Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
2021.08.26., csüt. 07:45
Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)
Nálam ez a film csúcsot döntött. Négyszer kezdtem el és aludtam el rajta.
Pedig Ana de Armas miatt egyszer muszáj lesz megnézzem :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Kominsky-módszer c. sorit merném ajánlani.
Rendkívül szórakoztató párbeszédek, remek alakítások, sok régi nagyágyú.
Ritka kincs.

A Blade Runner 2049 zseniális szerintem is. Ki merem jelenteni, hogy jobb mint az első.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3726

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.08.26., csüt. 11:59

Csak hogy rögtön álljon itt egy ellenvélemény: szerintem pedig pont a Blade Runner 2049 a ritka példája annak, hogy lehet értelmes és jó folytatást készíteni egy kultstátuszú klasszikushoz is.
Szerintem érdekes a cselekmény, vannak benne új ötletek, jó a színészi játék, és zseniális a fényképezés is. A kihalt Las Vegas utópisztikus jövőbeli képe kifejezetten élményszámba megy, főleg azok számára, akik (mint én is) jártak a helyszínen a "jelenben"... Érdektelennek és unalmasnak egyáltalán nem mondanám a filmet, sőt, nekem az eredeti Blade Runner-nél határozottan jobban tetszett.
Nekem is nagyon bejött a második rész IS.
A hangulat, a képi világ, és a zene is nagyon jó volt.
Ritka a jó folytatás, de ez szerintem is a jól sikerültek egyike.
Jó (jobb) folytatás szerintem még a Terminator 2 és az Aliens is.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2021.08.26., csüt. 07:45

SZÁMOMRA: ugyanazt a lassúságot, érdektelenséget, unalmat hozta, amit az eredetinél is éreztem.
(Az utóbbi, nekem anno kimaradt, csak nem olyan régen láttam, szerintem, rosszul öregedett.)
Csak hogy rögtön álljon itt egy ellenvélemény: szerintem pedig pont a Blade Runner 2049 a ritka példája annak, hogy lehet értelmes és jó folytatást készíteni egy kultstátuszú klasszikushoz is.
Szerintem érdekes a cselekmény, vannak benne új ötletek, jó a színészi játék, és zseniális a fényképezés is. A kihalt Las Vegas utópisztikus jövőbeli képe kifejezetten élményszámba megy, főleg azok számára, akik (mint én is) jártak a helyszínen a "jelenben"... Érdektelennek és unalmasnak egyáltalán nem mondanám a filmet, sőt, nekem az eredeti Blade Runner-nél határozottan jobban tetszett.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A halhatatlan gárda (The Old Guard)

Évszázadok óta élő, gyorsan regenerálódó, majdnem halhatatlan szuperhősök, akik napjainkban zsoldosként dolgoznak, s már belefáradtak a létükbe.

Semmivel nem ostobább mint más szuperhős filmek, de semmi spiritusz, ötlet vagy hangulat, szórakoztató faktor nem jött át.
A cselekményszövés, a párbeszédek, a színészi játék (főszereplő Charlize Theron!) annyira gyenge volt, hogy kb. 20 perc után lekapcsoltam (pedig‚ filmekkel, szemben a sorozatokkal, elég megbocsátó vagyok).

SZÁMOMRA: ugyanazt a lassúságot, érdektelenséget, unalmat hozta, amit az eredetinél is éreztem.
(Az utóbbi, nekem anno kimaradt, csak nem olyan régen láttam, szerintem, rosszul öregedett.)

Bezzegszülők (Breeders)

Ez a sorozat kizárólag Martin Freeman miatt kapott esélyt, de az 1. évad 1. részét sem bírtam végignézni, nem találtam viccesnek (sem).

Mindhunter 2. évad 1. rész

Karakterek, színészek továbbra is jók, a zene találó, sajátos hangulat.
Az első évad után méláztam, hogy érdemes-e folytatom, de most úgy látom, hogy igen.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Dorian írta:
2021.08.23., hétf. 16:33
Paris, Texas
https://www.imdb.com/title/tt0087884/
Valahogyan ez eddig nekem kimaradt. Lehet nem is baj, 20 évesen biztos kevésbé érett rá az ember, mint 40 felett. Lassú filmdráma, ahol a képi világ már-már túlkomponált, a logikai szál /életszerűség több esetben kérdéses, viszont a kőkemény realizmus helyett hasonló filmek esetén inkább a dramaturgián van a hangsúly (és ez így van jól). Az meg ötös. Csillagos.
Wim Wenders többi filmje megvolt, csak ez maradt ki eddig? Mert ha esetleg még nem láttad volna, a rendező többi "nagy" (mozi)filmje is megnézős, amennyiben ez tetszett. :smile53:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem egy gyors film, de amolyan kis szelete egy való életnek, egy bizonyos helyen, amit nagyon jól, mutat be, remek színészi játékokkal.
Nekem nagyon bejött.

Tirannoszaurusz
https://www.imdb.com/title/tt1204340/

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Paris, Texas
https://www.imdb.com/title/tt0087884/
Valahogyan ez eddig nekem kimaradt. Lehet nem is baj, 20 évesen biztos kevésbé érett rá az ember, mint 40 felett. Lassú filmdráma, ahol a képi világ már-már túlkomponált, a logikai szál /életszerűség több esetben kérdéses, viszont a kőkemény realizmus helyett hasonló filmek esetén inkább a dramaturgián van a hangsúly (és ez így van jól). Az meg ötös. Csillagos.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Empty Man - Taszító tiniliomándé első blikkre, ahogy másodikra is. Leírás alapján simán átugrottam, majd egy ajánlásra mégis play-nyomás alá került. Megérdemelt volna egy komolyabb alapot, hiszen színészileg és rendezésileg is egy láthatóan magasabb nívóval dolgozik, mint amire építkezett. Kivitelezését tekintve nem is fájt sehol, amit pedig szinte vár az ember. Ilyenkor tehetjük azt, hogy lessük a rendező következő munkáját, mikor érkezik. A homályos-zavaros ezóhablaty kedvelői a történet gerincében, főleg végkifejletében is örömüket lelik majd, én a hathatós dramaturgiája miatt és helyenként egészen üdítően, jól kivitelezett, igényes megoldásai miatt szerettem. A főcím előtti 20 perc és a játékidő is kiszakítja a tucathorrorok sorából és bizony ezek nem üres húzások (már az elején dilemmába kerülsz, hogy na innen aztán hogyan tovább?).

Új múlt - dús sci-fit kapunk, alvilággal, akcióval, vonzalommal, kilátástalansággal, mélyre nyúlós és szerteágazó dramaturgiával, aminek dinamikája klasszikusan jó, teszi a dolgát. Ha bor lenne, testes-tartalmas vörös volna. Nem tetszett, hogy alappilléreit is és számos fordulatát tekintve is biztonsági játékot űzött a nézővel és ez itt nem pénzkérdés volt. Több fantáziát, némi újdonságot, de legalábbis nem észrevehető biztosra menést elvártam volna. Ezen és az utánérzéseken túllépve egyértelműen nézős. A karakterek jók, a színészek, ha mozitörténelmet nem is írnak, de mindenhol hozzák az A-szintet, a néni orra nagy, ruhájának színe jó, tehát az egész jó.

A beszéd - franszoá vígjáték, variációk egy esküvői beszédre, fókuszban a családi és szerelmi élet bugyraival. Egy leírás intelligens humorral illette, ebben osztozom én is.

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

scaurus írta:
2021.08.11., szer. 12:08
A Kominsky-módszer (The Kominsky Method)

https://www.imdb.com/title/tt7255502/

Az első évadon vagyok túl.
Furcsa, mert nincsenek nagy tanulságok, nagy történések, de nem is harsányan röhögős vígjáték.
Valahogy, annak ellenére, hogy láthatóan (eddig) nem tart(ott) sehova, mégis szórakoztató.
Lehet, csak szentimentális lettem és, őszülő halálántékú vén majomként, szórakoztatnak más vén majmok... :D
Nekem is nagyon bejön. Követem, amióta megjelent. A műfaj dráma és olyan témákat boncolgat, amit lehetne keserűen is tálalni. De itt tényleg mulatságosan van kidolgizva és két vénülő remek színész által prezentálva.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2021.08.19., csüt. 18:55
Dorian írta:
2021.08.19., csüt. 15:21
Quetz írta:
2021.08.19., csüt. 15:12
Kérlek, tanuljatok meg normálisan posztolni. Film címe, youtube trailer és/vagy plakát, valamint a saját vélemény.
Mert te kitaláltad, h így a normális? gondolkodik.gif
Sosem fogok plakátot vagy tyutyub linket betenni.
Nem, ez csupán a kultúrált fórumos kommunikáció alapja. A valós világban udvariasság és előzékenység a megfelelője.
Nem, nem az.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Dorian írta:
2021.08.19., csüt. 15:21
Quetz írta:
Kérlek, tanuljatok meg normálisan posztolni. Film címe, youtube trailer és/vagy plakát, valamint a saját vélemény.
Nem, ez csupán a kultúrált fórumos kommunikáció alapja. A valós világban udvariasság és előzékenység a megfelelője.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mondjuk, címet jó lenne beírni, nem csak egy linket beilleszteni, mert:
- lehet, már abból rájövök, hogy kár lenne tovább kattintani és adatforgalmat pazarolni,
- ha később már esetleg a link nem él, senki meg nem mondja, még a bejegyzés szerzője sem, hogy mit is ajánlott,
- ha rákeresek egy film címére, a fórum keresője nem fogja megtalálni, ugye.

A linknek egyre kevesebb a jelentősége, mind asztali gépről, mind mobileszközről helyi menüből elérhető a kijelölt szövegre keresés opció.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

greenbio írta:
2021.08.19., csüt. 09:53
sziasztok!

tegnap végre egy nagyon jó filmet láttam:
https://www.imdb.com/title/tt10199590/

francia film, nagyon csípem ezeket. üde színfolt a halivúdi klisés tömegben. valódi problémákról szól,valódi szereplőkkel, nincs kigyúrt faszagyerek, egyedül a hadsereg ellen...

10/10

Ez nem rakéta tudomány.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 419

Hozzászólás Szerző: greenbio »

sziasztok!

tegnap végre egy nagyon jó filmet láttam:
https://www.imdb.com/title/tt10199590/

francia film, nagyon csípem ezeket. üde színfolt a halivúdi klisés tömegben. valódi problémákról szól,valódi szereplőkkel, nincs kigyúrt faszagyerek, egyedül a hadsereg ellen...

10/10

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Majdnem napra pontosan 1 év kellett, hogy befejezzem a The Umbrella Academy (Az Esernyő Akadémia) sorozat 1. évadát.

https://www.imdb.com/title/tt1312171/

Nagy újdonság nincs: diszfunkcionális családot alkotó, szuperképességű fiatalok meg kell mentsék a világot, de, ami ehhez kell, az megvan, csak ismételni tudom, egy tisztességes és szórakoztató iparosmunka.
A színészek közül kiemelkedik Robert Sheehan, aki Klaus Hargreeves-t (Négyest) alakítja, a legtöbb vicces jelent hozzá fűződik.

A 10 résznek egyenletes a minősége, persze, azért az epizódokban vannak üresjáratok.
Meggyőződésem, hogy általában a felborított idősík, illetve a sok flashback - mint ebben a sorozatban is - mindig a történet soványságának leplezését szolgálja.

A 10. rész legvévége első megtekintésre nagyon felbosszantott, mondhatnám kiverte a biztosítékot.
Másodjára árnyalódott a véleményem, mert rájöttem, hogy nem maga a film bosszantott fel, hanem az, hogy más elvárással ültem neki: úgy tudtam, hogy az 1. évad az The Umbrella Academy (Vol.I): Apocalypse Suite képregénykötetet dolgozza fel, ami tudtommal egy kerek egész történet, ellenben a sorozat a 10. részével nem zárult le teljesen (legalábbis remélem, mert ha igen, akkor erős a hiányérzet) az 1. résszel megkezdett történetszál.

A képregényt nem olvastam (bár itt van a polcomon), de ahogy utánaolvastam, elég sok eltérés van a képregény és az adaptáció között.

Mindenesetre, ha valakinek nincs jobb dolga és, persze, még nem unja a természetfeletti YA zsánert, tehet vele próbát.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

A Kominsky-módszer (The Kominsky Method)

https://www.imdb.com/title/tt7255502/

Az első évadon vagyok túl.
Furcsa, mert nincsenek nagy tanulságok, nagy történések, de nem is harsányan röhögős vígjáték.
Valahogy, annak ellenére, hogy láthatóan (eddig) nem tart(ott) sehova, mégis szórakoztató.
Lehet, csak szentimentális lettem és, őszülő halálántékú vén majomként, szórakoztatnak más vén majmok... :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Deadpool írta:
2021.07.07., szer. 22:55

Örök tél - gulágos munkatáboros sztori. Nekem nagyon betalált. A hangulat és a sztori is jó. Nem sokat bíráskodom, engem teljesen elvitt arra a 110 percre. De még tovább is.
Most sikerült megnézni az Örök telet.
Megérte. Jó film, és persze kemény.
Ilyenkor is mindig jól helyre raknak egy kicsit az ilyen stílusú alkotások. Mert milyen jó dolgom is van nekem, hogy a 33Hz kiemelés és egy kis visszhang a problémám... gondolkodik.gif

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Quetz írta:
2021.08.08., vas. 20:46
kasumi írta:
2021.08.08., vas. 20:43
Blood Red Sky
https://www.imdb.com/title/tt6402468/ - csak saját felelősségre! Azt a fél/egy órát jobban is el tudtam volna tölteni.
Izgalmas kezdés, nem igazán tudni, ki kivel van. Terroristák, gépeltérítés, kiskölyök...
SPOILER!...aztán az egész egy nevetséges zombi ámokfutássá változik.
Ez egy vámpíros film volt, a zombik egy másik kategória. Szerintem ennek fényében nézd újra, meg fog változni a véleményed. :D
Most azt mondod, zombis filmnek gagyi, vármpírosnak jó?! Hm... oké, értem én, de láttam belőle eleget, szerintem ultra gagyi így is, úgy is.
Újratervezés

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

kasumi írta:
2021.08.08., vas. 20:43
Blood Red Sky
https://www.imdb.com/title/tt6402468/ - csak saját felelősségre! Azt a fél/egy órát jobban is el tudtam volna tölteni.
Izgalmas kezdés, nem igazán tudni, ki kivel van. Terroristák, gépeltérítés, kiskölyök...
Ez egy vámpíros film volt, a zombik egy másik kategória. Szerintem ennek fényében nézd újra, meg fog változni a véleményed. :D

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Blood Red Sky

youtu.be/U8M_1eyrBtQ

John and the Hole
https://www.imdb.com/title/tt11307724/ - az érdekessége az erőssége. Nincs robbantás, sem világvége, de mégis jó, a maga módján. Ajánlott!

youtu.be/uddPHOuQh7E

Beneath a Sea of Lights

https://www.imdb.com/title/tt8070042/ - érdekes emberi sorsok, érdekes köntösben. Ajánlott!

youtu.be/yIeuDPjmEI4

A Most Wanted Man
https://www.imdb.com/title/tt1972571/ - Erősen ajánlott!

youtu.be/OUyYBrlF_W8

The Informer
https://www.imdb.com/title/tt1833116/ - A főszereplő korábbi filmje, a Snabba cash is jó! Ez meg különösen! Erősen ajánlott!

youtu.be/jUakWaEpCmY
Újratervezés

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Már nem azért, de ennek a suicide squadnak a legkisebb baja, hogy épp mekkora bitrátájú a hangsáv. :D

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Spiky03 írta:
2021.08.08., vas. 11:07
Tuti.
Mert a webripen csak 786 kbes a hang.
BDn meg csak ott lesz a DTSHD vagy Atmos hang.
789-es hang még önmagában nem jelenti azt, hogy halkabb és/vagy szar is egyben.
Jónéhány film, 640-es DD sávval se halk és kellően dinamikus is.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Tuti.
Mert a webripen csak 786 kbes a hang.
BDn meg csak ott lesz a DTSHD vagy Atmos hang.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”