Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Avglas írta:
2022.01.03., hétf. 21:44

Az ünnepek alatt kis nátha miatt sokat pihentünk es megnéztük - többek között - a Loki sorozatot.

Nagyon nem vagyok egy sorozat fan, de ezt egyhuzamban lenyomtuk. Nem húzzák indokolatlanul, mint a rétest, nem sablonos a történet - nekem kifejezetten tetszett!
Ajánlom, ha meg nem nézted!
Na, ledaráltam a Lokit.
Jópofa, és tényleg ötletes, bár szerintem volt némi ihlet a John Wick világából :rolleyes:
Volt benne pár logikátlan, és értelmetlen dolog, amikre mostanság érzékeny vagyok, de összességében tényleg jó sorozat.
Csak a Marantz! :-D

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

scaurus írta:
2021.12.31., pén. 16:27
Megnéztem az új Sissi (Sisi) sorozat első 2 részét.

Dominique Davenport vitathatatlanul gyönyörű:
https://www.castupload.com/actors/dominique-devenport

Aztán az első 2 rész erényei ennyiben ki is merültek.
Egy modernizált történelmi alak minden spirituszt nélkülöző története, azaz egy technikailag ugyan rendben lévő, de lélektelen iparosmunka.
Zeng a (bulvár)sajtó, hogy a sorozat "szexuálitasban gazdag".
Izé.
Oké, a szirupos, Romy Schneider-hez képest igen (nem nehéz, abban nem volt), de egy véletlenszerűen kiválasztott romkom-ban többet látunk (legalábbis az első 2 rész alapján), mint ebben.
Szia!

Tökéletesen "leírtad" az első mondatodban ezt a filmet, egyet is értek vele. Én magam ráadásul,
nem is igazán rajongok a kosztümös filmekért, de mégis hajtott rá valami, hogy megnézzem a
köv. 2 részt. Megnéztem. Nem sokat emelkedett a film nívója, de érdekel mit tudnak kihozni ebből
a "szemszögből" ezen történelmi események sorából. Volt különben több része is a filmnek mikor
feltettem magamban a kérdést : Muszáj ezt így ábrázolni, muszáj "megszégyeníteni" egy ilyen
történelmi szereplőt/lőket/?
Na mindegy is most ez a divat, modern megvilágítása a történelemnek. /a modern helyet jobb
a szexualitás felőli megközelítés/ Nyilván nagyon fontos dolog, de ...............
De nézzük meg a többi részt ne kapáljuk el, kíváncsi vagyok!
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Volt 1 kósza szabad órám. Belenéztem a Boba Fett-be. Már a Mandalorian S2 alatt is úgy voltam vele, hogy nem értem a castingot a szerepre. Nem bántásképp, de miért egy vén trottynak kell játszani a szerepet? Sokkal inkább el tudnám képzelni egy guildben a régi sokat megélt tapasztalt róka szerepében. Vagy egy ezredes/tábornok/ezredes akármi szerepében.

Ezen túllendülve a film elejét igazából nem véleményezném. Tudjuk hogy a Jedi visszatérben milyen sorsa lett, ebből kellett kikecmeregnie. Kikecmergett belőle... Pipa, haladhatunk tovább.

Mivel többen írták, hogy nagyjából hasonlóra kell számítani mint a Mandalorian esetén, így igazából nem is vártam sokat az egésztől, és igazából nem is ad sokat. Látszik hogy biztosra mennek, ugyanazokat a gagyi hülye sablonokat követi, amit már 235235x láttunk az eddigi SW filmekben. Pont ezért nem sikerült kitörjön a középszerűségből. Ahogy haladunk előre a "nem rossz, nem rossz", csak éppenséggel nem is jó érzés fog el.

Aztán egyszercsak megjelenik az epizódban a két "disznó". Hát itt konkrétan felröhögtem. De nem jó értelemben. Itt elkezd már rezegni az a bizonyos léc. Aztán elérkezünk a rész végére, és megfejelik az egészet az epizód végi sivatagi jelenettel. Ez mégis mi a ***** akar lenni? A szörny akivel harcolnak illetve a konkrét jelenet az epizód végén valami hihetetlenül gagyi és valahol a szánalmas és nevetséges jelzők jutnak eszembe róla. A cgi pedig kb. a 60-as ill. 70-es évek Godzilla filmjeire emlékeztet. Ezt így 2022 elején mégis hogy gondolták? Teljesen érthetetlen. Nem hiszem el, hogy egy Disney+-os SW sorozat ne rendelkezzen bőséges anyagi forrásokkal... Eléggé le is húzta nálam a már addig sem túl erős epizódot. Ultra gagyi cgi, teljesen sablonos történet. Adok rá egy 5/10-et és ezt is jóindulattal. Egyelőre még a Mandaloran szintjét sem sikerült megugornia, ami azért nem tűnt egy megugorhatatlan feladatnak. A többször emlegetett Witchertől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Alex_Aston írta:
2021.06.25., pén. 18:11
Quetz írta:
2021.06.25., pén. 18:07
Loki, a sorozat: A Falcon és a winter soldier után kiemelkedően jó és szórakoztató sorozat. Elérte, hogy ismét várjam az új epizódokat, számomra kellemesen keverték benne össze a humort, a világ építést és az akciót.
Érdemes nézni? Nekem az utolsó két (vagyis két részesre csinált finálé) Avengers akkora csalódás volt, mert látszott rajtuk, hogy ez tényleg csak a bevételre készült, semmi másra.
Így elment a kedvem tőlük, pedig elején jól indultak, amennyire egy ilyen témánál lehet erről beszélni
Az ünnepek alatt kis nátha miatt sokat pihentünk es megnéztük - többek között - a Loki sorozatot.

Nagyon nem vagyok egy sorozat fan, de ezt egyhuzamban lenyomtuk. Nem húzzák indokolatlanul, mint a rétest, nem sablonos a történet - nekem kifejezetten tetszett!
Ajánlom, ha meg nem nézted!

Nem láttam bejegyzést a Wandavisionről még.

https://www.imdb.com/title/tt9140560/

Nehéz spoilermentesen írni róla, ez sem egy szokványos történetvezetésű sorozat. Van benne fordulat és esemény bőven. Ez elején a FF 4:3 kêparányú 2 rész nem hiba :) Később kiszinesedik...
Véleményem szerint sikerült tartalommal megtölteni a kilenc részt. Engem lekötött - ezt is szinte egy nap alatt, egyhuzamban letoltuk.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2022.01.03., hétf. 12:44
Alex_Aston írta:
2022.01.02., vas. 23:14
Cobra Kai 4. évad.
Jól vitte tovább az eddigi történéseket. Egy kicsit talán a közepén belassul, de a végére keményen felpörög, és nagyon jól felvezeti az 5. évad lehetőségét, ami szerintem nem kérdés, hogy el fog jönni.
Jó, hogy továbbra is azt az utat viszi, hogy nem minden fehér, vagy fekete.
Érdekes a Cobra Kai.
Motorgyilkossal értek egyet. Körbe-körbe megy a story és az első évad meghökkentő volt és jó volt újra látni a régi szereplőket ráadásul csavarral - a fehér fekete, a fekete meg fehér, de ez már kipukkadt szerintem.

Ha elvonatkoztatunk a filmtől, akkor azért Hannah Montana szinten van a sorozat.
Ez nem bántás, azt a lányommal együtt néztem és bevallom - tetszett.
Én az első két évadot néztem meg, első évad kifejezetten tetszett, az eredeti szereplők szerintem telitalálat, elvitték a hátán az amúgy középszerű sztorit. A második évad sem volt rossz. Harmadik évadtól már nem érdekelt. Nem a sorozattal van bajom, egyszerűen nekem ennyi pont elég volt a karate kölyök-témából. Untig :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1637

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Alex_Aston írta:
Cobra Kai 4. évad.
Jól vitte tovább az eddigi történéseket. Egy kicsit talán a közepén belassul, de a végére keményen felpörög, és nagyon jól felvezeti az 5. évad lehetőségét, ami szerintem nem kérdés, hogy el fog jönni.
Érdekes a Cobra Kai.
Motorgyilkossal értek egyet. Körbe-körbe megy a story és az első évad meghökkentő volt és jó volt újra látni a régi szereplőket ráadásul csavarral - a fehér fekete, a fekete meg fehér, de ez már kipukkadt szerintem.

Ha elvonatkoztatunk a filmtől, akkor azért Hannah Montana szinten van a sorozat.
Ez nem bántás, azt a lányommal együtt néztem és bevallom - tetszett.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Mathias írta:
2022.01.03., hétf. 07:48
motorgyilkos írta:
2022.01.02., vas. 18:46
Talan egy kicsit bearnyekolja az, hogy ebben is ereztem egy kis pc-t, bar ha kiveszem az egyenletbol az elmult egy evtizedet akkor nincs semmi gond. Az is lehet hogy en vagyok mar kicsit paranoias es szinte mindenben meglatom a mai divatos allsagossagot.
Akárhogy gondolkozom, nem emlékszem a filmben pc-ségre. Mire gondolsz?
Mikor neztem es a kozepe fele bontogattak a sztorit jobban, akkor elgondolkodtam mi alapjan is valaszthattak pont ezt a sztorit megfilmesitesre. Nem szeretnek spoilerezni igy csak annyit irok, hogy a gyengebbik nem cselekmenyszala ami a gerince a filmnek az pont bele illene a mai girlpower pc vilagba.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

motorgyilkos írta:
2022.01.02., vas. 18:46
Talan egy kicsit bearnyekolja az, hogy ebben is ereztem egy kis pc-t, bar ha kiveszem az egyenletbol az elmult egy evtizedet akkor nincs semmi gond. Az is lehet hogy en vagyok mar kicsit paranoias es szinte mindenben meglatom a mai divatos allsagossagot.
Akárhogy gondolkozom, nem emlékszem a filmben pc-ségre. Mire gondolsz?

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
Cobra Kai 4. évad.
En abba hagytam a masodik evad kozepen, mert ugy ereztem a sztori nem halad elore csak korbe korbe. Nem vagyok biztos benne hogy nem fogom folytatni, de kicsit varok vele.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Cobra Kai 4. évad.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

The Last Duel

Ridley Scott hozta a tole elvarhatot. Erzodik hogy egy regi legenda rendezte a filmet. Gozom sem volt, hogy mi a sztori egy trailert se lattam rola, fikazast azt hallottam meg a rendezo panaszat a telefonos generacio erdektelensegere hivatkozva keves beveteleken. A szineszi teljesitmeny szinten rendben volt szamomra, vegig hiteles volt mindenki jateka. 2 reszletben neztem meg, mert 1 ejjel keson alltam neki es nem akartam hajnali 6 ig fent lenni. Masnap alig vartam az estet hogy folytathassam. Nagyon jo kis filmet rantottak ossze. Talan egy kicsit bearnyekolja az, hogy ebben is ereztem egy kis pc-t, bar ha kiveszem az egyenletbol az elmult egy evtizedet akkor nincs semmi gond. Az is lehet hogy en vagyok mar kicsit paranoias es szinte mindenben meglatom a mai divatos allsagossagot. Fasza lett

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1637

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

kargidje írta:
2021.12.29., szer. 13:58
Na egy kicsit komolyabb vizekre evezve, sikerült befejeznem a Baztán trilógiát, Netflixen ráakadtam, akkor hát rajta <=> itt nincs hozzá magyar felirat sem szinkron.

Szóval aki szereti a spanyol vagy csak simán a krimi/thriller kombókat annak ajánlott, ha még nem ismerné.
Asszonnyal is közösen összebújva délutánonként/esténként.
Gyerekektől távol tartandó!!!
Csak megtaláltam!

Egyelőre az első két részen vagyok túl és tényleg jó!
Holnap nézem a harmadikat!
A másodikban még több misztikumot vártam volna, de talán a harmadikban minden kiderül.

:tutiok:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Kínomban lefutott pár skandináv Netflix sorozat, sorozatokban azért elég jó a NF.

Folk med ångest - Anxious People 2021 feliratos minisorozat
https://www.imdb.com/title/tt11168604/
Adott egy alvó svéd kisváros, két szerencsétlenkedő gondolkodik.gif rendőr, egy eladó lakás, néhány túsz, egy túszejtő.
Az idő múlásával sorsuk egyre jobban összefonódik.
Az első rész eléggé bénavígjátéknak indul, úú, mondom inkább nézek mást, na várok kicsit talán nem cseszik el, hát hamarosan teljesen más irányba fordul. :smile32:

Fallet 2017 nincs magyar felirat, sem szinkron!
Nem is írok semmit, érdemes elolvasni, a hozzászólásokat is!
https://www.sorozatjunkie.hu/2018/12/22/fallet/

Borderliner 2017 nincs magyar felirat, sem szinkron!
https://www.imdb.com/title/tt7468900/
Elég lassan indul be, illetve nem lesz akciókavalkád, de rövidségének hála, bőven emészthető.

LMBTQ-ra érzékeny egyéneknek nem igazán ajánlott!
Tök jó látni, északon mennyire lazán kezelik a témát. :smile53:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2022.01.01., szomb. 09:25
Rászántuk magunkat a John Wick 3-ra, nemtomm miért. Bár ne tettem volna.
Spoiler:

Amikor azt akarják, hogy vágja le az újját és elétesznek egy vésőt meg egy kalapácsot... azt hogyan gondolták? :fekverohog:

Erről eszembe jut a cinkotai hentes dupla balesete, amikor véletlenül levágta az egyik karját a bárddal, aztán a másikat is. :D

Szutyok egy film.
Amúgy az első kettő rész után mit vártál?🙈
Szerintem egy szórakztató, akciófilm, zseniálisan megkoreografált harci jelenetekkel. Tökéletes lazulást biztosító film, a maga kategóriájában.🤷‍♂️

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Rászántuk magunkat a John Wick 3-ra, nemtomm miért. Bár ne tettem volna.
Spoiler:

Amikor azt akarják, hogy vágja le az újját és elétesznek egy vésőt meg egy kalapácsot... azt hogyan gondolták? :fekverohog:

Erről eszembe jut a cinkotai hentes dupla balesete, amikor véletlenül levágta az egyik karját a bárddal, aztán a másikat is. :D

Szutyok egy film.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Én a Boba Fett első részét néztem meg.
Semmi gond sincs vele szerintem. Jól hozza a Mandalorian hangulatát, stílusát.
Akinek az tetszett, ez is fog, akinek nem, annak meg nem ez lesz a sorozata.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megnéztem az új Sissi (Sisi) sorozat első 2 részét.

Dominique Davenport vitathatatlanul gyönyörű:
https://www.castupload.com/actors/dominique-devenport

Aztán az első 2 rész erényei ennyiben ki is merültek.
Egy modernizált történelmi alak minden spirituszt nélkülöző története, azaz egy technikailag ugyan rendben lévő, de lélektelen iparosmunka.
Zeng a (bulvár)sajtó, hogy a sorozat "szexuálitasban gazdag".
Izé.
Oké, a szirupos, Romy Schneider-hez képest igen (nem nehéz, abban nem volt), de egy véletlenszerűen kiválasztott romkom-ban többet látunk (legalábbis az első 2 rész alapján), mint ebben.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Matrix Resurrection

Nekem az elso Matrix mint sokaknak nagyon tetszett aztan a kozepso epizod atom unalmas es bealvosra sikeredett szamomra, majd a harmadik resz kicsit visszajott de... Kivancsi voltam mit hoznak ki a folytatasbol. Ezt is szenne fikaztak, nekem viszont tetszett. Ez egy light Matrix lett ami probal megfelelni a mostani trendeknek amivel semmi gond nincs. Szerencsere nem akartak megint filozofalni sokat es gorgettek a sztorit. Monica Belucci-t hianyoltam. Siman elvezheto, es szamomra jobban fogyaszthato mint a regi szeria utolso ket resze.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Végre van a Filmio-nak LG tévé appja (Samura is kiadták). Kipróbáltam, jól müxik.
Víkend - 2015
Egyszer nézhető jó kis krimi. Erdélyben játszódik, szép felvételek
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

motorgyilkos írta:
2021.12.31., pén. 13:27
Alex_Aston írta:
2021.12.31., pén. 08:15
motorgyilkos írta:
2021.12.31., pén. 01:16

Imadom ezt a filmet, a kung fu jelenet a kedvencem:)
A melyik? :o :D
Amikor lekaratez par figurat a film forgatasan
Szerinted miért írtam így? ;)

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2021.12.31., pén. 08:15
motorgyilkos írta:
Alex_Aston írta:
2021.12.30., csüt. 23:55
A nevem Dolemite
https://m.imdb.com/title/tt8526872/

Eddie Murphy végre megint nagyot alakít. Jól állt neki a szerep, és jól is hozta. Wesley Snipes pedig jól adta az alkoholista "sztárt".
Az akkori kor hangulata végig jól be van mutatva az egész film során, és remek zenék is voltak közben.
Ajánlom.
Amikor lekaratez par figurat a film forgatasan

youtu.be/CRe_2G8aT2g
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.12.31., pén. 13:28-kor.
Ok: youtube-link javítása

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

DeLorean írta:
2021.12.30., csüt. 16:03

Csak a baztam trilógiát találtam meg a kölcsönzőben.

Belenéztem - huh, elég durva!!!
:D
Az más, ez durvább. :rolleyes:
Szerintem ezek is fent vannak, az első rész biztosan.

Nem is értem, más filmes fórumon hetek óta Matrix 4, új , új James Bond, új Kingsman, új Pókember 6546 ... stb nevetséges sz.rokkal vannak elfoglalva. gondolkodik.gif
Már a trailerük is kaki. Szerintem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

motorgyilkos írta:
Alex_Aston írta:
A nevem Dolemite

Eddie Murphy végre megint nagyot alakít. Jól állt neki a szerep, és jól is hozta. Wesley Snipes pedig jól adta az alkoholista "sztárt".
Az akkori kor hangulata végig jól be van mutatva az egész film során, és remek zenék is voltak közben.
Ajánlom.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
A nevem Dolemite

Ajánlom.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A nevem Dolemite

Ajánlom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”