Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8899

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ott a Bladi! 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Hozzászólás Szerző: svan »

Miközben a "villanyótó" a töltőn van, nincs idő a hallgatózásra?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A vezetési élményt mintha én írtam volna szóról szóra. Így éreztem magam az új Lief vezetése közbe. Az egypedálos vezetést másodpercek alatt megszoktam, zseniálisan van hangolva, nagyon gyorsan meg lehet szokni. Ha lesz kedved írd fel magad egy Lief tesztvezetésre. Kategóriájában nagyobb, mint a Zoé, nem kevéssel. 4 személy simán el van benne. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

1 hour ago, Aszpirin said:

...Lehet hogy rosszul tudom, de mintha környezetbaratabb lenne, mint az akkumulátor...

ugyan nem a kerdesedre, de a fentidre: nagy tömegben ettöl en is tartok, hogyan lesz ez megoldva.  olvastam a topicgazda korabbi beirasat, hogy ö nem tart ennek nem megoldasatol. ....remeljük.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Arról van infó, hogy a hidrogénes üzemanyagcella irányú kutatások miért kerültek annyira háttérbe? Lehet hogy rosszul tudom, de mintha környezetbaratabb lenne, mint az akkumulátor...

... és úgy tíz éve még ezt tartották a jövő technológiájának.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

42 minutes ago, wittao said:

Az atlagfogyasztasukat sikerult 9 liter/100km ala vinnem  

A hatótávuk is kb. egyforma!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

33 minutes ago, wittao said:

Az atlagfogyasztasukat sikerult 9 liter/100km ala vinnem  

Miért nincs rajta zöld rendszám? Átlagot számoltak? 

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

4 perce, Vinkler írta:

A Renault azt találta ki, h megveszed az elektromos autódat és bérled az akkupakkot. A Márkaszervizekben ki lehetett volna cserélni 10 perc alatt a lemerült pakkot egy feltöltöttre és ezért fizettél volna x ft/eur-t. Nem kellett volna töltöhetni, mert bemész és kivesz a lemerült, kapsz egy telit. Európai lefedettség stb, de nem lett belőle semmi..l

Értem. Két verzióban van most, országa válogatja, higy van havidíj vagy nincs. Ha bérled és behozod külföldről, akkor távból le lehet állíta i az autót, mert ha pl nem fizeted a havidíkat. Itt lehet nég pár érdekesség a gyakorlatban majd. Ha saját tulajdonba veszed, akkor elég sok év garit adnak a sima motorosokhoz jépest is az akksikra

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

7 perce, Vinkler írta:

A Renault ezt találta ki, de nem lett belőle semmi. Márkaszervízekben lehetett volna a csere. Az akkupakk nem a tiéd és a cserénél fizetsz a feltöltött pakkért. Nem volt elvetélt ötlet, mégis az lett...

Ezt nem is tudtam. Köszi.

A másik érdekes ötlet, amit már próbáltak is, hogy dugattyús motor helyett gázturbinát tegyenek hibrid autóba egy generátor elé, ami elvileg remek ötlet, nagyon jó hatásfokkal tölthetne, de mégsem vált be. 

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

1 minute ago, R.G. said:

Ezt nem teljesen értem a Renauktos dolgot. Kifejtenéd? Köszi

A Renault azt találta ki, h megveszed az elektromos autódat és bérled az akkupakkot. A Márkaszervizekben ki lehetett volna cserélni 10 perc alatt a lemerült pakkot egy feltöltöttre és ezért fizettél volna x ft/eur-t. Nem kellett volna töltöhetni, mert bemész és kivesz a lemerült, kapsz egy telit. Európai lefedettség stb, de nem lett belőle semmi..l

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

3 perce, Vinkler írta:

A Renault ezt találta ki, de nem lett belőle semmi. Márkaszervízekben lehetett volna a csere. Az akkupakk nem a tiéd és a cserénél fizetsz a feltöltött pakkért. Nem volt elvetélt ötlet, mégis az lett...

Ezt nem teljesen értem a Renauktos dolgot. Kifejtenéd? Köszi

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

10 hours ago, ZolaBA said:

Talán már itt is mondtam, de azért leírom megint Az én koncepcióm az lenne, hogy gyorsan cserélhető akkus kocsikat gyártsanak.

Kifogy az akku, beállsz a "kútra" és robotkar kicseréli 2 perc alatt. Másrészt így az akkut nem megvenni kéne méreg drágán (~40%-a az új autó költségének) hanem töltötten bérelni. Hosszú távon úgysem hinném, hogy ingyenes marad.  Ezzel olcsóbb új autók lehetnének, nem kéne aggódni az élettartam miatt, szabványos mérettel javulnának a költségek, újrafelhasználás, stb. stb... rengeteg előnye lehetne.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Wittao! A mai nap milyen volt az autóval ha használtad? Tapasztalat? Csak mert nagyom abbamaradt a vita 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

3 hours ago, ZolaBA said:

Talán már itt is mondtam, de azért leírom megint Az én koncepcióm az lenne, hogy gyorsan cserélhető akkus kocsikat gyártsanak.

Az ötlet jó, de ha megnézed, egy elektromos autókban mekkora helyet és tömeget képviselnek az akkuk, akkor érezni fogod a helyzet bonyolultságát. Ha még azt is nézzük, miként vannak beépítve, akkor igen nehézzé válik a küldetés. Pl. a Teslánál szinte a teljes "alváz" akkuval van tele, lehetetlen cserélni az autó szétbontása nélkül.

A jövő nyilván elhozza majd a hatékonyabb, tartósabb, kisebb, modernebb akkukat. Jelenleg ez az elektromos autózás legnagyobb kerékkötője.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

3 hours ago, avl2 said:

a minden 3. elektromos: na ne mar.   uj auto eladasnal sem igazan hihetö NL-ra (szemben N-val),    a meglevö allomanynal gyakorlatilag lehetetlen, azaz kizart, hogy minden 3. szemelyauto elektromos legyen.     kicsit olyan amit irtal, mint  musiccenter-re irt csillio Watt-ok

Igazad van, az új eladásokra gondoltam, csak nem azt írtam. A zöld topikban pár hete már szóba került a holland piac, ott belinkeltem forrásokat, most nem keresem meg.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

De megy még a vita a tábirok között 

avl2
V.I.P.
V.I.P.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

38 minutes ago, ZolaBA said:

Talán már itt is mondtam, de azért leírom megint Az én koncepcióm az lenne, hogy gyorsan cserélhető akkus kocsikat gyártsanak....

ne ide ird ! ird meg Elon Musk-nak, es többi autogyarnak. szamlaszamoddal együtt.  logisztika, raktarozasi meret, költseg nem tudom milyen lenne, de nekem is szimpatikus lenne, egy gyors energiapotlasra megoldasnak

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

20 minutes ago, ZolaBA said:

Kifogy az akku, beállsz a "kútra" és robotkar kicseréli 2 perc alatt. Másrészt így az akkut nem megvenni kéne méreg drágán (~40%-a az új autó költségének) hanem töltötten bérelni. Hosszú távon úgysem hinném, hogy ingyenes marad.  Ezzel olcsóbb új autók lehetnének, nem kéne aggódni az élettartam miatt, szabványos mérettel javulnának a költségek, újrafelhasználás, stb. stb... rengeteg előnye lehetne.

Igen leirtad mar, de sztem hibas a gondolat meneted. A megveszem az uj akkut nem valos veszely. Kb annyira veszely, mint az uj motor kell az autoba, vagy motorgeneral. Motorokat sem cserelnek a kuton, mert van ami eleri a futsateljesitmenyenek a veget. Ilyen alapon azt is lehetne kolcsonozni. Mire odakerul valaki h akkut kelljen cserelni, lesz utangyartott olcson.  A hatotavok kitolasa, a toltesi idok leszoritasa, es a teljes infrastruktura kialakitasa a legfontosabb. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

3 minutes ago, avl2 said:

termeszetesen nem tetlenkednek.  eleg pl. itt megnezni a programcimeket: https://wiener-motorensymposium.at/prog ... hprogramm/  pl.:

AVL List GmbH, Graz: Antriebssysteme im Wandel

Hocheffizienter elektrischer Antrieb für Nutzfahrzeuge

BMW Group, München: Die elektrische Antriebstechnologie der BMW Group

AUDI AG, Ingolstadt: Das elektrische Antriebssystem im neuen Audi e-tron

BMW Group, München: Innovationen in elektrifizierten Antrieben und Herausforderungen für zukünftige Architekturen.

Hyundai Motor Company, Gyeonggi-do, Korea: Die nächste Generation Brennstoffzellen-Auto von Hyundai Motor Company

Nissan Motor Co., Ltd., Kanagawa, Japan: Nissan‘s elektrische Antriebsstrang-Strategie

Daimler AG, Stuttgart: Die Zukunft bewegen – das Beste aus zwei Welten

....

...eljen a verseny, legyen egyik jobb, mint a masik, amiböl a fogyaszto profitalhat. 

Tesla uj szereplö, felkavarja a vizet, a többi, regi autos ceg sem mind ostoba csalokbol all, lesz komoly verseny, taktika, strategia összecsapasa.  nyilvan a Tesla belsöegesü motorral nem (sem) tehet haszonra szert, a többiek sokat invesztaltak abba, nem hagyhatjak veszni - miböl lenne haszon, fizu a sok dolgozonak, cegfenntartas es fejlesztes ? nem dobjak azt sutba, de nem is alszanak a jövö technologiaja fele sem.

Én azt tudom elmondani amit a mai napig látok. Ha nincs a Tesla, nincs elektromos autózás. Kellett egy kényszerítő erő, h mozduljanak, erre tökéletes volt a Tesla. Ha a nagyokat nézem, óriási marketing dumák vannak, így a jövő, úgy a jövő. Miközben, idióta lócitrom formájú dodzsemekkel traktálják a piacot. Ráadásnak méregdrágán, üdítő az új Lief ár, teljesítmény, nagyság aránya köztük. Persze tervekről beszélhetünk, meg irkálhatunk, csak a kézzel fogható tettek hiányoznak. A szavak mindig is ingyen voltak mindenben. Meglátjuk majd. Ez a megtérülés dolog meg, annyira azért nem kéne túllihegni, rég megtérült már nekik 2000 óta. Jézus isten mennyit legyártottak ez idő alatt. Feltételezem nem kevés haszonnal, nem nagyon féltem egyik gyártót sem. 

avl2
V.I.P.
V.I.P.

1 hour ago, fapaci said:

A robbanómotoros .....

...Hollandiában már most is elektromos minden 3. személyautó és nincs gondjuk a töltéssel.

ejnye no.  sajnos mas is irt robbanomotort, ami ha robban, akkor mar nagy a baj.  

a minden 3. elektromos: na ne mar.   uj auto eladasnal sem igazan hihetö NL-ra (szemben N-val),    a meglevö allomanynal gyakorlatilag lehetetlen, azaz kizart, hogy minden 3. szemelyauto elektromos legyen.     kicsit olyan amit irtal, mint  musiccenter-re irt csillio Watt-ok

pl.: https://www.focus.de/auto/elektroauto/m ... 29020.html

avl2
V.I.P.
V.I.P.

13 hours ago, R.G. said:

Információim szerint azért az európai gyártók sem tétlenkednek. ...

termeszetesen nem tetlenkednek.  eleg pl. itt megnezni a programcimeket: https://wiener-motorensymposium.at/prog ... hprogramm/  pl.:

AVL List GmbH, Graz: Antriebssysteme im Wandel

Hocheffizienter elektrischer Antrieb für Nutzfahrzeuge

BMW Group, München: Die elektrische Antriebstechnologie der BMW Group

AUDI AG, Ingolstadt: Das elektrische Antriebssystem im neuen Audi e-tron

BMW Group, München: Innovationen in elektrifizierten Antrieben und Herausforderungen für zukünftige Architekturen.

Hyundai Motor Company, Gyeonggi-do, Korea: Die nächste Generation Brennstoffzellen-Auto von Hyundai Motor Company

Nissan Motor Co., Ltd., Kanagawa, Japan: Nissan‘s elektrische Antriebsstrang-Strategie

Daimler AG, Stuttgart: Die Zukunft bewegen – das Beste aus zwei Welten

....

...eljen a verseny, legyen egyik jobb, mint a masik, amiböl a fogyaszto profitalhat. 

Tesla uj szereplö, felkavarja a vizet, a többi, regi autos ceg sem mind ostoba csalokbol all, lesz komoly verseny, taktika, strategia összecsapasa.  nyilvan a Tesla belsöegesü motorral nem (sem) tehet haszonra szert, a többiek sokat invesztaltak abba, nem hagyhatjak veszni - miböl lenne haszon, fizu a sok dolgozonak, cegfenntartas es fejlesztes ? nem dobjak azt sutba, de nem is alszanak a jövö technologiaja fele sem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

1 minute ago, avl2 said:

epp most nezegetem a 2018-as becsi motorszimpozium anyagat, abban:

egyebkent en is hasonloan gondolkodom. a most 14 eves kis japan benzinest elhajtom remelem meg nehany evig, es addigra siman lehet, hogy elektromos odajut, hogy azt vehetek (egyetlen "csaladi" autonak)

Az új Opel Ampera, és a Modell 3 már most 500 környékén van. Ahogy halad az idő fejlődnek az akkupakkok, és a távolságok is. Napi városi ingázáshoz már elég az ami most van. Egy Lief-el, már lemész Pécs távolságot. Alakul ez szépen. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”