Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2021.05.14., pén. 09:26
Alex_Aston írta:
2021.05.13., csüt. 19:45
Én erről a filmről, vagyis mini sorozatról nem olyan rég (kb. 1 éve) szereztem tudomást. Néztem, hogy hozzá képest, mi ez a magas imdb pontszám. Adtam neki egy esélyt. Megérte, mert szórakoztató. Leginkább az, hogy saját magából csinál totál hülyét, már a nyitó jelenet is zseniális. :D
Persze ehhez nem árt ismerni a korábbi munkásságát.

Jean-Claude Van Johnson
https://m.imdb.com/title/tt6682754/?ref_=tt_mv_close
Az ajánlásod alapján én is adtam neki egy esélyt.
1,5 rész alapján írom, de meglepően jó!

Sőt - Van Damme is színészként is kiváló! Hihetetlen!!! Valahogy kellett is neki egy ilyen sorozat.
Nem tudom volt már hasonlóra példa? Szerintem az ötlet is zseniális.
Simán jöhetne hasonló más korábbi sztárokkal, akiket elfelejtettek.
Mondjuk ki vállalna be hasonlót? :D
:smile32:
Örülök, hogy tetszik. :tutiok:
Az első kezdő jelenet, ahogy rögtön hülyét csinál magából a házában, már az is zseniális volt, vagy az első rész végén SPOILER!!!
amikor a munkásokkal verekszik, és mondja az egyik, hogy ne zavarjuk össze, egyesével támadjunk, :D na az is mekkora fricska volt a régi verekedős filmekre, amikor a főhős mindenkit legyőz, hisz nem egyszerre támadják. Erről konkrétan beszélnek is a filmben a forgatásnál. SPOILER VÉGE

Na meg az is jópofa, hogy több szerepet is eljátszik.

Egyébként szerintem is tudna színészkedni, csak nyilván nem kap ilyen szerepet, és nem veszik komolyan.
Ahogy pl. Adam Sandler is mekkora pozitív meglepetés volt a nem régi gyémántos filmben.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Én erről a filmről, vagyis mini sorozatról nem olyan rég (kb. 1 éve) szereztem tudomást. Néztem, hogy hozzá képest, mi ez a magas imdb pontszám. Adtam neki egy esélyt. Megérte, mert szórakoztató. Leginkább az, hogy saját magából csinál totál hülyét, már a nyitó jelenet is zseniális. :D
Persze ehhez nem árt ismerni a korábbi munkásságát.

Jean-Claude Van Johnson
https://m.imdb.com/title/tt6682754/?ref_=tt_mv_close

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Cutler írta:
2021.05.11., kedd 09:46
-KP- írta:
2021.05.11., kedd 09:38
Ebri írta:
2021.04.27., kedd 09:49

Voltam olyan botor, hogy a Covenantot elkezdtem nézni pár éve, az Alien vs Predatort is végig tudtam nézni, de ezt nem :(. De akkor adok egy esélyt a rövidfilmeknek.
A Covenant konkrétan a franchise meggyalázása.
Soha nem voltam nagy Aliens fan, láttam az összes részt, tetszettek is(főleg a Bolygó neve: Halál), de rajongójuk soha nem lettem.
És vessetek rám követ, de nekem tetszett a Covenant is🤷‍♂️
Pont a napokban néztem újra és jól szórakoztam rajta. Nekem az atmos sávja is kifejezetten tetszett.
Én 1 sziklát dobnék rád!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
Ebri írta:
Alex_Aston írta:
2021.04.26., hétf. 18:35
Sajnos az Aliens óta várok, hogy lesz még jó film ebben a témában, de nem jött el számomra. A 2019-es kisfilmek viszont remekművek szerintem.
Voltam olyan botor, hogy a Covenantot elkezdtem nézni pár éve, az Alien vs Predatort is végig tudtam nézni, de ezt nem :(. De akkor adok egy esélyt a rövidfilmeknek.
Az AVP-k is szerintem. Ami könyvben olyan jó volt több köteten át, pont annyira lett sz@r a ket film.
A Covenant meg vicc. Pont ez is volt szerintem az egészben a jó, hogy nem tudjuk, honnan jöttek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:
2021.05.11., kedd 09:46
-KP- írta:
Ebri írta:

Soha nem voltam nagy Aliens fan, láttam az összes részt, tetszettek is(főleg a Bolygó neve: Halál), de rajongójuk soha nem lettem.
Pont a napokban néztem újra és jól szórakoztam rajta. Nekem az atmos sávja is kifejezetten tetszett.
Ez pont nem atmos sáv meglétén vagy nem létén múlik... A szörny mítoszát gyakorlatilag teljesen lerombolta a film.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

-KP- írta:
Ebri írta:
Alex_Aston írta:
Sajnos az Aliens óta várok, hogy lesz még jó film ebben a témában, de nem jött el számomra. A 2019-es kisfilmek viszont remekművek szerintem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ebri írta:
Alex_Aston írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2021.05.11., kedd 07:56
Nem olyan rossz, mint elsőre gondolná az ember. Időhurok téma, kicsit 8 bites hangulattal, olyan analógia mentén, mintha egyre tovább jutnánk a "játékban".
Nem kidobott idő szerintem.

Boss level
https://m.imdb.com/title/tt7638348/?ref_=tt_mv_close
Legalább nem veszi komolyan magát és lehet röhögni rajta. Én nem bántam meg, hogy megnéztem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.04.24., szomb. 08:43
Love and Monsters (2021) - Netflix, 5/10
.
.
.
Amúgy nem rossz :)
Egyáltalán nem volt rossz szerintem sem, köszi az ajánlást.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem olyan rossz, mint elsőre gondolná az ember. Időhurok téma, kicsit 8 bites hangulattal, olyan analógia mentén, mintha egyre tovább jutnánk a "játékban".
Nem kidobott idő szerintem.

Boss level
https://m.imdb.com/title/tt7638348/?ref_=tt_mv_close

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2021.05.09., vas. 12:19
Alex_Aston írta:
2021.04.27., kedd 09:56
Ebri írta:

A rövidfilmek zseniálisak. Ötletesek (hisz nem a bevétel volt a szempont), és jól meg vannak csinálva. Szerintem jobbak, mint bármelyik nagyfilm az Aliens után.
Elnézést! Néztem fenn a tékában, de nem találom a rövidfilmeket. Meg lehet ezeket szerezni onnan? Nem igazán tudtam rákeresni ott...
Youtube keresőbe ezt írd be, ki fogja dobni az összeset. Jó minőségben vannak fent, asszem csak itt jött ki hivatalosan.

"alien 40th anniversary short film"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Morph írta:
2021.05.09., vas. 12:19
Elnézést! Néztem fenn a tékában, de nem találom a rövidfilmeket. Meg lehet ezeket szerezni onnan? Nem igazán tudtam rákeresni ott...
Ezek nem kommersz filmek, nem is kerültek kereskedelmi forgalomba. A Youtube-on fent van jónéhány, ingyenesen megtekinthetők.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Alex_Aston írta:
2021.04.27., kedd 09:56
Ebri írta:
Alex_Aston írta:
A rövidfilmek zseniálisak. Ötletesek (hisz nem a bevétel volt a szempont), és jól meg vannak csinálva. Szerintem jobbak, mint bármelyik nagyfilm az Aliens után.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Az Easttowni rejtélyeket (Mare of Easttown) nézem. Semmi túlzás, semmi felesleges rejtélyeskedés, ellenben kiváló színészi játék, pontos jelenetezés, eltalált, a szokásos HBO túlzásoktól, túlexponáltságtól mentes hangulat. A kevesebb pedig sokszor több. És végre jó valamit nem egy ülésben nézni, de hétről hétre követni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ebri írta:
Alex_Aston írta:

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Alex_Aston írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kasumi írta:
2021.04.26., hétf. 19:03
Mire gondolt itt a "költő"?

We must consider the idea that our visitors are prodding us to fight among ourselves until only one faction prevails.
There's no evidence of that.
Sure there is. Just grab a history book. The British with India, the Germans with Rwanda.
They even got a name for it in Hungary.
Yeah. We're a world with no single leader.
A szalámitaktikára. Itt érdemes utánanézni a magyar szó történeti jelentésének: http://www.rev.hu/sulinet45/szerviz/kislex/kislexis.htm
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

youtu.be/tFMo3UJ4B4g

Érkezés (2016)
Arrival
https://www.imdb.com/title/tt2543164/

Amellett, hogy ajánlom ezt a filmet, egy kérdést is feldobok, mert volt egy rész, amit nem értettem.
Mire gondolt itt a "költő"?

We need to sit on this information till we know what it means, so we aren't sharing it with our enemies.
We must consider the idea that our visitors are prodding us to fight among ourselves until only one faction prevails.
There's no evidence of that.
Sure there is. Just grab a history book. The British with India, the Germans with Rwanda.
They even got a name for it in Hungary.
Yeah. We're a world with no single leader.
Újratervezés

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem is tudtam, hogy van ilyen nap.
https://port.hu/cikk/mozi/eljenek-az-al ... gn=content

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Sziasztok!

Volt szerencsém megnézni az HBO műsorán egy Német filmet. Általában bejönnek az ország filmjei, persze vannak kivételek. A komolyabb hangvételűek talán jobbak tőlük, a vígjátékokban nagyon el tudnak "szabadulni" persze ott is van kivétel.
Ennek a filmnek a címe :
Collini nem beszél.

Fabrizio Collini /Franco Nero/ - a Német országban élő Olasz - csendes, szerény nyugdíjas brutálisan meggyilkol egy iparmágnást Berlin egyik előkelő hotelében. Collinit a kezdő védőügyvéd, Caspar Leinen fogja kirendeltként védeni, aki a karrierje legelején álló jogász. Collini beismeri a gyilkosságot, de nem mondja el az indítékát, és senkinek sem beszél. Nyomozása során a szálak komplikálódnak, kiderülnek a múltból családi kötődések és a történelem szörnyű tényei is!
Engem megfogott a film érzelmileg, sok gondolkodni valót is adott a törvényekről az igazságról és a törvények igazságosságáról is, hogy egy kicsit cifrázzam.
Többet nem szeretnék lelőni a filmből. Mindenképpen érdemes megnézni, szerinetem!
Csatolmányok
Collini nem beszél.jpg
Collini nem beszél.jpg (791.18 KiB) Megtekintve 2382 alkalommal
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.04.24., szomb. 08:43

Mégegy posztapokaliptikus, szörnyes film, de legalább nem komolykodik, inkább könnyedre veszi a figurát. Van benne irodaház méretű tarisznyarák, kisebb hegy méretű csiga, kamionméretű hangya, meg mindenféle - természetesen óriási - féregféle, ezek szinte mind-mind meg akarják enni az embert, vagyis mi már messze nem vagyunk a tápláléklánc csúcsán.
A háttértörténet egészen Zs-kategóriás: (nem spoiler, mert rögtön ezzel kezdődik a film): jött egy aszteroida, ami elpusztította volna a földet, ezt “lelőtték” atomrakétákkal, de a radioaktív izé visszahullott (!!!) a Földre, ahol (egyik napról a másikra, sic!) mindenféle mutans lényt (főleg tízezerszeresre nőtt ízeltlábúakat és puhatestűeket) hozott létre, amik szépen fel is falták az emberiség 95%-át, a maradék pedig elbújva retteg... na ebbe a fantasztikusan “tudományos” jövőképbe csöppen bele egy plátói szerelmi történetféle, ami kb fele olyan romantikus, mint Spock szerelme a Star Trekben.

Korábban nem értettem, mi szükség az ilyen agyzsibbasztásra, de kezdem érteni: komolyan, a fentiek ellenére élveztem. Mert vicces, és mert az egész annyira naiv és értrlmetlen, hogy teljesen nyilvánvaló az elejétől fogva: kár aggódni a főszereplőért, nem lesz itt kérem semmi meglepetés, nyugodtan lehet vidáman hétvégizsibbadni... igaz egy hét múlva már erőlködnöd kell, hogy emlékezz rá mi is történt a filmben, de legalább segített otthon elverni egy újabb hétvégi esős-viharos délutánt, a járvány tetején. És különben is, láthatóan van ezekre igény.

Imdb 7.0 nem olyan rossz, főleg ilyen kategóriájú filmek esetében. Gondolom, ha nem is lesz klasszikus, de nem elpocsékolt idő.

Amit írsz az alapján beugrott az Eleven testek című film. Az zombi vígjáték, hasonlóan szerelem, és ami "különleges", hogy ott a zombi gondolatait hallani, ő mesél. Egynek jó szerintem

https://m.imdb.com/title/tt1588173/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Mégegy posztapokaliptikus, szörnyes film, de legalább nem komolykodik, inkább könnyedre veszi a figurát. Van benne irodaház méretű tarisznyarák, kisebb hegy méretű csiga, kamionméretű hangya, meg mindenféle - természetesen óriási - féregféle, ezek szinte mind-mind meg akarják enni az embert, vagyis mi már messze nem vagyunk a tápláléklánc csúcsán.
A háttértörténet egészen Zs-kategóriás: (nem spoiler, mert rögtön ezzel kezdődik a film): jött egy aszteroida, ami elpusztította volna a földet, ezt “lelőtték” atomrakétákkal, de a radioaktív izé visszahullott (!!!) a Földre, ahol (egyik napról a másikra, sic!) mindenféle mutans lényt (főleg tízezerszeresre nőtt ízeltlábúakat és puhatestűeket) hozott létre, amik szépen fel is falták az emberiség 95%-át, a maradék pedig elbújva retteg... na ebbe a fantasztikusan “tudományos” jövőképbe csöppen bele egy plátói szerelmi történetféle, ami kb fele olyan romantikus, mint Spock szerelme a Star Trekben.

Korábban nem értettem, mi szükség az ilyen agyzsibbasztásra, de kezdem érteni: komolyan, a fentiek ellenére élveztem. Mert vicces, és mert az egész annyira naiv és értrlmetlen, hogy teljesen nyilvánvaló az elejétől fogva: kár aggódni a főszereplőért, nem lesz itt kérem semmi meglepetés, nyugodtan lehet vidáman hétvégizsibbadni... igaz egy hét múlva már erőlködnöd kell, hogy emlékezz rá mi is történt a filmben, de legalább segített otthon elverni egy újabb hétvégi esős-viharos délutánt, a járvány tetején. És különben is, láthatóan van ezekre igény.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fapaci írta:
2021.04.23., pén. 17:35
Koncepciónak tűnik, mindegyik hangsávon ilyen aránnyal szólal meg. Ezért kell a jó sztereó rendszer a maga magas szövegérthetőségével. :D
Jahogy "It’s not a bug, it’s a feature!" :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
2021.04.23., pén. 06:57
Amikor a központtal / irányítóval beszélnek rádión az másnál is borzasztó halk és szinte nem hallani? csak az érdekelne, hogy ez nálam hiba vagy eleve elcseszett.
Koncepciónak tűnik, mindegyik hangsávon ilyen aránnyal szólal meg. Ezért kell a jó sztereó rendszer a maga magas szövegérthetőségével. :D

alexka79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: alexka79 »

Nagyon átlagos lett. :(

Nálam is ugyanolyan, Netlixen néztem tegnap este.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”