Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Én ezt el is hiszem, csak ne beszélnél mindig csilliókban. Bár az eredeti gondomat, nem oldaná meg a Genelec sem, miszerint a vászon mögül szólna. Egyszer meglátogattam Soner Audio-t, kaptam tőle olyan demót, ahol jóval a hangfalak síkja mögül szólt az anyag. Ilyen zenei mélységnél, bambulhatod a vásznat ami mögül szól valahol valami. Nekem ez illúzió romboló lenne. Ettől függetlenül mondtam mindkét megoldás tetszetős számomra. Én kedveltem a középső szobátokat a látható csoda szép Paradigm-al, és kedvelem most is. Nekem nem von le a moziszoba hangulatából, és rendeltetési céljából sem az ha látszik, sem ha nem látszik. Van néhány aggályom az eldugottal szemben, de pénzel biztos orvosolható lenne bármi. 
Te mondod Cutlerre, hogy csilliókban gondolkodik, miközben neked elég egy márkát említeni, azonnal dollárhegyek kezdenek lebegni a szemeid előtt??? Ki beszélt itt a top modellekről? :-) A Soner Audio-s demódat nem tudom kommentálni, nem voltam jelen. Viszont továbbra sem értem, mi a gondod azzal, hogy a vászon mögött vannak a hangsugárzók. "Hangfalak síkja mögül szól a hang..."? Nem is értem, hisz bent vannak a falban, hogy szólnának még hátrébbról?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tonyka: egy falba épített Genelec sugárzókkal rendelkező moziban gyönyörűen lehet zenélni. :-)

Én ezt el is hiszem, csak ne beszélnél mindig csilliókban. Bár az eredeti gondomat, nem oldaná meg a Genelec sem, miszerint a vászon mögül szólna. Egyszer meglátogattam Soner Audio-t, kaptam tőle olyan demót, ahol jóval a hangfalak síkja mögül szólt az anyag. Ilyen zenei mélységnél, bambulhatod a vásznat ami mögül szól valahol valami. Nekem ez illúzió romboló lenne. Ettől függetlenül mondtam mindkét megoldás tetszetős számomra. Én kedveltem a középső szobátokat a látható csoda szép Paradigm-al, és kedvelem most is. Nekem nem von le a moziszoba hangulatából, és rendeltetési céljából sem az ha látszik, sem ha nem látszik. Van néhány aggályom az eldugottal szemben, de pénzel biztos orvosolható lenne bármi. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

A nem AT vásznas megoldások egyik legnagyobb gondja az, hogy a front sugárzók akusztikai tengelye nem esik egybe. Ez akusztikai problémák sokaságát vonja maga után, mint delay, hangsugárzó mögötti, alatti és oldalfali visszaverődések, defraktáció, bizonyos frekvencia tartományokban módusok). További probléma, hogy (feleslegesen) hely igényes. Nem lehet a vetített kép méretét maximalizálni. Márpedig ha mozi, akkor a méret a lényeg (megtartva a minőséget persze!). Ezen felül további gond, hogy különválik a kép és a hang pozicionáltsága. Máshova nézek, mint ahonnan a hang jön. Ez zavarólag hat(hat). Az meg már hab a tortán, hogy dobogós, több soros elrendezésnél már az első sor is max. az ölébe kapja a centert, miközben kitakarja a hátsó sor(oka)t teljesen. Az esztétika már szubjektív. Van akinek tetszik, van akinek nem, hogy csak vásznat látni, mást nem. Ezzel együtt a budaörsi mozinkat (vevői kérésre) álló frontokkal építettük.
Tonyka: egy falba épített Genelec sugárzókkal rendelkező moziban gyönyörűen lehet zenélni. :-)
Beat: szőtt vásznak struktúrája normál nézési távolságból nem látható (1:1 nem az :-) )
Doki: Az AT vásznak (gyártótól függően) nyilván drágábbak a hagyományos társaiknál, de azért elérhető áron mozognak (250e Ft-tól).

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért jó lenne látni egy forintosított összeget, hogy mégis mennyibe kerül egy 2,5m-es jófajta szőtt vászon.

A csillagos ég a határ. A komoly vásznaknál megvannak a publikált mérések, h menyire szólnak bele, milyen Hz-en a hangba. Minél kevésbé, annál magasabb az összeg. Nem tudom pontosan, és lehet tévedek, de talán olyan nincs is ami semmilyen hatást nem gyakorol a hangra. Hisz a sima hangfal grill is hallhatóan változtat, pedig azt oda találták ki. Ettől függetlenül azt mondom szépek az ilyen letisztult moziszobák. Tulajdonképpen számomra tetszetős mindkét megoldás. Viszont ha álmaim rendszere, és szobája összejönne, akkor az megfelelő méretű lenne a kint lévő hangfalak elhelyezéséhez. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Most itt moziszobáról volt szó elsősorban és ha jól emlékezem nemrégiben pont te voltál az aki elmondta, hogy aki komolyan veszi a zenehallgatást az ugyis külön 2.0-ás rendszert csinál a mozi mellé. Ezért nem igazán értem, hogy miért keverted most ide a KOMOLYABB zenehallgatást. 
Arra külön kiváncsi lennék, hogy milyen környezetnek és doboznak tesz jót, ha sarokba rakják.

Fater egy bajod van, csak végletekbe gondolkodsz beszélsz. A komoly zene hallgatók tényleg külön rendszert, szobát tartanak a 2.0-nak. Viszont a jelenlévők többsége próbálja egy seggel megülni a két lovat. Attól, h a rendszerünk nem csúcs zene hallgatásra van kihegyezve, attól még a tér, és a színpadi dolgok lényegi részét meg tudja mutatni a maga szintjén. Tehát továbbra is azt mondom nem mindenkinek álma, és elfogadható a vászon mögé elrakni a rendszert. Sokaknak van ilyen olyan mozi szobája, nagyjából az egyetlen helység ahová el lehet bújni a család elől úgy, h ne zavarjuk őket, vagy ők minket. Így szinte mindenki használja zene hallgatásra is. Sosem állítottam, h jót tesz a dobozoknak a sarkba helyezés. Azt mondom nem minden esetben katasztrófa elfogadhatatlan amit kapunk a sarokból. Ki kell méretni, és kiderül mennyire árt, és lehet-e, vagy kell-e kezelni. Visszatérve még a vászon mögötti elhelyezésre, nem mellékes az, h mennyi dzsuva rakodik a motyóra takarítás nélkül. Ott voltam, mikor kiszedtük a KEF XQ-kat beépített helyről. Hegynyi por borította az amúgy szépséges dobozokat. Ez sem biztos, h van aki szívesen vállalja, én szeretem rendben tudni az elektronikát, és a dobozokat is. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Én valahol fél úton járhatok.
Ha tehetném, a centert betenném a vászon mögé, de a két frontot hagynám mellette. Legalábbis az esetemben. Ez is hozhat letisztult formát (főleg, hogy a technika is a vászon mögött van), de valamelyest meghagyná a kütyük iránti fetisizmust, így számomra kiegyenlítetté válna a dolog.

Azért jó lenne látni egy forintosított összeget, hogy mégis mennyibe kerül egy 2,5m-es jófajta szőtt vászon.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Arról nem beszélve, h szvsz komolyabb zene hallgatásra számomra már ebben a formában alkalmatlanná válik. Elég illúzió romboló ahogy a színpadba benne van egy hatalmas vászon. Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. Azt gondolom egy komoly hobbista mérlegre tesz mindent aztán tudatosan a lehetőségeihez mérten dönt. A sarokba rakás, meg nem ajánlott, de környezettől, doboztól függően azért lehet jó. Nálam sajna egyik oldalon sarokban vannak a dobozok. Hál isten végzetesen nem szól bele. Ezt fapacival beszéltük is anno, vannak a saroknál néha sokkal rosszabb elhelyezések is. 
Most itt moziszobáról volt szó elsősorban és ha jól emlékezem nemrégiben pont te voltál az aki elmondta, hogy aki komolyan veszi a zenehallgatást az ugyis külön 2.0-ás rendszert csinál a mozi mellé. Ezért nem igazán értem, hogy miért keverted most ide a KOMOLYABB zenehallgatást. 
Arra külön kiváncsi lennék, hogy milyen környezetnek és doboznak tesz jót, ha sarokba rakják.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Akik inkább elrejtik az elektronikát és a hangsugárzókat, ott lehet más elgondolás miatt van így,szerintem az ilyen esetekben inkább a divat,enteriőrbe való beilleszkedés és megjelenés dominál,mintsem az,hogy tudatosan tették azt,mint ahogy te,vagy mások képzelnék el,mert ez a hobbijuk.

Ez tökéletesen így van, jól megfogalmaztad. Én úri szokásnak mondanám, ami jobbára tetemes plusz költségeket generál. Végeredményként kapunk egy szép letisztult szobát titokzokniba. Erre mondtam, h emberfüggő. Abban is igazad van, h akiknek ilyen van, az általában nem saját vélemény. Rendel egy szobát, elmondják neki így lesz a legjobb, legszebb, rábólint a költségvetésre. Rossz esetben nem is látja a hangkeltőket, max. az ajánlatban netről. Nincs műszaki kötödés, mint nálunk, néha lemegyek megnézni egy filmet az asszonnyal, vagy a szomszéddal aztán pont. Kész tereméket rendelnek, kész terméket kapnak. Arról nem beszélve, h szvsz komolyabb zene hallgatásra számomra már ebben a formában alkalmatlanná válik. Elég illúzió romboló ahogy a színpadba benne van egy hatalmas vászon. Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. Azt gondolom egy komoly hobbista mérlegre tesz mindent aztán tudatosan a lehetőségeihez mérten dönt. A sarokba rakás, meg nem ajánlott, de környezettől, doboztól függően azért lehet jó. Nálam sajna egyik oldalon sarokban vannak a dobozok. Hál isten végzetesen nem szól bele. Ezt fapacival beszéltük is anno, vannak a saroknál néha sokkal rosszabb elhelyezések is. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Miért törvényszerű, ha a frontokat oldalt, a vászon 2 oldalán kell elhelyezni?
Egy új, tervben lévő szobánál miért elképzelhetetlen, hogy a frontoldali hangsugárzók a vászon mögött helyezkednek el?

Nem gondolom,hogy törvényszerű. A vászon két oldalán elhelyezett frontsugárzó talán ósdi elgondolás? Sarkakban pedig semmiképp sem,véletlenül sem javasolnék ilyet senkinek.
Egyszerűen ez az elterjedtebb megoldás,hogy kétoldalt helyezkednek el a frontok,szépen arányosan eligazítva mondjuk a vászon széléhez,másrészt az pedig tényleg igaz,hogy legtöbben nem biztos,hogy el akarják takarni a dobozaikat.
Főképpen azokra gondolok,akik még nem tudták megunni őket,pláne ha egyre szebb és nívósabb hangsugárzókat tudnak beállítani csatasorban és mindíg látni szeretnék.
Akik inkább elrejtik az elektronikát és a hangsugárzókat, ott lehet más elgondolás miatt van így,szerintem az ilyen esetekben inkább a divat,enteriőrbe való beilleszkedés és megjelenés dominál,mintsem az,hogy tudatosan tették azt,mint ahogy te,vagy mások képzelnék el,mert ez a hobbijuk.
Egyébként nekem is jobban bejönnek azok a moziszobák,ahol nincs más csak belépve az impozáns látvány fogad,finom hangulattal ,majd elől egy nagy vászon és a kényelmet adó ülőgarnitura,aztán mehet a mozi.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

A hangàteresztös vàszon èrdekes sztori, úgygondolom ezeket,minnèl messzebbröl èrdemes nèzni .Ha közel ülök làtom a strukturàjàt,a szövès sraffozàsàt,ez kb 1:1 es tàvolsàg. De ha messzebb ülök ,akkor a szoba ès vàszon is nagyobbnak kène ,hogy legyen......lehet ,amit nyer az ember az eltüntetett hangfalakkal, azt bukja a millios optikàval felszerelt vetített kèpen
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért azt tisztázzuk, ez a Kis Duna oldala, ez nem árad. Le van zárva a Kvassay zsilipnél. A nagy Duna aga árad, viszont azon az oldalon (Lakihegy, Halasztelek, Tököl, Szigetújfalú stb. gát védi. Pár részen önkényesen árterületre épitettek, na azok neha szivnak. Viszont ennek semmi köze miklóshoz.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Igen a hangáteresztős vászon az jó megoldás lenne, csak mint írtátok az rohadt drága.
Mondjuk nekem is az olyan moziszobák tetszenek ahol a hangfalak el vannak rejtve, de persze nagy durcásan elnézegetem a hangfalaimat is. Szerencsére nem csúnyák.

OFF
Nekem nincs nagy tapasztalom Miklósról, csak annyi, hogy minden hétvégén odajárunk apósékhoz, mert az asszony ott nőtt fel és a szülei ott laknak. Szerencsére abban az utcában rendes emberek laknak, köszönnek a szomszédok mindig nekünk ha meglátnak.
De a sűrűjét azt nem ismerem. 
A bucka az asszonynak nem tetszik, mert zsúfolt, pedig van arra jó pár ház eladó. Nah meg a Duna parton is, de azt mondta az sem jó vétel, mert ha árad a Duna akkor cumi van...nah meg a sok szúnyog.
Nah de kitudja mi lesz itt még, mert leghamarabb is kb jövőre lenne a ház vásárlás, meg ugye előtte még el kell adni a jelenlegi lakást is.

ON
Mondjuk az is igaz, hogy nem sok olyan házat találtam ahol kivitelezhető lenne a moziszoba. Mert nem sok helyen van pince. Én meg abban gondolkodnék, mert azt olyanra festhetem alakíthatom amilyenre akarom, mindent a mozinak szentelve, meg ha lent filmezek az talán nem zavarja a fent lévőket.
Igaz pár megválaszolatlan kérdés még van benne, pl ablak nélkül, hogy lesz a szellőzés...

De abban biztosak lehettek, ha úgy alakul akkor sokat fogok itt kérdezgetni.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Egy új, tervben lévő szobánál miért elképzelhetetlen, hogy a frontoldali hangsugárzók a vászon mögött helyezkednek el?
Csak mert ebben az esetben nem kell plusz méterekkel számolni a vásznon kívűl. Különben sem ideális akusztika szempontjából a frontokat a szoba sarkaiba tenni. 
Egyszer majd én is el akarom tüntetni a frontoldalról a hangfalakat a vászon mögé.
A kérdező említette, hogy egy kanapét tervez ülőalkalmatosságként a szobába, ami általában 2 méter széles. Ha a vászon mögé rakná a frontokat és a centert, akkor lehetne 3 méteres vásznat betennie és a szobának még így sem kellene sokkal szélesebbnek lennie. Ha viszont elég a 3,5 m szélesség, akkor a szoba lehet 5.5-6 méter hosszú is. Így a kanapét 1-1,5m-el előbbre húzni, mint a hátsó fal és a 7 csatornás kiépítés kicsit sem lenne túlzás Sőt, Atmos sugárzóknak is el lehetne készíteni a helyét. Persze csak szerintem

Nem biztos, h engedi a büdzsé. Habár nagyszerű megoldás, de az igazán jól hangáteresztő vásznak nem 2 forintos kiadások. No meg akár lehetnek olyan emberek is akik szeretnek fizikailag is látni, néhány szemet gyönyörködtető dobozt. Mondjuk egy 8-as BW-t biztos nem rejtenék a vászon mögé. Minden ember függő, ki, mit hogyan szeret, különbözően gondolkodunk.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

A szobák méreténél szerintem a szélesség nagyon fontos,mert ha veszünk egy legalább 2,5méter széles vásznat a fal közepén,melynek két oldalán még el kell helyezned a két frontot ( és még valahogy a két szubot is ha 7.2 a cél) ,akkor kell a 4 méter szélesség a frontoldalon,de ha lehet jobb kicsivel több,főleg ha hosszú a szoba.
Ha távolabbra esik a hallgató/néző pont akkor főleg,mert szélesebbre lehet belőni a frontokat egymáshoz.

Csak mert ebben az esetben nem kell plusz méterekkel számolni a vásznon kívűl. Különben sem ideális akusztika szempontjából a frontokat a szoba sarkaiba tenni. 
Egyszer majd én is el akarom tüntetni a frontoldalról a hangfalakat a vászon mögé.
A kérdező említette, hogy egy kanapét tervez ülőalkalmatosságként a szobába, ami általában 2 méter széles. Ha a vászon mögé rakná a frontokat és a centert, akkor lehetne 3 méteres vásznat betennie és a szobának még így sem kellene sokkal szélesebbnek lennie. Ha viszont elég a 3,5 m szélesség, akkor a szoba lehet 5.5-6 méter hosszú is. Így a kanapét 1-1,5m-el előbbre húzni, mint a hátsó fal és a 7 csatornás kiépítés kicsit sem lenne túlzás Sőt, Atmos sugárzóknak is el lehetne készíteni a helyét. Persze csak szerintem

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Off: 16 éve jöttünk a környékre, családi okok miatt. Életem legnagyobb hibája volt. Szigetszentmiklós talán elviselhetőbb mint Halom, de pl. a buckai rész egy nagy zsúfolt élhetetlen gettó. ( remélem nem ott laksz) Szigethalom nagyon durva. Az emberek vagy alkoholisták, vagy orkok, vagy bunkók, vagy mind együtt, az együttélés szabályait nem ismerik. Lehajtott fejjel zombiként közlekednek, nézni is rossz azt a sok gondot amit cipelnek, és ez óhatatlan lehúzza az embert. A házunk elől nem győzöm összeszedni a csikket, szemetet, ampullás üvegeket. Tisztelet a kivételnek, nem álltalánosítok, de a számuk átlagon felüli. Kellemetlen az egész környék. Persze megértem ha őslakosként szeretsz itt élni, és tiszteletben is tartom. Mi nagyon rosszul érezzük magunkat, jövőre húzunk is innen, mert vannak élhetőbb helyek. De ez a mi gondunk, és véleményünk.
Off

De bizony a buckában, és ha azt hiszed a bucka a legátláthatatlanabb, akkor közlöm, h Csepelen Királyerdő még durvább. Szigethalomon töltöttem a gyerekkorom, jó ideig fejlettebb volt mint Miklós, miután lecsatornáztak mindenhol. Az emberek ilyenek, és olyanok mindenhol, bunkók, beképzeltek, kötözködök mindenhol vannak. Szerencse kell hozzá, h viszonylag nyugodt környékre költözzön az ember, vagy sok pénz. A mai emberek többsége pont ilyen, dolgozik, haza megy bezárja az ajtót. Nem spanoskodik, ilyen világ van. Járom Budapest Déli oldalát gazdagon, nem hinném, h bárhol is marhára jobb lenne. Persze ha kocsma mellett lakik az ember, az nem túl szerencsés, vagy állomás, és hasonlók. Szigethalmon is vannak kifejezetten nyugodt csendes jól élhető részek, mint bárhol. Pl. Barackos, Cseresznyés utca. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Mi meg menekünk még a környékről is.
Mint itt szuletett kijelenthetem, h kicsit tulzol. A kozlekedes fos a varosba jaras szempontjabol. De ez igaz a Budapest kornyeki osszes telepulesre. Egyeb nagy gond nincs, csak annyi ami mashol is. Vagy mashol barsonyszonyeg vezet minden haz ele?

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Köszönöm Mindenkinek az infókat. 

Akkor majd így nézegetem az eladó ingatlanokat.
Mert az asszony kitalálta, hogy lehet le kéne költöznünk Pestről Szigetszentmikllósra.
Mondtam neki, hogy rendben, de csak azzal a feltétellel, ha lesz végre egy moziszobám.
A legjobb az lenne ha pince lenne és azt lehetne majd átalakítani. Csak kérdés, hogy találunk-e olyan házat, ami tetszik is meg jó is meg ennek a célnak is megfelel.
Mondjuk még van időnk, így hátha lesz olyan.

Csak ugye már fejben felkészülök, hogy mit, hogy lehet majd kihozni.

Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Mekkora szoba kell egy normálisan elhelyezett 7.1, vagy akár 7.2-es szobához?
20 nm elég lehet? Ha csak egy kanapé lenne benne?

Gondolom, ha már két sort szeretnék akkor kell legalább 30 nm is.

Legtöbben úgy vagyunk vele,van egy adott szoba méret aztán azt kell szeretni.
Aki épít,roppant körültekintőnek és alaposnak kell lenni minden irányban.Nem elég a jelenlegi helyzethez,állapotokhoz igazítani,hanem csakis előre gondolkodni az atmos utáni időkre is gondolván (ha előre látunk a jövőben,mi jöhet még... ) Persze ez nem könnyű.

A szobák méreténél szerintem a szélesség nagyon fontos,mert ha veszünk egy legalább 2,5méter széles vásznat a fal közepén,melynek két oldalán még el kell helyezned a két frontot ( és még valahogy a két szubot is ha 7.2 a cél) ,akkor kell a 4 méter szélesség a frontoldalon,de ha lehet jobb kicsivel több,főleg ha hosszú a szoba.
Ha távolabbra esik a hallgató/néző pont akkor főleg,mert szélesebbre lehet belőni a frontokat egymáshoz.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Szerintem  a "normálisan" elhelyezetthez ha csak a hosszanti méretet vesszük,nem árt ha van legalább 6m a center és a Sb.-k között a párhuzamos síkot nézve(természetesen,szerintem) hogy az a bizonyos7.1 "érvényesüljön". Ne legyen esetleg az az érzésünk,hogy 7.1 helyett sikerült egy 5+2felesleges.1 rendszert összerakni.Persze lehet ez a távolság kisebb és szólhat is jól de mihez képest. Viszont ha van rá lehetőség érdemes egy ilyet is megfülelni,meg egy olyat és utána könnyebben eldönthető,melyik 7.1 tecccik jobban.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Szerintem 5×4 szoba megfelelő lehet nagyon is

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Köszönöm a dícséreteket, jólesett!

Most idő hiányában a keretet asztalos haverom vágta és ragasztotta össze. Így rám csak a festése felrakása és a LED billesztése maradt(1x1cm-es nútban van a led, felső/belső élén a keretnek, kikapcsolt állapotban nem látszik). Két 5m led van beépítve, egyik kör a panelek közepén lévő réseket világítja, másik kör a keret tetejére került a határozottabb hangulatfény érdekében. A keret sima 4x6-os gyalult léc, 2cm eltartással van függesztve a menyótól(így 6x6-os a keresztmetszet pont, mint a panel kis kocka mérete), panelektől 1cm-es távtartás van(mint a panel kis kocka közei)
Monolit födém révén a betápot a menyó glett visszakaparásával nyert 2mm-ben tudtam odasumákolni' , négyeres rgb szalagkábellel. Az rgb vezérlő wi-fi-s lett, így filmezés előtt igen kényelmes, csak egy gombnyomás a telón vagy tabon.

A képeken még látszanak a csavarfejek, mivel én forrasztottam, ezért még hagyok pár hét próbaüzemet , de ha minden okés, akkor nem fognak látszani!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszi srácok, volt is meló vele rendesen!
Lassan moziszoba ez, nem nappali

Bocsi, hogy még egy kép(nem is a legjobb minőségű)...de most látom előszőr így én is

Gratula Forest! Nagyon jól néz ki!!  

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Így sikerült beolvasztani a nappali mennyezetébe a paneleket.
Kis extrával

Gratulálok, igényes megoldás!

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Gratula, menő lett.

Panasonic TX-P42ST50E;