közelebb vagyok már az 50-hez.

A tinik vergődése, ha hiteles(nek tűnik), nem fekszi meg a gyomrom.

Ebben nekem nem is tűnt fel sok szenvedés/szenvelgés, a valóságban a tágabb ismeretségi körben ennél sokkal jobban tudnak szenvedni...

Nekem az a benyomásom, hogy több dologban egyezik a véleményünk, mint amiben eltér.Aszpirin írta: ↑2021.02.08., hétf. 07:25...
...

Szerintem, ezt a sorozatot az értékeli igazán, akit nosztalgia fűz a Karate kölyök I-III.-hoz.
Nekem is igazából a 80' évekre utalások, a kikacsintások tetszenek, az, hogy azokat nem erőltetik, hanem lazán, a történetbe szervesen ágyazódva tálalják.
Az ilyenek pl. amikor az 1. évadban Miguel alkalmazza a daru technikát a versenyen és utána Daniel és Johnny összenéznek:
https://www.youtube.com/watch?v=PskjzB9CFVQ
Mondjuk, az még vicces lenne, ha az 1994-es, Hilary Swank-es, igencsak felejthető Az új karate kölyök filmet is beleszőnék a sztoriba...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Force of Nature (2020)
https://www.imdb.com/title/tt10308928/
Nézhetetlen! Ritka, amikor egy filmet nem tudok végignézni - hát ez ilyen volt. Se a hangulata, se a színészi játék, se a zene, se a sztori...
Selling Isobel (2016)
https://www.imdb.com/title/tt3390376/
Nem egy szép történet, de legalább igaz események alapján - én mindig érdekesebbnek találom az ilyen filmeket, mint azokat, amelyek kitalációra épülnek. 18-as karika! Összességében érdekes és tanulságos. Ajánlott!
youtu.be/9UV8cKZX4IA
Map of the Sounds of Tokyo (2009)
https://www.imdb.com/title/tt1185376/
Itt nem volt panasz a hangulatra! Ajánlott!
youtu.be/jUutdwOHcUw
Den of Thieves (2018)
https://www.imdb.com/title/tt1259528/
Kemény bűnözők és még keményebb zsaruk... És amikor már azt hitted, tudod, ki kivel van... Ajánlott!
youtu.be/FKd_ks0rdAM
The Trial of the Chicago 7 (2020)
https://www.imdb.com/title/tt1070874/
Klassz film! Ajánlott!
youtu.be/FVb6EdKDBfU
Concussion (2015)
https://www.imdb.com/title/tt3322364/
Will Smith - kedvelem! Itt is jól nyomja, a történet pedig - tudomásom szerint - valós eseményeken alapul. Ajánlott!
youtu.be/Io6hPdC41RM
https://www.imdb.com/title/tt10308928/
Nézhetetlen! Ritka, amikor egy filmet nem tudok végignézni - hát ez ilyen volt. Se a hangulata, se a színészi játék, se a zene, se a sztori...
Selling Isobel (2016)
https://www.imdb.com/title/tt3390376/
Nem egy szép történet, de legalább igaz események alapján - én mindig érdekesebbnek találom az ilyen filmeket, mint azokat, amelyek kitalációra épülnek. 18-as karika! Összességében érdekes és tanulságos. Ajánlott!
youtu.be/9UV8cKZX4IA
Map of the Sounds of Tokyo (2009)
https://www.imdb.com/title/tt1185376/
Itt nem volt panasz a hangulatra! Ajánlott!
youtu.be/jUutdwOHcUw
Den of Thieves (2018)
https://www.imdb.com/title/tt1259528/
Kemény bűnözők és még keményebb zsaruk... És amikor már azt hitted, tudod, ki kivel van... Ajánlott!
youtu.be/FKd_ks0rdAM
The Trial of the Chicago 7 (2020)
https://www.imdb.com/title/tt1070874/
Klassz film! Ajánlott!
youtu.be/FVb6EdKDBfU
Concussion (2015)
https://www.imdb.com/title/tt3322364/
Will Smith - kedvelem! Itt is jól nyomja, a történet pedig - tudomásom szerint - valós eseményeken alapul. Ajánlott!
youtu.be/Io6hPdC41RM
Újratervezés
A 3. évadot még nem láttam, szerintem a 2. évad sem feltétlenül hozza az első szintjét, nem kicsit erőltetett a sztori amolyan amerikaiasan pátoszosan, de azért szórakoztató.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Na, mit mondtam? ld ennek a bejegyzésnek a második részét: viewtopic.php?p=2530352#p2530352

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Valóban jó sori, de ez a tini vergődés azért eléggé lepontozó ok számomra. Bele szoktam tekerni!
Rendben, hogy az eredetiben is szenvedtek, na de...
Csak sejtem, hogy kb mennyi idős lehetsz, és csodálkozom, hogy ez nem fekszi meg a gyomrod.
Rendben, hogy az eredetiben is szenvedtek, na de...
Csak sejtem, hogy kb mennyi idős lehetsz, és csodálkozom, hogy ez nem fekszi meg a gyomrod.
Szerintem!
Bocs, de egy kis önismétlés, ami önmagában mutatja nálam a tetszésiindexet.
Cobra Kai első három évad
ZSENIÁLIS
A filmektől és a sorozatoktól azt várom, hogy nyűgözzenek le, hozzák el a csodát, maradjon tátva szám.
(Ahogy, anno, a gyermekkoromban pl. az E.T., vagy a Fantasztikus labirintus).
Ritkán kapom meg, de azért előfordul.
Kb. 2016. óta próbálkozok sorozatokkal (előtte kb. 15 évig nem néztem sorozatot), eddig ezt a csodát egyedül a 13 Reasons Why első évada hozta el.
S, most csatlakozott a Cobra Kai mindhárom évada.
Nemrég hozsannáztam az 1. évadot, de eddig kiegyenlített a minőség.
Színészek, karakterek, történet, dramaturgia, zene, a nosztalgia/retró és az újdonság aránya (ahogy a Karate kölyök I-III. filmeket beleszövik), egyszerűen minden a helyén van.
Általában sorozatokkal lassan haladok, egy 8-10 részes sorozat (évad) befejezése nálam akár 1-2 évig is eltarthat.
A Cobra Kai 2. évada 1 hét alatt, a 3. évad 1 nap(!) alatt lement...
Cobra Kai első három évad
ZSENIÁLIS
A filmektől és a sorozatoktól azt várom, hogy nyűgözzenek le, hozzák el a csodát, maradjon tátva szám.
(Ahogy, anno, a gyermekkoromban pl. az E.T., vagy a Fantasztikus labirintus).
Ritkán kapom meg, de azért előfordul.
Kb. 2016. óta próbálkozok sorozatokkal (előtte kb. 15 évig nem néztem sorozatot), eddig ezt a csodát egyedül a 13 Reasons Why első évada hozta el.
S, most csatlakozott a Cobra Kai mindhárom évada.
Nemrég hozsannáztam az 1. évadot, de eddig kiegyenlített a minőség.
Színészek, karakterek, történet, dramaturgia, zene, a nosztalgia/retró és az újdonság aránya (ahogy a Karate kölyök I-III. filmeket beleszövik), egyszerűen minden a helyén van.
Általában sorozatokkal lassan haladok, egy 8-10 részes sorozat (évad) befejezése nálam akár 1-2 évig is eltarthat.
A Cobra Kai 2. évada 1 hét alatt, a 3. évad 1 nap(!) alatt lement...
- Alex_Aston
- V.I.P.
Imdb link ha megszűnik, akkor jó eséllyel internet sem lesz 
Illetve sokszor van olyan, hogy egy film címe akár több filmet is takarhat.
De amit én írtam:
Upgrade

Illetve sokszor van olyan, hogy egy film címe akár több filmet is takarhat.
De amit én írtam:
Upgrade