Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Igen! Az alap az, hogy 12 cm-es venti legyen rajta. Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a gagyi dolgokat sem érdemes, tehát a kategória ott kezdődik, hogy Asus/Chieftec; ezek már jó tápegységek.k. 
Innen felfele pedig lehet az extra igényeknek megfelelően Seasonic, NorthQ, FPS, Enermax, stb...

Én is egy csendes és jó hatásfokkal rendelkező tápot szerettem volna ezért esett a választásom az FSP Blue StormII tápjára (hatásfok 85% papiron). Néhány hét után a táp elkezdett magas cicergő hangot hallatni.
Felhívtam a boltot, azt mondták küldjem vissza. Három hetet vártam rá, a szerviz szerint megjavították, most ugyanúgy cicereg.
Nem tudom, hogy okozhat-e ez problémát, minden esetre engem zavar. Most azon vagyok, hogy veszek egy másikat és újra megpróbálom ezt javíttatni. Legfeljebb lesz egy tartalékom.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

van olyan tv tuner program aminek a kimenetet az ffdshow-on at elehet engedni?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Milyen tápok jöhetnek még szóba? amik csendesek. 
Általában a 12cm-es ventisek?

Igen! Az alap az, hogy 12 cm-es venti legyen rajta. Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a gagyi dolgokat sem érdemes, tehát a kategória ott kezdődik, hogy Asus/Chieftec; ezek már jó tápegységek. Innen felfele pedig lehet az extra igényeknek megfelelően Seasonic, NorthQ, FPS, Enermax, stb...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Van egy eladó vízhűtéses tápom, 400W-os Silentmaxx, nem pont ilyen, de majdnem:

Amúgy most egy Enermax Liberty dolgozik nállam, sztem csendes, és cserélhetők a tyúkbelek benne, így csak akkora lesz a dzsungel, amekkora feltétlenül szükséges

Mondjuk a legcsöndesebb ventis táp amit (nem) hallottam, az egy NorthQ volt, csak sajna ezek nagyon drágák

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Newman: Seasonic táp nagyon jó választás, én is azt vennék htpc-hez!
A ház full-atx szabvány, ahogy az én lc13-am is. Így alaplap, vidkari, táp, stb fronton nem lesz baj.
Procihűtő viszont bajos tud lenni! Általában ezek a házak picit alacsonyabbak a normál házak szélességénel. Nekem pont van egy fém kereszt-cucc a proci felett, így egy 9500 tuti nem fért volna el. Persze jobbat nem lehet mondani, minthogy mérd le mennyi hely van, és kész .

karelsova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: karelsova »

Táp: Seasonic S12 II 430W (halkabb mint a Zalman új 360W-os tápja és ha már ezen múlik a plussz 4-5eFt... vagy jó a Zalman is? )

1. A táp(ok) biztosan belefér(nének) ebbe a házba? A kérdések miatt adtam linkeket a cuccokról, de aki annyira ismeri őket azok meg se nézzék.

2. Egy Core 2-es rendszer menne majd benne... Tehát:
- pl az ASUS P5K belefér?
- a videókártya vagy egy 8600GT Silent lesz vagy egy Sapphire X1950Pro Zalman hűtővel. Ugye ebbe belefér állítva a kártya? Tehát nem kell hozzá ilyen bővítő kártya féleség, h beleférjen ugye? Csak mert az vmi 10eFt (egy B and L topicba olvastam vhol, bár az elég lapos HTPC ház volt) mert azt inkább kihagynám.

1. A táp (seasonic 430) szerintem jó választás, én kb. 1 éve használom HTPC-ben, abszolút zajtalan.

2. P5K feltételezem szabvány ATX alaplap, tehát belefér.
Az LC17 normál méretű ház, úgyhogy nem kell bele semmi külön kártya a VGA illesztéshez, de talán Gandalf többet tudna mesélni róla. javascript:emoticon('')
smilie
A kártyák nagy valószínűséggel elférnek, bár a 1950pro nem éppen rövid, de a ház belső képe alapján még a disk keret kiszedés nélkül is el kellene férnie.
Zalman 9500-nál azért vannak már jobb hűtők, de ha már megvan ne dobd ki, azért jó lesz..

Core 2-n szerintem ilyen körülmények között is tudsz húzni 20-30%-ot..

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

skacok kérdés:  Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?! 
előre is köszi a választ

erre senki nem akara nékem válaszolni?

- a kerdest 3x elolvasva sem egeszen vilagos ..
- probald meg1x megfogalmazni

Tényleg nem látszik hogy megpróbáltam rá válaszolni?

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Már megrendelted? Mert nekem 3,5 hét alatt jött meg az LC 13-asom.
Nekem az LC17-est 2. napra házhoz szállították.

Newman!
Az enyémben is GF8600GT van és gond nélkül belemenet. A tápom FSP Blue Storm II 350W, ha ez segít.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

skacok kérdés:  Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?! 
előre is köszi a választ

- a kerdest 3x elolvasva sem egeszen vilagos ..
- probald meg1x megfogalmazni
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Csütörtökön megyek Bp-re és akarok venni egy házat meg egy tápot. De van egy-két kérdésem mielőtt megrendelem.  

Már megrendelted? Mert nekem 3,5 hét alatt jött meg az LC 13-asom.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

skacok kérdés: Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?! 
előre is köszi a választ

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csütörtökön megyek Bp-re és akarok venni egy házat meg egy tápot. De van egy-két kérdésem mielőtt megrendelem.

Ház: Silverstone LC17 (fekete)
Táp: Seasonic S12 II 430W (halkabb mint a Zalman új 360W-os tápja és ha már ezen múlik a plussz 4-5eFt... vagy jó a Zalman is? )

1. A táp(ok) biztosan belefér(nének) ebbe a házba? A kérdések miatt adtam linkeket a cuccokról, de aki annyira ismeri őket azok meg se nézzék.

2. Egy Core 2-es rendszer menne majd benne... Tehát:
- pl az ASUS P5K belefér?
- a videókártya vagy egy 8600GT Silent lesz vagy egy Sapphire X1950Pro Zalman hűtővel. Ugye ebbe belefér állítva a kártya? Tehát nem kell hozzá ilyen bővítő kártya féleség, h beleférjen ugye? Csak mert az vmi 10eFt (egy B and L topicba olvastam vhol, bár az elég lapos HTPC ház volt) mert azt inkább kihagynám.

Egy kis szekrénybe lenne betéve a cucc (elől/hátul nyitott, oldalt 4-4 cm hely, fölötte 8-10 cm hely van kb).
Procin, ha belefér, a Zalman 9500-as hűtőm lesz, ami már megvan. A többi cuccot ami hűtéssel kapcsolatos ismeritek. Nem fog megfőni a cucc? Esetleg még így is lehetne tuningolni, ha szükséges?

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Sziasztok! 
HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?

ATI kártyából találtam egy szerintem jót.

Itt a link:

http://www.sapphiretech.com/hy/products ... id=g&grp=3

Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.

A tanácsokat előre is köszönöm.

en ottletszeruen vettem egy manli 8600gt-t mert a gt6600-am 4 ev utan megnyiffant. a kepminosege plazman, akar nativ, akar hdmi meghajtassal egyenlo a parherliaval, ami azert valami..

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?ATI kártyából találtam egy szerintem jót.
Itt a link:

szia

ha már ATI, akkor én inkább az új HD szériát választanám a HTPC-hez, de azért pár kérdést fel kell tenned magadnak a döntéshez:

- csak HTPC-re használod, vagy játék is lesz? (gondolom nem, ha dedikált HTPC készül, ekkor elég egy tizenegykétezer forintos HD2400Pro is)

- szükséged van a HDMI kimenetre?

ha a hangot nem HDMI-n keresztül viszed, akkor sztem semmi szükséged HDMI kimenetes videokártyára, DVI is simán jó, csak egy DVI=>HDMI kábel kell (vagy DVI=>HDMI átalakító és HDMI=>HDMI kábel)

megjegyzések:

a jelenlegi HDMI kimenetes (ATI, HD...) kártyák sem tudják a nagyfelbontású hangot átvinni digitálisan, hogy ez a jövőben (akár gyárilag, akár hekkelt szoftveres megoldással) változni fog-e, ezt nem tudom. de most emiatt nem érdemes HDMI kimenetes vidkártyára gyúrni

a hardveres gyorsítás baromi jó dolog, de szoftver (driver, meghajtó, lejátszó stb.) oldalon annyira labilis és bonyolult (pl. registry heck), hogy ami nekem is összejött egyszer (720p-s x264 .mkv rip-ek gyorsítása), az már következő PDVD-vel, Catalyst-al, driver-el nem megy. Még örülhetek, hogy egyszer legalább sikerült (amúgy az 7.2 Ultra PDVD-vel és 7.4-es CCC-vel és driverrel történt)

szóval ha HD-t is néznél a gépen, akkor nem árt valami kétmagos proci a gépbe, ami bírja a gyűrődést

OFFTOPIC:

az E6420-am nagyon állat, semmilyen postprocessel nem lehet kiakasztani, pedig "csak" 2.96 GHz-en megy, tovább nem néztem meddig bírja, minek ha minden megy így is

earl
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: earl »

Itt egy kép az ATI kártyáról:

earl

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: earl »

Sziasztok!

HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?

ATI kártyából találtam egy szerintem jót.

Itt a link:

Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.

A tanácsokat előre is köszönöm.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok! 
PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.

Köszi!

DVI-HDMI kábellel a 10m is simán elmegy, persze azért jófélével

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Sziasztok!

PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.

Köszi!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Nah sikerült összehoznom végre mindent ezen a nyomorult gépen de tele a t*k*m.. végre megy a hddvd lejátszás (újra), 9800pro meg 2ghz-en.. problémát az okozta, h az 1920*1200as felbontáson nembírta kipréselni magából a gép, lejjebb vettem 1280*800 és már megy is.. mivel proji 720p, nemis kell nagyobb nekem..

2. menet az audigy2 bass redirect megértése/felfogása, ami elég komoly nehézségeket okozott nekem, de mindegy, mostmár megvan, kellett hozzá adobe audition2+asio h külön megcímezve a csatornákat kiküldözgessek rájuk 40-80-120-stb hz-eket és mindezt együtt az erősítő meg az új sub crossovereivel összepasszintsam.. hát nem egyszerű.. minderre azért volt szükség h a truehd/stb-t tudjam 6ch directben hallgatni, de persze máshoz az spdif-en a sztereó zene is jó legyen.. na mindegy, cumi a creative-nak, egyelőre jó, majd kell egy új hangkari valamikor

Kérdés:
Feliratot HDDVD-n powerdvd 6.5-ön kizárólag, (2.4:1 képarányú matrix rev) feljebb lehet valahogy varázsolni? le fog csúszni a vásznomról majd, ha a kép alatt lesz az egyik sor..

+ tudom volt róla szó, de nembírok ráakadni, magyar feliratot hozzászerkeszteni a már meglévő evo-khoz hogyan lehet? Lehet? köszi

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Arra lettem figyelmes, h a C:\ meghajtómon nem nagyon van hely. MSN Live-al gyakran küldök úgy filekoat, h nem behúzom a chat ablakba, hanem berakom a mappába és ott töltöm át. Onnan rendszerint mindig ki is töröljük, ennek ellenére találtam egy mappát, ami több, mint 2 GB és nem tudom letörölni, mert "a file már nincs meg" üzenetet kapok. Az elérési út: "C:\Documents and Settings\Newman\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger\xy@xy.hu\SharingMetadata\.." és .frx fileokról van szó.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

De ha pl. at ffdshow-ban avisynth filter(eke)t is használsz, akkor azokba is be lehet állítani egy "parancssor"-ba, hogy melyik módszerrel és mekkorára méretezze át a képet (valamint a sorrend sem mindegy, előbb kell átméretezni, és utána postprocess-elni). No de ez a "bonyolultabb", de profibb megoldás.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

előre is köszi a választ

Milyen TV-n, milyen felbontással?

A pc-n meg lehet adni általában a lejátszó programoknak, hogy mekkorára méretezzék át a lejátszott filmeket. Ha natívban ("pixel-pontosan") hajtod a TV-det (ez lenne a legjobb), akkor a natív felbontást (pl. 1280x720, vagy 1360x768) kell megadni a lejátszóban. Erre több mód is van, pl. ffdshow (noha ez nem lejátszó) használata esetén így:

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bubu007 »

nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.Ezek normálisak?

Mi köze van a VFD-nek a távirányítóhoz?

tulajdonképpen semmi.
de ha nem lenne benne VFD akkor lenne egy üres nagyhely ahova beépíthetem a frissen vásárolt távirányítós FVD-t.
Így viszont se hely se távirányító, ergo rakhatsz hozzá egy "gyönyörű" külső usb-s távirányítót.
guszti.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Sok player van, ami tud olyasmit amit a ZoomPlayer nem. Például a MediaLibrary igazából csak egy foldergyűjtemény, nem igazi media library. Nem katalogizálható, nincs IMDB/CDDB támogatás, nincs netradio, és még sok minden.
Ja, értem. Neked van erőd kategorizálni, képeket vadászni, imdb-ről adatbázisokat letölteni? Netrádiot egyébként tud!

Sztem fentiek annyira nem fontosak egy playertől(bár netrádio igen), az már inkább a htpc frontend kategoria ... és frontendként valoban nem állja meg a helyét, de nem is igazságos azokkal hasonlitani... (bár jo lenne, ha a készitője abba az irányba fejlesztené, sima playerként már ugysincs hova szvsz)

Mind1, nem vitázni akartam, lehet csak igénytelen vagyok a köritésre (mert valoban elég puritán a cucc).

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”