Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
Kérlek Titeket, hogyha valakinek ilyenje van vagy ismerősének ilyenje van, kérem jelezze felém itt vagy priviben!
Nem árulják itthon?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Sziasztok! Távirányítós problémám lenne, még ha nem is univerzális. Jobb topicot nem találtam.
Problem: adott egy Yamaha DRX-2 DVD író, amihez nincsen távom. Olcsóért sikerült így mondjuk hozzájutnom egy német Saturnban. De. Mivel a távja nélkül nem tudom beállítani időzített felvételre ezért lenne fontos hozzá egy táv. Az alapfunkciókat viszi az erősítő távja, meg tudok is vele felvenni, de időziteni már nem...
Kérlek Titeket, hogyha valakinek ilyenje van vagy ismerősének ilyenje van, kérem jelezze felém itt vagy priviben! Lehet akár eladó táv, de meg is beszélhetnénk egy időpontot, hogy kb. 5 perc alatt betanítsam az erölködő távját...
Gondolom, hogy ez egy ritka készülék, de hátha...
Elöre is köszi mindenkinek!
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Miért?
A Remote Software-ből azonnal reagálóra is be lehet állítani.
Készüléke válogatja, de általában jellemző, hogy elég lassan reagálnak a ketyerék a távra. - Ha egyszer lecserélem, az enyémet, akkor az emiatt lesz.
Kíváncsi vagyok, mennyire sikerült gyorsítani az új Logitech távot?
Joc
Miért?
A Remote Software-ből azonnal reagálóra is be lehet állítani.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Felirat nélkül megadható-e a hangerő és a csatorna-váltó?
Igen, fel- és lefelé mutató nyilakkal. Nagyon alapos vagy!
Privibe megírnátok ti hol és mennyiért vettétek?
Ugyanott venném én is ahol ti,
nehogy valami más (régebbi) gombkiosztásost sózzanak rám...
Scott hátha te tudod!
Felirat nélkül megadható-e a hangerő és a csatorna-váltó?
Neked is így néz ki a gombok felirata mint a képen???
Thx
@lala
A táv saját. Nem emléxem, felirat nélkül megadható-e a hangerő és a csatorna-váltó.
Hogy viszi-e a cuccaidat? Ha van azokhoz eredeti távirányítód, akkor gond 1 szál se, mivel betanítod a 3000-esnek a funkciókat. Én is így csináltam, így nincs semmi keveredés...
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Röviden a válasz : igen :kiraly:
Király vagy qqriq! Nagy Thx!
Már tegnap is láttam a képet, egész mostanáig a gombok
elrendezésével,funkciókkal, kombinációs lehetőségekkel
voltam elfoglalva(7*2oldalnyi gomb) a te fotód alapján.Nem kis meló de muszály
előre kitalálnom hogy később ne érjen +lepi s +tudjam hogy elég-e a gombok helye.
A neten találad a képet v a saját távod??
Már csak az izgat, hogy vajon
a hangerő/csatorna fel-le nyilak megjeleníthetőek-e
a közöttük lévő volume/chanell szövegek nélkül???
(Szeretném felcserélni a 2-2 gombot helyes felírat
nem lehetséges volta miatt, feliratok nélkül)
Remélem lehet s akkor végre úgytűnik megfelel a kicsike,
s feltehetem magamnak az uccsó(de lényeges) kérdést
hogy vajon viszi e a régi hifi cuccaimat...(megvenni-kipróbálni)
Köszi a választ Scott !
Nem volt egyszerű a kérdés , annál inkább a válasz
Neked is így néz ki a gombok felirata mint a képen???
Remélem igen!
Tehát az összes variációt (mármint az összes gombot és az azokhoz tartozó különféle feliratokat) bármilyen fő választó gombhoz( AMP, AUDIO,TV...) (és annak bármelyik, akár mindkettő aloldalához) társíthatom akár egyszerre?
(deszéépmondaaat... (üvegtigrisessanyiul)
pl. a rec gomb a tv választógombjához 1. és 2. oldalra is és mondjuk az aux választógombjához 1. és 2. oldalra is egyszerre lehet? s gondolom akkor bármely más gombal is?
Röviden a válasz : igen
ITT találhatod a 3000b karakterkészletét, hogy miből választhatsz.
Ugyanez kicsiben
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Na ezt jól megaszontam, de remélem érthető
Nagyjából! ha jól értem...
Tehát az összes variációt (mármint az összes gombot és az azokhoz tartozó különféle feliratokat) bármilyen fő választó gombhoz( AMP, AUDIO,TV...) (és annak bármelyik, akár mindkettő aloldalához) társíthatom akár egyszerre?
(deszéépmondaaat... (üvegtigrisessanyiul) :kiraly:
pl. a rec gomb a tv választógombjához 1. és 2. oldalra is és mondjuk az aux választógombjához 1. és 2. oldalra is egyszerre lehet? s gondolom akkor bármely más gombal is?
Ill. mennyiben hasonlítanak a kiválasztható gombfeliratok a beillesztett
képen lévőkre? (mind van, nem mind van,nem igy, több is van stb)
thx
...egész pontosan az összes variációt bármilyen fő választó gombhoz társíthatod ( AMP, AUDIO,TV,SAT/CBL,VCR..stb )
Na ezt jól megaszontam, de remélem érthető
Ez esetben méginkább jó lenne vmi infó hogy hol milyen gombok választhatóak! Gondolom a te leírásodban nincs ilyen? (mert a neten sem találtam ilyet)
Azért köszi a helpet
Na szóval : mindenek előtt nagyon jó kis táv, nekem nagyon bejön
Mindkét oldalon az összes varációt választhatod, egyetlen negatívum, hogy pl. ahol fixen a play felirat van, azt nem tudod más gombra átrakni.
Ez esetben méginkább jó lenne vmi infó hogy hol milyen gombok választhatóak!
Gondolom a te leírásodban nincs ilyen? (mert a neten sem találtam ilyet)
Azért köszi a helpet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Tehát felületenként(pl. tv és dvd esetén ) is más-más gombok érhetők el(ill. olyan gombok is vannak amik mindkettőnél kiválaszthatóak pl 1.2.3..)? Illetve (egy adott felület 2 oldala estén) oldalanként is más-más elérhető gombok vannak?
Pontosan. De bevallom, olyan kevés gombot (play, stop, volume, eject) használok, hogy engem ezek nem érdekelnek.
Tehát felületenként(pl. tv és dvd esetén ) is más-más gombok érhetők el(ill. olyan gombok is vannak amik mindkettőnél kiválaszthatóak pl 1.2.3..)?
Illetve (egy adott felület 2 oldala estén) oldalanként is más-más elérhető gombok vannak?(vagy az összes gomb mindkét oldalon elérhető)
Legjobb az lenne ha mindegyik felület összes oldalán,
a létező gombfeliratokból bármelyik kiválasztható lenne. (de ha jól gondolom nem igy van?)
Kicsit tisztáznék néhány dolgot.
Az oké hogy minden gombhoz bármilyen funkciót rendelhetek de
épp az lenne jó ha nem kéne megjegyeznem hogy a rec gombom a stop
vagy a play felirat alatt van-e?
Kösz hogy megnézted a rec gombot.Ezek szerint az is meg van szabva,
hogy a TV felületnek csak második oldalán lehet kiválasztani a rec gombot?
(vagy esetleg neked már foglalt volt az a gomb az első oldalon es nem akartad átprogramozni?)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ha a 3000-es is pont iyen lenne az éppen megfelelne.
Kicsit tisztáznék néhány dolgot.
Mint írtam már, minden gombhelyre több ikon is definiálható. Jóval több, mint ami a Te képeden látszik. Ezért mondtam, hogy sok fotót kellene készíteni, hogy minden ikon látszon.
Megnéztem, van Rec gomb is a TV felület második oldalán. Egyébként ennek sincs sok jelentősége, mivel minden gombhoz bármilyen funkciót rendelhetsz a felirattól függetlenül. Tehát a Play gomb megnyomásával akár Stop parancsot is kiadhatsz, ha úgy tetszik.
Szerintem a TV felületen nincs Rec gomb, de ebben nem vagyok biztos. Ha fontos, megnézem.
Ha megnéznéd hálás lennék,(de főként inkább a sat/cabel ill. az aux felületen nézd meg thx)
...és ha már úgyis a kezedben van megpróbálnád elővarázsolni azt a képet is amit a az előzőekben írtam (akkor csak egyetlen egy fotóra lenne szükség)
az valami ilyesmi lenne(de ez vmi másik típus sajna):
Ha a 3000-es is pont iyen lenne az éppen megfelelne.
Köszi az eddigi segítséget is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Szemezgetek egy ilyennel: Sunwave SRC-3000b
1. Folyamatos nyomásra is reagál.
2. Tudtommal nem.
3. Minden gombhelyen választhatsz néhány (4-6) előre definiált címke közül. A leggyakrabban használt címkék több helyen is előfordulnak.
4. Sokféle gomb van minden felületen, de többnyire a funkcióhoz kötöttek. Szerintem a TV felületen nincs Rec gomb, de ebben nem vagyok biztos. Ha fontos, megnézem.
5. Érzékeny, bármivel megnyomható.
Ahogy írtam, minden gombhelyre többféle címkét választhatsz. Ha mindet látni akarod, sok fotót kellene készítenem. Ráadásul a készülékfelületek is többoldalasak.
Az még fontos lehet, hogy nem vagy kötve a készülékfelületekhez, lehet variálni a kütyük funkcióival. Én pl. egy oldalra tettem minden fontosabb gombot, ami kell a mozihoz: DVD player vezérlése, erősítő hangereje, plazma csatornaváltása. Így nem kell oldalt váltani, csak ha valami extrát akarok (pl. menüben kolbászolni).
Hali.
Tud valaki olyan univerzális távot ami viszi a Sony X229ES legtöbb funkcióját?
Persze nem a 10-20ezres távokra gondolok.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Hy all!
(Előre is sorry ha hosszú lesz!)
Szemezgetek egy ilyennel: Sunwave SRC-3000b
Ha valakinek van ilyen az segíthetne egy pár kérdés
megválaszolásában.
A boltban ahol megmutatták nem volt módom mindent kipróbálni és választ sem tudtak adni!
A neten találtam src-3000 ill. src-3000b típust is mi lehet a különbség?
(talán a sima nem tanítható, csak a b-s változat?)
1. Hangerő állítás folyamatos nyomvatartással is működik vagy csak nyomogatással?
2.A gomb feliratok("cimke") / ill. a távir. kódok adottak vagy bővíthetők valahogy(pc stb)?
3.A címkék helye fix? Úgy értem hogy pl. az 1-es feliratot bármely másik gomb helyére átrakhatom, vagy egy bizonyos gombhoz csak adott cimkék választhatók?
(ált. 2-5 db)
4. az összes cimke bármely ezközhöz rendelhető? Pl.:vcr felületnél van rec gomb, a tv-s felületnél is kiválasztható a rec gomb?(teszemazt hdd-s a tv)vagy a tv-s gombok csak tv-s feülethez dvd-s gombok csak dvd-hez választhatók?
5. bármivel működik vagy csak újjra érzékeny mint a lift gombja amit semmivel nem lehet megnyomni csak ujjal(karcvédő fóliát is tennék rá ,ezért kérdem)?
Olvastam hogy ha belépünk setup-ba (vagy a code-ba?) és nyomvatartjuk a power gombot akkor mindent kijelez egyszerre!(Azt nem tudom hogy még a négy számjegy bepötyögése előtt vagy utánna kell e nyomvatartani a powert.)
Ha valaki ezt lefényképezné és betenné ide azt megköszönném. Ebből végre megtudnám hogy milyen cimkék közül választhatok mert sem az angol sem a magyar leírásban nem szerepel ez és a neten sem találtam meg.
thx
Találtam egy ilyet. Philips SRU9600. Huszonegynehány ezer Ft.
jól néz ki!
lassan nekem is kell valami ilyen...
Nekem is tetszene, de nem programozhatóak a gombjai. Mármint tanítható persze, de nekem a klímához meg az iPodhoz is kellene és nem tudok nekik szép gombokat csinálni. De legalább Philips -ami ismerve a Prontokat- minőséget jelent.
jól néz ki!
lassan nekem is kell valami ilyen...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
http://www.i4u.com/section-viewarticle-128.html