Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Egy költői kérdés

Szerintetek melyik a jobb megoldás?

Sztem is a pince. De ez attól is függ milyen méretekkel rendelkezik. És nem csak az alapterület számít. Vannak kis belmagasságú pincék is. 2.5-2.3 méternél kisebbnél már meggondolandó. Főleg, ha atmosban gondolkodsz. 

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy költői kérdés

Ha egy pincében van kialakítva a moziszoba, vagy ha már egy meglévő szoba kerül átalakításra moziszobának (ez nem a pincében van).

Jó azt gondolom, hogy egy pince kialakításra jobb lehet, de ugye annak drágább is a kivitelezése.

Egy meglévő szobát meg csak át kell festeni vetítéshez ideálisra meg beméretni és utána panelekkel és kész is.
Mondjuk a szigetelés lenne itt is nagyobb összeg gondolom, hogy a filmezés ne zavarja a többi lakót.

Gondolom most meg is válaszoltam akkor a saját kérdésemet. 

De ki, hogy indulna el az úton?

egyértelmű számomra a pince,amennyiben a nedvesség és levegő megoldott,valamint megfelelő áramellátás is van..Ott a hangszigeteléssel nem kell törődni,ellenben a szobával igen,ami igencsak zsebbenyúlós történet.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Egy költői kérdés

Ha egy pincében van kialakítva a moziszoba, vagy ha már egy meglévő szoba kerül átalakításra moziszobának (ez nem a pincében van).

Jó azt gondolom, hogy egy pince kialakításra jobb lehet, de ugye annak drágább is a kivitelezése.

Egy meglévő szobát meg csak át kell festeni vetítéshez ideálisra meg beméretni és utána panelekkel és kész is.  
Mondjuk a szigetelés lenne itt is nagyobb összeg gondolom, hogy a filmezés ne zavarja a többi lakót.

Gondolom most meg is válaszoltam akkor a saját kérdésemet. 

De ki, hogy indulna el az úton?

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11045
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyszer meglátogattam Soner Audio-t, kaptam tőle olyan demót, ahol jóval a hangfalak síkja mögül szólt az anyag. Ilyen zenei mélységnél, bambulhatod a vásznat ami mögül szól valahol valami. Nekem ez illúzió romboló lenne.
Ahogy a hangzó anyag térkeverésében, úgy a képi tartalomban is 3 dimenzió van, azaz a zenének és a képnek is van mélysége, egyiket sem a vászon/hangsugárzó síkjába lokalizálja az agyad. Sőt a képi tartalom általában jóval nagyobb mélységet mutat, mint a hang.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Szerintem a falba süllyesztett vagy sarokba tett doboz témaköre SOKKAL bonyolultabb annál, mint ahogyan azt a legtöbben gondoljuk. Érveim ezen elmélet mellett (a profik meg majd javítanak ha marhaságot írok):

- Ha a hangdoboz közelében hangvisszaverő tárgy/felület van, akkor az "egyenesen" a hangfalból jövő hang interferálni fog a visszavert hanggal és kész is a Comb filter (a jel össze van keverve az időben késleltetett, azaz visszavert "másodpéldánnyal" aminek az eredménye egy hullámzó frekvencia-átvitel, kiemelésekkel és kioltásokkal tarkítva, illetve a fázismenet is "összehabarodik")

- A fenti probléma kezelése érdekében szoktak a hangfalak mögé hangelnyelő paneleket tenni, illetve persze a többi elsődleges visszaverési pontra is. Magyarul a felületeket ekkor meghagyjuk, de nem engedjük nekik viszaverni a rájuk eső hangokat

- Szerintem elegánsabb kezelése a problémának ha ezeket a felületeket megszüntetjük. Persze ehhez ki kellene menni a szabadba zenét hallgatni vagy mozizni, de ez nem megoldható a gyakorlatban. Viszont a hangfalak falba építésével legalább a hangfal mögötti visszaverő felület "megszüntethető" ... és tipikusan ez a legközelebbi visszaverő felület, ahonnan visszaverődve a legzavaróbb interferencia keletkezik. Ezért vannak a stúdiókban a monitor hangfalak a falba építve. Tudtommal.

- Persze a hangfal falba építésével felére csökkentettük a hang lesugárzásának a térszögét azokon a frekiken, ahol a hangfal gömbsugárzóként működne. Ezek tipikusan a mély hangok (mérettől függően). Emiatt a mélyek ki lesznek emelve ebben az esetben ... de ezt figyelembe lehet venni a hangdoboz tervezésénél, illetve ezzel elbánik a szoba korrekciós rendszer (a Comb filter hatását viszont elméletileg lehetetlen lenne kijavítani neki ... végül is egy "javíthatatlan" hibát "javíthatóra" cseréltünk ... ez is egy kis lépés a jó irányba!)

- A sarok vagy fal-padló találkozási vonala hasonlóan "használható" a mély frekvenciák sugárzási hatásfokának javítására pl. sub esetén, de vigyázni kell arra, hogy így a szoba állóhullámai fokozott gerjesztést kapnak, tehát ha nincs megfelelő mennyiségű basszuscsapda a szobában, akkor ez akár nagyon rossz ötlet is lehet. Javasolt szakemberrel konzultálni ebben a témában, de azt szerintem hiba lenne állítani, hogy teljesen rossz ötlet pl. egy sub-ot a sarokba tenni. Az adott hely tulajdonságai döntik el, hogy egy jó- vagy rossz ötlet (szoba mérete, alakja, berendezés, stb.)

Nekem NINCS bajom a vászon mögé tett hangfalakkal ... csak a minőségi AT vásznak árával van "millió" bajom. De akinek tetszik ez a megoldás, az szerintem megvalósíthatja, nincs elméleti akadálya a dolognak. Tudtommal.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ez tökéletesen így van, jól megfogalmaztad. Én úri szokásnak mondanám, ami jobbára tetemes plusz költségeket generál. Végeredményként kapunk egy szép letisztult szobát titokzokniba. Erre mondtam, h emberfüggő. Abban is igazad van, h akiknek ilyen van, az általában nem saját vélemény. Rendel egy szobát, elmondják neki így lesz a legjobb, legszebb, rábólint a költségvetésre. Rossz esetben nem is látja a hangkeltőket, max. az ajánlatban netről. Nincs műszaki kötödés, mint nálunk, néha lemegyek megnézni egy filmet az asszonnyal, vagy a szomszéddal aztán pont. Kész tereméket rendelnek, kész terméket kapnak. Arról nem beszélve, h szvsz komolyabb zene hallgatásra számomra már ebben a formában alkalmatlanná válik. Elég illúzió romboló ahogy a színpadba benne van egy hatalmas vászon. Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. Azt gondolom egy komoly hobbista mérlegre tesz mindent aztán tudatosan a lehetőségeihez mérten dönt. A sarokba rakás, meg nem ajánlott, de környezettől, doboztól függően azért lehet jó. Nálam sajna egyik oldalon sarokban vannak a dobozok. Hál isten végzetesen nem szól bele. Ezt fapacival beszéltük is anno, vannak a saroknál néha sokkal rosszabb elhelyezések is. 

Jópár évvel ezelőtt a Digitális Házimozi magazin utolsó oldalain mindíg olvashattunk néhány zsír házban és puccos palotában felépített moziszobákról.Le voltak vázolva a cikk végén a rendszerezközök is..
Csak figyeltem a jobbnál jobb ízléses szobákat, huh nekem ilyen sosem lesz...
No meg milyen cuccok voltak a falba a rackba építve,aztán mikor olvastam tovább, a tulajdonosa lazán vázolta,ő megkért egy céget,hogy csináljanak meg neki mindent A-Z-ig,aztán ő majd megtanulja kezelni a házimozit a Creston vezérlővel a fotelban.Neki ennyi elég is volt. Kakált rá milyen hangsugárzóból szól a mozi vagy a zene,csak a kényelem számított...

Nem biztos,hogy azok az emberek akiknek ilyen célra simán fordul kifelé a zsebből a köteg pénz ,majd picit is érdeklik a kütyük,meg az hová kerül az elektronika és a hangsugárzók.Tehetősebbek,ezért bőven van gempa inkább a belsőépítészettel és a design-nal foglalkozni.
Valamelyik Szép házak magazinban akadtam rá egyszer egy gyönyörű lakásra, komoly Bower és Rotel eszközök voltak abszolút mostoha körülmények között felállítva,ahol észrevehetően nagyobb fontosságot kapott egy-két lakberendezési tárgy mint a drága cuccok.
Az a réteg aki pedig nehezen kereste meg a rávalót, más szemmel nézi a cuccait,illetve alapból is érdeklődő a technika iránt és tényleg nap mint nap nézegeti,óvja-védi törölgeti,sosem fogja elrejteni szem elől a berendezését,ez valahol érthető..

Én valahol fél úton járhatok.
Ha tehetném, a centert betenném a vászon mögé, de a két frontot hagynám mellette. Legalábbis az esetemben. Ez is hozhat letisztult formát (főleg, hogy a technika is a vászon mögött van), de valamelyest meghagyná a kütyük iránti fetisizmust, így számomra kiegyenlítetté válna a dolog.

Azért jó lenne látni egy forintosított összeget, hogy mégis mennyibe kerül egy 2,5m-es jófajta szőtt vászon.

Ez sem rossz ötlet,csak ha két frontot kint hagyod akkor már maradjon minden doboz,nemde? Mert úgy meg olyan,mintha sztereóban nyomatnád
Vagy menjen minden a vászon mögé,vagy semmi sem.
LCR rendszerek használatával is lehet letisztult egy moziszoba,akik nem szeretik látni a nagy álló dobozokat,de ez esetben akkor ha azok "falhoz simulnak" akkor az elektronika is menjen a frontoldalról és úgy lehet elérni hasonló egyszerűséget.

Gyebivel egyetértek egyébként a legszebb moziszobák valóban azok ahol belépve csak egy letisztult igényes moziszobát látsz,egyetlen méretes vászonnal igényes enteriőrben,zsúfoltságot okozó eszközök tárgyak nélkül. (Ha tehetném ,én tennék vele egy próbát,de ahhoz olyan lakás is kellene )
És még a vetítő is be van építve a falba,vagy akár külön szobában a mozi mögött, alatta a komponensekkel.Biztosan az ilyen berendezések állnak legközelebb a valódi mozikhoz,de van aki ezt meg tudja valósítani,van aki nem,vagy egyszerűen meg tudná,de nem is akarja

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Dehogy nappali. Az egy dedikált zene/média szoba.
Amúgy pedig ha most elolvasod (ismét) az első posztomat, s megnézed ezt a két képet, pontról pontra nyomonkövetheted mindazt, miért kell (ideális, javasolt,...) egy moziban betenni a sugárzókat a vászon mögé!
Nem vontam ketsegbe az esetleges előnyeit. Szó sincs ilyenrôl. Bár tudomasom szerint a legidealisabb a falba sulyesztett doboz, nem keverendo a vaszon moge rakottal. De alabb ha elolvasod elmondtam, min2 megoldas tetszik. Csak az egyik szimpibb. Tobb soros mozit en nem csinalnek, 3 embert sem tudok osszeszedni a csaladbol h odauljon. Legtobbszor egyedul mozizok, erre meg boven jo lenne a jo kis 8-as D-s BW-k. Csak mar lattnam. De reszemrol hadjuk, tul targyaltuk mar. Olyan ez mint a boros kocsi. Beleizzad a seggem, mas meg azt mondja a legjobb.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Természetesen a kép egy nappali, ennyire bolond azért nem vagyok. A rendszer szemléltetése miatt használtam a képet. De tudnék még hasonlóan gyönyörű dobozokat mutatni. Úgyhogy javaslom én is, h maradjunk a moziszobánál. Képzeljük el az én moziszobámba ezt a rendszert. Ha órákat, és napokat suttognál is a fülembe, h mekkora flash lenne ezeket elrejteni egy ultra brutál csúcs vászon mögé. Akkor sem tudnál rábeszélni, meggyőzni. Lehet ez óriási hiba, de mindig önfejű voltam, megvannak a saját elvárásaim, saját agymenéseim. Sok esetben lassan, de hajlok, ebben az esetben viszont semmiképp. Hol itt a gond? Nem hinném, h prüszkölnék egy ilyen szobára idehaza.Dehogy nappali. Az egy dedikált zene/média szoba.Amúgy pedig ha most elolvasod (ismét) az első posztomat, s megnézed ezt a két képet, pontról pontra nyomonkövetheted mindazt, miért kell (ideális, javasolt,...) egy moziban betenni a sugárzókat a vászon mögé!
Egyébként meg győzködne téged, akinek 3 anyja van... :-) Hozzád képest a beton egy hajlékony anyag.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

itt Csak azért lett vetítő és a vászon, mert rábeszéltem. Te tudod a legjobban, hogy ez az ügyfél kimondottan sztereo és azon belül is bakelit mániás. Úgyhogy javaslom, maradjunk inkább a moziszobáknál. Akár azoknál, amelyekben JBL Synthesis rendszert tesznek a vászon mögé vagy Steinway Lyngdorfot.
Természetesen a kép egy nappali, ennyire bolond azért nem vagyok. A rendszer szemléltetése miatt használtam a képet. De tudnék még hasonlóan gyönyörű dobozokat mutatni. Úgyhogy javaslom én is, h maradjunk a moziszobánál. Képzeljük el az én moziszobámba ezt a rendszert. Ha órákat, és napokat suttognál is a fülembe, h mekkora flash lenne ezeket elrejteni egy ultra brutál csúcs vászon mögé. Akkor sem tudnál rábeszélni, meggyőzni. Lehet ez óriási hiba, de mindig önfejű voltam, megvannak a saját elvárásaim, saját agymenéseim. Sok esetben lassan, de hajlok, ebben az esetben viszont semmiképp. Hol itt a gond? Nem hinném, h prüszkölnék egy ilyen szobára idehaza.

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Igen előtted van egy tér elválasztó ami engem zavarna. Csak azt nem tudom mi értelme fejel lefelé keresztet mutatni annak ha kint vannak a hangfalak. Ezt a motyót biztos nem dugnám be egy fostos vászon mögé, sem az elektronikát, hiába lenne moziszobám. Had gyönyörködjön benne a szem, tuti naponta áttörölgetném. Nem vagyunk egyformák, csak nem tudom miért gond ez, vélemény ellenvélemény na bumm. Nem muszáj mindig mindent trendit vakon követni. Biztos nem én vagyok az egyetlen aki inkább kint hagyná, nem hinném, h ettől katasztrofális hangminőségbeli csorbát szenvednék.itt Csak azért lett vetítő és a vászon, mert rábeszéltem. Te tudod a legjobban, hogy ez az ügyfél kimondottan sztereo és azon belül is bakelit mániás. Úgyhogy javaslom, maradjunk inkább a moziszobáknál. Akár azoknál, amelyekben JBL Synthesis rendszert tesznek a vászon mögé vagy Steinway Lyngdorfot.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Igen előtted van egy tér elválasztó ami engem zavarna. Csak azt nem tudom mi értelme fejel lefelé keresztet mutatni annak ha kint vannak a hangfalak. Ezt a motyót biztos nem dugnám be egy fostos vászon mögé, sem az elektronikát, hiába lenne moziszobám. Had gyönyörködjön benne a szem, tuti naponta áttörölgetném. Nem vagyunk egyformák, csak nem tudom miért gond ez, vélemény ellenvélemény na bumm. Nem muszáj mindig mindent trendit vakon követni. Biztos nem én vagyok az egyetlen aki inkább kint hagyná, nem hinném, h ettől katasztrofális hangminőségbeli csorbát szenvednék.

A képen látható rendszert nem is szabad elrejteni. Ha ez az én rendszerem volna, minden alkalommal, ahogy beülnék a fotelbe mondanék egy "azta k..."-t mielőtt bekapcsolnám, +utána is
Jól felszerelt szoba!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ezt én sem nagyon értem
Ha látható a két front és mögötte is hallod szólni az jó, de ha egy vászon takarja a frontokat, akkor elveszik a zene mélysége? Vagy most mi van?
Különben is, aki igazán elmélyül a zenehallgatásban az behunyja a szemét és ilyenkor a hangfalak sem látszódnak és a vászon sem

Igen előtted van egy tér elválasztó ami engem zavarna. Csak azt nem tudom mi értelme fejel lefelé keresztet mutatni annak ha kint vannak a hangfalak. Ezt a motyót biztos nem dugnám be egy fostos vászon mögé, sem az elektronikát, hiába lenne moziszobám. Had gyönyörködjön benne a szem, tuti naponta áttörölgetném. Nem vagyunk egyformák, csak nem tudom miért gond ez, vélemény ellenvélemény na bumm. Nem muszáj mindig mindent trendit vakon követni. Biztos nem én vagyok az egyetlen aki inkább kint hagyná, nem hinném, h ettől katasztrofális hangminőségbeli csorbát szenvednék. 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

A Soner Audio-s demódat nem tudom kommentálni, nem voltam jelen. Viszont továbbra sem értem, mi a gondod azzal, hogy a vászon mögött vannak a hangsugárzók. "Hangfalak síkja mögül szól a hang..."? Nem is értem, hisz bent vannak a falban, hogy szólnának még hátrébbról?
Ezt én sem nagyon értem
Ha látható a két front és mögötte is hallod szólni az jó, de ha egy vászon takarja a frontokat, akkor elveszik a zene mélysége? Vagy most mi van?
Különben is, aki igazán elmélyül a zenehallgatásban az behunyja a szemét és ilyenkor a hangfalak sem látszódnak és a vászon sem

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Én ezt el is hiszem, csak ne beszélnél mindig csilliókban. Bár az eredeti gondomat, nem oldaná meg a Genelec sem, miszerint a vászon mögül szólna. Egyszer meglátogattam Soner Audio-t, kaptam tőle olyan demót, ahol jóval a hangfalak síkja mögül szólt az anyag. Ilyen zenei mélységnél, bambulhatod a vásznat ami mögül szól valahol valami. Nekem ez illúzió romboló lenne. Ettől függetlenül mondtam mindkét megoldás tetszetős számomra. Én kedveltem a középső szobátokat a látható csoda szép Paradigm-al, és kedvelem most is. Nekem nem von le a moziszoba hangulatából, és rendeltetési céljából sem az ha látszik, sem ha nem látszik. Van néhány aggályom az eldugottal szemben, de pénzel biztos orvosolható lenne bármi. 
Te mondod Cutlerre, hogy csilliókban gondolkodik, miközben neked elég egy márkát említeni, azonnal dollárhegyek kezdenek lebegni a szemeid előtt??? Ki beszélt itt a top modellekről? :-) A Soner Audio-s demódat nem tudom kommentálni, nem voltam jelen. Viszont továbbra sem értem, mi a gondod azzal, hogy a vászon mögött vannak a hangsugárzók. "Hangfalak síkja mögül szól a hang..."? Nem is értem, hisz bent vannak a falban, hogy szólnának még hátrébbról?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Tonyka: egy falba épített Genelec sugárzókkal rendelkező moziban gyönyörűen lehet zenélni. :-)

Én ezt el is hiszem, csak ne beszélnél mindig csilliókban. Bár az eredeti gondomat, nem oldaná meg a Genelec sem, miszerint a vászon mögül szólna. Egyszer meglátogattam Soner Audio-t, kaptam tőle olyan demót, ahol jóval a hangfalak síkja mögül szólt az anyag. Ilyen zenei mélységnél, bambulhatod a vásznat ami mögül szól valahol valami. Nekem ez illúzió romboló lenne. Ettől függetlenül mondtam mindkét megoldás tetszetős számomra. Én kedveltem a középső szobátokat a látható csoda szép Paradigm-al, és kedvelem most is. Nekem nem von le a moziszoba hangulatából, és rendeltetési céljából sem az ha látszik, sem ha nem látszik. Van néhány aggályom az eldugottal szemben, de pénzel biztos orvosolható lenne bármi. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

A nem AT vásznas megoldások egyik legnagyobb gondja az, hogy a front sugárzók akusztikai tengelye nem esik egybe. Ez akusztikai problémák sokaságát vonja maga után, mint delay, hangsugárzó mögötti, alatti és oldalfali visszaverődések, defraktáció, bizonyos frekvencia tartományokban módusok). További probléma, hogy (feleslegesen) hely igényes. Nem lehet a vetített kép méretét maximalizálni. Márpedig ha mozi, akkor a méret a lényeg (megtartva a minőséget persze!). Ezen felül további gond, hogy különválik a kép és a hang pozicionáltsága. Máshova nézek, mint ahonnan a hang jön. Ez zavarólag hat(hat). Az meg már hab a tortán, hogy dobogós, több soros elrendezésnél már az első sor is max. az ölébe kapja a centert, miközben kitakarja a hátsó sor(oka)t teljesen. Az esztétika már szubjektív. Van akinek tetszik, van akinek nem, hogy csak vásznat látni, mást nem. Ezzel együtt a budaörsi mozinkat (vevői kérésre) álló frontokkal építettük.
Tonyka: egy falba épített Genelec sugárzókkal rendelkező moziban gyönyörűen lehet zenélni. :-)
Beat: szőtt vásznak struktúrája normál nézési távolságból nem látható (1:1 nem az :-) )
Doki: Az AT vásznak (gyártótól függően) nyilván drágábbak a hagyományos társaiknál, de azért elérhető áron mozognak (250e Ft-tól).

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért jó lenne látni egy forintosított összeget, hogy mégis mennyibe kerül egy 2,5m-es jófajta szőtt vászon.

A csillagos ég a határ. A komoly vásznaknál megvannak a publikált mérések, h menyire szólnak bele, milyen Hz-en a hangba. Minél kevésbé, annál magasabb az összeg. Nem tudom pontosan, és lehet tévedek, de talán olyan nincs is ami semmilyen hatást nem gyakorol a hangra. Hisz a sima hangfal grill is hallhatóan változtat, pedig azt oda találták ki. Ettől függetlenül azt mondom szépek az ilyen letisztult moziszobák. Tulajdonképpen számomra tetszetős mindkét megoldás. Viszont ha álmaim rendszere, és szobája összejönne, akkor az megfelelő méretű lenne a kint lévő hangfalak elhelyezéséhez. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Most itt moziszobáról volt szó elsősorban és ha jól emlékezem nemrégiben pont te voltál az aki elmondta, hogy aki komolyan veszi a zenehallgatást az ugyis külön 2.0-ás rendszert csinál a mozi mellé. Ezért nem igazán értem, hogy miért keverted most ide a KOMOLYABB zenehallgatást. 
Arra külön kiváncsi lennék, hogy milyen környezetnek és doboznak tesz jót, ha sarokba rakják.

Fater egy bajod van, csak végletekbe gondolkodsz beszélsz. A komoly zene hallgatók tényleg külön rendszert, szobát tartanak a 2.0-nak. Viszont a jelenlévők többsége próbálja egy seggel megülni a két lovat. Attól, h a rendszerünk nem csúcs zene hallgatásra van kihegyezve, attól még a tér, és a színpadi dolgok lényegi részét meg tudja mutatni a maga szintjén. Tehát továbbra is azt mondom nem mindenkinek álma, és elfogadható a vászon mögé elrakni a rendszert. Sokaknak van ilyen olyan mozi szobája, nagyjából az egyetlen helység ahová el lehet bújni a család elől úgy, h ne zavarjuk őket, vagy ők minket. Így szinte mindenki használja zene hallgatásra is. Sosem állítottam, h jót tesz a dobozoknak a sarkba helyezés. Azt mondom nem minden esetben katasztrófa elfogadhatatlan amit kapunk a sarokból. Ki kell méretni, és kiderül mennyire árt, és lehet-e, vagy kell-e kezelni. Visszatérve még a vászon mögötti elhelyezésre, nem mellékes az, h mennyi dzsuva rakodik a motyóra takarítás nélkül. Ott voltam, mikor kiszedtük a KEF XQ-kat beépített helyről. Hegynyi por borította az amúgy szépséges dobozokat. Ez sem biztos, h van aki szívesen vállalja, én szeretem rendben tudni az elektronikát, és a dobozokat is. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Én valahol fél úton járhatok.
Ha tehetném, a centert betenném a vászon mögé, de a két frontot hagynám mellette. Legalábbis az esetemben. Ez is hozhat letisztult formát (főleg, hogy a technika is a vászon mögött van), de valamelyest meghagyná a kütyük iránti fetisizmust, így számomra kiegyenlítetté válna a dolog.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Arról nem beszélve, h szvsz komolyabb zene hallgatásra számomra már ebben a formában alkalmatlanná válik. Elég illúzió romboló ahogy a színpadba benne van egy hatalmas vászon. Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. Azt gondolom egy komoly hobbista mérlegre tesz mindent aztán tudatosan a lehetőségeihez mérten dönt. A sarokba rakás, meg nem ajánlott, de környezettől, doboztól függően azért lehet jó. Nálam sajna egyik oldalon sarokban vannak a dobozok. Hál isten végzetesen nem szól bele. Ezt fapacival beszéltük is anno, vannak a saroknál néha sokkal rosszabb elhelyezések is. 
Most itt moziszobáról volt szó elsősorban és ha jól emlékezem nemrégiben pont te voltál az aki elmondta, hogy aki komolyan veszi a zenehallgatást az ugyis külön 2.0-ás rendszert csinál a mozi mellé. Ezért nem igazán értem, hogy miért keverted most ide a KOMOLYABB zenehallgatást. 
Arra külön kiváncsi lennék, hogy milyen környezetnek és doboznak tesz jót, ha sarokba rakják.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Akik inkább elrejtik az elektronikát és a hangsugárzókat, ott lehet más elgondolás miatt van így,szerintem az ilyen esetekben inkább a divat,enteriőrbe való beilleszkedés és megjelenés dominál,mintsem az,hogy tudatosan tették azt,mint ahogy te,vagy mások képzelnék el,mert ez a hobbijuk.

Ez tökéletesen így van, jól megfogalmaztad. Én úri szokásnak mondanám, ami jobbára tetemes plusz költségeket generál. Végeredményként kapunk egy szép letisztult szobát titokzokniba. Erre mondtam, h emberfüggő. Abban is igazad van, h akiknek ilyen van, az általában nem saját vélemény. Rendel egy szobát, elmondják neki így lesz a legjobb, legszebb, rábólint a költségvetésre. Rossz esetben nem is látja a hangkeltőket, max. az ajánlatban netről. Nincs műszaki kötödés, mint nálunk, néha lemegyek megnézni egy filmet az asszonnyal, vagy a szomszéddal aztán pont. Kész tereméket rendelnek, kész terméket kapnak. Arról nem beszélve, h szvsz komolyabb zene hallgatásra számomra már ebben a formában alkalmatlanná válik. Elég illúzió romboló ahogy a színpadba benne van egy hatalmas vászon. Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. Azt gondolom egy komoly hobbista mérlegre tesz mindent aztán tudatosan a lehetőségeihez mérten dönt. A sarokba rakás, meg nem ajánlott, de környezettől, doboztól függően azért lehet jó. Nálam sajna egyik oldalon sarokban vannak a dobozok. Hál isten végzetesen nem szól bele. Ezt fapacival beszéltük is anno, vannak a saroknál néha sokkal rosszabb elhelyezések is. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Miért törvényszerű, ha a frontokat oldalt, a vászon 2 oldalán kell elhelyezni?
Egy új, tervben lévő szobánál miért elképzelhetetlen, hogy a frontoldali hangsugárzók a vászon mögött helyezkednek el?

Nem gondolom,hogy törvényszerű. A vászon két oldalán elhelyezett frontsugárzó talán ósdi elgondolás? Sarkakban pedig semmiképp sem,véletlenül sem javasolnék ilyet senkinek.
Egyszerűen ez az elterjedtebb megoldás,hogy kétoldalt helyezkednek el a frontok,szépen arányosan eligazítva mondjuk a vászon széléhez,másrészt az pedig tényleg igaz,hogy legtöbben nem biztos,hogy el akarják takarni a dobozaikat.
Főképpen azokra gondolok,akik még nem tudták megunni őket,pláne ha egyre szebb és nívósabb hangsugárzókat tudnak beállítani csatasorban és mindíg látni szeretnék.
Akik inkább elrejtik az elektronikát és a hangsugárzókat, ott lehet más elgondolás miatt van így,szerintem az ilyen esetekben inkább a divat,enteriőrbe való beilleszkedés és megjelenés dominál,mintsem az,hogy tudatosan tették azt,mint ahogy te,vagy mások képzelnék el,mert ez a hobbijuk.
Egyébként nekem is jobban bejönnek azok a moziszobák,ahol nincs más csak belépve az impozáns látvány fogad,finom hangulattal ,majd elől egy nagy vászon és a kényelmet adó ülőgarnitura,aztán mehet a mozi.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

A hangàteresztös vàszon èrdekes sztori, úgygondolom ezeket,minnèl messzebbröl èrdemes nèzni .Ha közel ülök làtom a strukturàjàt,a szövès sraffozàsàt,ez kb 1:1 es tàvolsàg. De ha messzebb ülök ,akkor a szoba ès vàszon is nagyobbnak kène ,hogy legyen......lehet ,amit nyer az ember az eltüntetett hangfalakkal, azt bukja a millios optikàval felszerelt vetített kèpen
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért azt tisztázzuk, ez a Kis Duna oldala, ez nem árad. Le van zárva a Kvassay zsilipnél. A nagy Duna aga árad, viszont azon az oldalon (Lakihegy, Halasztelek, Tököl, Szigetújfalú stb. gát védi. Pár részen önkényesen árterületre épitettek, na azok neha szivnak. Viszont ennek semmi köze miklóshoz.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Igen a hangáteresztős vászon az jó megoldás lenne, csak mint írtátok az rohadt drága.
Mondjuk nekem is az olyan moziszobák tetszenek ahol a hangfalak el vannak rejtve, de persze nagy durcásan elnézegetem a hangfalaimat is. Szerencsére nem csúnyák.

OFF
Nekem nincs nagy tapasztalom Miklósról, csak annyi, hogy minden hétvégén odajárunk apósékhoz, mert az asszony ott nőtt fel és a szülei ott laknak. Szerencsére abban az utcában rendes emberek laknak, köszönnek a szomszédok mindig nekünk ha meglátnak.
De a sűrűjét azt nem ismerem. 
A bucka az asszonynak nem tetszik, mert zsúfolt, pedig van arra jó pár ház eladó. Nah meg a Duna parton is, de azt mondta az sem jó vétel, mert ha árad a Duna akkor cumi van...nah meg a sok szúnyog.
Nah de kitudja mi lesz itt még, mert leghamarabb is kb jövőre lenne a ház vásárlás, meg ugye előtte még el kell adni a jelenlegi lakást is.

ON
Mondjuk az is igaz, hogy nem sok olyan házat találtam ahol kivitelezhető lenne a moziszoba. Mert nem sok helyen van pince. Én meg abban gondolkodnék, mert azt olyanra festhetem alakíthatom amilyenre akarom, mindent a mozinak szentelve, meg ha lent filmezek az talán nem zavarja a fent lévőket.
Igaz pár megválaszolatlan kérdés még van benne, pl ablak nélkül, hogy lesz a szellőzés...

De abban biztosak lehettek, ha úgy alakul akkor sokat fogok itt kérdezgetni.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”